Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   276 / 1156
(#) eSDi válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Pont kifogtál egy olyan alaplapot, amit nem ismer fel. Előfordul az ilyen...
(#) zsiti4 válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Ennek 1333Mhz az FSB-je nem pedig 1066Mhz. Arról nem beszélve hogy a xeon-okat ilyen "általános" alaplapban néha igen nehéz müködésre birni. Ha jól emlékszem a csúcs amit 1066Mhz-es FSB-vel kiadtak a Core 2 Quad 6600 volt. Ilyet keress használtan.
(#) vladcepes válasza eSDi hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

Az Everest remélem felismeri.
(#) _ampervadasz_ válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /

,Az alaplap támogat 1333Mhz FSB -jű CPU -kat is, de egy biztos, ezt a példányt biztos nem.

A processzor tulajdonságai csak akkor használhatók ki, ha hozzá "alkalmazkodó" memóriát veszel hozzá (ECC), így majdnem egy 100 -ast ölsz bele a gépedbe fölöslegesen, mert ahogy a nevükben rejlik, szerverbe születtek.
(#) mrobi hozzászólása Jan 22, 2012 /

Sziasztok!
Van egy kis gondom. Asus P5VDC-X típusú alaplapom van. Újra pasztáztam a processzort. Beindítom és bios hibát ír. egyből keresi flopin a bios frissítéséhez szükséges fájlt. Ráraktam egy flopira. Beletettem. Törli a bios-t majd újra programozza. Kéri hogy indítsam újra. Újraindítom. De akkor is bios hibával indul el. Elképzelhető hogy rossz benne a bios?
(#) coyote55 válasza mrobi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

CMOS reset is kell BIOS frissítés után!
(#) mrobi válasza coyote55 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Ebben tudnál segíteni. Mit is takar pontosan?
(#) b-max válasza mrobi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

alaplapi elem ki, számitógép áramtalanit, 5 perc várakozás, majd elem vissza és bekapcs.
(#) mrobi válasza b-max hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Értem. Köszönöm a felvilágosítást. Akkor megpróbálom még egyszer hátha jó lesz.
(#) lac08 válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Arra, hogy csendben elnetezgessek, néha még ez is több a soknál.
Ha azt veszem, hogy mostanában 8 ezerért kapok a bontóban 1GB-s DDR ramot a két 512-esem helyére, akkor az tényleg csak kb. 8 ezerbe fáj. (most nagyjából ezen az áron futnak)
Ám ha vennék egy komolyabb lapot, az magában csak 15 ezer. És abba már többnyire a DDR2 vagy DDR3 (esetleg DDR4 - ha van olyan ?) ramok kellenek, nem beszélve a DUAL-Core proci áráról, mert tutira veszem, hogy egy új lapon már nem 478-as foglalat van,
de még csak nem is 775-ös,
aztán ott van még a gyártóknak az a gané húzása, hogy a videóra már mindegyik alaplap csak PCI-E-szel reagál. (Egy olyan, valamire való PCI-E videokari meg szintén 10 ezernél indul.
És akkor a tápegységről és a többi apró szirem-szarom pluszcuccokról még csak említést se tettem.

Ha gyorsan osztok-szorzok egyet magaban ebben a kérdésben, máris 100 ezernél vagyok?
Megéri? (Tökön is rugna az asszony azonnalra.)
És majd, bár lehet egy kicsivel gyorsabban fog menni, de ugyanez a winfos és a többi megszokott dolgok mennének csak rajta. Nem érdemes elszállni ezzel a lóval.

Van egy kollegám, aki abbahagyta a piát a cigit, aztán átált horgászni meg számítógépezni. Jól is keres hozzá, gyereke meg már nagy - ugyan mire költené a zsét?
Minden megjelenő újdonság benne van a gépében, a vízhűtéstől kezdve a legújabb prociig ... hát megéri?
6-8 hónap múlva meg már felét sem éri a cucc.

Rosszabb mint egy autó ...
(#) witi hozzászólása Jan 22, 2012 /

Üdv Mindenkinek!
Először is bocsánat ha OFF a téma de nem találtam alkalmasabb topicot!
Következő a gomdom: Annó vettem a Rádióvilágnál katalógus progikat(dióda, tranyó stb),tegnap akarom indítani az egyiket a következőt kapom: "színbeállító fájl hiányzik". Nézem a programot két fájlnál hiányzik a kiterjesztés(lásd kép).Nézem a többi kat progit uganaz a helyzet.Találkozott már valaki hasomlóval?Természetesen az eredeti floppyk már rég nem működnek...
A kérdéseim: 1 Ha pótolnám a kiterjesztéseket ( persze nem tudom hogy melyik milyen volt...) helyreállhat a program?
2 Ha igen akkor valaki megsúgná a kiterjesztéseket?
Gondolom ha egyik sem akkor kénytelen leszek újra megvenni a programokat.
Előre is köszönöm!

TC.JPG

(#) mrobi válasza b-max hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Ez a megoldás se jött be. Még mindig bios hiba miatt pofázik. Valami másik megoldás? A bois frissítés igazából meddig tart? Mert ahogy beolvassa a flopit kiírja hogy törli a bios-t. Utána pedig hogy programozza. És már kéri is hogy indítsam újra. Ennyi lenne az egész?
(#) gabusman válasza witi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Azért nem megy, mert DOS program. Azt hiszem W'98-ban kompatibilitásban még lehetett "futtatás DOS módban"-t választani, ez XP-nél már nincs. Megoldás több is lehet: szerintem legegyszrűbb, ha CD-ről, vagy floppyról DOS-ban indítod a gépet, NC-vel, vagy Volkov-al megkeresed a kat-progidat és onnan indítod. Nekem floppyn vannak ilyen progijaim, eleve rendszerlemeznek formáztam, utána csak a 3 inditófilet hagytam rajta,(IO.SYS,MSDOS.SYS,CONFIG.SYS), rátettem a kat.prg-t és így simán megy. De csinálhatsz egy virtuális gépet, azon DOS-t használsz, nem kell ploppyt dugdosni.
(#) gabusman válasza mrobi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Folyomány: ha így sem menne, az elem eltávolítása után, modern alaplapoknál a jumper átrakásával is kell törölni, mert elem kivétel után még akár órák telhetnek el, míg kisül.
(#) mrobi válasza gabusman hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Van egy jumper az elemtől nem messze. Megpróbálom azzal.
(#) gabusman válasza mrobi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Jobb, ha egy feliratot is találsz hozzá, de valószinüleg az lesz. 3 tüske, egyik oldalon "default", ott van most, a másikon "clear", erre kell áttenni, majd vissza!
(#) mrobi válasza gabusman hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Kipróbáltam. De semmi. Olyan mintha a bios elfelejtene mindent. Egyszer sikerült be boot-olnia. Elkezdtem volna telepíteni a windows-t de amikor újraindult megint rossz bios miatt pofázott.
(#) witi válasza gabusman hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Üdv!
Valami nem oké mert használ(tam)om XP alatt. Itta kép a prog indításáról. A leírásban is az van hogy az "Indul.bat"-ra dupla katt és megy.Meg tudnád mondani a kiterjesztéseket?Egy próbát megérne nekem. Amúgy azt hiszem megtaláltam a hiba okát: a Ccleaner progi a rendszerleíró javításnál dobálja ki a kiterjesztéseket és persze nem néztem meg hogy mit akar kidobni, a biztonsági másolatot meg nem kértem
Amúgy köszi a gyors választ

TC1.JPG

(#) witi válasza witi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Amúgy a progik a gépen vannak nem floppyn
(#) gabusman válasza witi hozzászólására (») Jan 22, 2012 / 1

A file-al nincs hiba, ezek kiterjesztés nélküli file-ok, az a baj, hogy a program máshol keresi őket, lehet, hogy csak C:-n hajlandó keresni. Olvasd el az indul.bat-ot, lehet, hogy át kell írni!

CatCat.jpg

(#) mrobi válasza mrobi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Szerintem bios csere lesz a vége.
(#) Norberto válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Akkor én meg vegyítem a 2 elhangzott ötletet, mivel én is így szoktam eljárni: porszívó és sűrített levegő kombinációja. Ütős páros ez így együtt!
(#) witi válasza gabusman hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

ÜdV!
MEGOLDOTTAM!!!!!! "Kedves" haver itt volt pénteken, valamit csinált a gépen, és lehet hogy véletlenül vagy szándékosan írásvédetté tette az "elektronika" mappámat.Feloldottam és lőn működik az összes katalógus progi. Az átírásnál derült ki a bibi! Hogy ez miért, ez egy jó kérdés a lényeg hogy mázlim van(volt).Már írom is lemezre a progikat

Tisztel modik, kéretik ponttal jutalmazni gabusman kollégát!

Mindenkinek köszönöm!
(#) gabusman válasza gabusman hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Na, megvan: a könyvtárban rámész a .cat file-ra, jobbgomb>tulajdonságok>társitás>program választása, betallózod a katak.exe-t, lent ok, és már megy is!

megymár.jpg

(#) gabusman válasza witi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Ez se rossz, nekem jónéhány éve úgy sikerült elindítani őket, hogy az összes filét írásvédtelenné kellett tenni, mert alapból mind védett volt, és ugyanúgy nem indultak, mint Neked az előbb. Örülök, hogy sikerült!
(#) Norberto válasza lac08 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Szerintem nincs semmi gond az Abit-tal. Meg nyilván nem az volt a céljuk (egyik gyártónak sem), hogy olyan termékeket állítsanak elő, amely 30 évig megállja a helyét, mikor pár évente tök új szabványok jelennek meg és terjednek el.

Az alaplapi RAID hiánya pedig szerintem nem véletlen... pláne egy régebbi alaplapnál.

Mivel maga a RAID technológia eggyel fejlettebb fok a számítástechnikában, mint a gyorsan öregedő és cserélendő alkatrészek (RAM, alaplap).

A RAID értelmesebb és komolyabb területen mindig is kiemelt helyet kap, azaz külön kártya felel a működéséért. Az, hogy léteznek komoly alaplapok RAID-et támogatva, abszolut luxus körülménynek mondanám, de semmire sem garancia. Inkább egy extraként kell kezelni és örülni neki, minthogy az egész életet és minden adatot rábízni megnyugodva.
(#) Norberto válasza lac08 hozzászólására (») Jan 22, 2012 /

Idézet:
„hát megéri?
6-8 hónap múlva meg már felét sem éri a cucc.

Rosszabb mint egy autó ...”

Ez 2 dolog miatt van így:

1. gyorsan fejlődik a számítástechnika (egyelőre még így lesz szerintem)

2. sokkal több embernek van számítógépe, mint amennyinek autója, és az előbbi 2 pontból adódó körforgás gyorsabb periódusidejű... sajnos
(#) dani-1 hozzászólása Jan 22, 2012 /

Sziasztok! Kérdésem a következő.Mi lehet a teljesen ujj videó kártyának a hibája,hogy kikapcsolásnál majdnem mindig ujjra indítja a rendszert?Tipusa Ati radeon HD. Működik vele a gép rendesen csak a hiba áll fent mióta le cseréltem.A réginek sajnos nagyon hangos a ventilátor zaja. kiírni nem irt ki semmi hibát sem így kénytelen voltam vissza tenni a régit.Ezzel legalább nem indul ujjra 1 x sem a rendszer.Találkoztatok már ilyen problémával?Még jó,hogy garanciális a videó kártya így vissza viszem ahol vettem.
(#) zsiti4 válasza lac08 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Szia

Én arra gondoltam hogy ne vegyél semmit se ugy maradna 8e forint a zsebedben. Nem tudom milyen oprendszert használsz de gondolom XP-t. Ott tök mindegy hogy 1-1.5-2 giga ramod van. A sebesség különbség minimális. Föleg azzal a felhasználási profillal amiröl irsz.

Esetleg arra is gondolva hogy a jövö héten megadja magát az a nem mai darab socket 478-as alaplap és akkor van két tök jó 1 gigás memoriád amivel nem tudsz mit kezdeni, mert mint irtad is már rég eljárt felette az idö.

Most nézem egyébként hogy 8e Forintból kapsz 2 giga DDR3 RAM-ot.

De persze ez csak az én meglátásom te ugy cselekedsz ahogy jónak látod.
(#) lac08 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Az alaplapi RAID hiány nem azért volt (van), mert akkor még nem létezett ilyesmi (hisz a helye rajta van a lapon, csak nincsen "kitöltve"), hanem mert én amikor vettem, az olcsóbbik azaz a RAID-mentes lapot vettem. De akkor még ki gondolta volna, hogy annyira fontos lenne.
Bár persze most sem lenne annyira az, mert ha pl. a CD-írómat kiveszem, akkor simán kijön a két IDE-be a lapkábelekkel becsatlakoztatható 4 külső tagra számolva.
Ha belegondolunk, egy DVD író valójában CD-t is tud írni-olvasni. Tehát jól elvan.
Másrészt - sosem kötelező egy számítógépbe 3 db. winchestert beletenni. De ha már van, hát elvan.
Porosodjon inkább a polcon? Ott még van 2 db. 6,8 GB-os "gumitáskás" fajta és egy 2,1 GB-os Quantum Fireball. Egyenlőre sajnáltam őket kidobni.
Következő: »»   276 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem