Fórum témák
» Több friss téma |
Egy ilyen varikap-dióda nélküli adóhoz érdemes nagy B-E kapacitású tranzisztort választani, mert a frekvenciamoduláció ennek a kapacitásnak a megváltozásától alakul ki. Ezért nem érdemes kifejezetten nagyfrekvenciára tervezett (BF) tranzisztort használni ehhez a kapcsoláshoz.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Menni fog az.
Rádióvevőbe már építettem VCO-t fióktakarítás keretében BC547-es tranzisztorral, 140-145 MHz-ig üzembiztosan működött! Fölötte volt csak gond...
Hello!
Van egy rádióvevőm, a mellékelt képeken látható. Az a kérdés, ha csinálnák hozzá több dinamikus mikrofonhoz adót akkor fogja-e mindet egyszerre?
Adó egy frekvecián egyidőben csak egy lehet. Egyszerre mindet nem lehet fogni. Akkor csak interferenciát fogsz hallani leginkább. Ahány vezetéknélküli mikrofon, annyi vevő.
Nem azt mondtam,, hogy nem megy, csak azt hogy kétesélyes. Volt már BC107 ami 700 MHz -en gerjedt.
Akkor kéne egy gyári vevő kapcsolása, tudtommal UHF, VHf el működnek.
Mivel egyszerűbb agy mikrofont vezetéknélkülévé tenni, inkább a meglevő vevőkhöz építenék vezetéknélküli mikrofont.
Sziasztok,olyan kérdésem lenne,hogy van nekem gyári stage line rádiós mikrofon,és kb 30m a hatótáv,hogy lehetne nem túl bonyolultan megnövelni 60-100m-re? 175,180MHz 9v elemmel mennek.
Legegyszerűbben? Jobb antennával, mind az adó, mind a vevő oldalon.
Üdv,hát igen,a vevőre raktam nagyobb antennát,de a mikrofon ennyit tud akkor is.Én ilyesmire gondoltam,de nincs megadva az AMP típusa.
http://electronics-diy.com/500mW_FM_VHF_Transmitter_Amplifier_Booster.php
Vevő antenna bemenet elé egy hangolt rf. erősítő,
adó kimenetre egy 200-300 mW kimenő teljesítményű szintén hangolt két tranzisztoros végerősítő.
Egy erősítő az adóhozBővebben: Link
Szerintem az eredetinek is többet kellene tudnia 30 m -nél. Lehet, hogy a mikrofon antennájával van némi gond, esetleg kissé széthangolódtak. Ezeket is karban kell tartani, időnként újra hangolni. Kizárólag megfelelő műszerrel.
Köszönöm az eddigieket,a mikrofon antennája,a mikrofonfej alu tartója,amit a műanyag házba csavarok.
Igen, ismerem, abban van egy helikális antenna. Az is el tud (szokott) hangolódni. De leginkább a frekvenciája.
Hali!
Érdeklődöm kinek mi a véleménye az SAL MVN200 tip. vezeték nélküli mikrofonról.
Ez csak skiccelt rajz, akár egy gyerek is rajzolhatta, attól még nem fog működni, mert felrakták a netre.
Egyébként szerintem 2N3866, vagy az azonos paraméterekkel rendelkező 2N4427 re gondolt az oldal készítője. Persze ez sem fog tudni 500mW-ot, hiába építgetsz egy stabilan üzemelő BA1404 adót hozzá, mert az nem fogja meghajtani soha. Jó ha kiad 2-3mW-ot, ahhoz is az adott frekvenciasávra hangolt drótantennára, esetleg dipolra van szükség.
Sziasztok!
Ez az adó mekkora frekvencián sugároz? Látom, van akinek nem is működött. Köszönöm a segítséget: Balázs
Sziasztok!
Adott a következő kapcsolás. A kérdésem az lenne , hogy a BC183C tranzisztort mivel lehetne helyettesíteni?
Köszi a választ!
Még annyi kérdésem lenne, hogyha a C8 kondenzátort 4.7 µF -osra cserélhetem minden gond nélkül működhet az áramkör?
Nyugodtan kicserélheted, úgy is működni fog, ilyen szempontból nincs jelentősége.
Üdv. Egy olyan adó vevö párosra lenne szükségem ami 25 méteres távolságba is képes működni. A frekvencia és a sáv mindegy. Csak kicsi és egyszerű legyen.
Vegyél PMR rádiót, kicsi ,olcsó, és km-es hatótávolsága van.
Inkább szeretném megépíteni. Az úgy számomra szórakozóbb és érdekesebb.
Ahhoz még egy jópár évet keményen tanulnod kell, és beszerezni, vagy megépíteni a minimálisan szükséges műszereket.
Adót egyszerűbb építeni, válassz az itt találhatók közül. Vevőnek meg használj első körben egy sima rádióvevőt, aztán ha beléejöttél azt is építhetsz. Ezt tudom esetleg még javasolni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |