Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hát én nem vagyok az a kapkodósfajta
![]() ![]() ![]()
21-es réteg rendel. Változás :semmi
![]() Már mident bekepcsotam és azok a fránya lábkiosztások (forrszemek) csak nem akarnak elővarázsolódni...
Szia !
Lib -el minden rendben van. Változtasd meg a 21. réteg színét, csak próba képpen Üdv!
Hello!
Ott vannak a forrszemek, csak takarásban! Póbáld meg kikapcsolni a 43-as réteget!
Jó a 43-as változat
![]() ![]()
Szia !
Villáskulcs (change) -> Drill Valami nagyon nem stimmel az Eagle-ben nálad, mert nálam a 43. is be van kapcsolva és minden látszik. Alap beállításokra kellene visszatérned. Üdv!
Nincs olyan opció a programban amivel visszalehet állítani az alapértékeket? Szerintem szétvan álligatva a programom. Tulajdonképp csak azért kellet a program, hogy megnyissak vele egy-két eagle fájlt (sokan használják) . Szóval elég bonyolult a számomra ez a program. Megszoktam már más programoknál azt , hogy amire rábökök azt rögtön módosítani állígatni lehet. Az eaglenál úgy látom ez a módszer nem működik
![]()
Igen, az Eagle-nél fordítva működik. Kiválasztod, mit akarsz csinálni, és után ráböksz arra, amive akarod csinálni...
Kicsit fura, de meg lehet szokni.
Alapértékek visszaállítására nincs lehetőség? Vagy ez csak a program újratelepítésével oldható meg?
Azt hiszem nincs ilyen lehetőség, de biztosan nem tudom, ezért nem írtam az előbb sem erre választ.
Az újratelepítés viszont 100%, hogy megoldja... Ha esetleg Electrocad kolléga erre vetődik, Ő biztosan meg tudja mondani 100%-os biztonságra!
Szia !
Nincs ilyen opció, uninstall - install Üdv!
Van ilyen lehetőség, de nem közvetlen a programból.
A Windows Startmneüjében a saját dokumentumok mappában található egy eaglerc.usr fájl, ami a felhasználói beállításokat tartalmazza. Ezt kell törölni, vagy máshová áthelyezni, az Eagle legyen bezárva. A program indításakor egy újat generál alapbeállításokkal. Bővebben lásd: http://www.cadsoft.de/faq.htm#06011303 5. kérdés Where and How to Configure EAGLE? A gyártó honlapján sok kérdésre lehet választ találni!
Ezt én is észrevettem. Csak mindig elfelejtem törölni.. Minap is újraraktam a programot és ugyanazokkal a beállításokkal lépett érvénybe mint előtte volt. Telepítés után is lehet törölni azt a fájlt ,vagy jobb unistallkor azt is kitakarítani? Amúgy még mindig nem oldódott meg a problémám.. Nem is firtatom tovább a gondomat ,mert gyagyásnak néznek miatta
![]() Idézet: „Ezt kell törölni, vagy máshová áthelyezni, az Eagle legyen bezárva. A program indításakor egy újat generál alapbeállításokkal.” Itt a válasz, tehát lehet telepítés után is törölni!
Olvasd el mégegyszer, kicsit lassabban. Lejjebb találsz egy linket is, olvasd el az ott találhatót is.
Köszönöm, ezt én sem tudtam... Az angolom meg, háááát...
![]()
Úgy látom, a 115926-os hozzászólásodban még máshogy kérdeztél. Most tudod vagy nem tudod, hogy kell visszaállítani az eredeti beállításokat? Ha tudod, miért kérdezel, ha meg nem, miért válaszolsz fellengzősen? Általában a hozzászólásaid alapján neked az Eagle egy kicsit bonyolult. Nézd meg a különbséget a te válaszod és Frankye válasza között. Pedig nem is ő kérdezte és ahogy eddig látom, tud bánni a programmal.
Srácok, lenne egy kérdésem!
Itt állok egy csomó alkatrész kölött egy tolómérővel és keresgélem a library-ban, hogy melyiket is kell berakni, hogy a nyák tervben jók legyenek a méretek. Egyszerűen nem találok rá megoldást. Valami olyat keresek, hogy mondjuk: itt van a kezemben egy kondi, lemértem, hogy a lábtávolság 2 raszter, a kondi küldő mérete 5 raszter. És persze látom, hogy álló henger alakú. Ezen információk birtokában mi a módszer arra, hogy találjak egy kondit? Nézegettem az rcl library-t, de nem látom, hoyg hogyan derítsem ki, hogy mekkorák a méretek. Köszi Tibor
Nekem a jobb oldali ablakban kiírja a méreteket, ha ráállok az adott kondira, pl:CPOL-EUE3,5-8-ra ezt irja ki:
POLARIZED CAPACITOR, European symbol Package: E3,5-8 ELECTROLYTIC CAPACITOR grid 3.5 mm, diameter 8 mm
Meg vagyok döbbenve! Fellengzősen kérdeznék, te sem mondod (gondolod) ugye ezt ugye komolyan..? Igen kifog az eagle rajtam nem tagadom. De majd belejövök , ha meg nem akkor így jártam. Sokan segítenek privátban is , köszönet nekik érte. D azt hogy fellenzős lennék hát ez nagyon megdöbbentett.. Amit az eagléval szeretnék megcsinálni az ez : mellékelt kép.
Szia !
A legjobb ha saját alkatrészbázist hozol létre Az pont olyan lesz mint amilyent szeretnél. Üdv!
Szia !
Villámkérdés auto GND -vel kapcsolatban. Van egy board amin az auto-route után teljes GND felület lett létrehozva, panel gyakorlatilag kész. Probléma: Mit és hogyan kell akkor tenni, ha a teljes GND felületet megszüntetem, végzek egy ripup -ot visszakapom a légvoanalakat, de a GND légvonalait nem kapom vissza. Hogyan kapom vissza ? Üdv!
Szia !
Rastnet.....redraw.... ezeket természetesen próbáltam, bár azt hiszem ennyire nem is egyszerű, mert a gnd létrehozása közben van egy mozzanat a ripup után a rastnet eltünteti a gnd légkötéseket, és onnantól nincs. Csak nem tudom innen egyáltalán van- e vissza út Üdv!
Két panelon is megpróbáltam, de nekem a poligon törlése és a Ripup után a nem látható légvezetékeket a Rastnest megjelenítette. Úgy, hogy nekem nincs ötletem...
![]()
Szia !
Próbld meg ezt légyszi. Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |