Fórum témák
» Több friss téma |
Pont kifogtál egy olyan alaplapot, amit nem ismer fel. Előfordul az ilyen...
Ennek 1333Mhz az FSB-je nem pedig 1066Mhz. Arról nem beszélve hogy a xeon-okat ilyen "általános" alaplapban néha igen nehéz müködésre birni. Ha jól emlékszem a csúcs amit 1066Mhz-es FSB-vel kiadtak a Core 2 Quad 6600 volt. Ilyet keress használtan.
,Az alaplap támogat 1333Mhz FSB -jű CPU -kat is, de egy biztos, ezt a példányt biztos nem.
A processzor tulajdonságai csak akkor használhatók ki, ha hozzá "alkalmazkodó" memóriát veszel hozzá (ECC), így majdnem egy 100 -ast ölsz bele a gépedbe fölöslegesen, mert ahogy a nevükben rejlik, szerverbe születtek.
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Asus P5VDC-X típusú alaplapom van. Újra pasztáztam a processzort. Beindítom és bios hibát ír. egyből keresi flopin a bios frissítéséhez szükséges fájlt. Ráraktam egy flopira. Beletettem. Törli a bios-t majd újra programozza. Kéri hogy indítsam újra. Újraindítom. De akkor is bios hibával indul el. Elképzelhető hogy rossz benne a bios?
CMOS reset is kell BIOS frissítés után!
Ebben tudnál segíteni. Mit is takar pontosan?
alaplapi elem ki, számitógép áramtalanit, 5 perc várakozás, majd elem vissza és bekapcs.
Értem. Köszönöm a felvilágosítást. Akkor megpróbálom még egyszer hátha jó lesz.
Arra, hogy csendben elnetezgessek, néha még ez is több a soknál.
Ha azt veszem, hogy mostanában 8 ezerért kapok a bontóban 1GB-s DDR ramot a két 512-esem helyére, akkor az tényleg csak kb. 8 ezerbe fáj. (most nagyjából ezen az áron futnak) Ám ha vennék egy komolyabb lapot, az magában csak 15 ezer. És abba már többnyire a DDR2 vagy DDR3 (esetleg DDR4 - ha van olyan ?) ramok kellenek, nem beszélve a DUAL-Core proci áráról, mert tutira veszem, hogy egy új lapon már nem 478-as foglalat van, de még csak nem is 775-ös, aztán ott van még a gyártóknak az a gané húzása, hogy a videóra már mindegyik alaplap csak PCI-E-szel reagál. (Egy olyan, valamire való PCI-E videokari meg szintén 10 ezernél indul. És akkor a tápegységről és a többi apró szirem-szarom pluszcuccokról még csak említést se tettem. Ha gyorsan osztok-szorzok egyet magaban ebben a kérdésben, máris 100 ezernél vagyok? Megéri? (Tökön is rugna az asszony azonnalra.) És majd, bár lehet egy kicsivel gyorsabban fog menni, de ugyanez a winfos és a többi megszokott dolgok mennének csak rajta. Nem érdemes elszállni ezzel a lóval. Van egy kollegám, aki abbahagyta a piát a cigit, aztán átált horgászni meg számítógépezni. Jól is keres hozzá, gyereke meg már nagy - ugyan mire költené a zsét? Minden megjelenő újdonság benne van a gépében, a vízhűtéstől kezdve a legújabb prociig ... hát megéri? 6-8 hónap múlva meg már felét sem éri a cucc. Rosszabb mint egy autó ...
Üdv Mindenkinek!
Először is bocsánat ha OFF a téma de nem találtam alkalmasabb topicot! Következő a gomdom: Annó vettem a Rádióvilágnál katalógus progikat(dióda, tranyó stb),tegnap akarom indítani az egyiket a következőt kapom: "színbeállító fájl hiányzik". Nézem a programot két fájlnál hiányzik a kiterjesztés(lásd kép).Nézem a többi kat progit uganaz a helyzet.Találkozott már valaki hasomlóval?Természetesen az eredeti floppyk már rég nem működnek... A kérdéseim: 1 Ha pótolnám a kiterjesztéseket ( persze nem tudom hogy melyik milyen volt...) helyreállhat a program? 2 Ha igen akkor valaki megsúgná a kiterjesztéseket? Gondolom ha egyik sem akkor kénytelen leszek újra megvenni a programokat. Előre is köszönöm!
Ez a megoldás se jött be. Még mindig bios hiba miatt pofázik. Valami másik megoldás? A bois frissítés igazából meddig tart? Mert ahogy beolvassa a flopit kiírja hogy törli a bios-t. Utána pedig hogy programozza. És már kéri is hogy indítsam újra. Ennyi lenne az egész?
Azért nem megy, mert DOS program. Azt hiszem W'98-ban kompatibilitásban még lehetett "futtatás DOS módban"-t választani, ez XP-nél már nincs. Megoldás több is lehet: szerintem legegyszrűbb, ha CD-ről, vagy floppyról DOS-ban indítod a gépet, NC-vel, vagy Volkov-al megkeresed a kat-progidat és onnan indítod. Nekem floppyn vannak ilyen progijaim, eleve rendszerlemeznek formáztam, utána csak a 3 inditófilet hagytam rajta,(IO.SYS,MSDOS.SYS,CONFIG.SYS), rátettem a kat.prg-t és így simán megy. De csinálhatsz egy virtuális gépet, azon DOS-t használsz, nem kell ploppyt dugdosni.
Folyomány: ha így sem menne, az elem eltávolítása után, modern alaplapoknál a jumper átrakásával is kell törölni, mert elem kivétel után még akár órák telhetnek el, míg kisül.
Van egy jumper az elemtől nem messze. Megpróbálom azzal.
Jobb, ha egy feliratot is találsz hozzá, de valószinüleg az lesz. 3 tüske, egyik oldalon "default", ott van most, a másikon "clear", erre kell áttenni, majd vissza!
Kipróbáltam. De semmi. Olyan mintha a bios elfelejtene mindent. Egyszer sikerült be boot-olnia. Elkezdtem volna telepíteni a windows-t de amikor újraindult megint rossz bios miatt pofázott.
Üdv!
Valami nem oké mert használ(tam)om XP alatt. Itta kép a prog indításáról. A leírásban is az van hogy az "Indul.bat"-ra dupla katt és megy.Meg tudnád mondani a kiterjesztéseket?Egy próbát megérne nekem. Amúgy azt hiszem megtaláltam a hiba okát: a Ccleaner progi a rendszerleíró javításnál dobálja ki a kiterjesztéseket és persze nem néztem meg hogy mit akar kidobni, a biztonsági másolatot meg nem kértem Amúgy köszi a gyors választ
A file-al nincs hiba, ezek kiterjesztés nélküli file-ok, az a baj, hogy a program máshol keresi őket, lehet, hogy csak C:-n hajlandó keresni. Olvasd el az indul.bat-ot, lehet, hogy át kell írni!
Akkor én meg vegyítem a 2 elhangzott ötletet, mivel én is így szoktam eljárni: porszívó és sűrített levegő kombinációja. Ütős páros ez így együtt!
ÜdV!
MEGOLDOTTAM!!!!!! "Kedves" haver itt volt pénteken, valamit csinált a gépen, és lehet hogy véletlenül vagy szándékosan írásvédetté tette az "elektronika" mappámat.Feloldottam és lőn működik az összes katalógus progi. Az átírásnál derült ki a bibi! Hogy ez miért, ez egy jó kérdés a lényeg hogy mázlim van(volt).Már írom is lemezre a progikat Tisztel modik, kéretik ponttal jutalmazni gabusman kollégát! Mindenkinek köszönöm!
Na, megvan: a könyvtárban rámész a .cat file-ra, jobbgomb>tulajdonságok>társitás>program választása, betallózod a katak.exe-t, lent ok, és már megy is!
Ez se rossz, nekem jónéhány éve úgy sikerült elindítani őket, hogy az összes filét írásvédtelenné kellett tenni, mert alapból mind védett volt, és ugyanúgy nem indultak, mint Neked az előbb. Örülök, hogy sikerült!
Szerintem nincs semmi gond az Abit-tal. Meg nyilván nem az volt a céljuk (egyik gyártónak sem), hogy olyan termékeket állítsanak elő, amely 30 évig megállja a helyét, mikor pár évente tök új szabványok jelennek meg és terjednek el.
Az alaplapi RAID hiánya pedig szerintem nem véletlen... pláne egy régebbi alaplapnál. Mivel maga a RAID technológia eggyel fejlettebb fok a számítástechnikában, mint a gyorsan öregedő és cserélendő alkatrészek (RAM, alaplap). A RAID értelmesebb és komolyabb területen mindig is kiemelt helyet kap, azaz külön kártya felel a működéséért. Az, hogy léteznek komoly alaplapok RAID-et támogatva, abszolut luxus körülménynek mondanám, de semmire sem garancia. Inkább egy extraként kell kezelni és örülni neki, minthogy az egész életet és minden adatot rábízni megnyugodva. Idézet: „hát megéri? 6-8 hónap múlva meg már felét sem éri a cucc. Rosszabb mint egy autó ...” Ez 2 dolog miatt van így: 1. gyorsan fejlődik a számítástechnika (egyelőre még így lesz szerintem) 2. sokkal több embernek van számítógépe, mint amennyinek autója, és az előbbi 2 pontból adódó körforgás gyorsabb periódusidejű... sajnos
Sziasztok! Kérdésem a következő.Mi lehet a teljesen ujj videó kártyának a hibája,hogy kikapcsolásnál majdnem mindig ujjra indítja a rendszert?Tipusa Ati radeon HD. Működik vele a gép rendesen csak a hiba áll fent mióta le cseréltem.A réginek sajnos nagyon hangos a ventilátor zaja. kiírni nem irt ki semmi hibát sem így kénytelen voltam vissza tenni a régit.Ezzel legalább nem indul ujjra 1 x sem a rendszer.Találkoztatok már ilyen problémával?Még jó,hogy garanciális a videó kártya így vissza viszem ahol vettem.
Szia
Én arra gondoltam hogy ne vegyél semmit se ugy maradna 8e forint a zsebedben. Nem tudom milyen oprendszert használsz de gondolom XP-t. Ott tök mindegy hogy 1-1.5-2 giga ramod van. A sebesség különbség minimális. Föleg azzal a felhasználási profillal amiröl irsz. Esetleg arra is gondolva hogy a jövö héten megadja magát az a nem mai darab socket 478-as alaplap és akkor van két tök jó 1 gigás memoriád amivel nem tudsz mit kezdeni, mert mint irtad is már rég eljárt felette az idö. Most nézem egyébként hogy 8e Forintból kapsz 2 giga DDR3 RAM-ot. De persze ez csak az én meglátásom te ugy cselekedsz ahogy jónak látod.
Az alaplapi RAID hiány nem azért volt (van), mert akkor még nem létezett ilyesmi (hisz a helye rajta van a lapon, csak nincsen "kitöltve"), hanem mert én amikor vettem, az olcsóbbik azaz a RAID-mentes lapot vettem. De akkor még ki gondolta volna, hogy annyira fontos lenne.
Bár persze most sem lenne annyira az, mert ha pl. a CD-írómat kiveszem, akkor simán kijön a két IDE-be a lapkábelekkel becsatlakoztatható 4 külső tagra számolva. Ha belegondolunk, egy DVD író valójában CD-t is tud írni-olvasni. Tehát jól elvan. Másrészt - sosem kötelező egy számítógépbe 3 db. winchestert beletenni. De ha már van, hát elvan. Porosodjon inkább a polcon? Ott még van 2 db. 6,8 GB-os "gumitáskás" fajta és egy 2,1 GB-os Quantum Fireball. Egyenlőre sajnáltam őket kidobni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |