Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   37 / 443
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Szia !

21. réteget kapcsold be

Üdv!
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Hát én nem vagyok az a kapkodósfajta Mióta is próbálgatom ezt a programot?Már legalább vagy három éve .. Évenként vagy két órát összesen. Van egy jólbevált programom, de sajna az valamelyest korlátozott , jó lenne ezt megtanulni de olyan macerás benne minden, semmi nem áll kézre ebben a programban számomra..És ezek tudatában már el is ment a kedvem az egésztől

rectifier.zip

(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

21-es réteg rendel. Változás :semmi

Már mident bekepcsotam és azok a fránya lábkiosztások (forrszemek) csak nem akarnak elővarázsolódni...

Szia !

Lib -el minden rendben van.

Változtasd meg a 21. réteg színét, csak próba képpen

Üdv!
(#) IMi válasza orizon hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Hello!

Ott vannak a forrszemek, csak takarásban! Póbáld meg kikapcsolni a 43-as réteget!
(#) orizon válasza IMi hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Jó a 43-as változat Csak ezekután sírjak vagy nevessek :rinya: ? Nincs egy buznyák luk sem a forrszemeken ! Visszaolvassak az eagle topikokban, vagy valaki megmondja, hogy hogyan kell a forrszem lukméretét állítani. Az utóbbinak jobban örülnék. De azt hiszem előveszem az eagle kézikönyvét, valahol megvan..

Szia !

Villáskulcs (change) -> Drill

Valami nagyon nem stimmel az Eagle-ben nálad, mert nálam a 43. is be van kapcsolva és minden látszik.

Alap beállításokra kellene visszatérned.

Üdv!
(#) orizon válasza PCB hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Nincs olyan opció a programban amivel visszalehet állítani az alapértékeket? Szerintem szétvan álligatva a programom. Tulajdonképp csak azért kellet a program, hogy megnyissak vele egy-két eagle fájlt (sokan használják) . Szóval elég bonyolult a számomra ez a program. Megszoktam már más programoknál azt , hogy amire rábökök azt rögtön módosítani állígatni lehet. Az eaglenál úgy látom ez a módszer nem működik
(#) Frankye válasza orizon hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Igen, az Eagle-nél fordítva működik. Kiválasztod, mit akarsz csinálni, és után ráböksz arra, amive akarod csinálni...
Kicsit fura, de meg lehet szokni.
(#) orizon válasza Frankye hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Alapértékek visszaállítására nincs lehetőség? Vagy ez csak a program újratelepítésével oldható meg?
(#) Frankye válasza orizon hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Azt hiszem nincs ilyen lehetőség, de biztosan nem tudom, ezért nem írtam az előbb sem erre választ.
Az újratelepítés viszont 100%, hogy megoldja...
Ha esetleg Electrocad kolléga erre vetődik, Ő biztosan meg tudja mondani 100%-os biztonságra!
(#) PCB válasza orizon hozzászólására (») Aug 22, 2007 /

Szia !

Nincs ilyen opció, uninstall - install

Üdv!
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Van ilyen lehetőség, de nem közvetlen a programból.
A Windows Startmneüjében a saját dokumentumok mappában található egy eaglerc.usr fájl, ami a felhasználói beállításokat tartalmazza. Ezt kell törölni, vagy máshová áthelyezni, az Eagle legyen bezárva. A program indításakor egy újat generál alapbeállításokkal.
Bővebben lásd: http://www.cadsoft.de/faq.htm#06011303
5. kérdés Where and How to Configure EAGLE?

A gyártó honlapján sok kérdésre lehet választ találni!
(#) orizon válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Ezt én is észrevettem. Csak mindig elfelejtem törölni.. Minap is újraraktam a programot és ugyanazokkal a beállításokkal lépett érvénybe mint előtte volt. Telepítés után is lehet törölni azt a fájlt ,vagy jobb unistallkor azt is kitakarítani? Amúgy még mindig nem oldódott meg a problémám.. Nem is firtatom tovább a gondomat ,mert gyagyásnak néznek miatta
(#) MPi-c válasza orizon hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Idézet:
„Ezt kell törölni, vagy máshová áthelyezni, az Eagle legyen bezárva. A program indításakor egy újat generál alapbeállításokkal.”

Itt a válasz, tehát lehet telepítés után is törölni!
(#) elektrocad válasza orizon hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Olvasd el mégegyszer, kicsit lassabban. Lejjebb találsz egy linket is, olvasd el az ott találhatót is.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Köszönöm, ezt én sem tudtam... Az angolom meg, háááát...
(#) elektrocad válasza orizon hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Úgy látom, a 115926-os hozzászólásodban még máshogy kérdeztél. Most tudod vagy nem tudod, hogy kell visszaállítani az eredeti beállításokat? Ha tudod, miért kérdezel, ha meg nem, miért válaszolsz fellengzősen? Általában a hozzászólásaid alapján neked az Eagle egy kicsit bonyolult. Nézd meg a különbséget a te válaszod és Frankye válasza között. Pedig nem is ő kérdezte és ahogy eddig látom, tud bánni a programmal.
(#) unicorn hozzászólása Aug 24, 2007 /

Srácok, lenne egy kérdésem!
Itt állok egy csomó alkatrész kölött egy tolómérővel és keresgélem a library-ban, hogy melyiket is kell berakni, hogy a nyák tervben jók legyenek a méretek.
Egyszerűen nem találok rá megoldást. Valami olyat keresek, hogy mondjuk:
itt van a kezemben egy kondi, lemértem, hogy a lábtávolság 2 raszter, a kondi küldő mérete 5 raszter. És persze látom, hogy álló henger alakú.
Ezen információk birtokában mi a módszer arra, hogy találjak egy kondit? Nézegettem az rcl library-t, de nem látom, hoyg hogyan derítsem ki, hogy mekkorák a méretek.
Köszi
Tibor
(#) még1MbR válasza unicorn hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Nekem a jobb oldali ablakban kiírja a méreteket, ha ráállok az adott kondira, pl:CPOL-EUE3,5-8-ra ezt irja ki:
POLARIZED CAPACITOR, European symbol

Package: E3,5-8
ELECTROLYTIC CAPACITOR
grid 3.5 mm, diameter 8 mm
(#) orizon válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Meg vagyok döbbenve! Fellengzősen kérdeznék, te sem mondod (gondolod) ugye ezt ugye komolyan..? Igen kifog az eagle rajtam nem tagadom. De majd belejövök , ha meg nem akkor így jártam. Sokan segítenek privátban is , köszönet nekik érte. D azt hogy fellenzős lennék hát ez nagyon megdöbbentett.. Amit az eagléval szeretnék megcsinálni az ez : mellékelt kép.

xyzv.jpg

(#) unicorn válasza még1MbR hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Mea culpa! Béna vagyok!
(#) PCB válasza unicorn hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Szia !

A legjobb ha saját alkatrészbázist hozol létre
Az pont olyan lesz mint amilyent szeretnél.

Üdv!
(#) PCB válasza PCB hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Szia !

Villámkérdés auto GND -vel kapcsolatban.

Van egy board amin az auto-route után teljes GND felület lett létrehozva, panel gyakorlatilag kész.

Probléma: Mit és hogyan kell akkor tenni, ha a teljes GND felületet megszüntetem, végzek egy ripup -ot visszakapom a légvoanalakat, de a GND légvonalait nem kapom vissza. Hogyan kapom vissza ?

Üdv!
(#) MPi-c válasza PCB hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Rastnest ikon nem segített?
(#) PCB válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Szia !

Rastnet.....redraw.... ezeket természetesen próbáltam, bár azt hiszem ennyire nem is egyszerű, mert a gnd létrehozása közben van egy mozzanat a ripup után a rastnet eltünteti a gnd légkötéseket, és onnantól nincs.

Csak nem tudom innen egyáltalán van- e vissza út

Üdv!

Két panelon is megpróbáltam, de nekem a poligon törlése és a Ripup után a nem látható légvezetékeket a Rastnest megjelenítette. Úgy, hogy nekem nincs ötletem...
(#) PCB válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

Szia !

Próbld meg ezt légyszi.

Üdv!

gyusz.brd

Bax...! Nem jelentek meg
(#) MPi-c válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 24, 2007 /

És az a legszebb, ha signal-lal összekötöm a gnd lábakat Rastnets-re ezek a légvezetékek is eltünnek. Lehet, hogy a gnd nevű légvezetékek megjelenítés van valahol tiltva? Ilyennel nem találkoztam...
Következő: »»   37 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem