Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   37 / 117
(#) zsiti4 válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Én a mellékelt nyomtatási képböl még mindig a Toner kazetta cseréjére tippelnék. Ha van lehetöséged próbáld ki egy másikkal. Lehetöleg jobb állapotúval. Esetleg nem lehet a szervizbe bevinni hogy kipróbáld az ö tonerükkel?
(#) baloghvl válasza tranzisztor hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Köszi az ötleteket, majd nekiugrok még egyszer ennek a lézeregység takarításnak. Amúgy sem voltam teljesen elégedett a forgótükör tisztaságával.
(#) baloghvl válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /

Most már szerintem is csak a festékkazetta miatt lehet gyenge a minőség. De először nagyon sok ötlet gyűlt itt össze, mitől lehet a rossz minőségű nyomtatás. Mostanra már eléggé leszűkült a kör és még nem került pénzbe. Válság van - kerülni kell a szervizt! A lézeregység takarítás azért javított a dolgon, tegnap pedig megnéztem ezt a nyomtatás megszakításos trükköt is. Amiből az derült ki hogy a transfer roller is jó, már a fényérzékeny hengeren is rossz minőségű a kép. Viszont a papír eleje a ráégető hengerek között állt meg és az ott eltöltött hosszabb idő alatt a csíkozás eltűnt. Összefolyt a festék. Szerintem akkor viszont vasalásnál ugyanígy történne, tehát a festékkazetta vétel megint csak elmarad.
(#) zsiti4 válasza baloghvl hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Arra is gondoltam hogy nyomtass rá kétszer ugyanoda. Akkor biztos lenne festékanyag elég vastagon. Bár a nyomtató nem szereti az ilyesmit.

További sikeres kisérletezést.
(#) baloghvl válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /

Ilyesmivel még nem próbálkoztam, szerintem nem nagyon jönne össze. Biztos lenne valamennyi különbség a két nyomtatott ábra pozíciója között, szellemképes lenne. Majd kipróbálom a poén kedvéért. Állítólag a papír is megnyúlik a melegtől, így az is kiderülne igaz-e.
(#) vargafamily2008 válasza zsiti4 hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Köszönöm a választ! Sajnos nem találtam rajta bővtési lehetőséget.egy laptop sd ram ra hasonlító mütyűr van rajta menni több.
(#) zsiti4 válasza vargafamily2008 hozzászólására (») Jan 27, 2012 /

Hát akkor sajna esetleg egy másik ugyanilyen vagy nagyon hasonló nyomtatóból kinyert interface panel segithet. Próbálj meg hozzájutni egy más gonddal küzködö másik ilyen nyomtatóhoz. Nem hiszem hogy valaki is tudna alkatrész szinten ilyen panelt javitani.
(#) bakaruha hozzászólása Jan 30, 2012 /

Sziasztok olyan problémám van hogy egy dokumentumot szeretnék nyomtatni de nem fentről kezdi nyomtatni a gép hanem csak a lap közepéről . Próbáltam sprint layout-bol is nyákot nyomtatni jobb felső sarok de azt is majdnem hogy a lap aljára rakta ? ötlet
(#) pika75 válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Szia, a gep tipusarol nem irsz semmit, tintas/lezeres. A print preview-ben hogyan jelenik meg? Ellenorizd a beallitott papirformatumot ugy a dokumentumban, minrt a nyomtaton (ha van ilyen lehetoseg). Figyeld meg hogyan veszi fel a papirt, meddig viszi el, stb. A tintas nyomtato gyorsan viszi a papirt addig a pontig, ahol mar kell nyomtasson ra, ott megallitja es szaggatva viszi elore. Udv
(#) poros válasza granpa hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Egyszer sikerült kiáztatni meleg vízzel . Utána már nem. Sokat kínlódtam tintasugarassal mire beláttam a lézernek nincsen párja.
(#) bakaruha válasza pika75 hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Szia Samsung ML1640
(#) bakaruha válasza bakaruha hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

A probléma még mindig fennál próbáltam ismét nyomtatni és változó helyekre nyomtat tehát hol bal közép hol egy picit fentebb hol pedig lentebb nem értem mi lehet a gond
(#) loosloos hozzászólása Feb 2, 2012 /

Helló fórumozók!
Problémám a következő. Xerox Phaser 6110 lézer printerbe.utántőltöttem a tonereket.Csip nem volt a gyári tonerekben ,viszont tonerfészekben benne vannak az érintkezők.Azt kérdezném,hogy vegyek a tonerekbe csippet,vagy hogyan tudom lenullázni a nyomtatóban levő epromot (ha az van benne) mert csak azt az üzit irja, hogy cseréljek festéktartályt.
Előre köszi ha valaki tud segiteni.
(#) pika75 válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

szia, furcsa jelenseg. Probalj egy rendes word doksit nyomtatni, egy teljes irott oldalt. Legy bizonyos abban, hogy a beallitott papirformatum mindenhol A4 (ugy a word doksiban, mint a nyomtato driwereben). Utana mar lesz (nekunk is) egy vilagosabb kepunk mi is tortenik a nyomtatoddal. Amugy ez a topik a tintas nyomtatok topikja, a te problemad inkabb a "lezernyomtato hiba" topikba valo. Udv
(#) pika75 válasza loosloos hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szia, latom szines nyomtatorol van szo, ugy hogy a tonerek kotelezoen csippesek. Nezd meg, hogy az eredeti festekkazattakon van-e hely a csippeknek. Ha van, vegyel csippeket is. Ha nincs, akkor ujakat kell venned, ezeken mar lesz csip is, es minden utantoltesnel cserelni kell azokat is. udv
(#) b-max válasza loosloos hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

elivleg itt a megoldás :

http://fix-your-printer.blogspot.com/2011/10/reset-transfert-belt-counter-on-xerox.html

(#) zsiti4 válasza b-max hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Ez mondjuk a transzfer szalag resetelése de lehet itt lehet a tonerek számlálóját is nullázni.
(#) tranzisztor válasza loosloos hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Egy kissé elkéstél mert jó lett volna a festékhiány jelzése elött az alaplapon lévő memóriát irásvédettre állitani.Most nem részletezem de ez az egyik megoldás . Vehetsz "csippeket" is majd ezeket programozod ha üresedést jeleznek.
Üdv!
(#) sargarigo válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Idézet:
„alaplapon lévő memóriát irásvédettre állitani.”

És ezt hogy lehet? Engem érdekelne!
(#) tranzisztor válasza sargarigo hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

A legtöbb ilyen kategóriájú Samsung és Xerox készülékekben van egy I2C eeprom (amelyik számolja a nyomtatott példányokat) valamelyik 24CXX sorozatu, ennek WP lábát kell a "1" re kötni!
Üdv!
(#) sargarigo válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Köszi, ennek utána nézek
(#) loosloos válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 6, 2012 /

Köszi valami ilyesmire gondoltam én is.Majd beleásom magam a témába,de ha valaki tud valami konkrétat szivesen venném a segitséget.
Üdv:mindenkinek
(#) bakaruha hozzászólása Feb 6, 2012 /

Sziasztok adott egy Samsung ML 1640-es nyomtató az a problémám vele hogy össze -vissza nyomtat . Tehát ha nyákrajzot nyomtatnék és bejelölöm hogy bal felső sarok és nem oda nyomtatja ki hanem vagy bal közép ,vagy bal lap alja, vagy néha a lap aljára de csak a rajznak a felét szerintetek mi lehet a gond ? Utángyártott tooner van benne már egy fél éve és eddig nem volt vele gond tette a dolgát ahogy kellett és kb két hete a leírtak alapján nyomtat ötlet?
(#) zsoltee0001 válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Szia

Az ide-oda nyomtatott kép mindig regisztrálókuplung hibára utal.
2 hiba fordul elő:
1: csúszik a kuplung, nem időben indul el a papír.
2: beragad, nem old ki időben.

A te esetedben a 2. verzió állhat fent, a regisztrálóhoz érve a papírnak meg kellene állnia, de mivel be van ragadva ezért kapásból viszi a papírt, ezért teszi a képet a lap aljára.
Üdv
(#) bakaruha válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Értelek és mit javasolsz a probléma orvosolásához ?
(#) zsoltee0001 válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Mint írtam, a regisztráló kuplungot kellene megnézni
(#) tranzisztor válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Kikapcsolt számitógéppel az önteszt jó helyre nyomtatódik-e? Amúgy ez egy primitiv gép regisztráló kütty-mütty nincs benne . Kuplungos papírfelvevő, gumigörgö majd utána egy papírérzékelő ami vezérli a LSU-t. Megtörténhet , hogy ez az érzékelő vacakol lehet azért mert bepiszkolódott.
Üdv!
(#) s.peter hozzászólása Feb 7, 2012 /

Sziasztok!

A Xerox 3117 típusú nyomtatóm egy ideje egy "foltos" csíkot húz a nyomtatás irányában a nyomtatott oldalra.

A hibát nem a toner okozza, de mivel nem vagyok szakértő, csatoltam két képet, amin az is látható, hogy honnan ered a hiba.

A kérdésem az lenne, hogy a képen látható henger valamilyen úton módon javítható/cserélhető-e, és mennyiben kerülne ez.

Előre is köszönöm, ha valaki vet rá egy pillantást.

Üdv, Péter
(#) tranzisztor válasza s.peter hozzászólására (») Feb 7, 2012 / 1

A teflon henger cserélhető a kódja UFR-SM1510 még ajánlatos kicserélni a hőálló síkcsapágyakat kód BSH-SM1510-UPR.
Üdv!
(#) s.peter válasza tranzisztor hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Köszönöm a gyors választ!
Következő: »»   37 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem