Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lehet, hogy reagál, csak a reakciókat nem veszed észre a rossz kép miatt. Hang van?
Lehet hogy hülyeséget kérdezek,de a vertikális soreltérítő tekercsén nem kéne valami fesznek lennie,mert nálam nulla
Olyan nincs, hogy vertikális soreltérítő. Van a függőleges (vertikális vagy más néven kép) és a vízszintes (horizontális vagy sor) eltérítőtekercs. Váltakozófeszültségű beállításban mérj feszültséget és ne egyenben.
Ok,rendben.Váltófeszben mérve a tekercs egyik felén 5.3v, a tekercs másik felén 0v.
Szia!
Itt vannak a képek a lapról. Köszönöm! :worship:
Hello.
Én sem találtam róla semmit, ezért fordultam a fórumozókhoz segítségért. Töltök fel pár képet hátha van rajta valami árulkodó szám.
Innen letöltheted a rajzot. Bővebben: Link De szerintem mégiscsak a sortrafó lesz a bűnös, feltéve, ha a tranzisztoron kívül másik melegedő alkatrészt nem találsz.
Heló!
Köszönöm szépen! Már csak annyi kérdésem lenne, hogy melyik kondi lesz az? Bejelöltem kettőt, szerintem a 16V 3300µF-es lesz az, azt jelöltem 2-essel, a 1es 50V 6.8µF-es. Ez lesz az vagy máshol keressem? Köszönöm a türelmet és a segítséget. :worship:
Akármelyik IC-re kötött kondenzátor lehet bűnös, ezért szisztematikusan cserélgesd ki őket.
Én megnézném,hogy nem-e átégett az eltérítő.Az is tud ilyen hibát produkálni.
Ha az eltérítőtekercs a zárlatos, akkor a tápegység terhelődik és nem a sortranyó kezd izzani. Én ilyen esetben nem találkoztam sortranyó elhalálozással.
Köszönöm a rajzot.
Igen minden jel trafó hibára utal, pedig elvileg az fbt teszter pont ezt a hibát szűri ki. Egyenirányító diódák, ellenállások is rendben voltak a sorvég környékén. Jelenleg a második tranzisztort ette már meg, míg nem szerzek másikat hanyagolom.
Szerintem ne fotókat küldözgess, hanem cseréld ki a szinkron jelleválasztóhoz tartozó csatoló elkokat, 4,7uF. -10uF, az Ic környékén található.
Ha ezután sem javul meg, a csíkok meg maradnak, az akkor cseréld ki azt a vertical eltérítő Ic.t Tda...t. Rendbe fog jönni a kép a tv.n.
Szevasztok,van egy alba LCD 22880 HDF tv bekapcsoláskor felvillana kép 1-2 mpre, utána csak hang van kép nincsen ha valaki tudna segíteni köszönöm.
Sziasztok van egy DIGIHOME 2126 Tv aminek elkezdett sípolni a tápja és egy időben eltűnt a képe.
Ahonnan a sípolást hallom ott a trafó elkó tranzisztor és fet van. De mi tud sípolni?Ja és nem egyfolytában hanem ritmikusan szinte másodpercenként egyet. Ha valaki bármit tudna segíteni előre is köszönöm.
Ha ütemesen csippan,akkor valószínű zárlatos lett a sorvégtranzisztora.Azt mérd meg,továbbá a bázisra menő elkót.Bejelöltem mit kell keresned
Nem megy a háttérvilágítás.
Inverter vagy fénycső hiba.
Köszönöm a gyors válaszod,holnap meg is nézem.
Bocsánat a dupla post-ért de már nem volt elérhető a szerkesztés gomb.
Annyit szeretnék kérdezni,hogy ha a sorvégtranzisztorom a rossz ami egy C5388 esetleg helyettesíthetőek ezzel BU508 vagy BU808 mert ezek vannak itthon
BU808-at tegyél be.Az darlington.A BU508 nem az,azzal nem lesz jó.Az elkót ne feledd,mert megeszi az új tranyót is
A kondi amit cserélni kell C613.
Köszi!
Sziasztok!
Problémám a következő , van egy samsung tv-m thomson belsővel..A jelenség a következő, bekapcsoláskor, csak hang van kép nincs...levettem a hátulját, van két tekerő potméter, ha az egyiket egy picit arrébb tekerem akkor bejön a kép, de vízszintes fehér vonalak lesznek a képen...ha már bejött a kép, akkor visszatudom tekerni a potit arra a pontra, hogy a vonalak eltűnjenek, de akkor a következő bekapcsolásnál megint nem jön be a kép. Lehet ezzel valami okosat csinálni? Köszi..
Ez valami hibrid? Milyen Thomson sasszi van benne?Írd le ide a típus-számát.
Samsung 100 hz es
két számot találtam a belsejében ha ez segít A66EGW83X122 920167121050 vagy hol keressek még???
Szia!
A tévé hátlapján van típusjelzés? |
Bejelentkezés
Hirdetés |