Fórum témák
» Több friss téma |
Vadonat új volt, én bontottam ki először, soha nem volt használva.. ezért írtam, hogy nem értem, hogy ezeket nem tesztelik le kínában mikor kijön a gyárból? Vagy mielőtt kijön a gyárból? Mégiscsak egy Sony töltő...
Üdv, keresnék hp omnibook xe3 hoz sd memóriát 2 db 256MB-at. Csak olyant ami gépből lett kivéve , mert az újak közül semmivel nem megy , köszi
Üdv ennek a laptopnak valószínű ugye csak anyi a baja hogy az alap lapot és a monitort össze kötő kábel sérült ezért van a probléma.Bővebben: Link
Vagy a csatlakozója vált el az alaplaptól, kijelzőtől. Esetleg BGA hiba. Szerintem nem egyértelmű.
Helló! Adott egy Toshiba Satellite A300D, amin állítólag a tulaj egy hibás BIOS frissítést csinált és azóta nem indul el. Sajnos nem látszik semmi a képernyőn. Tudja-e valaki ennél a típusnál, hogy állítom vissza a régi beállítást?
Fujitsu Amilo PI3540 gép fordított tápot kapott. Akksiról megy, tölteni nem tölt. A P2003EVG fetek rosszak voltak, kicseréltem de még mindig nem tölt, és nem is megy hálózatról. Töltő jó, másik gép megy vele. Ötlet?
Mellékletben az alaplap szervíz doksija, 3.oldal a felépítés, 31. oldalt az akksi
Helló.
Ezt Bővebben: Link próbáld ki, hátha neked működni fog. Vesztenivaló nem sok van, ha nem sikerül, ne aggódj, nem vagy egyedül vele. Amikor teljesen elbágyad a BIOS akkor 3-ból kettőnek így sem sikerül helyrerakni. Ez esetben le kell venni a bioschipet, és úgy felprogramozni.
Ez a lemezes megoldás van, hogy működik. A trükk régebben az volt (PC-s alaplapoknál bevált, laptopnál olyanon próbáltam, amin még volt saját floppymeghajtó), hogy a lemezt leformáztam indíthatónak, majd kapott egy autexec.bat fájlt, amiben a frissítő volt felparaméterezve a megfelelő BIOS fájllal és a recovery opcióval. Ilyenkor az ijesztő az, hogy bekapcsolod, pörög a gép, de nem látsz semmit a képernyőn. Aztán dolgozik az alaplap, meg a lemezmeghajtó (kép az semmi!), majd dolga végeztével újraindul (amikor is ki kell venni a lemezt). Ezután ha szerencséd van, akkor már van kép és beléphetsz az immáron használható BIOSodba
![]() Ez ennél a gépnél úgy módosul, hogy az "F" gombbal a saját flashelő részébe lépsz be, nem külső progit használsz. Ha viszont ez nem jött be, akkor valóban nincs más hátra, mint az eeprom újraprogramozása céláramkörrel ![]()
Ha már a feteket kicserélted, akkor nézd meg a védődiódát és a biztosítékot is!
Helló! Az a gond, hogy nem tudom elérni, hogy USB flash-ről, USB FDD-ről működjön. Próbáltam több varációt, de FDD-ről és USB-ről meg sem nyikkan. Találtam egy Crisis BIOS recovery megoldást ami CD-t használ, itt már felpörög a CD, olvas is, de nem sikerült a problémát megoldja.
Helló! Nálad is és az ellőző linkben is az "F" gombot kell nyomni. Ez simán az F, vagy Fn+F? Én ilyen kombinációkat találtam: Fn vagy Win-el az F, B W és Esc kombinációk, egyszerre lenyomva az inditásnál, de sajnos nem indította el csak a CD-t, de sajnos eredmény nélkül.
Voltam ebben a helyzetben én is. Az utóbbi pár hete volt, a neten és a gyári oldalakon lévő utasítások, módszerek, nem vezettek eredményre. Rejtélyes, hogy miért nem, és az is, hogy miképp alakul ki a hiba. Mert pld.: készenlétbe letett gép nem ébred fel többé... 3 nap kínlódás szétforrasztás összerakás után meg úgy ébred mint, ahogy elaludt.
Régebbi gépekből illetve amelyiknél tellett rá, kivehető a memória chip, a többiből ki kell forrasztani. Jobban jársz ha ilyen esetben egyből erre készülsz fel. Neked is ilyen SO-8 tokos large eeprom 25xyy lehet a gépben, ezzel a programmal és programozóval: Bővebben: Link tudod legkönnyebben felprogramozni. Nekem, a felprogramozás csak DOS alól sikerült. Vagy még megnézni, hogy a Willem programozó támogatja e és keresni valakit aki megcsinálja azzal.
Köszi a választ. Nagyon régen desktop alaplapoknál csináltam EEPROM írást, de akkor még más foglalatok voltak, tehát amim nekem van az már nem jó. Hol lehet ezeket beszerezni?
Most szedtem ellő a sufniból a Eprom írót. Mellekékelem a képét. Az van ráírva: Willem Eprom Programmer. Sajnos már nincs meg a softja és a leírása sem. Tudja a következő foglalatokat: 24Cxx, P1C16x84/62x/50x (remélem jól olvastam), 25Cxx, 93Cxx és egy nagy amin azt írja: 232-3345. Ez megfelelne nekem erre a műveletre ha megtalálnám a softwerjét?
De jó neked
![]() Vagy megépíted a linkelt oldalon lévő programert. Xp alatt nem voltam túl sikeres ezek programozásával, még a pollingolás kikapcsolása se segített, olvasásuk ment, de írni törölni nem tudtam, csak W98, vagy DOS alatt csak.
Mostani lapokon többnyire PLCC32 foglalatban ül valami 2-4mbit flash eeprom, építeni kell a programozódhoz adapterpanelt hozzájuk. Ilyet, mint csatolom. Venni? azt nem tudom, hirdetések között volt régebben találat rá.
Az a baj, hogy elektronikai tudásom eléggé felületes. Én nem mernék belevágni egy ilyen megépítésébe.
Mármint a Willem programerbe, vagy az adapter-panelba, illetve az első linknél szereplő programozóba? Mert a willem az elég jó falatnak tűnik, de az van neked. Az angol Spilep meg összedrótozható egy próbapanelen. Willemhez az adapterpanel meg inkább nyákgyártós feladat, a mellékelt pdf-ben a levilágítós a panelterv, ha vasalni kell akkor tükrözve nyomtatod vagy áttervezed, mint én, mert nekem nem sikerült a pdf megfordítása. Vasaláshoz tudom mellékelni a tervet.
De neked, most, csak SO-8 smd paneldarab kell, hogy a Willem 25cxx foglalatba bedugható legyen, esetleg pár darab 100Ohm, meg pár db. dióda 0.3V nyitófesszel, meg egy 3.3V z-dióda.
Az adapterpanelre gondoltam. Én azt nem tudom megcsinálni. Ha lehetne kapni készen és tudom, hogy az én égetőmmel menne, akkor szivesen vennék egyett.
Akkor ha jól értem, neked kellene egy az általam mellékelt pdf-ben lévő komplett adapterpanel a PLCC32 - DIP32 3.3Volt Bios-eepromokhoz?
Mert a Toshibában szerintem SO-8 smd eeprom van, ahhoz csak egy bedrótozás kellhet a meglévő Willem epromíródba. Mellékelek egy skiccet hozzá, ekkor programozhatóvá válik a Willemmel a 3.3Voltos Toshiba epromod. Ha vannak terveid ennek ellenére PLLC-32 tokozású eepromokkal akkor csinálhatok neked olyat. Van hozzá mindenem.
Én mint mondtam, nekem az elektronika magas fán termem, sajnos kimaradtam belőle (amit nagyon sajnálok)... Szeretném ha a meglévő égetőt ki tudnám használni az új BIOS-oknál is (a tokozásukat nem mindnek ismerem). SO-8, PLCC32, stb ...
Nem tudom ez mi pénz, de ha belemegyek, akkor tudjon minél többet. Nem tudom meg lehet adni privát email-t?Köszi.
Nos, küldesz egy privát üzenetet itt, vagy az adatlapomon lévő e-mailemre, ami a postázási adatokat tartalmazza. Akkor jövő héten elküldöm postán, nem kerül semmibe, a mammon imádáson túl vagyok. Megírod mi kellene pontosan, és megcsinálom.
Sziasztok!
Itt szeretnék segítséget kérni,mert kaptam szülinapomra egy asus a6000k laptopot de nem müxik!bekapcsolásnál hdd elindúl de a venti nem megy és 2 mp múlva kikapcsol!!viszont ha kiveszem a procit akkor elindúl a venti és kb 6 mp ig megy.A nagy kérdés ez proci hiára utal vagy esetleg lap.?Fontos lenne egy tanács köszi
Szia!
Bocsi de véletlen privátot küldtem ide akartam válaszolni illetve kérdezni
Nem valószinű,hogy proci a hibás!
Hogy kezdődött a hibajelenség? Elöző nap még ment?
Próbáld pl penről, és a kényszer flast, mint a régi toshibáknál, bios, azt hiszem a hosszú í lenyom, és úgy bekapcsol, akkor keresi a flash file-t. Ha a kbc-t akarod, akkor pedig ugyanez, tab lenyom, nyomva tart és bekapcsol.
Sziasztok!
Van egy Asus laptopom.Bekapcsolás után kb 1 percig tök sötét. Régebben nem volt ilyen. Most újra lett telepítve, azóta sötét bootoláskor. Pontosabban ahogy csak windows volt, addig rövid ideig volt sötét, aztán felpakoltam egy csomó progit, drivereket, stb-t, azóta csinálja ezt. Gondolom van valami összefüggés. Elképzelhető, hogy a BIOS-ban kell bekapcsolni valamit, hogy a bootolásnál látszódjon képernyő? hegusp
Szia
Nem tudom, hogy aktuális-e a kérdés, nekem memóriahiba miatt csinált hasonlót, pontosabban kontakthiba. 1000-es csiszolópapírral párszor áthúztam a csatlakozó kontaktot, azóta is jó. üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |