Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
A fekete általában a kapcsolószál. Az egyik a 24V-ra van kötve, a másik bemegy a plc-be, a dugattyú mágnesessége meg összezárja a reed relét, úgy kapcsol.
Ezt akartam mérni én is, de a két szál között 4,7kohm-ot mértem kikapcsolt állapotban. Bekapcsolva meg mindig 24V-ot.
Na meg két szállal hogyan világít a LED rajta?
Üdvözlök mindenkit!
Egy kéréssel fordulnék hozzátok. A Siemens honlapjáról szerettem volna letölteni a STEP7 STL és AWL utasításlistákat (http://www.siemens.hu/index.php?n=389), de linkek nem működnek. Ha valakinek meg vannak a dokumentumok és hozzáférhetővé tenné számomra, nagyon hálás lennék. A segítséget előre is köszönöm.
Helló!
Találtam neten ilyet: Siemens SYH és STOE oktatási anyag. Siemens S7 PLC Teljes oktatási anyaga, gyakorlattal, pdf formátumban. Siemens ezen anyagból oktat kihelyezett, és saját tanfolyamain PLC programozást, hibakeresést, hardwerelemek összeillesztését. SYH fájlok kezdődnek az alapoktól, alap funkciók, Program Blokkok,Programfelépítés, Változók kezelése, stb. STOE Hibakeresés, programozás, programfelépítés, hibagenerálási gyakorlatokkal. Ha érdekel valahogy átjuttathatom hozzád.
Ha nem okoz problémát éngem is érdekelne előre is köszönöm
Rendben, akkor hamarosan rakok fel egy linket.
Innen tudjátok letölteni: Bővebben: Link
Köszönöm az anyagot, de igazából erre lenne szükségem magyar nyelven:
Másban nem tudok segíteni, igazából a leghasznosabb anyagok midnen területen angolul vannak és lesznek megtalálhatók.
Hali ipijani!
Szerintem ilyet nem fogsz találni. hacsak meg nem írod Valószínűleg be kell érned ezekkel: PLC, S7, operátorpanelek, doksik, linkkek, stb. Siemens S7 programozás
Kedves Szirty!
Az honlapodat már ismerem és megragadnám az alkalmat, hogy megköszönjem az ott közzétett hasznos információkat. Üdv:ipijani (Úgy gondoltam, hogy a Siemens oldalán található linkek csak ideiglenesen nem működnek és esetleg valakinek már megvan letöltve az anyag. )
Hali ipijani!
A Siemens oldalán található link működik, nincs semmi baja, viszont a file neve tele van ékezettel és szóközöket is tartalmaz. El tudom képzelni, hogy ezért nem tudtad letölteni... A "másik" fórumon is feltetted ugyanezt a kérést és mivel én azt olvastam először, arra válaszoltam érdemben. Letöltöttem a két doksit és kiraktam egy másik helyre majd linkeltem neked. De akkor legyen itt is: STEP7 STL utasításlistákat STEP7 AWL utasításlistákat Tanulság: Ha valahol kérdést teszel fel, néha meg kell nézni nem válaszoltak-e :>
Sziasztok!
Hozzájutottam egy FESTO FPC-405 PLC-hez, tanulás céljából szeretném beüzemelni, de nem tudom milyen szoftver kell hozzá, vagy honnan tudnám beszerezni. Akinek van bármi információja ezzel a típussal kapcsolatban, az kérem írja meg nekem 3 egységből áll: E.CNT-10 - tápegység E.CZE-1 - processzor E.CEA-1616 - I/O A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm! üdv.
Szia!
Keresd úgy a programot, hogy "Festo FST".
Helló!
FST 4.10.50 szoftverem van hozzá, de a beállításokban kerestem, ezt a típust nem írta hozzá (controllerekben), de lehet csak én néztem el :S
Kedves Szirty!
Ezt a topikot néztem meg előbb és eszerint reagáltam. Rögtön utána megnéztem a másikat, és örömmel vettem tudomásul, hogy ott már megvolt a megoldásod a problémámra. Mivel itt már köszönetet mondtam neked az eredménytől függetlenül, ezt ott már nem tettem meg. Elnézést, hogy linknek tűntem. Mégegyszer köszönettel:ipijani
Helló!
Kezdő PLC-zős vagyok.most kezdeném az alapoktól. Tudnátok segíteni h milyen könyvel kezdjem amiben érthetően le vannak írva az alapok. Illetve nem e tudnátok valahonnan Allen Bradley plc-hez RS Logix programot. Mindent felkutattam de sehol nem találok hozzá. Ilyenre sikerült szert tennem és jó lenne vmi progi is amivel majd fellehet programozni is. Előre is köszi a válaszotokat.
Én találtam programot, viszont 1,7-től 4GB-os verziók vannak.
Műszaki beállítottságú torrent oldalon.
Nem vagyok jártas a hobbielektronikán de itt nem lehet belinkelni a torrent oldalt? és vmi segédanyagot tudnál ajánlani?
Itt nem lehet belinkelni, másrészt privát oldal, regisztrációhoz kötött. Szerintem ha keresgélsz guglival előbb utóbb ráakadsz más forráson keresztül.
eddig azt tettem nem sok sikerrel. azért köszönöm a segítséged
Sziasztok
Szeretném megkérdezni hogy valakinek nem-e lenne véletlenül a TP DESIGNER programhoz szimbólumai. Letöltöttem a programot és amiket alapértelmezetten tartalmaz az nem valami sok. Előre is köszönöm.
Szia Szirty!
Köszönöm! Nekem igazán hasznos lesz a honlapod! Olyan helyre kerültem, ahol van pár plc... (szinte minden sarokban egy). Kicsit jobban szeretnék bele látni a működésébe, nem csak a hagyományos vezérlés technikába. Madár-102.
Hali Madár-102!
Úgy legyen! |
Bejelentkezés
Hirdetés |