Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ohm-os fogyasztó elé simán bekötném a triakot váltófeszültséghez, a trafónál fenntartásim vannak. A kapcsolás zavarjelet generál.
Ennyit találtam róla.Bővebben: Link. A hídba történő átkapcsolás a hátlapon elhelyezett kapcsolóval lehetséges. A be és kimenetek 2-2 különböző típusú csatlakozóval vannak ellátva.
A linkelt rajzot megtaláltam de nem tudom úgy kinagyítani,hogy olvashatók lennének az alkatrész adatok. A hűtő bordán lévő három darab alkatrészen /Valószínűleg FET mindhárom./nincs semmilyen jelölés.
Értem, és oldalanként ha jól látom 6db FET lenne benne?
Ezt a 2 4700-as puffer nem szűri ki?
Ohm-os fogyasztónál pl a hangszóróra gondolsz?
Szia! Izzólámpára gondoltam ohm-os terhelésnél. A triakot minden félperiódusban be kell gyújtani, ezért ott ugrás szerű feszültségnövekedés megy a primerre. Ebből származhat zavar. Biztos kiszűrhető, de már e nélkül is messze bonyolultabb áramkörre lenne szükség a reléhez képest.
Sziasztok nekem Olyan kérdésem volna hogy van egy sharp sm 1144 -es erösitöm és táp kellene hozzá miet ajánlotok és elszállt benne az stk 463 ic és nagyobbra cserélném benne mondjuk stk 465 re vagy nagyobbra stk 4241 re kellen ehhez valamit átalakitani az erösitömön?
Választ Elöre is köszönöm.
Köszönöm a sok válasz elvégre ez a topic ezért van.
Tisztelet a kivételnek.
Akkor marad a relés standby és a relés koppanásgátló.
Más: Súgás mitől alakulhat ki? Ha letekerem a potit a lm1875-ön akkor is súg. Ha összekötöm a bemenetet a grunddal szintén. Túl nagy a gain? Kicsi a trafó? Egyelőre kicsi 4 ohm-os dobozok vannak rákötve.
TDA2003-as erősítőhöz milyen trafó illene?
Hány VA-os? Hány A-os? Toroid vagy sima hagyományos is elég? üdv.: Máté
Szia!
Úgy látom, hogy 20W-os az IC, tehát én egy 30VA-os trafót tennék bele. Sima EI magos is jó. Üdv! Balázs
Köszönöm a választ de nem 20W inkább csak olyan 10W körüli.
Szia!
Igen elnéztem az adatlapot, 4 Ohm-on 6W. Elég lesz 15VA-es trafó is. Nem kell túl nagynak lennie, mert csak a villanyszámlát növeli. Üdv! Balázs
Két ilyen végfok lesz benne szóval akkor gondolom 30VA legyen. Egy pár napig használtam, de elkezdett nagyon melegedni, nem tudtam, hogy mi lehet a baja. Rámértem tegnap a trafóra 15,1V utána kikapcsoltam, ma bekapcsoltam mondom megint megmérem már csak 6 V volt. Lehet, hogy azért ment tönkre a trafóm mert túlterheltem, nem tudom mi lehet a gond mert az IC-k is nagyon melegedtek és a Gratez-híd is. Előtte teljesen jól üzemelt az egész, zárlat nem volt, semmit nem alakítottam rajta szóval egyszerűen nem értem.
Szia! A 220k/10k visszacsatolást cseréld 22k/1k-ra. A 22µF maradhat. Ettől elmúlik
Sziasztok!
Van egy FISHER erősítöm+tuner gépre kötve. Tuner telejesen jó, a hangzás is... De számítógépen, pl ha YouTube-on hallgatok zenét akkor a magas hangszó recseg, vagy zizeg, vagy nem tudom hogy mondjam... mintha rossz lenne, pedig nem. Probáltam már a kábel cseréket is... de semmi. Viszont mostanság rá volt kötve egy 5.1 és azon is hallható volt ez a jelenség olykor... Valami ötlet?
Rakj a pc-be egy gyári cd-t, és próbáld azzal!
Hi!
Szeretném ha a hozzáértők megszakértenék a 2 képet amit felteszek. Egy omnitronic P1000-esről van szó. Az lenne a kérdés , hogy 3 végtranzisztorral hogy képes ez leadni 500W-ot 4ohmon?A Végtranyó tipusát most meg nem mondom, de ha jól emlékszem 75w-osak darabonként és van 3 darab per oldal per féltáp.
A tápfesz +-85 V. Eddig stimmelne is a dolog...
Én azt mintha 35-nek nézném,de lehet rossz a szemem
A 2 puffer is csak 63 Volt-os.
Heló! Oldalanként hat tranyó van 3-3 db féltáponként, ha 100w visznek a tranyók akkor szerintem el is jutottunk a válaszig.
Ezekért a dolgokért ennyi ez az erősítő. Bár ha azt nézzük, hogy kizárólag 8 ohmon használja a delikvens, akkor 3pár végtranyó elég 200-250W-ra biztonságosan, 4 ohmra már kicsit necces. Nem értem miért nem biggyesztettek oda még egy pár tranyót meg egy egy emitter ellenállást, belehaltak volna? kínai
Van ebből egy másik típus. Én ezt a 3 tranzisztort kevesellem, ha bár van még 2-nek hely.
Szia.
Ha jól látom 2x35V van egyenirányítva ami +-50V csak. A 2sc/a150W-os diszipációra lettek méretezve. Teljesen ki van zárva, hogy 500w-ot letudjon adni.., de még csak a környékét sem.. 4 ohm-n maximum 300-330W körül számolnék csak. Ha terhelve 35-38V körüli rms kijön tisztán ezekkel a taranyákkal az már nagy dolog lesz 4ohm-n (beleértve a tápfesz esést és a kivezérlés torzítatlan mértékét). A hatásfokot és a torzítást tovább kitolhatná a +végtranya. De a nagyobb telj nagyobb tápfeszt és vele arányos áramot igényel. Félő, hogy a P1000 inkább a trafóra utal csak..
A tápja +-85V az elkók pedig 100v-osak. Már mint ami otthon van és megmértem. Annak trafólya is 1200-as. Ezek netes képek. Rakok fel egy képet az 1500-asról. Szemre teljesen ugyan ez a típus. Úgy tudom hogy 1000-esből 2 féle létezik. A duplatranyós és duplatápos megoldás és ez amit linkeltem. A service manual is úgy van megadva hogy versio1 és versio2. Nics olyan ember aki esetleg ilyet megmért már?
Heló! Én a rajzon 6 végtranyót látok 3-3 fél táponként párhuzamosan. Ha minden tranyó 100 w körül vesz ki a tápból (ami igaz hogy feszültségben lehetne több is de lehet hogy amperban többet tud) akkor hogy nem lehet a kimenő teljesitmény a végén 500w körül? Ezt valaki jobban kifejtené vagy elmagyarázná nekem?
Így már teljesen másról van szó ha +-85Vos.
Én a dokumentációjából indultam ki.. A végfok valódi teljesítményét csak műterhelésen és szkóppal tudod megállapítani helyesen. Az már szinte bizonyos h ekkora tápfeszen tudja, de az viszont kétségtelen, hogy eszeveszett nagy áramoknak van kitéve a 3pár tranya, és ezáltal a nagy hő esetleg nem tud időben kijönni a tokból és ez által "megfőzöd". Több áramgenerátorra van szükség 4 Ohm-n. 8ohm-n még biztonságosnak mondanám. (Itt árulkodik a tervezett elavulás , sajnos..)
Szia.
Idézet: „Én a rajzon 6 végtranyót látok 3-3 fél táponként párhuzamosan” - Így igaz. Idézet: „Ha minden tranyó 100 w körül vesz ki a tápból (ami igaz hogy feszültségben lehetne több is de lehet hogy amperban többet tud) akkor hogy nem lehet a kimenő teljesitmény a végén 500w körül?” Egy kis hiányosságot érzek itt. A tranyák 150w-os diszipációra vannak tervezve. A párhuzamosan kapcsolt áramgenerátorok azért vannak, hogy egyenletesebben eloszlassa a hőt, csökkentse a torzítást, növelje így a hatásfokot, -tehát a feszültségerősítő fokozat "torzítatlan" vezérlő feszültségét nagy közelítéssel megpróbálja megközelíteni. Nyilván kevesebb végtranzisztor, kevesebb áramot képes tűrni a terhelés függvényében, így előbb bekövetkezik majd a torzítás. Ha 1 pár végtranyót kikapsz belőle akkor is szinte ugyanekkora feszültséget mérsz rms-be a kimeneten terheletlenül, csak éppen a torzítása fog előbb bekövetkezni, mert a fogyasztó ellenállása, vagy impedanciája megfogja határozni az áramfelvételt, és ha ez alacsonyabb pl, 4 Ohm akkor az jobban ráterhel a fokozatra így előbb lesz torzításod, tehát már alacsonyabb kimeneti rms feszültségen be fog ez következni |
Bejelentkezés
Hirdetés |