Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az a helyzet, hogy most már irigykedem.
Tessék még néhány nyalánkság:
(Nyis neki egy új topikot, és akkor nem offoltok az offban.)
Hát valami linuxot kellene rátenni, abból már láttam olyat, hogy karakteres lcd kijelzőn megjelent a prompt, és tudtad az utasításokat kiadni. Bizonyára fellelhető hozzá a neten valamilyen célprogram. Én lehet, hogy valami szintetizátort gyártanék belőle, vagy effektgépet. Persze időigényes feladat.
Akarom mondani NE nyiss neki új topikot. :gumicsirke:
Akarom mondani NE nyiss neki új topikot! :gumicsirke:
Nem csak vagy pár hónapja, folyamatosan szenvedek, hogy elküldök egy hozzászólást, és csak várok várok, aztán nem történik semmi. Frissítem az oldalt, és nincs meg. Ilyenkor újraírom elküldöm megint, és általában így sikerrel járok. De van amikor kétszer is megjelenik
Régebben sosem volt ilyen.
Nicsak, mi történt:
1 hét kényszer szünetet kaptunk a suliban, szóval a héten nincs suli. Nem is tudom mit fogok csinálni. Az biztos, hogy működésre bírom a hangkártyát, aztán pedig megpróbálok elutazni alkatrészekért, de csak Szegedig szerintem. Bedobozolom a kártyát, meg lehet az órát is folytatom ( a 2.-at). Aztán pedig kezdődhet amire eddig vártam: Alkotós táp.. Már csak trafót kell szereznem, aztán pedig egy bordát rá. Mit gondoltok, jók az elképzelések? Na, persze a héten felére se lehet, hogy nem lesz idő. Főleg, hogy a levilágítót is akarom tökéletesíteni. Azám, nektek is van szünidő??
Én nyáron szeretnék nyaralni. Ilyenkor az ember semmi értelmeset nem tud csinálni, inkább dolgozzon, úgy legalább elüti az időt. Szerencsére nálunk nincs szünet. Sem a diákok sem a tanárok nem hiányoznak az iskolából.
Mostanában olcsón lehet Malév jegyeket venni, javaslom repülj el valahova!
Hát, ki hogy van vele..
MALÉV megszűnt, nem? Hova repülhetnék? Minden drága manapság. Legalább a banánnak még 300 a kilója nálunk, és azt eszem eurokrémes kenyérrel. Azt is nagyon szeretem ám. Aztán meg kimérem a hangkártyát, ha minden igaz. Üdv!
Dehogy is, viszont ha megnézed a hozzászólások között igen nagy a követési intervallum, ha például olyan lenne az oldal mint régen, szerintem maximum 3 óra alatt lezongoráztuk volna a témát, de ettől függetlenül más is tesz kérdést a témában és kap is rá választ. Ez a téma -ha megfigyeld- összefonódott, a mobilinternettel, ami csak piacgazdasági és a Szolgáltatók "szokásos" általános viselkedési formáját írta körül pár szóban ami azért nem ámítástechnika viszont kapcsolódik hozzá.
Azt írtad, hogy napokon át erről írtunk a legutóbbi esetemben téma 15 órától 18 -ig volt a rögzítővel kapcsolatban azért mert szerettem volna megmutatni, hogy ilyen is létezett, nem beszélve arról hogy mást is érdekelt ami nagy vonalakban meg lett tárgyalva.
A "régi" alatt meg azt értettem, hogy nézd meg most mennyi hozzászólás születik (tartalmilag is) , ergo a témaváltás és egy téma boncolgatás időben és hozzászólás mennyiségében is mennyit gyarapodik, ha az a "régi" élet lett volna maximum 3 óra, és ki lett volna tárgyalva majd jön a következő téma, "észre sem vesszük". Pl a másik véglet: Egy-két év alatt 5 hozzászólás érkezik azzal hogy feladtam a postát, akkor évekig beszélgettünk erről? Nem hiszem. A pihenni valók -ról (annak egy részéről) még jómagam is tudok, megkaptam itt is, pedig köze sem volt az elektronikához, egyszerűen nem szerette azt, hogy sokat és tartalmasat írtam ez az úgynevezett kisebb % -ék volt. Erre levontam a következtetést, de most hangot eresztek neki: Hozzászólás nem tiltott senkinek sem, szóljon hozzá indítson témát, vegye át a gyeplőt és ennyi nem névre szóló. Van a világon közel ~7 billió weboldal, na meg a számítógépet ki is lehet kapcsolni, ha valakinek problémája van, nyugodtan küldhet privátot kérje el a számom, vagy jöjjön el a börzére, és mondja el nekem ( is ) a problémáját, beszéljük meg ennyi. Általában nem ez történik. Ha nekem problémám van, vagy válaszolok privátban, nem veszem figyelembe és elengedem a fülem mellett, mert ezen idegesíteni nem fogom magam. Még ide: A többivel evvel kapcsolatosan teljesen egyetértek. Voltak -még vannak -de nagyon kevés- koponyák, na meg most nem is arról van szó, hogy ki okos ki nem, csak arról, hogy hozzászól, ráadásul teljesen értelmeset, aztán beszól a semmit sem tudó, magát okosnak valló ezt csinált-azt csinált nagyokos, hogy ez nem így van ez nem úgy van, ő már kipróbálta stb. stb és ez megy erőltetve. Az ilyeneket egy pitagorasz tétellel a sarokba lehet kergetni. A reakciónak úgy is az lesz a vége, hogy az a másik emeli a kalapját és marad a selejt, az információ nem ér célba és hígul a színvonal... Ez csak egy csepp volt a tengerben, az off -nak is megvoltak/vannak a történetei, visszaélések, hazudozások ezen berkeiben is és pár lépcsővel feljebb, ezért ritkítottam magam, meg sokan mások, kísértetiesen hasonló okok miatt. Mivel nekem nem az életem -bár sajnálom, jó volt a "régi csapat"- így csak elengedni tudom a fülem mellett. A politikáról: Szó sem volt: egyszerűen azt szerettem volna tudni, kinél éri meg megváltani a szolgáltatást, az milyen kompromisszumokat ad.
Nem bántottál meg, csak magam szemszögéből (is) levezettem, kifejtettem a véleményem mert érintett voltam a témában, meg persze más is, továbbá azért, mert a nevem emelted ki korábbról így vettem a bátorságot, hogy reagáljak rá bár nem volt részletes (hiányzott a pontos definíció) amit írtál mert.:
-Topik nyitásról sem vagyok híres, a közel több mint ~1000 nap alatt ha kettőt nyitottam és ennyi. -Az hogy nem vagyunk számítástechnikai fórum az is oké, csak, hogy az elektronika szerves részét képezi, így akkor vagy 600.000 hozzászólást lehetne szanálni, mert ma már nem menő diszkrét elemekből építkezni, gazdaságilag is olcsóbb / energia takarékosabb, ha MCU -t, vagy bonyolultabb/erősebb műveletekre FPGA -át használunk vagy PLC -t. Nincsen meg a definíció a "számítástechnikai fórum nem vagyunk" -ról, hogy mi/mitől minősül/nem minősül nem annak így igazságot nem lehet tenni. -Nem napokig beszélgettünk, mert átvezettem más témájából illetve a hozzászólások között eltelt idő, és mennyisége ezt nem támasztja alá, olvass vissza mit vezettem le egy évre. Mindegy hagyom az egészet, mert sosem lesz vége.
A nyarat végigdolgoztam, aztán szünet. Aztán másfél hónapot voltam közmunkán, majd ismét szünet. A mai volt az idei első munkanapom közmunkán kb május végéig. De egyik se vágott a szakmámba. Úgy tűnik, hogy most ez a tendencia: aki ha valamit akar, akkor nincs ideje válogatni. Minden munkát el kell vállalni. Mikor jön el vajon annak az ideje, hogy mindenki azt tegye, amire "kiképezték"?
Idézet: „Mikor jön el vajon annak az ideje, hogy mindenki azt tegye, amire "kiképezték"?” Majd, ha semmilyen szakmából nem lesz túlképzés és egy kicsit lendül felfelé a gazdaság. Gondolom ha az unio megszűnik előbb nem. De ez már politika.
Na ehhez lenne hozzászólás, de az már a politika témaköre. De betartom a szabályokat, és nem megyek bele. Hogy mi az ideális szakma, ezt senki se tudja. Újat meg nehéz kitalálni.
Bizony meg van, és nem olyan "bonyeszos", mint ahogy elsőre tűnik csak körülményes.
Sokkal több a kivezetése, mert több táp feszültséget igényel és az inicializálásnál sokkal több mindenre kell odafigyelni. (CG ROM is kétféleképpen érhető el, na meg ha grafikusan is meg karakter módban is szeretnéd "egyszerre" használni akkor aztán...) Egyébként küzdök egy ugyan olyan másik kijelzővel, csak ez nem 240x128 hanem ez csak 64x128 -as, ezt leszámítva minden egyezik, még a vezérlők és az SVRAM is. Csak nem attól vetted meg a kijelzőt akitől ezt a szerkezetet vettem?
Ezzel a nagy kijelzővel egy a szerencsém, hogy mögötte van a hardver, így csak loggolnom kell a portját és elvileg le is csortam az inicializálási rutint.
Ez a flowchart mire való?
Ja hogy ezt jelenti
Nah, most fogom csinálni a pihenést.
Sajnos másfél liter vasklorid kifolyt, bele az asztal alatti rekeszbe, vég az asztalon, bele a billentyűzetbe, s fiókokon vég a földre. Ja, és az asztalon lévő popszegecs is megelégelte, felforrt a dühtől és elterelte a löttyöt a forrasztóállomás alá is. Mérges voltam, vagy két orán keresztül, de a takarítás (mostanáig) meghozta a gyümölcsét. Fáradt vagyok mérgelődni. Legközelebb odafigyelek jobban. sőt még maradt fél liter a használt maratóból. Holnp szerzek vasat bele, talán regenerál.... Gondoltam megosztom ezt. Ja, persze asszony elátkozott mindent, ami hobbielektronika... Úgyhogy kaptam a fejemre.
Értelmes és szép nénik énekelnek....
Szerintem azért énekel így, hogy a hátsó hangszórókból is jöjjön ki hang a közönség részére...
Nekem a fagyi vödör repedt ki, és a hűtő tetejére folyt. Van is rajta vagy négy-öt lyuk, amolyan szétmart féle szegéllyel. A gumimágnest is végig besárgította, ahogy elérte. A fagyó részben is kicsit megsárgult a jég. És a folytatás is teljesen azonos a tiéddel (már ami a beosztásunkat illeti).
Gyerekkoromban forrasztóvízzel öntöttem le édesapám éppen elkészült kompresszorát,szerszámait,és egy tolómérőt....nem volt őszinte a mosolya
Tudod, hogy miért ez a fogás. Rékészült a szokásos dologra, biztos azt hitte a bunkós végére, hogy az a zacsi.
Nah, kihevertem a tegnapi sav-veszteséget.
Csak jelzem, hogy időnként a hozzászólás már rég fenn van a topikban (másik ablakon már le lehet kérdezni), de a küldő ablak csak vár, vár és vár. Régebben tényleg nem volt ilyen eset. FF 10.0
Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy szükségem volna egy PSPICE nevezetű szimulációs programra, de az Ncore-on nem találtam meg csak az EWB-t. Így ha esetleg valakinek lenne hozzáférése a műszaki torrent tanyához, örülnék a segítségének... Köszönöm a választ előre is! |
Bejelentkezés
Hirdetés |