Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   61 / 82
(#) locked válasza locked hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

...ugyanis valamiért ez járt a fejemben,hogy 7406 kell bele.Afeszültségeket végigmértem,azok jók,ledekkel teszteltem,szintén villog,de a PIC-et föl nem ismeri a WPB_F18_F16_F12_v1.32b program.Lehet,hogy megöltem a pic-et?
(#) c27 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Helló.
A kettőn együtt 1V van.
A CLKIn lábon a földhöz képest 1V-ot mérek, a CLKOut lábon pedig 0V-ot. Gondom akkor nem indul el az oszcillátor. Mi miatt van, 10K ott van az mcrl és a táp között, 33pF kerámia kondik és 20MHZ oszcillátor van. Ha nem jó a program akkor sem indul el az oszcillátor? Mi lehet tenni? (Bár én már egyszer próbáltam más által adott működő programmal is elindítani de kb idáig jutottam tavaly is.)
(#) cNobody válasza c27 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Helló.
Szerintem jobban járnál ha csatolnád a programot amit írtál, mert valószínűleg abban nem jó valami. Valószínűleg a config nem stimmel, azért nem indul el.
(#) Hp41C válasza locked hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

A 7406 jó, de a programben a beállításoknál figyelembe kell venni, hogy a 7406 negál, a 7407 nem negál. A 7404 nem jó ide.
(#) Hp41C válasza c27 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

20MHz -hez HS oszcillátor kell, a 33pF egy kicsit sok, 22pF a szokásos. A konfigurációban az LVP le van tiltva? Ha nincs, akkor a PGM lábat a Vss -re kell húzni. A MLCR lábat a Vdd -re húzni 10k -val.
(#) c27 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Helló.
Egy darabig nem tudok foglalkozni a témával közbe jött más, de majd visszatérek rá később.
(#) locked válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Bontottam egy 7407-et.LED-ek villognak ahogyan kell ,de viszont most már biztosan megöltem a 16f628a-t.Véletlenül rövidrezártam az égető tápját(12V vs GND),pic meg rajta volt.
(#) pzsola hozzászólása Jan 25, 2012 /

Sziasztok!
A tisztelt hozzáértők segítségét kérném a következő problémám megoldásában: PCI-os LPT porton nem tudok égetni. Részletesebben: van egy új gépem, amin már gyárilag nincs LPT port, ezért tettem bele a fent említett kártyát. Az égetőt Juhász Róbert lapján található kapcsolás alapján építettem meg. Próbáltam a gépemen Win7 és WinXP alatt is az ICPROG-al olvasni/írni, de semmi reakció. WinPIC800-al is néma. Win7 alatt csak a zöld LED világít. XP alatt mind a három. (Most már) olvasási hibát nem ad. A fiam régi gépéhez odaültem, amin WinXP van beépített LPT portal, és azon minden jól működik. Írni/olvasni is tudom a PIC-et, tehát az égető és a PIC is hibátlan. Milyen egyéb beállítást kellene eszközölnöm, hogy a PCI-os LPT porton is tudjak égetni? Csak a teszt miatt raktam egy új vinyóra XP-t. Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Hp41C válasza pzsola hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia!

Sajnos ezek a programok csak a standard címekkel rendelkező LPT portokat tudnak kezeni. A PCI (Express) kártyák más címenek vannak... Talán a WPB égetőszoftver fejlesztése/tesztelése topik segít rajtad...
Esetleg egy PICKit3 vagy PICKit2...
(#) pzsola válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

köszönöm ... megpróbálom.
(#) samsys hozzászólása Jan 26, 2012 /

Üdv

Végigolvasva a fórumot megépítettem a WLPT_mini_v4. égetőt. A problémám hogy nem ismeri fel a PIC-et. Végigmértem mident a PGC és a PGD lábaknál 3,25 voltot mértem ahol a leírásokból 4-5 voltnak kellene lenni.
Lehet hogy ez lehet a probléma?
(#) Hp41C válasza samsys hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szia!

Mekkora feszültséget kap a külső tápról?
(#) samsys válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Üdv

Vpp 11,89 , Vdd 4,97 külső táp szűrve stabilizálva

PGD, PGC 0,18 és 3,32

Ebben a hozzászólásban levő kapcsolást építetted meg? Mikor mérted a PGC és PGD vonalakat? Milyen IC -t tettél bele?

Ne csatlakoztasd a géphez. Add rá a tápot, kapocsold be a kapcsolókat. Most mérd meg a PGD és PGC csatlakozópontokon a feszültséget.

Igen ezt építettem meg. Ha a gépre van kötve vagy nélküle ugyan az az érték. cd74ls07

- A 74LS07 14. lábán mérj feszültséget a 7805 föld (2.) lábához képest (jó érték +5V).
- A 74LS07 7. lábán mérj feszültséget a 7805 kimeneti (3.) lábához képest (jó érték -5V).

A toknál hogyan számoztad a lábakat? (A kördejárós a jó megoldás). 74ls07 adatlap

Természetesen körbejártam ...
14.láb föld 4.97v
7.láb 7805 kimenet -4.97v
74LS07 2-es lábához tartozó 1k ellenálláson 3,31v
a 4-es lábhoz tartozó 1k ellenálláson is 3,31 v
(#) Hp41C válasza samsys hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Az ellenállás melyik végén méred a 3.31V -ot:
- A közös végén - a kapcsoló rossz, igen nagy az átmeneti ellenállása vagy valahol zárlat (nem kívánatos kötés van), esetleg az ellenállások közös pontja nem csatlakozik a 74LS07 14 . lábára.
- Ha a meghajtó kimenet felöli végén (és a közös pontjuk +5V -on van), meg kell keresni, merre folyik el 1.66mA az ellenállásokon keresztül.

Tisztázzuk: Nincs az LPT csatlakozó csatlakoztatva, a táp be van kapcsolva, a 3.31V a 74LS07 2 ill. 4. lábán mérhető.
(#) samsys válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Üdv
A közös ponton 4,97V az ellenállás másik felén mértem 3,31 V-ot ami csatlakozik a 2,4 lábhoz. Cseréltem kapcsolót is meg a 74LS07 is sőt csináltam másik kapcsolást is de ua. a probléma. Az LPT nincs csatlakoztatva.
(#) Hp41C válasza samsys hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Tegyél fel fényképet!
- Ha az LPT csatlakozó D0 és D1 jelét a +5v-os tápra kötöd, akkor is 3.3V mérhető a 74ls07 2. és 4. lábán. Ha a 74ls07 bemenete magas, a kimenetén nem folyik áram. Ha a kimenet feszültsége nem megy fel +5V közelébe, akkor valamerre folyik 1.66 mA. Merre tud folyni? Nincs valahol nem kívánatos összeköttetés? Esetleg LED van a vonalakra kapcsolva?
- Ha az LPT csatlakozó D0 és D1 jelét a földre kötöd, milyen feszültség mérhető a 74ls07 2. és 4. lábán? Ha a 74ls07 bemenete alacsony szinten van a kimenete vezet, a feszültségnek le kell mennie majdnem 0V -ra.
- A méréseket úgy végezd, hogy a két bemenet mind a 4 kombinációját megvizsgálod és még az ACK jelen mérhető fszültséget is megméred.
(#) samsys válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Ok. majd este vagy holnap tudok foglalozni vele.
(#) pzsola hozzászólása Jan 27, 2012 /

Sziasztok!
Oshonsoft vagy Watt féle égetőhöz univerzális (40 lábú) IC foglalat kapcsolási rajza nincs véletlenül valakinek?
(#) samsys válasza samsys hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Üdv
Az elveszett 1,66mA meg lett PGC, PGD vonalon volt 1-1 LED kikötöttem és máris megvolt a megfelelő fesz.
De ettől függetlenül nem akar összejönni a projekt
Mindent a leírás alapján kötöttem, mértem. Három különböző gépen próbáltam, természetesen mindig mérés és ha minden ok PIC a foglalatba. Ahogy Watt mester leírta
(#) samsys hozzászólása Feb 1, 2012 /

Üdv

Megépítettem a WPB_RS_V2 égetőt de ezzel se jutottam tovább
Watt oldalán lévő leírás alapján leellenőriztem minden feszültséget, kapcsolót, ledeket, minden ok a műszer szerint. Rádugom a PIC-et de nem ismeri fel.
(#) Hp41C válasza samsys hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Szia!

Tegyél fel képeket. Valamit elnézel...
(#) samsys válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Üdv
Hátha így fény derül a hibára.
(#) trabi007 hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok!
Építettem egy LPT portos pic égető áramkört ami itt szerepel, kipróbáltam több programmal is, de valahogy nem akar megfelelően működni, nem ismeri fel a PIC et, az LPt csatlakozótól jövő vezeték olyan 60-70cm lehet a panelig, a paneltől a PIC ig kb 20cm .
Nem tudom mi lehet a hiba vele ha esetleg van valakinek ötlete hogy mit kellene tennem hogy működjön az jó lenne
Ez lenne az első PIC égetőm amivel el szeretném kezdeni ezen a területen való tanulásomat , a segítségeteket előre is köszönöm.
(#) vilmosd válasza trabi007 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Meg kellene nezni eloszor statikusan a mukodest. A WinPic800 programban pl van HW teszt uzemmod. Lehet billegtetni a labakat. Amennyiben a teszt sikerul, akkor a kabelezest kell leroviditeni. Amugy a kapcsolason vannak hibak, pl a LPT csatlakozo 18-25 labai GND-hez kell hogy csatlakozzon, ami a rajzon hianyzik. A Q1 tranyo is erosen gyanus kapcsolasu.
(#) trabi007 válasza vilmosd hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Köszi a gyors választ , a 18-55 ös lábak a panelon testen vannak , a tesztet amúgy hogy gondoltad méregetnem kell közben valamit?
(#) vilmosd válasza trabi007 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Van LED a panelon, azon latszik, valamint merni kell a DATA es a CLK labak allapotat. Termeszetesen PIC nelkul.
Következő: »»   61 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem