Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   573 / 1272
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Nem jó, mert stabil tápfeszültség kell a sorvégfokozatnak. Jelentős teljesítményfelvétel-változás van különféle fényerőknél, képváltásoknál. Ugrálna ka képméreted, a sorméreted, a katódtáp stb...
(#) janos200 hozzászólása Jan 12, 2012 /
 
sziasztok jani vok van egy medion kis 37 cm es kis televiziom minden mükődik csak a kép elmászik be hangolás után én a tv tuerjára gondolok aki még más információt tud az ijen esetleges hiba jelenségekről az kérem segitsen kőszőnőm
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Értem. Bár tudnám stabilizálni, de ez meg már nem éri meg, akkor már inkább az a nyavajás kit. Egyébként ezt jó, hogy mondod, mert a projektorosom pontosan ezt csinálja, nem zavaró, de észrevehető, hogy változik a mérete különböző képeknél, fényerőknél, ez érdekes.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Van, amikor a sorvégfok és a nagyfeszültségű rész nagy belső ellenállása miatt "lélegzik" a kép. Amikor világosabb a kép, akkor megnő a kép és sorméret, mert lecsökken a nagyfeszültség (anódfeszültség). Ennek a jelenségnek a kompenzálására nan a kelet-nyugat korrektorba egy ún. "compensation" funkció, ami a sugáráramtól függően állítja a sorméretet kisebbre-nagyobbra, így minimalizálva a kép méretváltozását.
(#) karaszbandi válasza janos200 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Azért ez nem olyan egyszerű. Elmászni sokmindentől tud.
Tudni kellene, hogy hogyan mászik el.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Így már értem, köszönöm.
(#) janos200 válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
szia bandi ugy mászik el a kép a tv én hogy be hangolom és utána 1.2.3 másodperc mulva ojan mit mikor ujra hangolod a televiziót sok ismerősőmet kérdeztem s ők is a tv tunera gondolnak mert nem tartja meg az adást vagyis a képet s hagot sem mert el hangolodik csá
(#) karaszbandi válasza janos200 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
A hangoló fesz nem mászkál?
Kondi nem vezet?
Hűtésre fűtésre reagál valamit?

Vagy egyszerűen az AFC kör van elhangolódva?
(#) gaben62 válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Úgy van, okozhatja még a sugáráram megváltozásán túl, a sorvégfok tápfeszültségének +változása, csökkenése, de volt már olyan is hogy az eltérítőcsatlakozó volt kirohadva.
(#) ABU hozzászólása Jan 14, 2012 /
 
Sziasztok!
Van nálam már másodjára egy philips tv, rajzot nem találtam hozzá. Első fordulóval az volt a baja, hogy a sormeghajtó tranzisztor C-E között lévő kis kondi elpukkant, ami 400V 4,7n. Tettem bele 4kV 4,7nanot. Ment kb két hónapig, tegnap hívtak, hogy nem kapcsolt be, meg büdös. Szétszedtem, ugyan az a kondi lyukadt ki. Most tettem bele sorba kötve két 10n 3kV-osat. Minden okés, de mitől durranhat el? Mellette a dióda jó, sortáp 125V.

meghajt.gif
    
(#) Baxi hozzászólása Jan 14, 2012 /
 
Hi Mesterek!

Van egy hitachi c28-p440VT típusú tv amiben a kép középre össze volt ugorva. Átforazgattam a forrpontokat a vízszintes sor vez. IC lábain s vissza jött a "kép".
És itt jött az érdekes dolog azaz számomra.
Ha nincs rajta antenna azaz nincs kép/adás akkor a fehér hangyák megvannak, de mihelyst képet kellene megjelenítenie akkor vízszintes csíkok jönnek be az egész képernyőn szürke színben. Néha bejön rajta a kép de akkor is lehet látni a csíkokat a képernyőn.Ha átkapcsolom AV-ra akkor megint bejön a szürke kép a csikokkal s sorkimenőnek is emelkedik a hangja azaz "visit".
A csíkok hosszantiak de egy kicsit lejtenek.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) devils78 hozzászólása Jan 14, 2012 /
 
Sziasztok!

1 Thomson 52RH44E Projektor tv-röl lenne szó 2 szer produkálta eddig a következö hibát 1 hosszú 5 rövid villogás a standby leden de most a második nem bekapcsoláskor hanem menet közben jött elö és ki is kapcsolt a készülék . De ez miatt nem tudom bekapcsolni a hibakod továbra is villog.

Segitsetek mihez nyúljak?

Elöre is köszi.
(#) BarnaPili válasza Baxi hozzászólására (») Jan 14, 2012 /
 
Ha a SCREEN föliratú potit tekered a sorkimenőn,akkor mi változik.Olyan mintha a G2 feszültség lenne magas.A katódok hány volton állnak?
István
(#) karaszbandi válasza devils78 hozzászólására (») Jan 14, 2012 /
 
A telefonhoz.
(#) zsel55 válasza Swedhart hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Szia Swedhart. Találtam egy másik topik ban a táprol infot,és sikerült megjavitani.De köszönöm a segiteni akarást.
(#) kadarist válasza zsel55 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
Szia!
Mi volt a megoldás?
(#) bankimajki hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Sziasztok, van egy autós LCD monitorom, ami ugyan nem TV, de a belseje erősen hasonlít rá. Van 2 fajta bemenete. RGB és normál videó jel. És amikor a normál analóg videó bemenetére rákapcsolok egy kamerát, akkor a képen 5 csíkban vízszintesen ugyanazt a képet mutatja. (A kamera normál TV RCA bemenetére csatlakoztatva szép képet mutat, tehát nem azzal van a baj.) Az autós LCD kijelzőt szétszedtem, és van benne vagy 15 trimmer. Nos mindet tekergettem. (Majd vissza alapba.) De egyik sem segített.
Mi lehet a gondja? Ez valami német eszköz kijelzője volt. És Philips márkájú. Nem vagyok tisztába az NTSC és PAL közötti differenciával, de nem lehet hogy az a baja? Mivel ez a kijelző régen tökéletes volt a saját eszközével.

Üdv.: Miki
(#) karaszbandi válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 15, 2012 /
 
A trimmerek nem azért vannak, hogy agyonra tekergesd!

Valószínű, hogy szinkron problémája van.
(#) deeloc válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
THOMSON 21MH182T. Már nem csak az antennával kapcsol ki hanem simán antenna nélkül is ha bekapcsolom szinte rögtön kikapcs. De régebben volt olyan is h kikapcsoltam és utánna rögtön visszakapcsolt.
(#) zsel55 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Szia!. Aprobléma a két IRF7811es fet cseréjével megszünt.Szerencsére más alkatrész nem károsodot.
(#) BarnaPili válasza deeloc hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Néztél/mértél már benne valamit?
(#) kadarist válasza zsel55 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) bankimajki válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Szia, a trimmerek helyét persze megjelöltem és mindet visszaállítottam. (Több-kevesebb sikerrel.) Ma a cégnél kiveséztük és a kolegák szerint is szinkron gond van. Tehát akkor ezt elfelejtem és veszek egyet. Mivel túl sok meló lenne vele. (Annyit nem ér az egész.)

Üdv.: Miki
(#) 00000 hozzászólása Jan 16, 2012 /
 
Hali!
Segítsetek légyszi mi lehet a baja ennek a TV-nek!
A kép felső részén csíkok vannak mintha nem lenne kioltás de csak ott.
Köszi.
(#) karaszbandi válasza 00000 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Rossz az eltérítése.
(#) 00000 válasza karaszbandi hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
Konkrétabban?
(#) kadarist válasza 00000 hozzászólására (») Jan 16, 2012 / 1
 
Szia!
Szokásos elkó-probléma a függőleges végfoknál.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jan 16, 2012 /
 
Sziasztok!

A Panasonic (TX-C74UR, ch:ALPHA1W) készülékbe szereztem TDA4505 IC-t. Megszenvedtem a 28 lábbal.. (injekcióstü+páka) A csere után lett kép,és hang is.. viszont egy "új" probléma jelentkezett. Elhangolódik,csatorna váltásnál tökéletes,majd lassan elmászik,elhangolódik. Mi lehet a probléma? Esetleg az új IC miatt elhangolódott az AFC rezgőkör tekercse?
(#) stempeljozsef1 hozzászólása Jan 16, 2012 /
 
Sziasztok

Egy panasonik tx 21jtp tv csak hajszáritoval volt hajlando elindulni kicseréltem a tápban az elkokat. Hiba nélkül beindult majd pár perc mulva a függöleges eltérités csak a kép alsó felébe volt láthato majd stad bi be kapcsolt. mit nézzek meg a tápot vagy az eltéritöt.
(#) BarnaPili válasza stempeljozsef1 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /
 
A tápot megcsináltad...marad a képeltérítő fokozat.Ott is elkók lehettek a bűnözők.De ezek után nézd át az egész fokozatot.
István
Következő: »»   573 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem