Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
A napokban kezembe került egy Gericom C900 típusú 17"-os LCD monitor. A kép nagyon rossz volt. Csak középen lehetett látni belőle egy kicsit. Na szóval kicseréltem az összes kondit és lőn rendes kép. Illetve majdnem . A mellékelt fotókon látható az eredmény. A kép vibrál, 5 perc után olyan mintha "szaladna" közben a trafó folyamatosan hangosan serceg. Nincs komoly felszerelésem mert nem mindennap csinálok ilyesmit. Egy multiméterem van és a forrasztóm. Tud valaki használható tanácsot adni? Előre is köszönöm, üdv.
Ahogy írtad is, serceg a táp, szóval valami még nem kerek benne, ezért ilyen a kép. Egy oszcilloszkóp most tudna segíteni.
Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy egy 9962GH típusú tranzisztort mivel tudnék helyettesíteni mert sehol nem tudok olyat venni.
meg kéne nézni a bekötést hogy ilyesmi-e
Bővebben: Link vagy Bővebben: Link vagy tök más... esetleg milyen környezetben van, mik a szükséges paraméterek utána tudsz a boltban keresgélni mi lenne jó
Ez szerintem jó lenne.
Bekötés a képen látható.
Kettő van benne és csak az egyik ment ki.
akkor a jót meg kellene mérni hogy tranyó vagy fet, utána keresgélni megfelelőt, mindkettőt cseréld ki azonosra, ha jól látom ellenütemben megy
Kössz a segítséget.
Nem vagyok valami nagy szaki a témában, mit kellene mérnem?
Sziasztok!
Van egy lg lcd monitorunk,a digitális menüje összezavarodott. Van amikor be se kapcsol vagy csak villog. Tipusa: lg flatron l1750sq Lehetséges valahogy ezt javitani? Vagy egyáltalán szervizbe vinni.
szerintem belső táphibás, kondikat kéne cserélni, ha nem értesz hozzá, Kispesten tudok segíteni.
Nem kéne erőltetni, ki/bekapcsolgatni, mert rosszabb lesz a helyzet ha a memőriája valóban összekavarodik
A jót is kiforrasztani, és megmérni a lábai között a nyitófeszültséget, vagyis megállapítani hogy fet, vagy tranyó. Ezek szerint lehet csak hiszed hogy jó, attól hogy nincs eldurranva, még simán lehet rossz
Köszönöm a segitgéget.
Üdv!
LG W1942T-SF monitorral lenne problémám. Hozzáteszem a monitor folyamatos üzemben van, biztonsági megfigyelő videorendszer van rákapcsolva Hibajelenség: a kép halvány képre váltott aztán off. A kontroll led sem viágít. A csatolt képen a táp látható ahol a jobb oldali csötét nagyfesz trafó sípol.Két kondi púpozódott. A szekunder előírt fesz 5V és 22V /panelra írt/ melyek közül a 22V helyett 28V-ot mérek. Lehet ez csak a púpos kondik miatt vagy más részt is mérjek? Kérném segítségeteket! stoky
Szia!
Cseréld ki az összes álló elkót a lapon. Utána próbáld ki.
sziasztok! Egy LG LCD monitorral van problémám.A hiba a következő: alul a led világít viszont képet nem ad a monitor. úgy történt a dolog,hogy egyszer csak lecsapta a biztosítékot és azután soha nem kelt életre.Kondenzátorokat megnéztem nincsenek felpúposodva.Lehetséges,hogy ennek ellenére ott a hiba,vagy esetleg más is lehet?
Szerintem az inverter biztositeka ki lesz csapva szinten.
Ha azt kicsereled, elotte nezz ra az inverter fetekre, hogy melyik zarlatos, azt csereld ki.
Köszi a választ,de nincs multimétrem,ha felrakok egy képet a panelról be tudnád tájolni,hogy hol és mit keressek,egyébként akkor a kondik egészségesek lehetnek?Előre is köszi,már régebben is feltettem itt ezt a kérdést,de te vagy az első aki értelmeset szólt hozzá.
Az sem kizárt, hogy a gombjai dölgöttek meg és már nem szakítanak meg rendesen, klasszikus probléma.
Melyik biztit csapta ki? A panelon kisfesz, nagyfesz, vagy a villanyóránál?
Ha a villanyóránál akkor 230-as táprész ment el. Javasolnám fordulj szervízhez, műszer nélkül csak úgy nem fog menni. A panel túloldala is tele van cuccal?
A paneled tuloldala az erdekesebb.
De ha multimetered sincs, szemrevetelezessel nehez lesz gyogyitani...
Sziasztok!
Van egy ASUS VWD195D LCD monitorom. Vélhetően valaki a kelleténél erősebben nyomta meg a bekapcsoló gombját mert nem érezni a nyomógomb mögött a kapcsolót. Egyszer-kétszer a hiba előállta után nyomogatással, pöcögtetéssel még be lehetett kapcsolni, ne aztán végleg megtagadta a "munkát". Megjavítanám, ha a kapcsoló lenne a baja, de nem tudom szétszedni. Csavar nincs rajta. Van egy káva, ami körbefut a monitor kerületén és úgy tűnik, hogy lepattintható, viszont nem tudom, hol kell alányúlni. Széttörni nem akarom. Hátha valaki szedett már szét ilyet és megmondja, hol, milyen erővel kell feszegetni. Válaszaitokat előre is köszönöm ! Üdv: Tanyasipeti
Egy bankkártya szerű műanyaglappal feszegesd szét. Az nem fogja roncsolni.
Köszönöm a választ, de sajnos nem kerültem előrébb. A gomboknál át is tudom fűzni a keret alatt a bankkártyát, de utána olyan szorosan tart a keret, hogy nem merem tovább feszíteni
![]()
Pontosan ilyen típusú monitort még nem szedtem szét, de több másfajtát igen. Ez a módszer szokott működni. A hátulján rejtve esetleg nincsenek csavarok? Matrica, vagy kisebb műanyag dugó alatt?
Matrica, csavar sehol, egyedül a Vesa konzol csavarhelyek vannak ledugózva. Van két rés alul-hátul, ami mintha arra lenne kiképezve, hogy oda kell dugni a csavarhúzót és úgy feszegetni, de bármely szögben próbálom izgetni a csavarhúzót, olyan szorosan tart, hogy veszélyes mértékben meggörbül a műanyag. Hamarosan kerítek egy fényképezőgépet és illusztrálom a problémát.
Üdv!
Tegyél fel képet a hátuljáról meg az illesztési hézagról.
Íme a képek:
Ahogy próbálnám közelebb vinni a csavarhúzót ahhoz a részhez, ahol nem enged, egyre inkább feszül a keret ![]()
Szerintem a fülek épp ezen az oldalon lesznek amire a csavarhúzót támasztottad. Csatlakoznék az előttem szólóhoz,
- meg kellene próbálni valamilyen keményebb vékony műanyaggal alácsúszni a keretnek majd az akadó füleket kipattintani - másik megoldásként azt a részt amin a csavarhúzód támaszkodik (matt műanyag) befelé a perembe megakasztva majd visszatolni a hátlap irányába óvatosan mozgatni, akár gyengéden kocogtatni (van amikor kipattan apró kocogtatásra) sorba egyenként a patentokat Sok sikert! stoky
Sziasztok!
Van egy hp vs19x típusú monitorom. A hibajelenség a következő: Teljesen véletlenszerűen a képernyő bal felén nem jelez semmit. Vagy teljesen fekete, vagy néhány csík van rajta különböző színektől. Ha kikapcsolom, és vissza akkor általában megjavul. Ha nem, akkor 10 perc pihenő után újra jó. Van hogy egy hétig nincs baja, aztán meg egy nap 10X belefutok. A táppanelt átnéztem, a kondiknak látszólag nincs baja. A vga panelon sincs látszólag semmi baj. Mi okozhatja?
Súlyos kontakt probléma van a kijelző elektronikáján.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |