Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok! Melyik tekercs az AFC tekercse?
Az IC 18-as lába az AFC kimenet.
szia.mindenkinek volna egy kiss gondom a tv mel samsung 72 100herces az a baja hogy van kép nincs benne csakegy csik vanbenede hang van milehet a baj? segitenétek?de eza a csik középen van elöre is köszi aki tud segiteni
Tönkrement a függőleges eltérítése... Ha esetleg megjavul,nézzél több feliratos filmet,akkor talán menni fog a helyesírás is.
István
szia mindenkinek van egy samsung 72.100herces tévém és az a bajom vele hogy egy csik van benne de kép nincs csak egy vékony csik van segitenétek?
jó aban igazad van de én csak egy kis segicséget kértemvolna
Már megmondták a hiba okát!
és.aszt holtalálomeg?meg holkeresem
Sziasztok!Van egy Magnum 7050es tv. Néhány napja elkezdett pattogni valami benne majd magától kikapcsolt. Most már be sem indul csak csak halk ciripelő-csipogó hang jön ki,a képernyőn semmi nem látszik.A hátlapot le vettem de szemre semmit nem látni,a ciripet a sorkimenő felől hallom.Lehet hogy az a rossz?Kösszi a segítséget előre is!
Szia!
Töltsd le a kapcsolási rajzát, és abban megtalálod a függőleges részt. Ha nem találod meg a rajzban, akkor ne kisérletezz vele. Nem bíztos, hogy olyan egyszerű megjavítani.
Nagy valószínűleg az csattogott és kinyírta a sorvéget.
és holtudom letölteni?
Nem, az a gyártójának a neve. A típus egy betűkből-számokból álló jelzés, amit a tévé hátulján találsz meg.
KS3A sasszi.Ez a rajza a TV-nek.Az LA7845 a függ elt.IC.Azt keresd meg benne,nézd meg a lábait,hogy nincsenek-e kitörve a forrasztásból.Az IC melletti elkókat is ellenőrizd.
István
Mivel látod a csíkot,van nagyfesz.Azt pedig a sorkimenő állítja elő.A csík vízszintes,ugye?
Ezek után már bele kellene nézni,de szerintem bízd szakemberre.Konkrét alkatrészt nem fogunk mondani,hogy "Ezt cseréld ki".
István
Szia!
Ha megforrasztottad az IC lábait, attól még nem biztos, hogy jó lesz a tv, de próba szerencse. Ha továbbra sem lesz más csak vízszintes csík, akkor IC-csere, de meg kellene keresni, hogy mitől ment el az IC. Ha szerencséd van, akkor csak anyagfáradás miatt ment tönkre, de ha nincs, egy darabig még méregethetsz a tv-ben. Ilyenkor egy jó ESR-mérő, és egy jó szkóp segít a keresésében. Ha ezek nincsenek, akkor a sok éves szerelői tapasztalatodat kell bele vetni.
szia.és menyit kel mérnie a bemérönek amikor mérem az icét?
Vidd el szerelőhöz!
énis megtudom javitani de csak az értéket szeretném kérdezni kábé menyit kell neki mérnie
meg néztem a LAN7845 ICÉT ÉS 2 LÁBA NEMSTIMELNEKEM AZ EGYIT TIZETMÉR A MÁSIK LÁBA SEMITSEM DE A TÖBBI 700 AKAT MÉR UGYE AKOR AZ ICÉ NEM JÓ
Szerintem hagyd abba, mielőtt kárt teszel magadban, vagy jobb esetben a TV-ben. Ahogy többen javasolták vidd szerelőhöz. A nagybetűket pedig a mondat elején használd.
Megnéztem A LA7845 IC. ÉS Az egyiklába AZ)(10) ET MÉRT A Másikmeg semmitt. a többi Meg felpörög 600százra.Megg 700ra
Figyu! Egy integrált áramkört így nem lehet megmérni.Ha a tápfesz lábán nem mérsz konkrétan zárlatot,akkor nem lehet megmondani,hogy jó-e vagy nem.Úgy bárki meg tudja csinálni,hogy megmondják,melyiket cseréld ki.Csak az nem javítás,hanem betanított munka....De ebben az esetben mérni kellene,de nem így.Bár ahogy látom,kár a szóért...
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |