Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1322 / 2208
(#) bakos13gab válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 18, 2012
Esetleg alacsonyabb gerjesztést is lehet neki adni, pár tized teslával. Az APX vason lévő kimenőre 0,8-at állítottunk be.
(#) Imi65 válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 18, 2012
El tudnék képzelni, a 3 pár GU 200W-os beállításához ekkora vasat.
(#) bakos13gab válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 18, 2012
Mármint az APX-es verzióra gondolsz?
(#) FordPrefect válasza compaqamplifier hozzászólására (») Feb 18, 2012
Az ellenütemű GU50-et 120 W-ig adja meg a katalógus, tehát két pár elegendő. Ugyanez a helyzet a PL509-el, csak annak feleakkora tápfesz elegedő. ( viszont dupla áram) Vagy egy pár OS51, azt 194W-ig tárgyalja a katalógus.(kis rácsáram kell neki) Ha triódát akarsz, fejből hirtelen nem emlészem, de vagy a 211-nek vagy a 845-nek is van 200W-os-os ellenütemű beállítása.
(#) klemo86 válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 18, 2012
A 211 szerkezetileg elég labilis cső
(#) klemo86 hozzászólása Feb 18, 2012
Mellesleg arra jutottunk (többedmagammal), hogy valószínűleg hibásak voltak a GM70-ek! Olcsó húsnak...?
(#) FordPrefect válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 18, 2012
Ha az Ongakuba jó, talán ide is megfelel. Mindenesetre drága mulatság lenne.
Hallottad már szólni? Rengeteg élő példa van arra, hogy még a sz@rt is el lehet adni jópénzért, csak le kell krómozni!
Ongaku: grécbe kötni egyencsöveket? Sose jó. Miért nem normálisat használ? A kimenő szekunderét letestelni? Tipikus "kössünk össze mindent mindennel". Ilyen csöveknél vajon miért nem direkt csatolja? A silver mica kondi is kondi...
Ezzel nem azt mondom, hogy biztos használhatatlan, hanem hogy ilyen kvalitású cuccot meg lehetne csinálni audió szempontból normálisan. (Elég sok rajzot láttam már a nagy gépekről, amikor a GM70-re készültem, és sok más cső szóba jött, mégis ennél maradtam - és kapásból két selejteset újítottam be .)
Egy klónját hallottam szólni. Csak a kimenő vasa került 40.000 FT/db-ba vagy tíz éve. Igényesen felépített készülék volt. És tényleg jól is szólt.
(#) bakos13gab válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 18, 2012
Egy ilyen több milliós erősítőt biztosan okkal alkotnak meg olyanra, amilyen. Nehezen hinném el, hogy a végleges kapcsolást a reggelinél kiömlő kakaó rajzolatából fejtették volna vissza. Persze lehet az is, hogy az aprólékos mérnöki munka mellett ezotéria is van benne.
Lehet, hogy vannak jobb megoldások. De ez már ezoterika, és rendszerhangolás, ami sok kérdést vet fel..Szerintem ne menjünk be az erdőbe.
(#) bakos13gab válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 18, 2012
Hehe, tulajdonképpen az is lehet, hogy a megállapításod valójában megerősítés. Tegyük fel, hogy trágyának néz ki és mégis nagyon jó hangja van, milliós rendszer. Ugyanakkor a ránézésre korrekt megoldású cuccok elbújhatnak mellette. Erre legjobb példa szerintem a dezskamodell és végső erősítő esete, amikor is a deszakmodell jobban szól, mint a kész dobozolt cucc (erre most volt példa a 807 PP-m okán, az asztalon próbából összedrótozva, félméteres kábelekkel csodajó volt, most meg még kicsit csiszolni kell rajta).
(#) klemo86 válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 18, 2012
Ezért kell az olyat azzal a fél méteres vezetékkel (még csak véletlenül sem szabályosan elrendezve) beletenni a végleges dobozába
Én nem hallottam, csak sok rosszat a csőről... Lehet maga a konstrukció jó, de én itthon a tiszta hang alapelveiből indulnék ki, abból csak nem sül ki rossz. (Lásd a GM70-em kapcsolástechnikáját - és halld, ha lesz bele válogatott cső.)
Az attól is függ, melyik 211. Az eredeti amerikai, vagy a kínai.
(#) marone hozzászólása Feb 19, 2012
Helló !
A végfokcső katódkörébe bekötöttem a multimétert, és azt láttam hogy kivezérlésnél, csökken az áram.
De gyakorlatilag csak csökkent. Szóval eddig azt hittem hogy a színuszhullám közepe van a nyugalmi áramnál, aztán nő is meg csökken is ahogy (gitár) megy bele a jel.
Jól láthattam ?
(#) klemo86 válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 19, 2012
A mostaniak... (tudjuk, hogy az eredetit milyen célokra gyártották, az elég jó lehet Csak honnan szerzel és mennyiért? )
(#) klemo86 válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 19, 2012
1100$
(#) (Felhasználó 1947) válasza marone hozzászólására (») Feb 19, 2012
Idézet:
„A végfokcső katódkörébe bekötöttem a multimétert”

Úgy lenne korrekt a mérés, ha a katódba tennél egy soros 1ohm-ot,(1% vagy jobb)
és azon mérnél feszültséget.1mV=1mA
(#) bakos13gab válasza marone hozzászólására (») Feb 19, 2012
Hát miliampereket én (ha csak nincs valami komolyabb multimétered) deprez-vel mérnék.
(#) marone válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 19, 2012
Annyira azért nem vaczak, de persze nem is profi.
(#) marone válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Feb 19, 2012
Mert így mennyivel pontatlanabb ?
Azért olyan sokkal szerintem nem, hogy ne lehetne következtetéseket levonni belőle. :nemtudom:
(#) Imi65 válasza marone hozzászólására (») Feb 19, 2012
Luki - szerintem - elsősorban arra gondolt, hogy nem egészséges egy jellel teli vezetéket hosszan, mindenfelé vezetgetni. Az 1 Ohm -on szinte nincs semmiféle jel (csak pár 10mV), és nem is szakad meg a műszer levételekor.
(#) marone válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2012
Helló !
És azt jól mértem, hogy a nyugalmi áram csak csökkent ?(kivezérlésnél)
Ez így működik ?
(#) sulaco hozzászólása Feb 19, 2012
Üdv!

Kérem, valaki küldje el a 6C5SZ cső bekötését.

Köszönöm!
(#) 6C4C válasza marone hozzászólására (») Feb 19, 2012
Az baj... Rácsáram felléptére utalhat

SE végfokban (triódásban és többrácsosban egyaránt) a torzítások miatt a nyugalmiáram enyhén emelkedni szokott a kivezérléssel arányosan...
(#) marone válasza 6C4C hozzászólására (») Feb 19, 2012
Hát gondolkodtam a dolgon, és ez így működik, szerintem.
Mert ugye gitárnál ha belecsapsz a húrokba, be"kráncs"osodik a hang, ilyen kisebb teljesítményű motyóknál.
Az meg ugye attól van hogy leesik annyira a nyugalmi áram, hogy betorzít ott már a cső. Ahogy mértem, akár a felére is leeshet. (20 mA az én esetemben)
De az összes ilyen kis szobai csöves ilyen, legalábbis aminek a hangmintáit hallottam. Nemigen van tisztájuk.
(#) sulaco válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 19, 2012
Igazad van, köszönöm!!!
(#) Imi65 válasza marone hozzászólására (») Feb 19, 2012
Azért ezzel a módszerrel mért áramokra ne vegyél mérget. A multi időközönként vesz mintát a rákapcsolt áramból (a söntjén eső feszültségből), és "nem lehet megmondani neki" hogy éppen milyen fázisban van a vezérlés. Ezért ajánlgatta Bakos Gabi az analóg műszert, mert az sokkal jobban "átlagol".
Következő: »»   1322 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem