Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Most nekem is ilyen van.És kiválóan müködik,az úgynevezett kattogás meg cseppet sem zavaró.24v-s trafót neki és kész.
Nem vettem üzleteltem,de előtte is hasonló volt.Tavaly még gyártották. Bővebben: Link
Nézzed csak! Használtan nem is olyan vészes. Bővebben: Link
Köszike, bár ezen szerintem már nagyon eljárt a kor. Fel is adtam az Apróba, hogy keresek pákát. Új kellene, nem szeretik, ha használtat veszek, ezért vettem kezdő koromban egy új Fahrenheitot.
Akkor kösd fel a gatyádat, mert az új nem olcsó. Ez hiába használt, nem sok minden van, ami elromolhat benne. Ha a hőkapcsoló jól működik benne, akkor örök élet ez a páka. Nem a külső számít. Egy sima páka pár éve ha jól emlékszem valami 25000Ft körül volt. Ehhez meg még gyári trafó és tartó is van.
Sajnos a nevet és a minőséget meg kell fizetni.
Oké, a Wellernek van hőlégfóvója is (Csak arra szerintem nem kell Weller, bármilyen teszkós is tud meleg levegőt fújni - azon kívül építhető is, csak szakértelmet kíván...)
Tavaj előtt meg mikor 4000 Ft-ért árultam az apróba, alig kellett a kutyának. Meg is maradt kettő. Na azóta én is ezt használom a JLT helyett. Oda nem adnám semmiért, nagyon jó pákák.
Szia!
Én kb. 25 éve vettem 1000 Ft-ért egy használt Weller "kattogós" pákát, a mai napig üzemképes... Ne a külső alapján ítéld meg ( bár tudom, hogy fontos! ), hanem a használhatósága alapján! Steve
Szia!
Most kaptam egy ajánlatot, 3e. ft + postáért egy használtat. Ha kép róla, és tetszik, megveszem !!!
Szerintem a Parkside-ot és a Workzone-t ugyanaz gyártja. Csak egy nagyon pici különbség van a kettő között.
Jól teszed. Meglátod nem fogod megbánni.
Szerintem is. És lehet eladom a Fahrenheitot, csak nem tudom mit kaphatok érte. 6ért vettem, ha egy 3-at kapnék érte, mert megőrzött, jó állapotú, hibátlan , 1 éves, akkor szinte visszajönne az ár.
Az sem tragédia, ha megmarad. Nekem is van olyan pákám amit forrasztásra nem használok, de ha műanyagot kell szobrászkodni akkor nem sajnálom arra. A Wellerrel sosem tennék ilyet.
Az igen. Tényleg, lehet off lesz ide, de nemsokára meg kell munkálnom műanyag dobozt. Mivel essek neki? Fúrás lesz, az oké, de 6 kijelzőnek kell helyet csinálnom, és még sose dolgoztam ilyennel. Kis műszerdoboz, 300ért vettem.
Pákával is kifúrhatod. Aztán reszelővel, késsel után munkálod és kész is. Nem kell fúró sem. No ilyesmire használom a forrasztásra nem való pákát. Nagyon jól lehet vele alakítani a különféle technikai réseket. Jut eszembe dobozt már évek óta nem vettem, mindig akad valami alkalmas a házkörül ebben a műanyag világban.
Igértem képeket a masinámról, kibányásztam a helyéről, íme :
Köbzolinak köszönet utólad is a kompresszorért.
Hát te ügyes bácsi vagy, nekem még nem jött meg a "kreativitásom" . Az a baj, hogy nem akarom még a Fahrenheitot széttrimbolni, de megnézem, mit tehetek.
Amúgy még várat az óra, ami a dobozba kerül, mert elfejtettem, hogy kell ónszívószalagot vennem, és nem vettem. Szóval most nem bírom az SMD PIC-et forrasztani.
Épp mondani akartam... A régi, koszos, mocskos Weller pákából meg hidegzsíroldóval újat lehet varázsolni (a szerrel vigyázni, csak kesztyűben és jól szellőző helyen használni!)
Ahogy köbzoli is írja a pillanatpáka tökéletes erre ha van. A Farenheid-et ne bántsd addig amíg nincs másik amivel forrassz, mert az olvadt műanyag nehezen takarítható le róla és tönkre is teszi a bevonatot.
Köbzoli ötlete tetszik, van pillanatpáka. Akkor majd azzal nekiesek. Jó büdi lesz .
Klemo: köszi. Gondoltam rá, hogy valamivel meg lehet sikálni, bár szerintem a hidegzsíroldót nem is kell használni. Van mosószer, mosogatószer, kefe, szappan, majd nekiesek. Csak nehogy ne tudjam összeszerelni. Most olvastam sokhelyen , sokfélét, mindenhol azt mondják, hogy halhatatlan a Weller. Örülök neki !
Hogy halhatatlan, az túlzás, de a minőség az minőség (nem addig tart, mint a legolcsóbb hulladék). Azért mondtam a hidegzsíroldót, mert azzal nem kell sikálni, nem karcolod össze... A 20éve ráégett mocskot is könnyedén leviszi. (Az enyémet is így takarítottam meg.)
Jó kis gép lett.A permetező nyele nincs meg véletlenül?
Ugyanilyen fúróállványom és készletem van mint neked
A TCP Weller valóban nagyon jó én kizárólag azt használom egy átalakított halogénelőtét tápról. Sajnos a párjában szakadt a betét kell egyet beszereznem..
A készlet szuper, de az állvány az számomra keserves, sajnos nem a leg tutibb, mindig mellémegy a fúrás :S
Köszönöm. A nyele volt a problémája, ezért selejteződött, sajnos kidobtam már.
Az én kompim is hasonlít a tiedre, csak ezen gyári a kompresszorhenger és a motor. Íme: Kompi az utolsó képen
Azóta sokat gyarapodott a műhelyem. És már nincs is ennyi lom fölöslegesen. Nem árt ha 5S alapján tartunk rendet a műhelyben. Üdv.: Miki |
Bejelentkezés
Hirdetés |