Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves Röntgen!
Köszönöm a válaszodat! Már elég jól mennek ezek a footprintes dolgok! Viszont lenne még egy kérdésem. Hogyan tudom meghatározni a vezetőfólia vastagságát? Van valami táblázat, ami alapján ezeket be lehet állítani? Köszönöm előre is a választ! Üdv.
Szia,
PCB dokumentum legyen megnyitva, akkor a Design -> Layer Stack Manager -ben kiválasztasz egy layert, utána Properties gomb, majd Copper thickness. A PCB gyártóval is érdemes egyeztetni.
Szia!
Ezeket a beállítási lehetőségeket én is ismerem, de inkább arra lennék kíváncsi, hogy hogyan tudom meghatározni a net-ek vastagságát. A nyák gyártók adnak egy tól-ig határt ez rendben van, de van esetleg erre egy program, mellyel kiszámíthatom a net vastagságát vagyis szélességét?
Ha esetleg impedanciát akarsz számolni, akkor ez lehet megoldás. (mellesleg erre az Altium is képes):
url=http://www.eeweb.com/toolbox/microstrip-impedance][/url] Javaslom hogy ha lehet egy standard rétegfelépítést válassz, erre írtam hogy a NYÁK gyártóknál kell érdeklődni, itt egy példa:
Szerintem nem a karakterisztikus (hullám) impedancia érdekli, hanem simán csak az ohmos veszteségek. Erre van több weboldal, amely segít a kalkulálásban. Linkek
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy azt mondták a nyákgyártók, hogy kétoldalas panel estén arra kell törekedni, hogy a két oldalon a hasznos rézfelület közel egyforma nagy legyen. A kérdésem az lenne, hogy az ALTIUMBAN van-e lehetőség arra, hogy az oldalak rézfelületeinek nagyságát valahogy lekérdezzem Üdv, és előre is köszönöm
Szia!
Ha Gerber fájlokat készítessz a CAMtastic szerkesztő képes a réz felületek kiszámítására.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni ,hogy hol találok az Altium 10- ben smd elekrolit kondit?Erre gondoltam
Köszönöm, még nem csináltam Gerber fájlt, de megpróbálom.
Üdv.
Nem nagy dolog létrehozni. De küldök egyet.......
Sziasztok!
Valaki látott már ilyen hibát? Ha a PCB-ben valami alkatrészt arrébb akarok tenni, elég sokszor ez a hibaüzenet jelenik meg "Error Access violation at address 185C77DA in module 'OccWrapper.dll'. Read of address 00000000 at 185C77DA". A kurzornyíl helyett az a kereszt jelenik meg amivel trackokat kell húzni, és csak úgy tudok tovább menni, hogy egy vonalat leteszek valahová. Se ESC-re semmire nem reagál. Üdv
Helló!
Én már jártam így Win 7 -el. De csak akkor ha a rendszer be volt frissítve. Én jelenleg minden frissítést kikapcsoltam így tökéletesen működik az Altium. Üdv Petjaa
Szia!
Az "occwrapper.dll" hiba 3D-s problémát jelenthet. Van STEP modell, vagy 3D-s test hozzárendelve az adott alkatrészhez? Lehet DirectX hiba is, ezt úgy tudod kideríteni, hogy kikapcsolod a beállításokban (DXP/Preferences/PCB/Display). Harmadik lehetőség, hogy a vírusírtó szoftvered találja vírusosnak a dll fájlt. Melyik szoftververziót használod? Egyedi készítésű alkatrészekről van szó? Üdv
Köszi a segítséget!
Amikor írtad a STEP dolgot, rögtön beugrott, hogy azóta csinálja amióta feltelepítettem egy ingyenes step viewert. Miután leszedtem, a hiba megszűnt. Egyébként vannak 3D-s alkatrészek de eddig nem észleltem ilyen hibát. Üdv, és mégegyszer köszi.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, most ismerkedem az Altiummal eddig Protel99-et használtam. Ott a pcb-re elhelyezett alkatrészek forrszem méreteit, tulajdonságait utólag könnyen tudtam változtatni, az alkatrészek egyszerű egérmozdulattal való bekeretezése és kijelölése után. Az Altiumban hogy tudom ezt megtenni? Találtam olyat, hogy shifttel és kattintgatva kijelölöm a forrszemeket egyesével és utána változtatom a tulajdonságait. Vagy az edit menüpontban select - > component connections paranccsal az alkatrészeket egyesével végig kattingatva shift lenyomása mellett és utána egyszerre. Ez nem nekem nem jön be mert ha sok alkatrészem van akkor már sokáig tart végigmenni mindegyiken. Nekem a protelben alkalmazott megoldás volt a nyerő és ez a funkció hiányzik nekem. Tud valaki megoldást erre? Köszönettel Hegman
Hali. Nekem is szokatlan volt a váltás 99-ről anno. A lényeg, hogy rámész egérrel pl. a PAD-re. Jobb klick -> Find Simular Objects. Ezután kiválasztod a rengeteg opció közül azt, hogy mi alapján akarod szelektálni a változtatandó PAD-eket. Például "Hole size"= any helyett válaszd a "same" beállítást, majd OK. Ezzel gyakorlatilag az azonos furatú PAD-ket kiválasztottad, s megjelenik a PCB Inspector ablak. Itt már valóban megtudod változtatni csoport szinten a beállításokat. Ha végeztél, jobb klick valahol, "Filter/Clear filter" és végeztél is.
Nem olyan bonyolult. Remélem segítettem. :yes:
Aha...
Valami alakul, próbálgatom, ez az ami hasonlít a protel ablakához. ![]() Köszönöm
Valamit mégsem csinálok jól. van pl. 30 ellenállásom ebből megadott ötnek a pad méretét akarom változtatni.
Kijelölöm az 5 ellenállást "Find Simular Objects" táblázatában same pad, same selected de mind a 30 pad kijelölésre kerül, tehát egyszerre tudnám állítani. Valami elkerüli a figyelmem csak nem tudom mi az.
Ha több egyforma alkatrészed van, de csak egy részének akarod megváltoztatni valamely tulajdonságát, akkor a közös pl. Hole size = same mellett még a selection = same kritériumot is állítsd be. Így csak az előzőleg szelektált és azonos furatú PAD-k lesznek helyesen kiválasztva a módosításhoz.
Így érthető?
Valamit rosszul csinálok.
Ha az alkatrészeket bal egérgomb megnyomásával bekeretezve egyszerre kijelölöm (1.jpg) akkor a ?find similar objects? menü táblázatában a selected menüpontnál a jelölő négyzetben nem jelenik meg a pipa vagyis a selected menüpontot hiába állítom same-re. A PCB inspektor ablaknál az összes ellenállás pad-je kijelölődik. (2,3,4,5 kép) Viszont ha a pad-eket jelölöm ki egyesével akkor a selected menüpont aktív. Ezt akarom elkerülni, hogy a pad-eket egyesével kelljen kijelölnöm, amit szerettem volna már megcsináltam egyesével. De bosszant a dolog és ezért szeretném tudni hogyan kell. Anno a protel99-ben mindenre magamtól kellett rájönnöm mert még 2001-ben nem nagyon voltak hozzá leírások, most meg ennél nem tudok rájönni. Ott bal egérgomb lenyomása mellett az alkatrészeket be keretezve egy hasonló ablakban mint itt egyszerűen tudtam a kijelőlt alkatrészek, vagy pad-ek tulajdonságait egyszerre változtatni.
Bár legritkábban szoktam furatszerelttel dolgozni, én a jobb alsó sarokból a PCB List-et hoznám elő, és fent a szűrési feltételekkel játszanék.
váá
A ctrl-t lenyomva kell tartani miközben kijelölöm az alkatrészeket, így kijelölödnek a pad-ek is. Így már a find similar object-ben már tudom kiválasztani. Mostmár mintha rémlene valami hasonló a protel99-ből is, csak már vagy 2 éve azt sem használtam, gondoltam haladok a korral és nem egy 12-13 éves programot fogok használni. köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok (remélem ez a megfeleő topic...) Elég sokat foglalkoztam Eagle-ben panelek tervezésével, és most lehetőségem nyílt, hogy vagy Mentor graphicsba vagy Altium designerbe tanuljak bele. Sajnos nincs sok időm, hogy utána járjak, hogy mi az egyiknek az előnye és hátránya a másikkal szemben, ezért megkérnélek, hogy a véleményeteket és javaslataitokat osszátok meg. Egyetemista hallgató vagyok és az lenne a célom, hogy beletanuljak, megtanuljam használni. Köszönöm szépen!
A Mentort nem ismerem, de az Altium-t használgatom, rengeteg dolgot tud, szerintem nem nehéz a használatát megtanulni. Persze nem akarlak befolyásolni. Mondhatjuk, hogy az egyszerű SCH és PCB tervezéshez képest komplett fejlesztői platformot is kapsz. Na ezt szeretném én is minél jobban átlátni, alkalmazni.
Köszönöm a választ!
Mentor Graphics alatt a PADS-et érted? Ha igen, akkor egyértelműen Altium, hacsak nem akarod a saját életedet megkeseríteni. Aki használt PADS- et, az valószínűleg tudja miről beszélek!
Sziasztok! Most raktam fel az altium 10es verzióját. Nem dolgoztam még ezzel a programmal, csak most ismerkedek vele. Azt szeretném kérdezni hogy alapból vannak e a programban alap alkatrészek(ellenállás diófa kondi tranyó), ha igen hol találom? Vagy tölteni kell le hozzá külön alkatrészkönyvtárat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |