Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lehet venni a háztartási boltban egérfogót ami műanyag és olyan mint egy "alien szája" Én azzal fogom az egeret a műhelyben Nagyon érzékenyek.
Ja,van olyan is a műhelyben (5 db) ,tényleg hatékony ,de a patkány már elkerüli sajna.Nálunk rengeteg van (szántóföld van a műhely mögött). Másik hátránya ,hogy csak egyfajta kaja rakható bele ,ráadásul néha kilopják.
Ebbe viszont sok mindent bele lehet pakolni ,légyen ,hogy az érzékelő után legyen. (kenyér,kifli,szalámi,kutyakaja,szalonna)
Sziasztok!
A mai termés inverteres hegesztő dobozolás. Már csak feliratozás maradt és festés.
Patexati: majd szólok anyuéknak. Ők a ragasztót használják..
Slogan: csak vigyázz, nehogy egy kiskutya menjen bele.
Ma én is alkottam egy mini nyákot. Elneveztem LCD Tact -nak. Ez egy kis kiegészítő panel LCD modulhoz. Ha 4 bites módban hajtjuk a kijelzőt, akkor célszerű nyomógombok lekérdezésére is felhasználni az adatbiteket. Ez a fajta lcd szerencsés kialakítású, 2 csati is van rajta párhuzamosan kötve, az alsóra rákötöttem a gombokat, így egyszerűbb csatlakoztatni az áramkörhöz, és gombok rögzítése is megoldott.
Nagyon profi !
Van ám benne alumínium ne nagyon reklámozd ha olyan helyen laksz
Egyszer én is ráeresztettem egy 100 wattos hangszóróra egy hidalt tda7294-et, de ennyire azért nem járt rosszul + az 4 ohmos volt.
Szóval érdekes.
A patkánynak csak akkor van esélye,ha áram szünet van
hihetetlen,hogy a mai világunkban már minden árammal vagy minimum egy ceruza elemmel működik.
Még az LCD felhasznált adatvezetékein is lehet nyomógombot beolvasni, ha a nyomógomb egy soros ellenállással megy az LCD adatvonalára. Ha az E alacsony, a vonalakat bemenetnek lehet kapcsolni, be lehet olvasni a gombok állapotát. Ha a vonal kimenet, akkor a soros ellenállás miatt nem számít, hogy le van nyomva... Az 5. vagy 9. nyomógomb a R/S vonalra is mehet...
Egy saját tervezésű hőmérő, végre dobozolva.
A szenzor kívül van, így gyorsabban követi a körülötte lévő közeg hőmérsékletét. A két nyomógomb a min/max hőmérsékletet jeleníti meg. A felbontás jelenleg (és a lustaságom miatt ennyi is marad ) 0.5°C. Szerk.: MCP9800 és PIC18F2550 saját programmal.
Akartam elé piros plexit rakni, de nem találom, pedig direkt elraktam anno "jó lesz még valamire" céllal.
Termésetesen soros ellennel van. Választtó hogy h vagy l re húzzon. Lesz az rs en is gomb, encoder gombja, csak az nem fért rá. Az marad a fő panelen.
Ha jól látom ez egy gumiperemes hangszóró volt, amiről sok más mellett érdemes annyit tudni, hogy saját csillapítása alig van. E miatt általában zárt, és viszonylag kicsi doboz kell "mögé", mert az abban lévő levegő nyomásváltozása tudja létrehozni a kellő csillapítást.
Mindebből az következik, hogy akár egy több száz W-os példányt is tönkre lehet tenni relatíve egészen kicsi teljesítménnyel is, ha nincs kellő dobozba téve.
Sziasztok!
Maeste elkészültem 1. rádiós építményemmel. Nem nagy dolog egy detektoros de nagyon örültem amikor megszólalt a kossuth rádió.
Erre csak ezt tudom mondani: Gratulálok
Szép lett, gratula. Nem arról volt szó, hogy mosogatószeres flakonba kerül?
Köszi!
Ez marha ötletes és nagyon jó lett gratula! Na majd énis csinálok egy ilyet ha úgy alakulnak a dolgok
Elkészült végre a kicsike - a bemérése marad a jövő hétre (vagy utána - sok a meló mostanában
Erre csak annyit tudok mondani, hogy : GYÁRI !
Tényleg nagyon komoly lett, le a sapkával!
Köszönöm!
Szívből gratulálok, tényleg nagyon profi lett. (Engem az angol feliratok zavarnak, de ne indítsunk erről - ismét - vitát.)
Fúúúú, de zorga! Gratula! :kalap:
Köszi! A mosogatószeres flakon projekt halott ügy??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |