Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   82 / 282
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Amúgy valszeg a maxim töltés vezérlő lesz a hunyó.
(#) neocska válasza lsilent hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Végignézegettem, 5V megvan mindenhol aho a rajzon megvan adva, de 3V sehol sincs. A 3V azért szükséges mert legelsö sorban a bekapcsologomob is annyi kellene átmennie bekapcsoláskor. Ami érdekesség nem kapom a 3V ot elööállito részt.
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Na ebből semmit nem értettem. Milyen rajz, milyen 5V, és hol nincs 3v?
(#) neocska válasza lsilent hozzászólására (») Jan 31, 2012 /

Ugye van a kapcsoási rajz? (elektrotanya L40) na a megadott 5V os pontokon mindenhol megvan az 5v, na de ahol 3V ot kellene mérnem ott stabil 0V van.
(#) lsilent válasza neocska hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Akkor kell hogy legyen ac_bat_sys-ed is akkor a 2 fetnek a betápnál nyitva kell, hogy legyen. Akkor viszont vmit nem jól mértél. Ha igazam van. Keresd meg a 3vao feszt. Az egy sima 5 lábú stab ic csinálja.

Ha a 20mili ohm-os söntön van 19V, akkor nézd csak a 3V-ot. De akkor eddig rosszul mérted és félrevezettél.
(#) neocska válasza lsilent hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Hogyértve rosszul mértem? A tápnál (rajz mutatja) ezeket az értékeket kaptam. A mérömüszer fekete szondáját a testre, mig a pirosat a megjelölt helyekre raktam, igy kaptam azokat az értékeket.

Nos a hiba...PQ5700 gate(4-es). A 19 nem jó. Annak fél táp vagy az alatt kell lenni, akkor nyit. Mivel a PQ5701 gate-je itt kap vezérlést azért nem nyit, azért mérsz 0,3V. Rossz a tölt vezérlő. Az a max8725E.
(#) neocska válasza lsilent hozzászólására (») Feb 1, 2012 /

Értem, az a baj hogy ilyen tokozásu IC-t nem nagyon tudok cinezni, hölégfuvos rendszerrel is csak kicinezni fogom tudni, vissza már nehezen vagy egyáltalán.
Köszönöm a segitséged.

Ehhez kell a rutin, meg az évek. De amúgy nem nehéz. Nincs mit.
(#) Omcsesz hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Fujitsu Amilo pro v2030 laptopom, és kitört a hátsó, kettős USB aljzat egy része. Kiforrasztottam az aljzatot, de nem találtam hasonlót egyik boltban sem hasonlót. Visszaforrasztani meg nem tudom, mert szétesett. Van vmi módja, hogy mondjuk "rövidre zárjam" (tehát hogy ne legyen ott semmi)?
(#) ufi hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem a mellékelt képpel kapcsolatban! Ilyen osztott kép látszódik a kijelzőn,majd eltünik! Kűlső kijelzőn van rendesen kép! Mi a ti véleményetek mi a hibás? Kijelző vagy alaplap! Szerintem kijelző!

default.jpeg

(#) lsilent válasza Omcsesz hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szia. Nem teljesen világos a kérdés. Ha nem kell a dupla USB nem teszel oda semmit, és kész.
(#) lsilent válasza ufi hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Azt nem hiszem. Ha van rajta kép, azt csinálja amire utasitást kap. Inkább lap.
(#) pontazok hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok!
A laposomban tönkrement a hűtés. 5V-os venti van benne.
Arra gondoltam hogy a hűtőréz hőmérsékletét figyelné egy kapcsolás és az szabályozná a hűtést.
Valaki nem tud erre egy olyan kapcsolást ami 5V-ról megy?
(#) lsilent válasza pontazok hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Az elég meredek úgy. Lehet jobb lenne a sajátját javitani. Vagy állandóra bekötni. Mert előbb-utóbb nagyobb gondod lehet belőle. De ha irsz tipust, lehet tud vki segiteni.
(#) b-max válasza ufi hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Sztem is kijelző !
(#) didyman válasza ufi hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Kijelző is tud ilyet produkálni, meg az alaplap is. VGA kimeneten rendben van a kép, másik kijelzővel meg tudod próbálni?
(#) didyman válasza pontazok hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

A notesz hűtése több zónában mért értékek kiértékelésével zajlik, amiből a CPU termikus környezete nyilván az egyik legmeghatározóbb. Mivel ezeket nem tudod lemodellezni egyszerűen, a ventilátorvezérlésnek meg gyakran csak egy FET, vagy kósza KH az oka a KBC körül, inkább a javításra szavaznék.
(#) b-max válasza didyman hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Hát, mondjuk még szalagkábel is lehet .
(#) Omcsesz válasza lsilent hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Tehát hagyhatom üresen, beforrasztatlanul a lyukakat a NYÁK-on?
(#) ufi válasza didyman hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Sajnos nem tudom kipróbálni másik kijelzőn,mert nincs!
Minden tökéletesen megy kűlső kijelzőn!
Bekapcsoláskor saját kijelzőjén megjelenik a háttér világítás utánna 1-2 másodperc után befeketedik és rácsos lesz a kép,mint ahogy a képen is látszik amit feltettem! 1.Fehér kijelző 2.Fekete alapon fehér rácsos 3.fekete kijelző! Mikor a win betölt ujra fehér a kijelző!
Ez a mostani jelenség!
Csatoltam képet a jelenségről!
(#) didyman válasza b-max hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Az ilyet nem igazán tud. Legalábbis hasonlót nem láttam kábelhibával, meg az adatátvitel jellege miatt nem valószínű, hogy iylet csináljon.
(#) didyman válasza Omcsesz hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Persze. Amúgy aljzatot az első laptopbontóban vágnak hozzád kabátgombokért.
(#) Marczilla válasza didyman hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, mert hátha más is találkozott ilyen laptoppal, nem mai darab ez a gép.

Toshiba Satellite 1415-S173 Laptop Item model number: PS141U-01F3WV

A gép remekül működik nincs vele gond,de... az oldalán észre vettem egy ki be kapcsoló gombot és egy wifi antenna jelet, megnéztem a leírását, elvileg tartalmaz egy beépített wifi modult. Itt jön a kérdésem is, mikor be kapcsolom ezt a wifi modult, a gép nem érzékel semmit,
milyen drivert, vagy mit kel tennem ahhoz, hogy használni tudjam, ezt a beépített wifi modult? Mert azért ez jó volna. a biost is frissítettem, de nemértem hogy hol és mi lehet a gond. el rohadt a gépben valami kábel?
(#) ufi válasza Marczilla hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Szia!
nincs az alján egy kis takarófedél amit ki kell csavarozni?
Talán az alatt van egy wifi kártya,vagy csak egy ajzat!
Mint a ramoknál!
(#) Saggitarius válasza Marczilla hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

A kapcsolo lehet, hogy ott van, de sok esetben -regebbi modellek eseten- a wireless kapcsolat csak opcio volt, azaz valoszinu jelenleg nincs benne WiFi kartya.
(#) Saggitarius válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Konnyen kideritheted, mar talaltam is egy kepet a geped aljarol, Bővebben: Link

A baloldalon felul levo piros nyil a Wifi kartya helye, DE mielott barminek nekilatsz, szedd ki az akkut!
(#) ufi válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Pont erre szerettem volna kijukadni!
Nekem is van egy ilyen laptopom,de az én szerencsémre elővolt készítve az alaplapon! Csak egy antenna kellet a kijelzőbe és egy wifi kártya! Lás csodát működik!
Nem minden gépnél van így! Az enyém egy Gericom Blockbuster!
(#) Omcsesz válasza didyman hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Ha viszont elindítom, akkor kifagy kékhalállal. Olyan rövid ideig jelenik meg az üzenet, h nem is tudom elolvasni.
Következő: »»   82 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem