Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
LG W1934S: hidegindításból megy egy órát, majd eltűnik a kép. Ha kikapcsolom és bekapcsolom újra megy ~3 percet, majd kikapcsol és így tovább. Hűvösebb környezetben akár egész napon át megy hiba nélkül! A primer oldali kondikat már kicseréltem. Amit észrevettem, hogy a kijelzőt tapogatva a felső rész melegebb mint az alsó (dupla fénycsöves). Lehet ekkor is menetzárlat valamelyik trafóban? Köszi
Az, hogy fent melegebb azért van, mert felfele száll a meleg levegő a ledes monitor is langyos felül. A menetzárlat elég valószínű, de nem kizárt a csövek öregsége sem.
Udv mindenkinek.lenne egy kis gondom,van egy monitorom proview 900w ami egy jo ideje jatsza az eszet.a kovetkezoket csinalja:nem kapcsol be sem sarga sem kek led.namost ha szetszedem piszkalgatom erol arol,bekapcsol es utanna megy hiba nelkul orakig ,napokig es utana megint ugyenez a nembekapcsolos jatek kovetkezik.At vagom,hogy a tapban lehet a hiba de hol???minden gyanus forrasztast atforasztottam es meg a tap panel es maga a monitorpanel kozotti tuskesor csatlakozot is kiforrasztottam es oszeforasztottam kabelekkel direkt,mert gyanakodtam a rossz erintkezesre es semmi.
ha valaki tud segiteni nagyon megkoszonnem!
Cseréld ki a tápban az elkokat. Abból baj nem lehet és ha szerencséd van meg is javul.
megprobalom,habar valaki mar elotem cserelte oket ez latszik rajta.epp most szenvedtem vele es 5szor 6szor ki be dogdostam a tapkabelt,mindeg picit felvillan a sarga led majd hirtelen egyszer atvalt kekre es lass csodat megy
no de azert cserelunk elkokat hatha tenyleg....lehet hogy ide low esr kellene?
Többszöri ki-be kapcsolgatás, találgatás helyett venni kellene egy multimétert, és azzal kimérni a tápot, a kisebb elkókkal kezdeni.
Vagy ha végképp nem értesz hozzá, mi is lehet a baja, akkor vidd el egy szakihoz, aki megjavítja neked.
Sziasztok. Valaki nem tudja hogy ha filmet nézek rajta és sötét jelent van akkor nem az a feketeség van hanem ilyen fakó színű lenne a kép. Próbáltam állítani a menüben de akkor sem lett jobb. Valami a ccfl-el lenne?
Az atvilagitasos kepernyoknel sohasem kapsz feketet. Csak annyira lesz fekete, amennyire le tudja arnyekolni a hettervilit. Az ugyanis sohasem kapcsol ki es a fenyero beallitasanak megfeleloen allandoan ugyanolyan erovel vilagit.
Multimetert szuksegtelen vennem mert van nemis egy...
elkok voltak az elsok amit kimertem ES az a PLAne,hogy a monitor mar jart szakinal aki ugynezki kicserelte az elkokat a tapban es mondvan hogy jo emelte a kezet tole......
Nohat kozelebbkerultem a bajhoz....ha lekapcsolom a taprol magat az lcd meghajto panelt vagyis csak a 12 voltos feszultseget mindeg szepen indul a monitor es ha viszakapcsolom megy rendesen megjegyzem az inverterek a tap panelon vannak es megegy eszrevetel ami sajnos az en hibam hogy elneztem a 12 volt hejett uresjaratban 16,71 volt van ha bekapcsolom a monitort akkor sem igen megy 15 ala az 5 volt rendben vagyis 4,95 ot mertem,de a 12 voltos agban mind 16 voltos feszultsegu elkok vannak tehat nembiztos hogy rendben van ez igy,kerdesem:mi szabajozza a 12 voltos feszultseget?
Sziasztok. Lenne egy HP monitorom amin vízszintesen (úszva felfelé) vibrál a kép fényereje . Továbbá sötét a megjelenített képet a kijelzőn . Az ósd menű az viszont jó , nincs vibrálás és a fényerő is rendben van . Ha variálom a fényerőt az OSD menu változik de a kép nem nagyon világosodik.
PC és monitorkábel, freki váltás megvolt ,de nem javult a helyzet. Ha esetleg valami tippetek lenne még merre keresem a hibát írjatok. Köszönöm.
Jelenleg szétszedtem de semmilyen elváltozás nem látszik a panelon.
Köss rá másik fénycsöveket, hogy azok is vibrálnak-e. Ha igen, akkor inverter/táp. Ha nem, akkor cső.
Persze lehet a képfeldolgozó is, de az kevéssé valószínű.
Nekem is hasonló gondom van egy Fujitsu L17-tel.
Tápegységben felpúposotak az elkók, kicseréltem, ezután már működik a monitor, de kásás, zavaros a kép, és kicsit jobbra-balra mozog is, kb. mint ahogy a TV-k hullámzottak. Több jelforrásból is kipróbáltam már. VGA kábel cserétől kicsit javult, de nem lett tökéletes. Mi okozhatja ezt? A 220 puffert még nem cseréltem, most megpróbálom azt is...
Na van ennek más baja is... Bekapcsolás után 1-2 percig még néha újraindul -> gondolom amíg be nem melegszik... Az újraindulás alatt azt kell érteni, hogy le is kapcsol a táp :S
Sziasztok,van egy samsung 940n monitorom es bekpcs után 1 mp -e van kép es aztán sötétség ,kipróbáltam másik csövekkel a háttérvill,felül villant 1-et alul semmi,közben megcseréltem őket és ugyanaz a hiba.szerintem az inverter trafónak van vége de lehet hogy nem.
segítséget kérek köszönöm
Azért lehet, hogy nem megy 15V alá, mert az az üzemi feszültsége. Nem mindegyik 12V-os.
Van egy Fujitsu L19-em, ami nem kapcsol be... Táp kivételesen jó (táp bajuk szokott lenni), az LCD is kap tápot, stb...
EEprom tartalmat valaki tud hozzá? Vagy vezérlőpanelt hol lehet beszerezni?
Esetleg valaki tud segíteni, hogy a Fujitsu-Siemens sok monitorában használatos FSP044-.... tápoknak melyik az on/off lába? Még arra tudok gondolni, hogy valamitől folyamatos OFF-ban van, és ha azt áthidalom, akkor elindulna.
Nekem LG 19colos monitoromnak a háttérvilágításával van bajom. Mikor több órás kikapcsolt (készenléti kikapcsolásra gondolok) állapotba van, ha bekapcsolom akkor villog a képe. Az lcd panelnek van képe csak a világításba a neonok villognak. Megnéztem a világítás paneljét, és van rajta 2 elkó, ha azt cserélem megoldódhat a hiba? vagy esetleg a cső öregedett el? A monitor 2007 januári de sokat nem volt használva.
Púposak az elkók? Mert akkor tuti cserések.
Mondjuk ha nem nagy macera, akkor nyugodtan cseréld ki őket, és ha marad a hiba, akkor meg kéne nézni másik csövekkel is.
Nem látni rajta semmi elváltozást, de szerintem kicserélem. Rontani nem fog rajta. A csöveknek menyi élettartamuk szokott lenni? Ill 2 cső van benne és mind a kettő egyszerre lenne hibás? Vagy van beépítve olyan áramkör ami figyeli a csöveket, és ha az egyik hibás akkor a másikat is lekapcsolja?
Kivettem a csöveket és úgy tűnik az a hibás.
Esetleg merre lehet bele kapni új csöveket? Ill ledes megvilágítást meglehet oldani?
Hello.
A vaterán tidsz venni kb 1000ft-os darab áron. Érdemes kicserélni mind a 4et mer tegyszerre öregednek és a fényereje meg a színhőmérséklete is másabb az ujnak, bizonyára elütne a többitől. Ledszalaggal nem tudnál ekkora fényerőt elérni plusz annak vezérlés is kéne. Szerintem maradj a csőnél. Üdv.
Hali!
Köszi az infót! Már írtam is az illetőnek ![]() A ledes résztől énis azért tartottam, mert a vezérlése macerás, meg a fénye se olyan egyneletes.
Ledes talán drágább, mint a fénycsöves, és sokkal bonyolultabb.
Én is árulok néha csöveket, de most csak 15,4 meg 15,6" van ![]()
Honnan szoktad beszerezni? Am amik kintvannak képek a vaterás srácnál, annakis a végeinél feketedés nyom van a csöveken, pedig azt írja, hogy újjak. Miért lehet ez?
Valószinűleg gyártás során keletkezik.
Ha a google-ban rákeresel, minden látható enyhe elszineződés.
Szia
Mennyiért árulsz? A múltkor cseréltem, mert eltört a laptopomba, bontottam egy kijelzőhibásból, de nem lett az igazi, az alján a cső környékébe nem teljesen homogén a megvilágítás, de azért használható. Üdv
Ezt privátban
![]() Amúgy ja, még megfelelő csőnél sem mindig lesz 100%-os, én sem tudom miért -> örülök, ha ki tudom cserélni, anélkül, hogy eltörjem ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |