Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem jó, mert stabil tápfeszültség kell a sorvégfokozatnak. Jelentős teljesítményfelvétel-változás van különféle fényerőknél, képváltásoknál. Ugrálna ka képméreted, a sorméreted, a katódtáp stb...
sziasztok jani vok van egy medion kis 37 cm es kis televiziom minden mükődik csak a kép elmászik be hangolás után én a tv tuerjára gondolok aki még más információt tud az ijen esetleges hiba jelenségekről az kérem segitsen kőszőnőm
Értem. Bár tudnám stabilizálni, de ez meg már nem éri meg, akkor már inkább az a nyavajás kit. Egyébként ezt jó, hogy mondod, mert a projektorosom pontosan ezt csinálja, nem zavaró, de észrevehető, hogy változik a mérete különböző képeknél, fényerőknél, ez érdekes.
Van, amikor a sorvégfok és a nagyfeszültségű rész nagy belső ellenállása miatt "lélegzik" a kép. Amikor világosabb a kép, akkor megnő a kép és sorméret, mert lecsökken a nagyfeszültség (anódfeszültség). Ennek a jelenségnek a kompenzálására nan a kelet-nyugat korrektorba egy ún. "compensation" funkció, ami a sugáráramtól függően állítja a sorméretet kisebbre-nagyobbra, így minimalizálva a kép méretváltozását.
Azért ez nem olyan egyszerű. Elmászni sokmindentől tud.
Tudni kellene, hogy hogyan mászik el.
szia bandi ugy mászik el a kép a tv én hogy be hangolom és utána 1.2.3 másodperc mulva ojan mit mikor ujra hangolod a televiziót sok ismerősőmet kérdeztem s ők is a tv tunera gondolnak mert nem tartja meg az adást vagyis a képet s hagot sem mert el hangolodik csá
A hangoló fesz nem mászkál?
Kondi nem vezet? Hűtésre fűtésre reagál valamit? Vagy egyszerűen az AFC kör van elhangolódva?
Úgy van, okozhatja még a sugáráram megváltozásán túl, a sorvégfok tápfeszültségének +változása, csökkenése, de volt már olyan is hogy az eltérítőcsatlakozó volt kirohadva.
Sziasztok!
Van nálam már másodjára egy philips tv, rajzot nem találtam hozzá. Első fordulóval az volt a baja, hogy a sormeghajtó tranzisztor C-E között lévő kis kondi elpukkant, ami 400V 4,7n. Tettem bele 4kV 4,7nanot. Ment kb két hónapig, tegnap hívtak, hogy nem kapcsolt be, meg büdös. Szétszedtem, ugyan az a kondi lyukadt ki. Most tettem bele sorba kötve két 10n 3kV-osat. Minden okés, de mitől durranhat el? Mellette a dióda jó, sortáp 125V.
Hi Mesterek!
Van egy hitachi c28-p440VT típusú tv amiben a kép középre össze volt ugorva. Átforazgattam a forrpontokat a vízszintes sor vez. IC lábain s vissza jött a "kép". És itt jött az érdekes dolog azaz számomra. Ha nincs rajta antenna azaz nincs kép/adás akkor a fehér hangyák megvannak, de mihelyst képet kellene megjelenítenie akkor vízszintes csíkok jönnek be az egész képernyőn szürke színben. Néha bejön rajta a kép de akkor is lehet látni a csíkokat a képernyőn.Ha átkapcsolom AV-ra akkor megint bejön a szürke kép a csikokkal s sorkimenőnek is emelkedik a hangja azaz "visit". A csíkok hosszantiak de egy kicsit lejtenek. Segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok!
1 Thomson 52RH44E Projektor tv-röl lenne szó 2 szer produkálta eddig a következö hibát 1 hosszú 5 rövid villogás a standby leden de most a második nem bekapcsoláskor hanem menet közben jött elö és ki is kapcsolt a készülék . De ez miatt nem tudom bekapcsolni a hibakod továbra is villog. Segitsetek mihez nyúljak? Elöre is köszi.
Ha a SCREEN föliratú potit tekered a sorkimenőn,akkor mi változik.Olyan mintha a G2 feszültség lenne magas.A katódok hány volton állnak?
István
A telefonhoz.
Szia Swedhart. Találtam egy másik topik ban a táprol infot,és sikerült megjavitani.De köszönöm a segiteni akarást.
Sziasztok, van egy autós LCD monitorom, ami ugyan nem TV, de a belseje erősen hasonlít rá. Van 2 fajta bemenete. RGB és normál videó jel. És amikor a normál analóg videó bemenetére rákapcsolok egy kamerát, akkor a képen 5 csíkban vízszintesen ugyanazt a képet mutatja. (A kamera normál TV RCA bemenetére csatlakoztatva szép képet mutat, tehát nem azzal van a baj.) Az autós LCD kijelzőt szétszedtem, és van benne vagy 15 trimmer. Nos mindet tekergettem. (Majd vissza alapba.) De egyik sem segített.
Mi lehet a gondja? Ez valami német eszköz kijelzője volt. És Philips márkájú. Nem vagyok tisztába az NTSC és PAL közötti differenciával, de nem lehet hogy az a baja? Mivel ez a kijelző régen tökéletes volt a saját eszközével. Üdv.: Miki
A trimmerek nem azért vannak, hogy agyonra tekergesd!
Valószínű, hogy szinkron problémája van.
THOMSON 21MH182T. Már nem csak az antennával kapcsol ki hanem simán antenna nélkül is ha bekapcsolom szinte rögtön kikapcs. De régebben volt olyan is h kikapcsoltam és utánna rögtön visszakapcsolt.
Szia!. Aprobléma a két IRF7811es fet cseréjével megszünt.Szerencsére más alkatrész nem károsodot.
Szia, a trimmerek helyét persze megjelöltem és mindet visszaállítottam. (Több-kevesebb sikerrel.) Ma a cégnél kiveséztük és a kolegák szerint is szinkron gond van. Tehát akkor ezt elfelejtem és veszek egyet. Mivel túl sok meló lenne vele. (Annyit nem ér az egész.)
Üdv.: Miki
Hali!
Segítsetek légyszi mi lehet a baja ennek a TV-nek! A kép felső részén csíkok vannak mintha nem lenne kioltás de csak ott. Köszi.
Rossz az eltérítése.
Konkrétabban?
Szia!
Szokásos elkó-probléma a függőleges végfoknál.
Sziasztok!
A Panasonic (TX-C74UR, ch:ALPHA1W) készülékbe szereztem TDA4505 IC-t. Megszenvedtem a 28 lábbal.. (injekcióstü+páka) A csere után lett kép,és hang is.. viszont egy "új" probléma jelentkezett. Elhangolódik,csatorna váltásnál tökéletes,majd lassan elmászik,elhangolódik. Mi lehet a probléma? Esetleg az új IC miatt elhangolódott az AFC rezgőkör tekercse?
Sziasztok
Egy panasonik tx 21jtp tv csak hajszáritoval volt hajlando elindulni kicseréltem a tápban az elkokat. Hiba nélkül beindult majd pár perc mulva a függöleges eltérités csak a kép alsó felébe volt láthato majd stad bi be kapcsolt. mit nézzek meg a tápot vagy az eltéritöt.
A tápot megcsináltad...marad a képeltérítő fokozat.Ott is elkók lehettek a bűnözők.De ezek után nézd át az egész fokozatot.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |