Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   860 / 1681
(#) zolee1209 válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Bocsi, véletlenül nyomtam a gombicra... : /

Tetszik egyébként a LED temetőd! Van olyan, mint egy villanócsöves?
(#) janikukac válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Egyre szebben, és ügyesebben dolgozol ! A panelok csodásak, de a forrasztást még gyakorolni kellene, vagy legalább a panelt úgy tervezni, hogy könnyebben lehessen szép ón-gombócot csinálni!

Üdv !
(#) JZoli válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Nagyon jó lett, csak így tovább! Láthatnánk a működésről is valamit?
(#) dudassandor1 válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Patent lett, gratulálok! Én is kíváncsi lennék, hogy mekkora a fénye?
(#) DJanosi válasza JZoli hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Megyek és készítek videót! :yes:
(#) DJanosi válasza janikukac hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Éjjeli 4 órakor fejeztem be ,szinte nem láttam de mindenképp látni akartam hogy működik!
Üdv:Levente
(#) DJanosi válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Lesz videó megvárom hogy kicsit sötétedjen!
Üdv:Levente
(#) DJanosi válasza zolee1209 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Hat igen eléggé led temető de egyszerűsége és kis pénz ráfordítás végett megéri gondolok a meghajtó műszerre alig került pénzbe ! A led inkább ami drágább mulatság ! De a villanócsöves az sokkal igényesebb! Lesz videó!
Üdv:Levente
(#) zenetom válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Szeressük a LED temetőket, gratula!
(#) szaboattila97 hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Sziasztok,jó estét mindenkinek ma elkészült a labortápom(házilag készített)1db egyenirányitott (ijen volt) trafó 3db egyenirányító és banándugók,kapcsoló

14.éves vagyok és még most kezdem az elektronikát
(#) roland0327 válasza szaboattila97 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Jó lett az! Az előlapra fordíthattál volna nagyobb igényt. De mindenki így kezdi/kezdte ne izgulj!
(#) emersys hozzászólása Feb 12, 2012 /
 
Sziasztok.
Idézet:
„Feltettem végül rá a hűtést is, ami egy 12cm venti. -A vicc az egészben az, hogy elkészítettem a jól bevált kis venti vezérlőm,- és milyen ventit sikerült vennem a pc-s boltban?- hőszondásat.. (ami persze már idehaza derült ki..) Elég szépen érzékeli a szondája a hőmérséklet különbséget.., még nem tudom a vezérlő vigye-e vagy hagyjam meg a szondáját a bordával közös hőkontaktba.. -mindenesetre az biztos, hogy így nem igényelne vezérlő áramkört, viszont így a tápba hallható jelenséget "mágneses szórást" visz be. így külön kis adapterről azért rendben van teljesen..(még alszom rá mi legyen a végleges verzió). Tettem bele továbbá egy dupla bemenetet is, és egy jónak mondható stereo , bontott motoros-potit aminek elég szép az együtt futása. Az egyik bement földje 10 Ohm + 47nF diódás szűrést kapott, a másik viszont semmit. (keverővel az utóbbi a jobb, sima cd-nél az előbbi)..
A nyugalmi áram végül 320mA lett, ( tranyánként úgy 80 körül). -Az anódfeszt feltúráztam 257V-ra, így most bő 26V rms-t kitudok belőle préselni , ezt azért már elégnek vélem bőven.
Pár kép akkor hát róla:”
(#) dudassandor1 válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Köszi! Megnézem majd!!
(#) dudassandor1 válasza emersys hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Még mindig tetszik nekem! Főleg így, hogy precízen van elrendezve!! Sugározza az igényességet!! Gratulálok hozzá!
(#) emersys válasza dudassandor1 hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Köszi.
Az utolsó megosztás óta rengeteget változtattam rajt. -Leginkább a csöves fesz erősítő fokozatán, és az áteresztős tápján.
(#) Bender válasza maTaKee hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Most 30-as, de nemrég 38-as volt
(#) dudassandor1 válasza emersys hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Panelen is módosítottál, vagy csak az alkatrész értékein lett változtatva?
(#) SALáta válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Ez jó lett, forrasztás meg nem rossz, kínai vackoknál sokkalta jobb, és ott van forrasztásgátló réteg is, ami itt sokat segített volna de házi használatra nem sok értelme van ( korrúzióvédelemnek annál több , ezt alkoholba oldott tiszta gyanta megteszi, de nem szárad ki teljesen viszont forrasztható annál van talán jobb is) . Egy éve lettem kész egy szervómotor vezérlő dobozolásával, muszályból a nagy áramú táp résznél patkolnom kellett a nyákot pár rézdarabbal forrasztva (hozott alkatrészből dolgoztam) nem hittem el hogy 15-20 A amit a 4 ág együtt felvehet üzemszerűen el fog menni a rézrétegen, sima ónozás nem jó megoldás mert a vezetőképessége sokkalta rosszabb mint a rézé. Na az a nyák rettenetesen nézett ki de működik majd szépen (még csak pár órát mehetett mert nem lett beüzemelve eddig barátomnál) . Szállt már el nyákom mert kicsi volt a keresztmetszet és "rápatkoltam" még ónnal, egyszerűen lefüstölt az ón és a réz a nyákról.
(#) DJanosi válasza SALáta hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Értem érdekes strory !
Üdv:Levente
(#) SALáta válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Hegesztőhöz készült primer oldali szabályzó volt, működött de egyszer csak pukkant egyet és eltűnt két alkatrész közötti vezetősáv. Nálad ilyen probléma nem léphet fel, de tényleg nagyon jól haladsz, jó az amit csináltál.
(#) klemo86 válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Nem lenne egyszerűbb egy 100W-os ledet pillogtatni?
(#) Georgee válasza Norberto hozzászólására (») Feb 12, 2012 /
 
Helló! Bocsi hogy most írok, de most kerültem géphez. Amit az elején írtál az igaz, tehát műanyag golyókat lövöldözünk. Ha egy ilyen "bomba" felrobban akkor vége a játéknak az a csapat aki nem tudta hatástalanítani az a vesztes. Hanggal jelzi, ha az idő letelt, bár még dolgozni kell rajta, hogy hangosabb legyen, sajnos idő hiányában eddig jutottam. A csavarok sajnos tervezési hiba miatt kerültek kintre. De így is megvagyok vele elégedve.
(#) Zoli_bácsi válasza DJanosi hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Nincs azzal a forrasztással semmi gond. Az szerintem azért van, mert elég jó minőségű ónt használ, és csak úgy szalad a felületen. Nekem is tetszik a szerelés, szépen állnak az alkatrészek, nem összecsapott meló, ügyes!
(#) Zoli_bácsi válasza szaboattila97 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Inkább csak tápegység. A labortáp fogalmától azért elég messze áll. No de kezdetnek jó lesz.
(#) DJanosi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Köszönöm ezeket a megtisztelő szavakat ! Ténleg nagyon jó minőségű ónt használok amit JZoli szponzorált ! Nekem is nagyon tetszik mivel sok munkaórát fektettem bele és törekedtem a precizitásra és valamelyest sikerült is elérnem ! Nos van egy kis gond ezzel a remekművel ebbe bele van tervezve is egy hangvezérlő sajnos mint kiderült nem megy ! Elég gyenge minőségű maga a kapcsolás és egyszerűen nem képes kapcsolni a fet ha ezt előbb észbe ettem volna akkor eleve kissé felerősítettem volna a jelet de sajnos most ez a fele nem használható! Ha valakinek lenne egy idevaló kapcsolása a hangvezérlésnek ami képes kapcsolni a fet et akkor az mellékelje ha módjában áll
Üdv:Levente
(#) DenaturáltSas hozzászólása Feb 13, 2012 /
 
Hello!

Készül a gitárkombóm, a láda még csak össze van rakva, nyitott hátú, Celestion K100 hangszóróval. A végfok TDA7294 +/-30V-ról hajtva. Az előfok egy SansAmp GT2, nem sípol, nem zúg, egy szem zaj nincs benne Még fog kapni egy hangszínszabályzót vélhetőleg. Beszerelés, előlap, hátlap, festés, feliratozás, sarkok, hordfülek felszerelése még hátra van. 16 éves vagyok, ez az első saját építésű dolgom. Alább néhány kép
Üdv.
(#) zolika60 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Jó lett. Az alkatrészeket szebben is elhelyezhetted volna és a hangfal drótja is inkább hátulról szokásos, de összességben szép munka. :yes:
(#) roland0327 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Nagyon jó lesz csak így tovább A végeredményre már kíváncsi is vagyok.
(#) DenaturáltSas válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Mivel a fent lévő "polcra" lesz beépítve minden, így nem láttam értelmét máshol vezetni. Ellenállásból meg ekkorákat sikerült venni, alig fértek el :S.
(#) zolika60 válasza DenaturáltSas hozzászólására (») Feb 13, 2012 /
 
Miért csüngjön a polc előtt? Az ellenállást ha függőlegesen forrasztod és csak a lábát hajlítod függőlegesen megfelelő távolságra szebben néz ki. Természetesen ez csak kötözködés és a működést nem befolyásolja
Következő: »»   860 / 1681
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem