Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
...ugyanis valamiért ez járt a fejemben,hogy 7406 kell bele.Afeszültségeket végigmértem,azok jók,ledekkel teszteltem,szintén villog,de a PIC-et föl nem ismeri a WPB_F18_F16_F12_v1.32b program.Lehet,hogy megöltem a pic-et?
Helló.
A kettőn együtt 1V van. A CLKIn lábon a földhöz képest 1V-ot mérek, a CLKOut lábon pedig 0V-ot. Gondom akkor nem indul el az oszcillátor. Mi miatt van, 10K ott van az mcrl és a táp között, 33pF kerámia kondik és 20MHZ oszcillátor van. Ha nem jó a program akkor sem indul el az oszcillátor? Mi lehet tenni? (Bár én már egyszer próbáltam más által adott működő programmal is elindítani de kb idáig jutottam tavaly is.)
Helló.
Szerintem jobban járnál ha csatolnád a programot amit írtál, mert valószínűleg abban nem jó valami. Valószínűleg a config nem stimmel, azért nem indul el.
A 7406 jó, de a programben a beállításoknál figyelembe kell venni, hogy a 7406 negál, a 7407 nem negál. A 7404 nem jó ide.
20MHz -hez HS oszcillátor kell, a 33pF egy kicsit sok, 22pF a szokásos. A konfigurációban az LVP le van tiltva? Ha nincs, akkor a PGM lábat a Vss -re kell húzni. A MLCR lábat a Vdd -re húzni 10k -val.
Helló.
Egy darabig nem tudok foglalkozni a témával közbe jött más, de majd visszatérek rá később.
Bontottam egy 7407-et.LED-ek villognak ahogyan kell ,de viszont most már biztosan megöltem a 16f628a-t.Véletlenül rövidrezártam az égető tápját(12V vs GND),pic meg rajta volt.
Sziasztok!
A tisztelt hozzáértők segítségét kérném a következő problémám megoldásában: PCI-os LPT porton nem tudok égetni. Részletesebben: van egy új gépem, amin már gyárilag nincs LPT port, ezért tettem bele a fent említett kártyát. Az égetőt Juhász Róbert lapján található kapcsolás alapján építettem meg. Próbáltam a gépemen Win7 és WinXP alatt is az ICPROG-al olvasni/írni, de semmi reakció. WinPIC800-al is néma. Win7 alatt csak a zöld LED világít. XP alatt mind a három. (Most már) olvasási hibát nem ad. A fiam régi gépéhez odaültem, amin WinXP van beépített LPT portal, és azon minden jól működik. Írni/olvasni is tudom a PIC-et, tehát az égető és a PIC is hibátlan. Milyen egyéb beállítást kellene eszközölnöm, hogy a PCI-os LPT porton is tudjak égetni? Csak a teszt miatt raktam egy új vinyóra XP-t. Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Sajnos ezek a programok csak a standard címekkel rendelkező LPT portokat tudnak kezeni. A PCI (Express) kártyák más címenek vannak... Talán a WPB égetőszoftver fejlesztése/tesztelése topik segít rajtad... Esetleg egy PICKit3 vagy PICKit2...
Üdv
Végigolvasva a fórumot megépítettem a WLPT_mini_v4. égetőt. A problémám hogy nem ismeri fel a PIC-et. Végigmértem mident a PGC és a PGD lábaknál 3,25 voltot mértem ahol a leírásokból 4-5 voltnak kellene lenni. Lehet hogy ez lehet a probléma?
Szia!
Mekkora feszültséget kap a külső tápról?
Üdv
Vpp 11,89 , Vdd 4,97 külső táp szűrve stabilizálva PGD, PGC 0,18 és 3,32
Ebben a hozzászólásban levő kapcsolást építetted meg? Mikor mérted a PGC és PGD vonalakat? Milyen IC -t tettél bele?
Ne csatlakoztasd a géphez. Add rá a tápot, kapocsold be a kapcsolókat. Most mérd meg a PGD és PGC csatlakozópontokon a feszültséget.
Igen ezt építettem meg. Ha a gépre van kötve vagy nélküle ugyan az az érték. cd74ls07
- A 74LS07 14. lábán mérj feszültséget a 7805 föld (2.) lábához képest (jó érték +5V).
- A 74LS07 7. lábán mérj feszültséget a 7805 kimeneti (3.) lábához képest (jó érték -5V). A toknál hogyan számoztad a lábakat? (A kördejárós a jó megoldás). 74ls07 adatlap
Természetesen körbejártam ...
14.láb föld 4.97v 7.láb 7805 kimenet -4.97v 74LS07 2-es lábához tartozó 1k ellenálláson 3,31v a 4-es lábhoz tartozó 1k ellenálláson is 3,31 v
Az ellenállás melyik végén méred a 3.31V -ot:
- A közös végén - a kapcsoló rossz, igen nagy az átmeneti ellenállása vagy valahol zárlat (nem kívánatos kötés van), esetleg az ellenállások közös pontja nem csatlakozik a 74LS07 14 . lábára. - Ha a meghajtó kimenet felöli végén (és a közös pontjuk +5V -on van), meg kell keresni, merre folyik el 1.66mA az ellenállásokon keresztül. Tisztázzuk: Nincs az LPT csatlakozó csatlakoztatva, a táp be van kapcsolva, a 3.31V a 74LS07 2 ill. 4. lábán mérhető.
Üdv
A közös ponton 4,97V az ellenállás másik felén mértem 3,31 V-ot ami csatlakozik a 2,4 lábhoz. Cseréltem kapcsolót is meg a 74LS07 is sőt csináltam másik kapcsolást is de ua. a probléma. Az LPT nincs csatlakoztatva.
Tegyél fel fényképet!
- Ha az LPT csatlakozó D0 és D1 jelét a +5v-os tápra kötöd, akkor is 3.3V mérhető a 74ls07 2. és 4. lábán. Ha a 74ls07 bemenete magas, a kimenetén nem folyik áram. Ha a kimenet feszültsége nem megy fel +5V közelébe, akkor valamerre folyik 1.66 mA. Merre tud folyni? Nincs valahol nem kívánatos összeköttetés? Esetleg LED van a vonalakra kapcsolva? - Ha az LPT csatlakozó D0 és D1 jelét a földre kötöd, milyen feszültség mérhető a 74ls07 2. és 4. lábán? Ha a 74ls07 bemenete alacsony szinten van a kimenete vezet, a feszültségnek le kell mennie majdnem 0V -ra. - A méréseket úgy végezd, hogy a két bemenet mind a 4 kombinációját megvizsgálod és még az ACK jelen mérhető fszültséget is megméred.
Ok. majd este vagy holnap tudok foglalozni vele.
Sziasztok!
Oshonsoft vagy Watt féle égetőhöz univerzális (40 lábú) IC foglalat kapcsolási rajza nincs véletlenül valakinek?
Üdv
Az elveszett 1,66mA meg lett PGC, PGD vonalon volt 1-1 LED kikötöttem és máris megvolt a megfelelő fesz. De ettől függetlenül nem akar összejönni a projekt Mindent a leírás alapján kötöttem, mértem. Három különböző gépen próbáltam, természetesen mindig mérés és ha minden ok PIC a foglalatba. Ahogy Watt mester leírta
Üdv
Megépítettem a WPB_RS_V2 égetőt de ezzel se jutottam tovább Watt oldalán lévő leírás alapján leellenőriztem minden feszültséget, kapcsolót, ledeket, minden ok a műszer szerint. Rádugom a PIC-et de nem ismeri fel.
Szia!
Tegyél fel képeket. Valamit elnézel...
Üdv
Hátha így fény derül a hibára.
Sziasztok!
Építettem egy LPT portos pic égető áramkört ami itt szerepel, kipróbáltam több programmal is, de valahogy nem akar megfelelően működni, nem ismeri fel a PIC et, az LPt csatlakozótól jövő vezeték olyan 60-70cm lehet a panelig, a paneltől a PIC ig kb 20cm . Nem tudom mi lehet a hiba vele ha esetleg van valakinek ötlete hogy mit kellene tennem hogy működjön az jó lenne Ez lenne az első PIC égetőm amivel el szeretném kezdeni ezen a területen való tanulásomat , a segítségeteket előre is köszönöm.
Meg kellene nezni eloszor statikusan a mukodest. A WinPic800 programban pl van HW teszt uzemmod. Lehet billegtetni a labakat. Amennyiben a teszt sikerul, akkor a kabelezest kell leroviditeni. Amugy a kapcsolason vannak hibak, pl a LPT csatlakozo 18-25 labai GND-hez kell hogy csatlakozzon, ami a rajzon hianyzik. A Q1 tranyo is erosen gyanus kapcsolasu.
Köszi a gyors választ , a 18-55 ös lábak a panelon testen vannak , a tesztet amúgy hogy gondoltad méregetnem kell közben valamit?
Van LED a panelon, azon latszik, valamint merni kell a DATA es a CLK labak allapotat. Termeszetesen PIC nelkul.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |