Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kicseréltem a diodákat 1 voltot eset a feszültség.
a diodákelőt 12,2volt van diodák után 15volt van.
[OFF]"Te vezeted az utasszállító repülőt. Budapesten felszáll 11 utas. Bécsben leszáll 5 és felszáll 9. Párizsban 1 kivételével mindenki leszáll. Hány éves a kapitány?"[OFF]
Üdv Mindenkinek! Dobozolok egy általam készített erősítőt, fém dobozba természetesen. Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell a GND-re kötni a dobozt és ha van egy olyan eset, mint amit mellékeltem akkor a piros vagy a zöld "pontot" kell a dobozra kötni? Előre is köszönöm!
Szia!
Semmi sem szereti a magasabb feszt. 12V20W izzó ellenállása durván 7,5ohm. 12V-n 1,6 ampert vesz fel. 16V-n meg felvesz 2,1A-t, ezért ég ki.
Piros pontot nem látok, de az Earth (Ground) feliratú pontot kösd a dobozra.
Bocsi mindkettő zöld lett, tehát a jobb vagy a bal pontot?
Köszönöm Szépen! Ennek az a célja, hogy árnyékolja az erősítőt?
Szia!
Szerintem elsődlegesen az érintésvédelem a célja.
Nagyon köszönöm!
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy egy HP Deskjet 560C nyomtatónak hány A-os, illetve hány V-os transzformátorja lehet körülbelül, mert van egy itthon, és remélem jó lesz pl. egy szép táphoz... Üdv !
Sajnos nem találtam semmit. Szerintem van vagy 2 kiló.. Már valami ősrégi, 10+ éves..
A feszültségét megmérheted. A teljesítményét pedig kísérletezéssel tudod megállapítani.
Szia @!
Próbálkoztál már méréssel, (pl. konyhai mérleg, 1.72 kg ). Vezeték átmérők(számol), tekercs ellenállások, vaskeresztmetszet, stb? Ilyesmikről volt már szó a fórumon (trafós topicok). :yes:
Hát, ha szétszedem, lehet belekukkantok.. Sajnos még apa véglegesen rá kell , hogy mondja az igent..
Persze, egy külső sokkilűs fekete doboz van rácsatlakoztatva.
Valami hasonló, de más az alakja picit a doboznak, illetve máshogy van rajta a címke az elején.
ez a 240V-os változat Gondolom a sec ugyanaz. A kapcs tápok előtti vad időkben országonként külön táp dukált
Nem pont értem.. Jó lenne, ha lenne kb 24V-os, és 2-3 A-os..
Itt találtam meg a nyomtatóhoz való tápegységek típusát. Mindenhol olyan táppal forgalmazták, ami illett az adott országhoz. de a nyomtatónak ugyanaz a feszültség kell, gondolom mind 10V-os, 2A-os.
Ez Németországból lett hozva. Nagybácsim hozta, övé volt előttünk. Akkor sajnálom. Megint nem lett trafóm. Istenem meddig kell várni, hogy legyen egy rendes transzformátorom?!
Sziasztok!
Hogyan lehet szétszedni egy banándugót? Összeraktam kábel nélkül, hogy megnézzem, hogy néz ki, és nem nagyon akar szétjönni...
Szia4
Nem csavaros az összeszerelése?
Ilyen ledes szalagot (vagy égőt) lehetne hajtani 230 V-rol is ? persze hozzáillő előtét ellenállásokkal amit kiszámol a program. Vagy veszélyes? (mármint nem arra gondolok hogy valaki fogdoshatná a ledek körül a 230 V-ot.
Szia!
Előtét ellenállással nem ajánlom. Persze lehet, de nagy teljesítményű kell. Itt inkább már előtét kondenzátort szoktak alkalmazni. Ajánlom figyelmedbe Skori weblapját, ott szerintem mindent meg tudhatsz a ledek üzemeltetéséről . Legalábbis ami kell
Én olyat vásároltam, amelyiknél a műanyag részbe csak bele kell csúsztatni a fém rész, és beleszorul. Befelé még megy, de ott is nagy erővel, kifelé viszont nagyon nem akar... Csavarkapcsolat csak a fém rész és a vezeték között van.
Ilyesmi?
Nekem ilyen van, én fogóval megfogom a tövénél, és lehúzom róla a burkolatot. Nehezen jön le, de akkor jó |
Bejelentkezés
Hirdetés |