Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Rendszeresen készítek biztonsági mentést a rendszeremről. A legutóbb amikor a biztonsági mentésből kellett visszaállítanom a rendszert akkor a normál indításkor nem talált a Bios "boot mgr"-t, így nem tudott a windows elindulni. A telepítő lemezről csináltam rendszerindítási javítást, ami harmadszorra sikerült. Ezután már rendesen indult a windows. Gondoltam csinálok egy új biztonsági mentést, és a következő kép fogadott. A master boot record üres. Ennek ellenére megy rendesen a gép. Nem kéne ott valami adatnak lennie? Ha igen, akkor hogy és mivel tudnám megjavítani. Régebben a biztonsági másolat visszaállítása után nem kellett a telepítő lemezzel is vacakolnom. A rendszerem Vista Sp2 a backup program pedig a Paragon Backup & Recovery.
És még , ha nyomok egy resetet akkor elkezd felvíláítani a monitor aztán lekapcsol. Vmi más 5-let?
Elem van bennük és az az elem jó is?
Parancssoros indításból fixmbr-el probáltad?
A VGA működik másik gépben? Ha megvolt a RAM csere, BIOS reset meg minden amit leírtál, akkor vagy VGA vagy alaplap halál lesz, de az is lehet hogy a tápot adta meg magát a lekapcsolás miatt, abban is érdemes körülnézni, nagyon érdekes hibákat tud produkálni, nem ártana megnézni egy tápteszterrel.
A parancssornak ez így kevés. Letudnád írni a teljes parancssort?
1: Én windows XP-ből indultam ki, nemtudom hogy a többin működik-e.
2: CD-ről kellene egy parancssorba bootolni és ott megprobálni, windows alól nem hiszem hogy működik. De ha működik így a windows és stabilan indul én nem piszkálnám ilyesmivel, a fene tudja hány óra munkát csinálhatsz magadnak azzal, hogy megprobálod javítani a működő rendszert.
Sziasztok, egy kis segitsegre lenne szuksegem: a gepem egy ideje szamomra hajmereszto dolgokat muvel: beteszek a dvd iroba egy ures dvd-t, erre a "sajatgep"-ben a dvd-ram meghajto atvaltozik cd meghajtora, ha kiveszem a dvd-t belole, visszavalt dvd-ram meghajtora. Amugy musoros/irott dvd lemezt leolvas, barmi legyen is az. Ha cd lemezt teszek bele, nem olvassa le, felporgeti nehanyszor, utana leall. Elozmenyek: a gep ujonnan lett vasarolva, 5 ev utan kezdett nagyon lassu lenni, igy aztan egy ismerosom ujratelepitette az xp-t. Miutan visszahoztam az ismerosomtol, probaltam a nyomtato driver-jet telepiteni, de nem olvasta le.(sem mas cd-t). Egy ideig jobban mozgott, utana ujra lassu lett, telepitettem a hd sentinelt, ami 93% ot mutatott. Tobb izben volt fagyas, es kekhalal is, vegul a sogorom ajandekozott nekem egy uj hdd-t, es telepitette az xp ext ed-t. Ezek utan csinalja a fentebb leirt dvd meghajto - cd meghajto cseret. Kerlek segitsetek, mert az idegeimre megy hogy nem tudok sem cd-t sem dvd-t irni.
Szia!
Nagy valószínűséggel ez a baj: Idézet: Szerezz egy gyári szűz (max sp3-mal integrált ) telepítőt. Szedd le a buherált (ne haragudj) szemetet .Szerzed be a DVD meghajtó legújabb frissítését, pakold fel mind kettőt és működni fog rendesen. „telepitette az xp ext ed-t. Ezek utan csinalja a fentebb leirt dvd meghajto - cd meghajto cseret.”
Szia!
Én sem ismerem a Vistát ezért ajánlom hogy olvasd átEZT!
Sziasztok!
Az lenne a problemam, hogy az irodaban van egy Wireles router, es ujratelepitettem a wint egy gepen ami csatlakozott ra wirelesen keresztul( amugy csak egyedul o csatlakozik igy a routerre) es nem tudok racsatlakozni mert nem tudom a jelszot amit ker, es sajna a fonokom sem tudja, meg a router papirjai sincsenek meg. Hogyan lehetne megtudni a jelszot? Amugy a gepeken Windows XP SP3 van. Kerlek segitsetek.!
Ha sehonnan nem tudod megszerezni akkor Factory Reset, pár másodpercig (10-15) benyomva kell tartani a reset gombot. Utána persze mindent be kell állítani újra.
Miket kell allitgatni ujra? Nehez?
Szia!
Főleg a csatlakozáshoz szükséges felhasználónevet és jelszót, amit a szolgáltatótól kaptál. Üdv.: Gyula
De lehet, hogy csak az alapértelmezett jelszót kell megadnod, ami sok esetben rajta van a router alján.
Mivel nem írt típust így nem tudhatjuk. De valószínűsíthető hogy a szolgáltatónak külön kábelmodeme van, és erre van rákötve a router, így nem kell semmi ilyesmit állítgatni.
Sziasztok!
Volna egy kis problémám a vinyoval a hard disc sentinel ezt az üzenetet irja ki mit jelent ez. A merevlemez UDMA mód 2-ben üzemel, mely a sebességet korlátozza 33 Megabájt/másodpercre. Javasolt 80 eres szalagkábel használata ha a vezérlő ennél gyorsabb átviteli sebességet is biztosít.
Azt jelenti, hogy használj 80 eres szalagkábelt a régi 40
eres helyett, ami korlátozza az átviteli sebességet. Manapság bármely PC-s boltban (bontóban) kapsz, 80 eres IDE/PATA kábel néven.
Most is 80eres szalagkábelal van összekötve a vinyo
Üdv!
Az is lehet, hogy adatátviteli hiba volt és a windows ennek elkerülésére csökkentette az átvitel sebességét. Vagy a BIOS-ban véletlenül ez lett beállítva a maximumnak. Esetleg még az is ilyen problémát okoz, ha arra a kábelra van kötve CD/DVD meghajtó.
Master a lemez, vagy slave? Start, futtatás: regedit. ctrl+f, beírod a keresett kifejezésbe: masteriddatachecksum. A találatoknál azt keressük, amelyik a HKLM/system/currentcontrolset alatt lakik (a második, vagy harmadik lesz). A bejegyzést (csak a masteriddatachecksumot) töröld. Ha slave a lemez, akkor a slaveiddatachecksumot érelemszerűen. Az első találatunk többnyire a másodlagos IDE-csatorna lesz (az egyik bejegyzés érték mezője ez lesz), az alatta lévő kulcs az elsődlegesé lesz, egyszerűbben az F3-mal keresheted a következőt, úgyis az lesz.
A dolog lényege, hogy az átviteli hibák számlálóját nullázzuk az érték törlésével. Törlés után újraindítod a gépet, ellenőrzöd az átvitelt, készen is vagy. A kábelek átmozgatása, táp ellenőrzése ajánlott, nem ok nélkül esik le az átviteli sebesség.
Nem a szolgáltatótól kapott fn/jelszó kell: Hiszen azt a router intézi.. Te a wifi jelszavát keresed. Belépsz a routerre egy másik gépről, ami csatlakozik hozzá, a setupból előkeresed a wireless security settings, vagy hasonló dolgot, aztán ott vélhetően egy WPA/2 jelszót (passphrase) keresel. Ha nem lesz látható, akkor beírsz egyet, amit nem felejtesz el addi, amíg a gépnek megadod. Ha WEP-et találsz, akkor ahelyett WPA-t választasz, ha van, WPA2-t. Router reset nem kell, és csak több, felesleges bonyodalmat kreálsz vele magadnak.
Sziasztok!
Nem kifejezetten hiba de megkérdezném a nálam okosabbakat a következőről. Elkezdtem átvizsgálni a rendszerleíró adatbázist és rengeteg egyforma kulcsot találtam benne. Például a képen láthatót is. A "Word.Basic" kulcsból 3db egyforma van. A különbség csak annyi hogy a 8 és a 9 végű kulcsban csak a "CLSID" nevű alkulcs van míg a legfelsőben van egy "CurVer" nevű alkulcs is. Mind a három "Word.Basic" kulcsban lévő "CLSID" nevű alkulcs értéke ugyanaz. A kérdésem hogy azokat a kulcsokat amiben csak egy alkulcs van lehet e törölni, mert így rengeteg felesleges kulcstól meg lehetne szabadítani a rendszerleírót.
Dehogy lehet! Még az üres kulcsoknak is lehet, van jelentőségük, ezt igazándiból még hozzáértőként sem lehet eldönteni biztosan, ha adott program egyedi kulcsát nézzük.
Amennyiben nincs hozzáértésed, inkább azt javaslom, hogy hagyd békén a regisztrációs adatbázist, és se kézzel, se szoftverrel ne akard kitakarítani: Milliónyi bejegyzésből ha párat, párszázat kiszórsz, semmi érezhető eredménye nem lesz, ráadásul a registry élete nagy részében, a gép működésekor a memóriában lakik, pártíz MB-nyi adathalmaz egy olyan helyen, ahonnét pár GB/másodperc sebességgel lehet olvasni belőle-röviden, nem releváns probléma. Aztán ha jó helyről törölsz, akkor azonnal, vagy később egy-egy program, vagy akár a rendszer működése érintve lesz, hülyeségeket csinál, instabil lesz. Nincs értelme.
Szia!
A probléma továbbra fenn ál a lemez még mindig pio modban dolgozik nem lehet sehol se beálitani.Amit irtál azt megnéztem. A merevlemez hömérséklete 50oC fok az jo. A multi szerint csak 34oC fok
Ne a multiméternek higyj. A hőmérésre van egy kifejezett pont, ott van a szenzor is. Kézrátételre milyen, forró, kézmeleg?
Elág meleg.
Nyáron szokot ilyen meleg leni a vinyó.ventilátor mellet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |