Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   83 / 282
(#) Marczilla válasza Saggitarius hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Halihó! Megnéztem, sajnos nincs bele rakva az a wifi modul, de legalább nem erőlködök vele. Más, valami oknál fogva, ha ubuntut szeretnék rá telepíteni, az megy is. de mikor feltelepítem az ubuntu által javasolt videokártya drivert, majd újra indítom a gépet, a nagy sötétség fogad, pedig szeretnék egy ubuntut is telepíteni xp mellé.
(#) ivicc hozzászólása Feb 5, 2012 /

Sziasztok!Tegyünk a tervezett elavulás ellen!Matshita(Panasonic) Dvd multi író, pontos típusa matshita uj-850,uj-800.Nagyon sok laptopban van ilyen, főleg acer, asusban láttam.
Hibajelenség:Nehezen,vagy egyáltalán nem ismeri fel a lemezt, nehezen olvas, ír.
Probléma oka:Az olvasófej lencséjének a felfüggesztése(4 vékony réz huzal) megereszkedik, bár nem látszik szabad szemmel.
Megoldás:finoman hajlítani kell a 2 felső huzalon,hogy jobban kiálljon a lencse, az alsóhoz nem lehet hozzáférni.
Szét sem kell szedni hozzá.
(#) didyman válasza Omcsesz hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Pontosan mikor fagy meg? Ha még a csíkos rész alatt, akkor a lemezen egy chkdsk/p fog neki kelleni, hacsak valami egyéb móka nincsen (nem saját lemeze, elkezdett, de fébehagyott telepítés, stb..)
(#) pontazok hozzászólása Feb 6, 2012 /

Köszi a válaszokat!
Állandóra nem akarom bekötni mert igencsak hangos ha csak direkt-be 5V-ról megy.
Viszont van egy másik ugyanilyen alaplapom aminek viszont a videókártyája rossz.
A lapos típusa Mitac 8252D.
A több zónás hőmérséklet mérés nálam szinte felesleges.
A videókártya a legmelegebb.
(#) didyman válasza pontazok hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Fénykép, csomag, én szótam.
(#) Stefanos hozzászólása Feb 6, 2012 /

Sziasztok! Bocsi hogy ide irok csak új témát nem tudtam kezdeni de lenne olyan gondom h kaptam egy Dimotion M67SRU tipusu laptopot és beakarom kapcsolni de csak a bekapcsolo led villan fel egy kicsit meg az akku töltö led világit és nem is indul el a gép. Mi lehet ennek az oka ? ha valaki tud segiteni azt megköszönném !
(#) lsilent válasza Omcsesz hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Attól, hogy az usb csati nincs bent nem fagyhat. Attól már inkább ha odacsapott a déli hídnak, a hibás usb.
(#) Marczilla válasza ufi hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Hali! Megnéztem, nincsen, mármint mini wifi kártya,ilyet még lehet bele kapni?
(#) vargaf válasza Marczilla hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Szia!

Itt nagyon sok mini PCI WIFI kártyát találsz, elfogadható áron:
Eladó mini PCI WIFI kártyák

Üdv.: Feri
(#) ufi válasza Marczilla hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Én is általában itt vásárolok!
A wifi ajzat + antenna bennevan?
(#) ufi válasza ufi hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Üdv. mindenkinek!
Van valakinek bekötési rajza Fujitsu Siemens amilo v8010D szalagkábelhez?
Milyen színű vezetékek kellenek és az alaplapra menő csatlakozóba hova mennek a vezetékek?
(#) stevepapa hozzászólása Feb 7, 2012 /

Üdvözletem Mindenkinek!

A következő kéréssel, kérdéssel fordulok hozzátok. Egy CLEVO 660SR alaplapra lenne szőkségem. Ha valakinek van, vagy tud beszerzési forrást kérem jelezze. Köszönöm a figyelmet! Üdv Stevepapa
(#) lsilent válasza ufi hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

milyen szalagkábelre gondolsz? Ha lcd, akkor van egy budapesti cég, aki fillérekért javít lcd átvezető kábelt, és akkor nem kell direktbe ráforrasztani.
(#) b-max válasza Stefanos hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Próbáld kivenni a ramokat, vinyót, WiFi kártyát, úgy mit csinál.
(#) 1zolee hozzászólása Feb 9, 2012 /

Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy hp omnibook xe3 laptopból a billentyűzetet hogyan lehet kiszerelni? A jobbra nyillal van bajom, vagy nem csinál semmit nyomkodásra, és van hogy önálló életre kel nyomás nélkül... Tud valaki segíteni, köszi
(#) lsilent válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Üdv jellemzően szokott lenni csavar alulról átmenő. De ez nem tuti. Viszont, a kijelző előtti bekapcsoló gombos fedél lepattintható. Az tuti, hogy alatta van csavar.

szétedés segédlet
(#) bbalazs_ válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

A billentyuzet feletti muanyagot leszeded, a jobb oldalarol erdemes kipattintani. A kepernyot teljesen ki kell hajtani es a ket hatso csavart kicsavarni a felkorives muanyag hatuljan.
Akkor feltarul a kovetkezo reteg es ott szemmel is latszik, kb 4db csavar fogja felulrol.
Aztan a billentyuzet feled kihajthato, szalagkabelre vigyazni, balra lent van, felfele kell huzni a csatlakozot, akkor jon ki.
De szerintem nem javithato nagyon...
(#) ufi válasza lsilent hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Megoldodott a kérdésem! (szalagkábel vagy kijelző hiha?)
Kijelző hiba lett,mert csere teszt kijelzőre van szép képem! Másfajta kijelző van benne mint az eredeti! Valószínüleg az elöző tulaja kicserélhette XGA-s helyett egy WXGA kijelző van benne!
Kijelzőkben nem nagyon vagyok jártas ezért a kérdésem a következő!
A WXGA -s kijelző bekapcsoláskor elsötétűl,ez kijelzőhiba vagy nem támogatja az alaplap,vagy nem jó hozzá az eredeti szalagkábel?
(#) Haszuboy hozzászólása Feb 10, 2012 /

Sziasztok. Vettem vaterán egy laptop töltőt, de sajnos rossz. Szétszedtem, és a bemeneti biztosíték helyén lévő ellenállás szénné volt égve (ez akkor történt, mikor először bedugtam a konnektorba) Ráméricskélve azt tapasztaltam, hogy az egyenirányító híd után a + és - között rövidzár van. Kiszedtem a bemeneti NTC-t, kiszedtem az elkót, és még mindig rövidzár volt, kiszedtem a Mosfet-et, és ekkor megszűnt a rövidzár. Rámértem a Fet-re, rossz. Az lenne a kérdésem, hogy 5N60C Fet helyett tehetek bele IRF730-at? (Ez van itthon) Remélem az áramkör hátralévő része nem rossz.
(#) Blockbuster hozzászólása Feb 11, 2012 /

Sziasztok! Üdvözletem mindenkinek. Van egy problémám, hátha belefutott már valaki, ha tudtok kérlek segítsetek. Fujitsu Amilo pa3553 típusú laptop, nem reagál semmire sem. A következőket átnéztem már, töltő, csatlakozó aljzat, ezek biztos, hogy jók, a porcessor közelébe pár helyen mérhető a 20V, az akkunál 1,5V-ot lehet mérni (akku nélkül).
Sokat segítene, ha valakinek lenne egy áramköri rajza az alaplapról, esetleg tudná, hogy hol lehet megtalálni a neten. Segítségeket előre is köszönöm.
(#) lsilent válasza Haszuboy hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Én megvenném inkább a hozzá való fetet.
Nem egy tétel. Viszont nézd meg, a kábel nem e zárlatos, ha meg van csavarodva, volt már rá példa, attól elmehetett a töltő.

De lehet rossz a vezérlő ic-je is, attól feküdt le a fet.

itt kapható
(#) lsilent válasza Blockbuster hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Rajzom, nincs. Keresd meg a 3.3 és 5V előállító ic-t. valamilyen maxim(valszeg) Kell lenni 3v és 5v ldo-nak(állandó tápnak ami bedugáskor megvan). Ha az megvan akkor valszeg van vmi zárlatod valamelyik tápvonalon. Lehet a kapcsoló üzeműekben, de lehet azok után a tovább kapcsoltakban. Akkor viszont kell, hogy reagáljon, ha más nem 1 pillanatra be kell, hogy kapcsoljon, aztán le is áll.
(#) didyman válasza Haszuboy hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

400V-os az IRF730, elindul vele biztosan, de általában nem szokás 400V-os Uds-ű kapcsolóelemet használni 264VAC maximum bemenetű töltőhöz. Az 5N60 meg 600V-os. Nézd meg még a FET gate körében lévő ellenállást, diódát, és jó eséllyel elugrott a PWM vezérlő is (bár mivel a source ellenállás megmaradt-a mérhető zárlat erre utal-, jó eséllyel túlélhette). Érdemes átforrasztani még a trafót, tekercseket, kondikat, hűtőbordás alkatrészeket. Teszteléskor a szokásos soros izzót tedd bele, aztán nagy baja nem lehet.
(#) didyman válasza ufi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Normál helyére hogy fért be a szélesvásznú?? Vagy elírtál valamit? Az XGA 4:3, a WXGA pedig 16:9.
Ha elsötétül, fénycsőhibás (pontosabban annak hozzávezetése) lesz. De ha tényleg szélesvásznú, az eltérő csőhossz miatt is lehet.
(#) Stefanos válasza b-max hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Ugyan azt csinálja, ha mindent kiveszek, de én olyanra gyanakszom hogy a processor lehet a hibás, mert elméletben ha nem jó a proci akkor eggyáltalán nem indul a gép de ha valami más hardver hiba van akkor csipog a gép.. deh most per pill elsem indul csak a led villan 1 et...
(#) b-max válasza Stefanos hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Procit nem tudod kivenni ? Amúgy ha pl. zárlat van az alaplapon, az is tud hasonló hibát produkálni.
(#) ufi válasza didyman hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Szia!
Fénycsővel nincs semmi gond,mert folyamatosan világít!
Szerintem a kijelőpanel rossz! más laptopra csatlakoztatva is ezt a hibát produkálja!
(#) Haszuboy válasza lsilent hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Na sikerült megcsinálni, valóban a vezérlő IC volt rossz (UC3843BN), rossz volt még a FET, cserélve lett ugyanolyanra, egy zenert kellett még cserélni, meg a bemeneti biztosíték helyén lévő ellenállást. Köszi a segítséget mindenkinek! Felmerült bennem a kérdés, hogy ezeket a gyárban nem ellenőrzik?
(#) lsilent válasza Haszuboy hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Nem tudom mire gondolsz. Ha használt a táp, simán elfáradhatott. Ma már mindent úgy terveznek, hogy gari idő után a lehető leghamarabb meghaljon.
(#) ufi válasza didyman hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

CLAA150PB01 ez a kijelzőm típusa!
Tényleg elírtam!
Következő: »»   83 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem