Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Azért szólna olyan torzan?
A torzításon nem segít. Most olvasom, a hibás csatorna jelet azért tud szolgáltatni. Gondolom a hangsugárzókat cserélted már keresztbe.
Ha terhelés hatására esik le az IC kimenetén a feszültség akkor a külső passzív alkatrészek aligha hibásak. Talán még táp hozzá-, kimenet el - vezetés
üdv az az elvetelmült kérdésem lenne,hogy ha nincs pénzem erőitőre akkor csinálhatnám-e azt,hogy az asztali számitógépek többségében van beépitett hangaszóró ilyen kicsike. Namost azt levágom megblankolom a kábeljei végét és rákötök egy pro sal 250w power mélyládát? ugyanazt a teljesitményt adna,mintha erősitőre kötném? elméletileg az is 12v ad. köszi
ne haragudj de ez tényleg elvetemült gondolat, és szerintem nem is nagyon vagy tisztában a teljesítmény és feszültség elnevezésekkel, ami a számítógépekben van hangszóró az csak az alaplap működését jelző sípolások miatt van benne, nem lehet zenét hallgatni róla, mivel nem azért van benne, sajnos gyűjtened kell egy erősítőre, amit a géped hangkártyájával kötsz össze, sajnos csak így fog működni a dolog.
nem. ez beépitett hangszóró erröllehet zenét hallgatni kb 0.5 wattos tuti láttál már ilyet
Akkor fog szólni fél watt teljesítménnyel de az molyfing annak a hangszórónak gyakorlatilag nem csinálsz vele semmit.
Lehet, hogy összekevered akkor a számítógépedet a fater házimozijának az aktiv mélyládájával, nem elképzelhető ? Azért itt páran tisztában vagyunk azzal mire képes egy számítógép kimenő jele.
mondom rendben van okoskák elhiszem,hogy jobban tudjátok mint én de én ezt látom és hallom hogy igy mukoik
Látomásom volt az imént, téged láttalak egy piros jellel, vagy hópihével, nem láttam jól.
A cégnél a gépünkben van egy beépített hangszóró, amin lehet hallgatni a hanganyagot, ez kb. egy zsebrádió hangerejének felel meg. Nem lehet megbontani (le van plombálva), így nem tudom megnézni, mit raktak bele. Lehet, hópihés kollégának is valami ilyesmi lehet........
Nagyon sok gépbe, főleg irodai használatra szántakba láttam már beépített hangszórót (amit a hangkártya hajt meg). Mondjuk ez a lényegen nem változtat, akkor se tudja meghajtani.
Szerintem ha tudna 250W-ot legalább, mindenki alaplapot venne!
Üdv!
Van nálam egy castoneCPA1200 és az egyik oldal pár perc után leold. Addig normálisan szól, aztán elkezd a védelem led villogni. Arra gondoltam , hogy nem a végfokkal van a baj, hanem a védelemmel. Mi lehet a baj?
Nembiztos hogy a védelmmel van a gond. Akár a hangszóró,vagy a végfok is lehet a hibás.Én először ellenőrizném a hangszórót és a végfok kimenetét,amikor leold a védelem reléje.
Üdv válaszd le az erősítő kimenetét a védelemről és rögtön kiderül.
Mérj a kimeneten dc-t. Leválasztás után a relének a kondi feltöltődése után behúzva kéne maradnia. Ellenőrzés képen ha behúzva marad a relé köss egy 1.5V elemet rá. (- csillagpontra + fele pedig a bemenetre) -ekkor már oldania kell. Ha amúgy sem húz be, vagy ki-be kapcsol akkor a védelem a rossz. (kondija stb stb) Ha amúgy behúzva marad, és az elemmel próbált kísérlet is jó, akkor végpanel átnézése jön.
Sziaztok!
Elkezdtem az új projektemet! Egy 4X32Wattos TDA2050, és egy 1X100Wattos TDA7294. Egy "dobozban" A nyákok vasalós technikával, Hidrogénperoxidos fűrdőben maratva. Hogy tetszik?
Jó lesz
Esetleg kémiai ónozóval és védőlakkal tehetnéd még biztosabbá, időtállóbbá
Ez volna az a bizonyos szivatós erősítő. esetleg valakinek nem ismerős?? ha igen ols 1 kapcsolási rajzot.
Nyilván nem, csak a kollégát azért is támadták, miszerint ilyen nem létezik......
Nah méricskéltem kicsit, de mindössze annyit véltem fel fedezni, hogy az ik végtranyó bázisán 0,1 volt van a másikon pedig 0,9 a bekapcsolást követően. aztán ez kb 1 perc alatt eltünik mind 2 tranzisztorol és el is halgat a vég. Ötlet valakinek?
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy van egy Blaupunkt CD-s rádióm a kocsiban és az a gondom, hogy nincsen jack-es bemenete, de a hátulján a soklábú csatlakozón találtam line in bemeneteket ami a CD-táré lenne. Rátettem szól, de jóval gyengébben. Ha max-on (66) hallgatom, akkor szól úgy, mint a rádió 18-22 körül. És nagyjából ez a hangerő volna nekem jó. De a végfokok * melegszenek. Tudnátok segíteni? Előre is köszi. Ja, mp4-et hallgatnék róla.
Sziasztok!
Mellékeltem itt egy megoldást a Nelson Pass-féle Zenből. A szerző szerint a bekarikázott R2 ellenállás azért van, hogy lemerítse a kondikat és ne a hangszoró pukkanjon egyet. A kérdésem az, hogy mi alapján számolom ki az ellenállás teljesítményét? Pass bácsi miért 1W-osat használ?
Természetesen. Működik minden, balance, fader, csak alacsony a bejövő jelszint
Sikerált új életet lehelni bele De az érdekes az egészben hogy a boltban vásárol új kistranyók jók de mégsem megy vele az erősítő csak a régi sorozatú kis bc-kell.
Igaz, így biztos kiderül. Kösz..
Nem "lemeríti" a kondít, fordítva, feltölti, hogy ne a hangszóró csatlakoztatásakor az töltse fel.
Az erősítő kimenő teljesítményéhez méretezd, 100 ohm ellenálláson 10W-os erősítő esetén U^/R=W, 9X9=81/100=0,8W Nagyobb teljesítményhez is így számolhatsz.
Ha jól látom a rajzodon akkor oda a 1,2V bemenő jelszint kell a teljes kivezérléshez, amit kapsz az mp4- ből az elméletileg 0,775V max. Szerintem csinálj hozzá egy előerősítőt. A végfokok csak ennél melegednek? Nem szednek össze valami zavart? Vagy gerjedés?
SZiasztok van egy,Pioneer sa620 erősitő és az a ,baja hogy a hangszoro ,védelmi relé nem mindig kapcsol be ,ha ki kapcsolom egymás után többször akkor be ,kapcsol de ha 2-3 perc után, lehet hogy nem ,kapcsol be .
Az erősitő ki probáltam ,rele nélkűl ok mind a ,2 oldala ,mit cseréljek ki már ki kondiztam de semmi |
Bejelentkezés
Hirdetés |