Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 313
(#) Hercooles hozzászólása Feb 14, 2012 /

Sziasztok!

LG W1934S: hidegindításból megy egy órát, majd eltűnik a kép. Ha kikapcsolom és bekapcsolom újra megy ~3 percet, majd kikapcsol és így tovább. Hűvösebb környezetben akár egész napon át megy hiba nélkül!

A primer oldali kondikat már kicseréltem. Amit észrevettem, hogy a kijelzőt tapogatva a felső rész melegebb mint az alsó (dupla fénycsöves).
Lehet ekkor is menetzárlat valamelyik trafóban?

Köszi
(#) agressiv válasza Hercooles hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Az, hogy fent melegebb azért van, mert felfele száll a meleg levegő a ledes monitor is langyos felül. A menetzárlat elég valószínű, de nem kizárt a csövek öregsége sem.
(#) geri ju hozzászólása Feb 16, 2012 /

Udv mindenkinek.lenne egy kis gondom,van egy monitorom proview 900w ami egy jo ideje jatsza az eszet.a kovetkezoket csinalja:nem kapcsol be sem sarga sem kek led.namost ha szetszedem piszkalgatom erol arol,bekapcsol es utanna megy hiba nelkul orakig ,napokig es utana megint ugyenez a nembekapcsolos jatek kovetkezik.At vagom,hogy a tapban lehet a hiba de hol???minden gyanus forrasztast atforasztottam es meg a tap panel es maga a monitorpanel kozotti tuskesor csatlakozot is kiforrasztottam es oszeforasztottam kabelekkel direkt,mert gyanakodtam a rossz erintkezesre es semmi.
ha valaki tud segiteni nagyon megkoszonnem!
(#) zolika60 válasza geri ju hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Cseréld ki a tápban az elkokat. Abból baj nem lehet és ha szerencséd van meg is javul.
(#) geri ju válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

megprobalom,habar valaki mar elotem cserelte oket ez latszik rajta.epp most szenvedtem vele es 5szor 6szor ki be dogdostam a tapkabelt,mindeg picit felvillan a sarga led majd hirtelen egyszer atvalt kekre es lass csodat megy
no de azert cserelunk elkokat hatha tenyleg....lehet hogy ide low esr kellene?
(#) gaben62 válasza geri ju hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Többszöri ki-be kapcsolgatás, találgatás helyett venni kellene egy multimétert, és azzal kimérni a tápot, a kisebb elkókkal kezdeni.
Vagy ha végképp nem értesz hozzá, mi is lehet a baja, akkor vidd el egy szakihoz, aki megjavítja neked.
(#) Szikra Lacika hozzászólása Feb 16, 2012 /

Sziasztok. Valaki nem tudja hogy ha filmet nézek rajta és sötét jelent van akkor nem az a feketeség van hanem ilyen fakó színű lenne a kép. Próbáltam állítani a menüben de akkor sem lett jobb. Valami a ccfl-el lenne?
(#) bbalazs_ válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Az atvilagitasos kepernyoknel sohasem kapsz feketet. Csak annyira lesz fekete, amennyire le tudja arnyekolni a hettervilit. Az ugyanis sohasem kapcsol ki es a fenyero beallitasanak megfeleloen allandoan ugyanolyan erovel vilagit.
(#) geri ju válasza gaben62 hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Multimetert szuksegtelen vennem mert van nemis egy...
elkok voltak az elsok amit kimertem ES az a PLAne,hogy a monitor mar jart szakinal aki ugynezki kicserelte az elkokat a tapban es mondvan hogy jo emelte a kezet tole......
(#) geri ju válasza geri ju hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Nohat kozelebbkerultem a bajhoz....ha lekapcsolom a taprol magat az lcd meghajto panelt vagyis csak a 12 voltos feszultseget mindeg szepen indul a monitor es ha viszakapcsolom megy rendesen megjegyzem az inverterek a tap panelon vannak es megegy eszrevetel ami sajnos az en hibam hogy elneztem a 12 volt hejett uresjaratban 16,71 volt van ha bekapcsolom a monitort akkor sem igen megy 15 ala az 5 volt rendben vagyis 4,95 ot mertem,de a 12 voltos agban mind 16 voltos feszultsegu elkok vannak tehat nembiztos hogy rendben van ez igy,kerdesem:mi szabajozza a 12 voltos feszultseget?
(#) zsa hozzászólása Feb 17, 2012 /

Sziasztok. Lenne egy HP monitorom amin vízszintesen (úszva felfelé) vibrál a kép fényereje . Továbbá sötét a megjelenített képet a kijelzőn . Az ósd menű az viszont jó , nincs vibrálás és a fényerő is rendben van . Ha variálom a fényerőt az OSD menu változik de a kép nem nagyon világosodik.
PC és monitorkábel, freki váltás megvolt ,de nem javult a helyzet.
Ha esetleg valami tippetek lenne még merre keresem a hibát írjatok. Köszönöm.
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Feb 19, 2012 /

Jelenleg szétszedtem de semmilyen elváltozás nem látszik a panelon.
(#) ColT válasza zsa hozzászólására (») Feb 21, 2012 /

Köss rá másik fénycsöveket, hogy azok is vibrálnak-e. Ha igen, akkor inverter/táp. Ha nem, akkor cső.
Persze lehet a képfeldolgozó is, de az kevéssé valószínű.
(#) ColT hozzászólása Feb 21, 2012 /

Nekem is hasonló gondom van egy Fujitsu L17-tel.

Tápegységben felpúposotak az elkók, kicseréltem, ezután már működik a monitor, de kásás, zavaros a kép, és kicsit jobbra-balra mozog is, kb. mint ahogy a TV-k hullámzottak.

Több jelforrásból is kipróbáltam már. VGA kábel cserétől kicsit javult, de nem lett tökéletes.

Mi okozhatja ezt? A 220 puffert még nem cseréltem, most megpróbálom azt is...
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Feb 22, 2012 /

Na van ennek más baja is... Bekapcsolás után 1-2 percig még néha újraindul -> gondolom amíg be nem melegszik... Az újraindulás alatt azt kell érteni, hogy le is kapcsol a táp :S
(#) poci261 hozzászólása Feb 24, 2012 /

Sziasztok,van egy samsung 940n monitorom es bekpcs után 1 mp -e van kép es aztán sötétség ,kipróbáltam másik csövekkel a háttérvill,felül villant 1-et alul semmi,közben megcseréltem őket és ugyanaz a hiba.szerintem az inverter trafónak van vége de lehet hogy nem.
segítséget kérek
köszönöm
(#) agressiv válasza geri ju hozzászólására (») Feb 24, 2012 /

Azért lehet, hogy nem megy 15V alá, mert az az üzemi feszültsége. Nem mindegyik 12V-os.
(#) ColT hozzászólása Feb 26, 2012 /

Van egy Fujitsu L19-em, ami nem kapcsol be... Táp kivételesen jó (táp bajuk szokott lenni), az LCD is kap tápot, stb...
EEprom tartalmat valaki tud hozzá? Vagy vezérlőpanelt hol lehet beszerezni?
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Esetleg valaki tud segíteni, hogy a Fujitsu-Siemens sok monitorában használatos FSP044-.... tápoknak melyik az on/off lába? Még arra tudok gondolni, hogy valamitől folyamatos OFF-ban van, és ha azt áthidalom, akkor elindulna.
(#) Gabó hozzászólása Feb 28, 2012 /

Nekem LG 19colos monitoromnak a háttérvilágításával van bajom. Mikor több órás kikapcsolt (készenléti kikapcsolásra gondolok) állapotba van, ha bekapcsolom akkor villog a képe. Az lcd panelnek van képe csak a világításba a neonok villognak. Megnéztem a világítás paneljét, és van rajta 2 elkó, ha azt cserélem megoldódhat a hiba? vagy esetleg a cső öregedett el? A monitor 2007 januári de sokat nem volt használva.
(#) ColT hozzászólása Feb 28, 2012 /

Púposak az elkók? Mert akkor tuti cserések.
Mondjuk ha nem nagy macera, akkor nyugodtan cseréld ki őket, és ha marad a hiba, akkor meg kéne nézni másik csövekkel is.
(#) Gabó válasza ColT hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Nem látni rajta semmi elváltozást, de szerintem kicserélem. Rontani nem fog rajta. A csöveknek menyi élettartamuk szokott lenni? Ill 2 cső van benne és mind a kettő egyszerre lenne hibás? Vagy van beépítve olyan áramkör ami figyeli a csöveket, és ha az egyik hibás akkor a másikat is lekapcsolja?
(#) Gabó hozzászólása Feb 29, 2012 /

Kivettem a csöveket és úgy tűnik az a hibás.
Esetleg merre lehet bele kapni új csöveket? Ill ledes megvilágítást meglehet oldani?
(#) hinar83 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Hello.
A vaterán tidsz venni kb 1000ft-os darab áron.
Érdemes kicserélni mind a 4et mer tegyszerre öregednek és a fényereje meg a színhőmérséklete is másabb az ujnak, bizonyára elütne a többitől.
Ledszalaggal nem tudnál ekkora fényerőt elérni plusz annak vezérlés is kéne.
Szerintem maradj a csőnél.
Üdv.
(#) Gabó válasza hinar83 hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Hali!
Köszi az infót! Már írtam is az illetőnek
A ledes résztől énis azért tartottam, mert a vezérlése macerás, meg a fénye se olyan egyneletes.
(#) ColT hozzászólása Márc 1, 2012 /

Ledes talán drágább, mint a fénycsöves, és sokkal bonyolultabb.

Én is árulok néha csöveket, de most csak 15,4 meg 15,6" van
(#) Gabó hozzászólása Márc 1, 2012 /

Honnan szoktad beszerezni? Am amik kintvannak képek a vaterás srácnál, annakis a végeinél feketedés nyom van a csöveken, pedig azt írja, hogy újjak. Miért lehet ez?
(#) hinar83 válasza Gabó hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Valószinűleg gyártás során keletkezik.
Ha a google-ban rákeresel, minden látható enyhe elszineződés.
(#) zsoltee0001 válasza ColT hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Szia
Mennyiért árulsz? A múltkor cseréltem, mert eltört a laptopomba, bontottam egy kijelzőhibásból, de nem lett az igazi, az alján a cső környékébe nem teljesen homogén a megvilágítás, de azért használható.
Üdv
(#) ColT válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Ezt privátban

Amúgy ja, még megfelelő csőnél sem mindig lesz 100%-os, én sem tudom miért -> örülök, ha ki tudom cserélni, anélkül, hogy eltörjem
Következő: »»   66 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem