Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszönöm, ezt észben tartom, egyébként hasonló kaliberű telefon érdekel ez már PDA kategória.
Az az igazság, hogy sokat nem tartózkodom otthon, elsősorban munkahely és a bejárás is, na meg a túlórák amit saját magam vállalok, mert a munkahely nem rossz, viszont így az internetes kapcsolataim így kivannak lőve, amit nem szeretnék elveszíteni.
Nekem jelenleg 2 androidos telóm van, 600 és 1000 MHz-es processzorral és fél giga rammal. egyik sem bírja a skype-ot. Amelyek talán bírnák, egy havi fizetésbe kerülnek...
Igen tudom, tisztában vagyok vele másnak az kéthavi is megvan vagy több.
Zenetomnak meg Simpinek és úgy egyébként mindenkinek szántam, gondoltam ha elolvassák, akkor jó. Annyira nem titkos tudás...
Viszonyítás kérdése, de az biztos, hogy aki nehezen keresi a pénzét, nem költ annyit egy telefonra. Akár honnan nézzük, rossz belegondolni, mit lehetne annyi pénzből venni. Csak néhány példa: új laptop, öreg autó, vadi új szkóp, internetes lapostéjvé stb. Ezért én inkább lemondok a skipolásról.
Annyi biztos, egy szoftverért biztos, nem fogok erősebb hardvert venni egyenlőre még vergődök és olvasgatom a témával foglalkozó oldalakat.
Szerencsére, egy jó munkahelyen dolgozok viszonylag, bár ára ennek is van, viszont az anyagi instabilitásnak vége a jelen körülmények között is bár történhet bármi. Ez alatt nem az értem, hogy lehet a pénzt szórni nyugodtan, elsősorban a hitelek nullázása a cél, viszont az ismerőseimmel barátaimmal nem szeretném elveszíteni a kapcsolatot a munka terhére mert nincsen sok a maradék szabadidőm pihenéssel jobb esetekben börzézéssel, találkozás a barátokkal. Ezért hajlandó vagyok áldozni.
Ilyen üzengetős okosság a talk is, minden androidos telóban benne van. Csak egy gmailos reg kell hozzá, s máris megy. Meg FB-on, ezer féle közösségi oldalon lehet a kapcsolatokat ápolni.
Igen ez a lehetőség is reflektorfénybe került, bár nekem olyan kell, ami cédét könyvet ír. ( csak vicc )
Köszönök minden információt, segítséget.
Mint már írtam mobilnettem nincs. A telefonra ajánlom nézd meg, milyen felbontású a kijelzője. Nem azt mondom, hogy nem látnád, de a legtöbbnek siralmas a felbontása. Sykpot PCn is már régen használtam, mobilon nem próbáltam, szóval az igényeiről nem tudok nyilatkozni.
Nem írom le miért, mert köbzoli úgy is törölné politika miatt.
Óh, nem is kell, tudom én, de ezt én már nem a politika rovatba sorolnám, hanem az emberellenességbe (mondjuk a kettő ugyanaz..).
Én a telenornál vagyok. 5megás a net, korlátlan böngészés, korlátolt letöltés 2990-ért. Tipp: rakd ki egy befőttes üvegbe a tetőre egy usb hosszabbítóval. hálózati sebesség max 7,2mega HSPA hálózatba.
Elég nehéz így a munkahelyen szaladgálni
Nekem mp3-as telefonom van. Az hogy olyan legyen mint egy számítógép szerintem marhaság. Arra ott az asztali pc. Ha veszünk valamit, akkor jobb olyat, amibe ha elszáll valami, akkor nem kell az egészet kihajítani.
Csak azért gondoltam xp-re, mert ahhoz van program, ami megy a dvb-t tunerrel, meg tud gépről és netről is videót lejátszani. Egy p3-as géppel akarok tv-re kötött multimédia lejátszót készíteni, amihez egy teljesen lebutított, csak azt az egy programot futtató oprendszer kellene. Na jó talán még egy kodekpack sem árt. Először ki akarom csak próbálni, hogy működne-e rendesen, ha igen, akkor meg össze is raknám véglegesre.
De megoldható az a lényeg!
Jani ne mond meg hol laksz, mert hamar elveszítheted a sávszélességedet.
A P3 erre nem lesz kevés alkalmazás?
Fő problémák: Rendszerbusz 133Mhz, memória szintén ez a hálózati forgalomban, és a framek feldolgozásában is problémát okoz, diszkalrendszer ATA66 vagy 100, ez ellen még jó küzdelem a gyors CF kártya, vagy egy IDE kártya ATA133 -as vezérlővel, így a válaszidőt le lehet szorítani elfogadható értékre, ellenkező esetben a képi tartalom folyamatosan, vagy x másodpercenként ritmikusan beszakad előre pufferelés, swapolt memória és az aktuális framek bekérése miatt. A villanyszámláról nem is beszélve amit megesz. Hosszabb távon jobban járnál egy multimedia box -al a maga 14-18W -os csúcsfogyasztásával. A P3 -os ideje sajnos lejárt, bár az olyan nosztalgiázók mint jómagam nem szeretünk elsüllyeszteni az ilyen csodákat. Nekem majd CNC szerverként fog üzemelni, de csak is azért, mert ez egy ipari változat SCENIC. Viszont ha még az is sok lenne, még mindig van kettő ALI chipset -es dedikált 586 -osom egy kártyás kiszerelésben amik az alatta található rack -ba valók.
Az az igazság ez az asztali pc -re is ugyanolyan igaz.
Elég ha csak a táp röffen egyet, vagy az alaplap döglik be és máris 50 - 70 ezer forintról beszélünk, a HDD tartalmát nem beleszáolva.
Látom van pár floppy olvasód, használod még őket? Egy hete néztem át a floppyjaimat 2 volt jó a 20ból. Nem mondom, hogy nem használható, de szerintem már eléggé eljárt felette az idő.
Igen szoktam használni, sőt jó flopy lemezeim is vannak 95% -uk selejtezésből lett megmentve: nyomtató, modem, hálózati kártyák mellé volt mellékelve légmentesen zárt csomagolásokban.
Amit a képen látsz azok nem floppy meghajtók(bár előlap hiányos van a képen), hanem CD-DVD meghajtók, vagy írók, de van egy rakat floppy meghajtóm is. Még 5,25" -os lemezeim is vannak, viszont ahhoz hibádzik a meghajtó, továbbá egy 60Mbytos DC600A szalagos tároló. Ehhez jó lenne meghajtó beszerezni .
Mindkét gépben látok, meg a villáskulcs alatt is négyet. 5,25"ös meghajtóm van, de selejtezésből, abba floppym nincs, szalagra meg DDS3as, kazetta és meghajtó is.
Az ott macska táp a PC táp mellett?
A 100*100-as dobozban? Szerintem az Lentilky Ampinak, villanyszerelés közbeni rágcsálásra.
A gépekben természetesen, hogy van hiszen így volt szerelve, viszont ha jobban megfigyeled a jobboldaliban nincsen semmi.
Lényeg a lényeg a lényegben, van, nem kevés működőképes.
Jól látod, friszkiz, de nem csak az az egy van ott. Van ott még azon a zacskón kívül 4 Kiló, még az áfa változás, sőt, az ünnepek előtt vettem, hogy spórolhassak egy kicsit.
Akció Lacinak is: Elsősorban (meg a többiben) is csak a macskák fogyasszák, limitált adagolási metódusban. Arról a fekvőházas mi a' micsodáról látom senki nem kérdez, pedig mikor megvettem csupán kettő ember kérte el az elérhetőségeim egyböl, avval kapcsolatban, hogy mire jutok vele. Jelzem jutottam, de az adatokat költöztetni kell, mert a merevlemez sérült.
És, mire jutottál vele? Macskatáp adagoló lett belőle? Amúgy szép rack-masina.
A gép belseje így néz ki:
Az egész alapja egy ALI cipsetes dedikált 586 -os 150Mhz -es Socet 7 -es Prcival 4MB FPM memóriával 1,2GB hdd vel. A hardveren egyszerű DOS kernel dolgozik, ami sérült, a szoftver, voltaképp az egésznek a lelke sértetlen. Tele volt fájlrendszer hibával, ami nagyrészt a szabad területet érinti, és vannak fizikai sérült szektorok is. Egy új DOS -ba sikerült átültetni az egészet, és láss csodát gyönyörűen működik, majd ha lesz kedvem akkor a szoftvert is áttúrom. A gép tartalmaz egy komplett PC kártyát, egy videokártyát, egy kétcsatornás rögzítőkártyát (felbővíthető 4 re pluzs egy kártyával!), egy hangkártyát továbbá van egy speciálisan átalakított Parallel/soros-port kártya, amire rá van ültetve a kijelző, továbbá egy inverter a CCFL csőnek, és egy sor dipkapcsoló a báziscím állításához. A Front oldalon található gombok egy speciálisan átalakított AT billentyűzet, amit egy DOS -os illesztőprogrammal életképessé lehet tenni. Lehetőség van a csatornák független felvételére, valósidejű monitorozására, visszajátszására. Az előlapi hangszóró/fülhallgató potméterrel, és digitálisan is állítható. Az összes információ egy kijelzőn egyszerre jelenik meg, voltaképp VGA monitorra nincsen szükség még akkor sem ha valami problémába ütközik a POST során a rendszer, mert a PC kártyán elhelyeztek 8 db LED -et. VGA Monitorra csak az első felkonfigurálásnál van szükség vagy utólagos állításra.
Rögzítési formátumok 8Khz -44,1Khz -ig PCM WAV
Csatlakozók: kompatibilis vonal szintű jelbemenetre (0dB), továbbá +/-48V -os fantomtáppal ellátott bemenetek, a mikrofon közvetlen csatlakoztatására. Vonalszintű jelkimenet Fejhallgató kimenet Kivezérlés jelző csatornánként valós időben. |
Bejelentkezés
Hirdetés |