Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kicseréltem a diodákat 1 voltot eset a feszültség.
a diodákelőt 12,2volt van diodák után 15volt van.
[OFF]"Te vezeted az utasszállító repülőt. Budapesten felszáll 11 utas. Bécsben leszáll 5 és felszáll 9. Párizsban 1 kivételével mindenki leszáll. Hány éves a kapitány?"[OFF]
Üdv Mindenkinek! Dobozolok egy általam készített erősítőt, fém dobozba természetesen. Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell a GND-re kötni a dobozt és ha van egy olyan eset, mint amit mellékeltem akkor a piros vagy a zöld "pontot" kell a dobozra kötni? Előre is köszönöm!
Szia!
Semmi sem szereti a magasabb feszt. 12V20W izzó ellenállása durván 7,5ohm. 12V-n 1,6 ampert vesz fel. 16V-n meg felvesz 2,1A-t, ezért ég ki.
Piros pontot nem látok, de az Earth (Ground) feliratú pontot kösd a dobozra.
Bocsi mindkettő zöld lett, tehát a jobb vagy a bal pontot?
Köszönöm Szépen! Ennek az a célja, hogy árnyékolja az erősítőt?
Szia!
Szerintem elsődlegesen az érintésvédelem a célja.
Nagyon köszönöm!
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy egy HP Deskjet 560C nyomtatónak hány A-os, illetve hány V-os transzformátorja lehet körülbelül, mert van egy itthon, és remélem jó lesz pl. egy szép táphoz... ![]() Üdv !
Sajnos nem találtam semmit. Szerintem van vagy 2 kiló.. Már valami ősrégi, 10+ éves..
![]()
A feszültségét megmérheted. A teljesítményét pedig kísérletezéssel tudod megállapítani.
Szia @!
Próbálkoztál már méréssel, (pl. konyhai mérleg, 1.72 kg ![]()
Hát, ha szétszedem, lehet belekukkantok..
![]() ![]()
Persze, egy külső sokkilűs fekete doboz van rácsatlakoztatva.
![]()
Valami hasonló, de más az alakja picit a doboznak, illetve máshogy van rajta a címke az elején.
ez a 240V-os változat
![]() ![]()
Nem pont értem..
![]() ![]()
Itt találtam meg a nyomtatóhoz való tápegységek típusát. Mindenhol olyan táppal forgalmazták, ami illett az adott országhoz. de a nyomtatónak ugyanaz a feszültség kell, gondolom mind 10V-os, 2A-os.
![]()
Ez Németországból lett hozva. Nagybácsim hozta, övé volt előttünk. Akkor sajnálom. Megint nem lett trafóm. Istenem meddig kell várni, hogy legyen egy rendes transzformátorom?!
![]()
Sziasztok!
Hogyan lehet szétszedni egy banándugót? Összeraktam kábel nélkül, hogy megnézzem, hogy néz ki, és nem nagyon akar szétjönni... ![]()
Szia4
Nem csavaros az összeszerelése?
Ilyen ledes szalagot (vagy égőt) lehetne hajtani 230 V-rol is ? persze hozzáillő előtét ellenállásokkal amit kiszámol a program. Vagy veszélyes? (mármint nem arra gondolok hogy valaki fogdoshatná a ledek körül a 230 V-ot.
Szia!
Előtét ellenállással nem ajánlom. Persze lehet, de nagy teljesítményű kell. Itt inkább már előtét kondenzátort szoktak alkalmazni. Ajánlom figyelmedbe Skori weblapját, ott szerintem mindent meg tudhatsz a ledek üzemeltetéséről ![]() ![]()
Én olyat vásároltam, amelyiknél a műanyag részbe csak bele kell csúsztatni a fém rész, és beleszorul. Befelé még megy, de ott is nagy erővel, kifelé viszont nagyon nem akar... Csavarkapcsolat csak a fém rész és a vezeték között van.
Ilyesmi?
Nekem ilyen van, én fogóval megfogom a tövénél, és lehúzom róla a burkolatot. Nehezen jön le, de akkor jó ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |