Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vattacukor gép házilag

Témaindító: marci91, idő: Máj 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 17
(#) gyula74 válasza andras99 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Milyen lesz az a tengely, esztergályossal csináltadat képed is van róla lovaszc társunk meg nincs meg elégedve a gázlámpával
(#) andras99 válasza gyula74 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Szia!
Háát, a tengely igazából egy menetes rúd. (Tudom hogy nem ez kéne.) A gázlámpával nekem nincsen semmi bajom, az előző gépnél bevált, ott találsz egy linket is, milyen. A gázpalack tartón lévő csapot negyedig-harmadig nyitom meg, a markolaton lévővel pedig finoman állítok.

andras99
(#) lovaszc hozzászólása Jan 24, 2012 /

fiuk igazatok van a gázlámpa elég és jo is lehet de nem ugy mint ahogy én probáltam kézel fogom igy mozog változik a láng távolsága probának jo volt de amedig felfogatom adig felrakhatom a gázcsömegoldást is a lámpa néha kel máshova is ere gondoltam
nekem zsiguli fütömotor/12v/hajtja kb 1/2gyorsitásal a tenget hajtja 5mm gumigyürüvel atengely 17mm huzot köracél 2db csapágyal "csapágyat csak pici zsir,sré nagyon fogja a motort különben és nemtud kipörögni"
talán segitetem valamit talán lesz kép is
(#) gyula74 válasza lovaszc hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Én is pont Zsiguli fűtő vetni motorra gondoltam csak ahogy te is írod a csapágyazás meg fogja 17 az egy kicsit lehet hogy túl erős és fogja a motort én kb egy 10-12 mm tengelyre gondoltam ..
Képet várjuk mindnyájan n

Mert a venti amúgy menyit forog szerintem pont megfelelő 1 az 1 ben nem
(#) andras99 válasza andras99 hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Hát ezt nem hiszem el! Az előbb kimentem a műhelybe, erre a földön megláttam ezt a tengelyt! :eek2:
Átmérője 12mm, a menet a végén M10-es.

andras99

tengely.JPG

(#) lovaszc hozzászólása Jan 25, 2012 /

Ime a képek igaz nem gyári de sajátot talán elátja
melyik kristálycukrot használják hozá melyik a legnagyobb szemü a veszteség miat kérdem
(#) andras99 válasza lovaszc hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Szia!
Gratulálok a géphez! Nekem a Kor*nás kristálycukor vált be, az általában nagy szemű.

andras99
(#) lovaszc válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

lehet nagy a rás de mivel lehet 1mm nél kisebbet vágni eszt is gravirozo korongal vagdaltam van vékonyab valami?
(#) gyula74 válasza lovaszc hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

Fém fűrészlap a legvékonyabb ami itt nálunk van 0.6 mm
de még pluszba küszőrűvel le kel mind két oldalt köszörülni a lapot így még vékonyabb lesz

Kicsit nehezebb de meg éri és addig a lap is ki bírja ez tuti
(#) gyula74 válasza lovaszc hozzászólására (») Jan 25, 2012 /

És működik csináltál már Vattacukrot belőle ,
a gáz melegítőről rajzolj már 1 képet !!!
A cső végén van a 2 mm fúvóka , és a levegőt a csőn vágót résen szabályzod, vagy hogy ??
(#) gyula74 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Sehol senki
(#) andras99 válasza gyula74 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

De, én igen.
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Mi baj a húsos résekkel?
(#) andras99 hozzászólása Jan 26, 2012 /

Na, találtam egy képet. Itt a tengely (vagy csak az a része) üreges, a motor tengelyére közvetlenül csatlakozik. Négy csavar segítségével lehet központosítani, beállítás után ahogy a képen is látszik, célszerű lefesteni, vagy egy ragasztópöttyöt odanyomni, hogy ne állítódjon el. A motort három rugó tartja. Nem tudom mennyire egészséges a gázcsövet lefesteni. El tudom képzelni, ha üt a fej, milyen szépen táncol!

andras99
(#) lovaszc válasza gyula74 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

müködik ma is csináltam négyet a gyerekeknek persze énis nyalakotam és nagyon jo puha vata cukorszem nélkül komoly kicsit lasu egy cukor kb 1-2perc
agázégö csak gyors házi tákolat csö belselye 12mm hosza kb 200mm alul 6mm rézcsö közbetétel rézcsö négét öszetömöritetem és 1mm lükat furtam rá amedig belog ot hoszába kivágtam kilapoltam mitkét oldalát kb 15mm hoszan enyi levegöt nemkelet töle elvenem igy tühetö csak gázos nelása enyi készül a felsö bádog alaménium lemezböl
(#) gyula74 válasza andras99 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Ez a gép András működik is ???
(#) andras99 válasza gyula74 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Szia! Nem tudom, ez elvileg egy gyári gép, neten van valami hirdetésben.
(#) Alied hozzászólása Jan 27, 2012 /

Hy!nemrég vettünk egy bolti kisebb teljesítményű vattacukorgépet.azon gondolkoztam hogy ha itt a jobb idő nekiállok egy komolyabbnak.
néztem hozzá neten 1000 ft körüli árban 13.000 fordulat/perc erejű motort.az megfelene hozzá?
(#) andras99 válasza Alied hozzászólására (») Jan 27, 2012 / 1

Persze, de fordulatszám szabályzóval. Köbzoli válasza.

andras99

kössz.és nagyjából hány fokon olvad a cukor megfelelőre?(tudom sokan kérdezték de választ nem találtam)
amúgy a többi adata a motornak:
Product NameDC Motor
Rated VoltageDC 12V
Rated Current0.12A
Speed13000RPM
Shaft Diameter2mm / 0.078"
Shaft Length12mm / 0.472"
Body Diameter24mm / 0.944"
Total Length46mm / 1.811"
Main ColorSilver Tone
MaterialMetal
Weight44g
Package1 x DC Motor

amúgy van már nagyjából fejben egy tervrajz ami részben saját ötlet részben gyári gépről van.akinek kell szóljon és akk megcsinálom
(#) Alied hozzászólása Jan 28, 2012 /

akkor ez a motor megfelel hozzá?
Rated VoltageDC 12V
Rated Current0.12A
Speed13000RPM
Shaft Diameter2mm / 0.078"
Shaft Length12mm / 0.472"
Body Diameter24mm / 0.944"
Total Length46mm / 1.811"
Main ColorSilver Tone
MaterialMetal
Weight44g
Package1 x DC Motor
(#) gyula74 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 28, 2012 /

Nem az elnöknek írja a kolléga ezeket a mondatokat de a lényeg hogy ezek a motorocskák nem alkalmasak ara hogy egy normális méretű és tömegű fejet meg forgassanak kelően !!
Legalább 1 Autó fűtés ventilátor motor kellene pl(Lada),vagy egy mosógép motor
(#) lovaszc hozzászólása Jan 30, 2012 /

Sziasztok itt egy video ilyen lett a gépem

M2U00090.MPG

(#) gyula74 válasza lovaszc hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Ez nem semmi gratula de komolyan
Teljesen le vagyok nyűgözve nagyon jol dolgozik a gép ahogy látom ,próbáltál már színeset pl: málna ízűt is csinálni ?
nem tudom van a fejröl szakrajzod az oldalon ha nincs tessék minél hamarabb fel rakni .Ahogy látom akkumulátor müxik milyen motor hajtja egy pár közeli képet esetleg a lehajtásroll ha lesz időd !!!
(#) gyula74 hozzászólása Jan 30, 2012 /

A fűtésről kellene egy rajz , vagyis egy rajzott csináljál már légy szíves.
Ja és a gép oldalt adja a vattát mert a videón ugy látszik mintha csak felül adná.
A fejről egy szakrajz pl milyen magas a belsőrész a befűrészelés méretei meg hasonlok
(#) lovaszc válasza gyula74 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Szia nemrég leirtam ide a forumba mindent +képeket is
a cukrot körbe adja csak a fej oldalára tetem 3db lemezt ventilátornak beálitva igy csak felül ösze kell szedni és nemcsak körbe -körbe igy láttam és tetcet az ötlet,a gász meg léirtam talán érthetö volt ,a fely kb a te méretezésed,
van kérdésed ted fel
(#) gyula74 válasza lovaszc hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Az égőfejről a rajz mert én gázlámpával melegíteném, de ez is szoba jöhet
(#) lovaszc hozzászólása Feb 13, 2012 /

Sziasztok senki nem csinálja a gépét mindenki havat lapátol?
(#) gyula74 válasza lovaszc hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Sajnos * meg szorongat és ez a kis pénz kel a rezsire
Következő: »»   9 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem