Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   94 / 577
(#) vinyi120 hozzászólása Feb 17, 2012 /
 
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Ariston kombi kazánom van (nem találtam rajta azonosító számot). És 1 hónapja kb. az egyik szobában 18-20 fok van, a másik kissebb szobában pedig 27-28 fok. Mi lehet ennek az oka? A szerelő kazánszerelő azt mondta ez nem a kazán hibája. Talán a termosztát romlott el, vagy talán levegős lehet a rendszer?

előre is köszönöm a válaszokat.
(#) briki válasza vinyi120 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
KB egy hónapja van ilyen nagy hideg- mások is fűtenek éjjel- nappal.!!!Levegős is lehet- de azt hallani, érezni lehetne, és könnyen le ellenőrizhető. A fűtési rendszert be szokták szabályozni, ezek után tekergetni ide-oda a szelepeket nem érdemes, mert felborul a rendszer. Ott, ahol meleg van, tekerd lejjebb a radiátor szelepét ( zárni ), és így lehet több víz áramlik a többi radiátor felé. Hol van a szobai termosztátod? Nem az kapcsolja le a rendszert ( ott ahol 28 fok van ), ezért nem tud felfűteni a hideg szobában. Az is lehet, rosszul szigetelt a szoba. Radiátor mérete megfelelő? Hány fokon megy a kazán? Gyakran kapcsol ki- be, vagy sokat áll?
(#) vinyi120 válasza briki hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Csak kettő radiátor van "bekapcsolva". A két szobában. A többi helyiségben a fürdőszobában, a konyhában és az előszobában nincs. Próbálgatjuk állítgatni a két radiátor szelepét, hogy majdnem egyforma hőmérséklet legyen a két szobában. A hidegebb szobában van a termosztát. 10 évig nem volt gond a szigeteléssel. Radiátorok közül is a két legnagyobb van a szobában. A kazánban a víz 60-70 fok körül van, amikor megy. Ha kikapcsoljuk, amikor reggel elmegyünk dolgozni, akkor lecsökken jóval kevesebbre. Ma reggel azt vettem észre, hogy az újraindító gomb világít. Megnyomtam és akkor kapcsolt be a kazán.
(#) Gafly hozzászólása Feb 17, 2012 / 1
 
Köze nincs a kombikazánhoz, de hátha okul belőle valaki (és ebben a hidegben senkit nem hagyunk fázni...).
Klasszikus gravitációs fűtésrendszer, nyitott, a padláson a tágulási tartály.
Víz rendszeresen utántöltve, de igazán nem fogy.
Felhasználó panaszkodik hogy "hideg a radiátor", de úgy a lakás nem.
Mint utúbb kiderült, eldugult a tágulási tartály csöve és bár maga tartály megfelelő vízkészlettel rendelkezett, maga a fűtésrendszer "vízhiányos" lett és sorra álltak le a radiátorok...
(#) zoly15 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Ezt okozza a megrekedt levegő a rendszerben
(#) Gafly válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Nem.
Ezt okozza a nyitott tágulási tartály koszos vízzel utántöltve, megspékelve némi szivárgással.
Bár az eredmény ugyanaz: Levegő a rendszerben...
(#) briki válasza Gafly hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
Köszönjük!
Az élet, és a víz útjai olykor kifürkészhetetlenek!
(#) JZoli válasza brhlik hozzászólására (») Feb 17, 2012 /
 
A villogó piros lámpával együtt valamilyen "szimbólumnak" is kell lennie a kijelzőn! Mi ez? A villogó piros lámpa egyben gomb is, azt megnyomva újraindul a kazán!
(#) Bubuka57 hozzászólása Feb 18, 2012 /
 
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.Vailant VUW cirkómmal az alábbi problémám van: Szerintem a váltó szelep nem mindig vált át rendesen,hol jobban hol kevésbé van meleg víz.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) toro válasza Bubuka57 hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
Az okozat a kazán-, a lemezes hőcserélő és a fűtőkör szennyezettsége miatt van!
(#) fesendre hozzászólása Feb 18, 2012 /
 
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni! van egy beretta exluziv fali kéményes kazánom 2001 évben lett üzembe helyezve. Mostanában vettem észre,hogy a mérő óra mutatója rendszeresen 1 bár alá megy.Szakszervizzel kicseréltettem a vízcserélőjét,mert látszódott hogy tűztérben szivárog a víz. Megcsinálták egy darabig jó volt,most is elmegy a nyomás,de most azt vettem észre,hogy zuhanyozás közben elalszik a láng narancs színű a láng előtte (pont akkor,amikor már beszappanoztam magam) megjegyzem nem mindig csinálja ezt a jelenséget! Szakértői véleményt kérek valakitől (Kazán guru), mi a hiba forrása és hogyan lehet megszüntetni? Természetesen szakszervizzel akarom megcsináltatni.
Nagyon megköszönném a segítséget és a türelmet! mail címem: fesend@freemail.hu vagy ide kérek választ! Köszönöm előre!
(#) toro válasza fesendre hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
Ha 2001-es a kazánod, a tágulási tartályod valószínűleg kilyukadt!
Jól kibírta eddig. Általában 4-5 év az élettartama.
A csere megoldja a gondodat, mert a nyomáskapcsoló állítja le a tüzelést.
(#) Bubuka57 válasza toro hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
Szia. Ez mivel jár ? A hőcserélőn nem vettem észre, hogy a hmv átfolyása csökkent volna. A váltószelep tisztítható? A fűtő kört hogyan lehetséges tisztítani?
(#) toro válasza Bubuka57 hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
A HMV független a kazánkörtől.
A lemezes hőcserélőd kazánköri ága és a váltószelep rakódott el vasiszappal.
(#) Bubuka57 válasza toro hozzászólására (») Feb 18, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget.Holnap szétszedem és kitisztítom.
(#) bandika69 hozzászólása Feb 19, 2012 /
 
Sziasztok!
HMV készitésnél elég furcsa zugó bugó hangot ad a kazán junkers euroline 18kw-os kombi mi lehet a baj és mi várható már ugy értem mi fog el romlani?
válaszokat elöre is köszönöm.
(#) waterbear válasza fesendre hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Nekem Beretta Colibrim van, annál is ez a jelenség jön elő, de ott két évente.... a gyógyír minden esetben a hőcserélő cseréje...~35-4000Ft. Ha Dég-es a kazánod, akkor kezdj el gyűjteni egy újra, jobban jársz...
(#) toro válasza Bubuka57 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Ok, írj vissza!
(#) toro válasza bandika69 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Nagy baj nincs, csak koszos a kazánkör.
Lerakódott a vasiszap!
(#) toro válasza waterbear hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Gondolom kéményes a kazánod. S egy meglévő rendszerre építette be a "kolléga". Turbósban még jó.
Sajnos a Beretta cég nem alkotott nagyot a Colibrivel.
Igaz, az egyik "legolcsóbb" kazán a piacon. Mármint vételár szempontjából.
Az alkatrészek és cseréjük egy másik téma.
(#) toro válasza Bubuka57 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
A váltószelepnél vigyázz a 3/4"-os tömítésekre.
(#) 11143 hozzászólása Feb 19, 2012 /
 
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem... Paraméterek: Victrix fali kazán, 200 literes indirekt tartály, vízteres kandalló (ami nemcsak fűt, de a használati melegvízre is rásegít), 3 fűtési kör (az egyik padlófűtés, a másik kettő radiátoros), melyek Grundfos szivattyúval vannak ellátva... Feltűnt, hogy valahogy nem igazán akarja a rendszer felfűteni a házat, noha a kazán ment rendesen... Mondta a gépészünk, hogy vegyem feljebb a hőfokot, mert hogy ilyen hidegben magasabb hő kell a rendszernek.... én ezt meg is tettem, de valahogy így sem akart mindhárom kör megfelelően felmelegedni... aztán másnap már elkezdett ijesztő, kopogó hangot hallatni a kazán, végül már hibaüzenetet is kiírt, miszerint nem megfelelő a keringetés. Felhívtam az illetékeseket, mondták, hogy el van szennyeződve a kazán (és hogy emiatt nem mennek rendesen a szivattyúk sem), ki kell tisztítani. Mi azt a verziót választottuk, hogy egy spec folyadékot pumpálnak a rendszerbe, amit benne hagynak 3-4 hétig (leszedi a vízkövet és mindenfajta szennyeződést), majd leeresztik, átmossák és újra feltöltik vízzel. Miután belepumpálták a lötyit valóban javult a helyzet, hiszen a dörömbölő hang se és a hibaüzenet se jött elő többet (szerdán töltötték fel), viszont azóta sem tud egyszerre működni a 3 szivattyú, sőt van, hogy kettő sem. Ami számomra felfoghatatlan, hogy a kazánból kijövő cső forró, viszont mihelyst eléri az első szivattyúhoz vezető függőleges csövet, hideggé válik, vagyis sem az első szivattyúhoz, sem a második, ill. harmadik szivattyúhoz vezető csőhöz nem jut el a melegvíz (egy vízszintes vastagabb csőből megy lefelé három keskenyebb cső a szivattyúhoz). Mi lehet az oka? Az iszapleválasztóból már leengedtük a szemcsésebb, koszosabb vizet... a nyomás is OK... a termosztátok is működnek... a kazán sem ír ki hibaüzenetet, nekünk mégis trükköznünk kell, hogy a ház mely részében legyen jó a hőmérséklet, ami két kisgyerek mellett rendkívül kellemetlen és bosszantó : ( Ha van valakinek használható javaslata, kérem segítsen! KÖSZÖNÖM
(#) toro válasza 11143 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Hát elég bonyolult rendszert sikerült összehozni.
Nem tudom megterveztetted-e a rendszert?
Pedig meg kellett volna (ha nem)!
Fontos lenne, ha egy rajzot tennél be a fórumba, hogy látni lehessen a fűtő köröket.

A kandallók általában 5-10 kW max. teljesítményt nyújtanak! Ezeknek a fűtése csak 1-2 kisebb szoba számára ad rásegítési lehetőséget!
A köröket egymástól illik visszacsapó- és termosztatikus szeleppel (padlókör) elválasztani.

A rendszer átmosása csak előny, mivel a csövek-, radiátorok elég sok szennyeződést produkálnak a kazán hőcserélője részére!
(#) waterbear válasza toro hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Igen, kéményes... nem volt más választásom, betörtek és ellopták a beköltözés előtti napokban a kazánt, így szombaton kellett "varázsolnom" egyet, hogy ne fagyjunk szét.

Padló + radiátoros kör, 3 utas torlószeleppel, mégsem jó... ez a Colibri egy gagyi, akárki akármit mond.

Azért ha valakinél hever elfekvőbe egy hőcserélő ehhez a típushoz, (Beretta Colibri) akár használt is érdekelne.... megint lyukas....
(#) toro válasza 11143 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
2. hozzászólásom:
Mivel a kazánod kondenzációs, nem egyszerű feladat a rendszer "összehozása"!
A három fűtőkörhöz ajánlatos hidraulikus váltót is beépíteni. A kazán szivattyúja max. 5 m emelőmagasságú, míg a többi szivattyúd - valószínűleg - Grundfoss 25-60-as.
Tervezés nélkül?
(#) toro válasza waterbear hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Azért kérdeztem, mert általában a kéményesek 2 évet sem bírnak ki.
Használtat még véletlenül se vegyél, mert kidobott pénz lenne.
Valószínűsítem, hogy még melegvizet is gyárt, mint bitermikus hőcserélőjű?l
(#) 11143 válasza toro hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
A kandalló 26kw-os, képes önmaga befűteni az egész házat. A rendszer egy kooprodukció eredménye, noha külön "tervezve" nem is volt.... a gépészünkkel, az Edilkamin-szakszervizzel és egy mérnökkel közösen lett beüzemelve (Az utóbbitól vettük az Immergas kazánt és ő csinálta meg a vezérlést is... Az Edilkaminosoknak is jóvá kellett hagynia az egészet, különben nem kaptuk volna meg a jótállást...) Amúgy a mostani a második szezonunk ezzel a rendszerrel és eddig teljesen meg voltunk vele elégedve... kandallóról is pikk-pakk befűtöttük a házat és szépen kommunikált egymással a két fűtési rendszer.... Rajzot nem igazán tudok mellékelni, de esetleg le tudom fotózni a bekötéseket, mert a tartály, a vezérlés, a kazán és az ezeket összekötő csövek, szivattyúk beleférnek egy képbe : )) Ez esetleg segítene a megoldásban? A hidraulikus váltóról sajnos nincsenek emlékeim (nőként ennyire részleteiben azért nem érdekelt (eddig) a fűtési rendszerünk), de a szivattyúk mindegyike 25-50-es.
(#) toro válasza 11143 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Ok, tegyél fel képeket!
(#) toro válasza 11143 hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Tedd rá a radiátorra s két nap alatt kiszárad.
69.000.- + Áfa őrült ár egy panelért.
Más kazánokhoz komplett ventillátor kerül ennyibe!
(#) 11143 válasza toro hozzászólására (») Feb 19, 2012 /
 
Amúgy meg akartam terveztetni a rendszert, de az illető azt mondta, hogy bár maga ellen beszél, de a megbízott gépészünket jól ismeri és higgyük el, ő érti a dolgát és ezért feleslegesen aggódunk....
Következő: »»   94 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem