Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Poloska avagy vezetéknélküli mikrofon
Lapozás: OK   42 / 48
(#) gerenk válasza Szabi1 hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

A 2SC1815 is jó bár a BC337 típust /fT 100 MHz/ ajánlja
a leírás EU és USA modellekbe. Válogathatsz a BF sorozat
npn tranzisztoraiból is. Hangoláshoz érdemes elkészíteni
egy 50-100 mikroamperes műszerrel épített RF detektor
áramkört.
(#) kadarist válasza gerenk hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Egy ilyen varikap-dióda nélküli adóhoz érdemes nagy B-E kapacitású tranzisztort választani, mert a frekvenciamoduláció ennek a kapacitásnak a megváltozásától alakul ki. Ezért nem érdemes kifejezetten nagyfrekvenciára tervezett (BF) tranzisztort használni ehhez a kapcsoláshoz.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Cserébe vagy elindul, vagy nem.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Elindul, ne aggódj!
(#) Novak válasza pucuka hozzászólására (») Szept 7, 2011 /

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Menni fog az.
Rádióvevőbe már építettem VCO-t fióktakarítás keretében BC547-es tranzisztorral, 140-145 MHz-ig üzembiztosan működött! Fölötte volt csak gond...
(#) Szabi1 hozzászólása Okt 22, 2011 /

Hello!
Van egy rádióvevőm, a mellékelt képeken látható.
Az a kérdés, ha csinálnák hozzá több dinamikus mikrofonhoz adót akkor fogja-e mindet egyszerre?
(#) pucuka válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Adó egy frekvecián egyidőben csak egy lehet. Egyszerre mindet nem lehet fogni. Akkor csak interferenciát fogsz hallani leginkább. Ahány vezetéknélküli mikrofon, annyi vevő.
(#) pucuka válasza Novak hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Nem azt mondtam,, hogy nem megy, csak azt hogy kétesélyes. Volt már BC107 ami 700 MHz -en gerjedt.
(#) Szabi1 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Akkor kéne egy gyári vevő kapcsolása, tudtommal UHF, VHf el működnek.
(#) pucuka válasza Szabi1 hozzászólására (») Okt 22, 2011 /

Mivel egyszerűbb agy mikrofont vezetéknélkülévé tenni, inkább a meglevő vevőkhöz építenék vezetéknélküli mikrofont.
(#) dredd hozzászólása Dec 9, 2011 /

Sziasztok,olyan kérdésem lenne,hogy van nekem gyári stage line rádiós mikrofon,és kb 30m a hatótáv,hogy lehetne nem túl bonyolultan megnövelni 60-100m-re? 175,180MHz 9v elemmel mennek.
(#) ekkold válasza dredd hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Legegyszerűbben? Jobb antennával, mind az adó, mind a vevő oldalon.
(#) dredd válasza ekkold hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Üdv,hát igen,a vevőre raktam nagyobb antennát,de a mikrofon ennyit tud akkor is.Én ilyesmire gondoltam,de nincs megadva az AMP típusa.

http://electronics-diy.com/500mW_FM_VHF_Transmitter_Amplifier_Booster.php
(#) gerenk válasza dredd hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Vevő antenna bemenet elé egy hangolt rf. erősítő,
adó kimenetre egy 200-300 mW kimenő teljesítményű
szintén hangolt két tranzisztoros végerősítő.
(#) gerenk válasza gerenk hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Egy erősítő az adóhozBővebben: Link
(#) pucuka válasza dredd hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Szerintem az eredetinek is többet kellene tudnia 30 m -nél. Lehet, hogy a mikrofon antennájával van némi gond, esetleg kissé széthangolódtak. Ezeket is karban kell tartani, időnként újra hangolni. Kizárólag megfelelő műszerrel.
(#) dredd válasza pucuka hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Köszönöm az eddigieket,a mikrofon antennája,a mikrofonfej alu tartója,amit a műanyag házba csavarok.
(#) pucuka válasza dredd hozzászólására (») Dec 9, 2011 /

Igen, ismerem, abban van egy helikális antenna. Az is el tud (szokott) hangolódni. De leginkább a frekvenciája.
(#) mraulajos hozzászólása Dec 21, 2011 /

Hali!
Érdeklődöm kinek mi a véleménye az SAL MVN200 tip. vezeték nélküli mikrofonról.
(#) gaben62 válasza dredd hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Ez csak skiccelt rajz, akár egy gyerek is rajzolhatta, attól még nem fog működni, mert felrakták a netre.
Egyébként szerintem 2N3866, vagy az azonos paraméterekkel rendelkező 2N4427 re gondolt az oldal készítője.
Persze ez sem fog tudni 500mW-ot, hiába építgetsz egy stabilan üzemelő BA1404 adót hozzá, mert az nem fogja meghajtani soha.
Jó ha kiad 2-3mW-ot, ahhoz is az adott frekvenciasávra hangolt drótantennára, esetleg dipolra van szükség.
(#) Balaa16 hozzászólása Jan 20, 2012 /

Sziasztok!
Ez az adó mekkora frekvencián sugároz? Látom, van akinek nem is működött. Köszönöm a segítséget:
Balázs
(#) sany hozzászólása Feb 3, 2012 /

Sziasztok!

Adott a következő kapcsolás. A kérdésem az lenne , hogy a BC183C tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni?
(#) Novak válasza sany hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Például: BC182, BC547, BC548, 2N2222, 2N3904.
(#) sany hozzászólása Feb 3, 2012 /

Köszi a választ!

Még annyi kérdésem lenne, hogyha a C8 kondenzátort 4.7 µF -osra cserélhetem minden gond nélkül működhet az áramkör?
(#) Novak válasza sany hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Nyugodtan kicserélheted, úgy is működni fog, ilyen szempontból nincs jelentősége.
(#) sanykaraj hozzászólása Feb 5, 2012 /

Üdv. Egy olyan adó vevö párosra lenne szükségem ami 25 méteres távolságba is képes működni. A frekvencia és a sáv mindegy. Csak kicsi és egyszerű legyen.
(#) ekkold válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Vegyél PMR rádiót, kicsi ,olcsó, és km-es hatótávolsága van.
(#) sanykaraj válasza ekkold hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Inkább szeretném megépíteni. Az úgy számomra szórakozóbb és érdekesebb.
(#) pucuka válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Ahhoz még egy jópár évet keményen tanulnod kell, és beszerezni, vagy megépíteni a minimálisan szükséges műszereket.
(#) ekkold válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Adót egyszerűbb építeni, válassz az itt találhatók közül. Vevőnek meg használj első körben egy sima rádióvevőt, aztán ha beléejöttél azt is építhetsz. Ezt tudom esetleg még javasolni.
Következő: »»   42 / 48
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem