Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Na jó , ha ennyire hitetlenek vagytok mint mindig este lesz teljes videó ,akkor , de nem szex ?))
Nem hitetlen vagyok, próbáltam. Celofán néven nem azt kaptam. Pedig a tapintása is nagyon hasonló volt.
De kipróbáltam "igazi" celofánnal is, szerintem az a nyomtató, amin átengedtem túl meleg volt neki. Én is úgy próbáltam, ahogy írod: normál fénymásoló papírra ragasztottam, és megnyúlt a celofán. Így többet nem foglalkoztam vele.
Hát nekem nem bántja , hogy megnyúljon ilyet nem tapasztaltam nyomtatások során .De majd be lesz mutatva , hogy milyen is működés közben.
Nagyon ötletes dolog a celofán, csak én nem fogom egyik itthoni nyomtatóba sem beletenni, tettem már lézernyomtatóba olyan öntapadós fóliát amit csak szitázással lehet feliratozni de az importőr a "fordításban" azt irta laser-el nyomtatható, nem olvadt meg viszont a toner por nem tapadt meg rajta, és a kemencébe megolvadt és összetapadt toner göböcskék lettek és ebbe megszorult folia, annyira hogy elszakadt a "fixing film".
Amiket használunk nyomtatók általában nem a kategória alja, nem szívesen kísérletezgetnék vele.
Támogatom. Erre vannak a lézer filmek.
Nekem Xerox Premium transparencies van, soha nem volt vele gond, de ettől még duplát kellet csinálni ezzel is, hogy valamennyire takarjon.
Na akkor lézerfólia helyett celofán így , és nem másképp.És egy ilyen tasakban van 50DB 17x17cm es , és tudom nem lehet árakat írni , csak azért , hogy az összehasonlítás végett egy ilyen tasak 59 FT ba kerül , és tudja ugyan azt mint bármelyik több ezer forintos lézerfólia , megjegyzem nagy biznisz az , és semmivel se tudd többet.
http://www.youtube.com/watch?v=_9v8-aKarzs&feature=youtu.be
Csak azért mutattam ezt be , hogy egy celofánra is lehet , és ha neki nem jó a lézerfólián , akkor valami bibi ott van.
Na, már megint szédíted a társaságot??
Az mikor jön, amikor királylány voltál?
Az amikor álmodik a királylány?
Sosem szédítettem senkit, és semmivel, de ami tény az tény ez van.És a videó az tény vagy nem? Legalább lesz egy kis élet itt megint.
Sztárnyomtató kolléga, sztár ötletekkel, és ott kukul el, ha megvalósítást, az anyagokat kezdik firtatni....
Szinte bármire, akár rizspapírra is tudok nyomtatni lézerrel, ami nem ég bele a nyomtatóba, ez nem kunszt, hol a videó a celofán használati értékéről? Nekem gyanús, hogy a ragasztótól is igen csak meggyűrődött, hullámos lett a széle, hogy lehet ezt használni??? Vagy megint csak egy kis öntömjénezés, mint a múltkor tikitiki?
Várj csinálok képet , mert azt nem kérte senki , hogy milyenértékű a celofán , csak , hogy lehet e rá nyomtatni, Mindenre persze én sem , de ezeket kipróbáltam azért vagyok benne 100% osan biztos.
Csináltam a hátuljáról képeket , de hogy ezen semmi érték , vagy mire gondoltál nincs, ennyi volt rajta csak meg a cég , de azt nem akartam , hogy rajta legyen.
Halló, Földlakó... a celofánnak legfeljebb csak használati értéke van, ezért kár teleszemetelned a fórumot....
Hja, és én nem kértelek erre (sem)!
Köszi a választ simpi! és köszönöm mindenkinek aki leirta hogy mit használ.
gulasoft köszi neked is hogy leírtad hogy2 rétegben használod, ez is fontos, én is szoktam 2 rétegben használni. waterbear-nek is igaza van, igen lehet egy csomó dologra nyomtatni köztük zsirpapirra is de sok újabb kérdés vetődik fel. tikitiki-nek is igaza van biztosan lehet olyan celofánt találni ami akár jobb és olcsóbb is mint a laser-fólia de mi van ha holnaptól a gyártó úgy dönt, hogy az eddig töbszáz celsius-ig rezisztens fóliát egy másik fóliára cseréli ami befőzni ugyanolyan jó vagy jobb mint az előző de beleolvad a nyomtatóba, stb... Továbbra is várom a mindenki hozzászólását, remélem egy moderátor sem haragszik érte, nem akartam új topikot nyitni, remélem senki nem érzi úgy hogy ezzel off-olnám a topikot.
Azt gondolom erről, hogy vannak bevált módszerek, hozzájuk tartozó anyagokkal, amiből jelenleg is van rendesen, megfizethető a választék akár profi, akár amatőr, hobbi szinten is.
A próbálgatás szép dolog, de el kell dönteni, hogy új anyagokat akarunk felfedezni a nyák készítéshez, mert az egy másik topic, az életrevaló és a vad ötletekkel együtt, vagy konkrét, mindenki számára használható dolgokat írunk le, arról, amiről egyébként szólna a topic. Szerintem ez a téma off, különös tekintettel arra, hogy ha feldobsz tikitikinek valami ilyesmit, akkor oldalakon keresztül képes teleszemetelni a topicot, pl celofán fényképekkel, és azok számára, akik a tartalmat, információt keresik a nyák készítéssel kapcsolatban, azok számára elveszik az információ...
Lapvetően azt javaslom Imi. hogy ha jól emlékszem HP-val nyomtatsz, akkor vegyél bele HP fóliát. Én is azt használok a HP6L-be. Ha lézerrel nyomtatsz, nem tud szétfutni a festék rajta, mert ez a hibajelenség csak a tintasugarasok sajátja.
Ha nem égeti be a tonerport a nyomtatód, akkor ott valami hőmérsékleti balhé lehet, tehát a nyomtatódban van a hiba. Azért ezeknek a fóliáknak eléggé sajátságosan két oldala van, ha nem tudod megkülönböztetni szemre, akkor egy alkoholos filccel a nem nyomtatandó területen húzz egy centis vonalat. Ha "összefut" akkor ez nem a nyomtatható oldal! Azt hiszem a tintasugarasoknál is így működik... A nyomtatható oldala kicsit mattabb, lehet hogy itt a hiba Nálad?
Szerintem az a celofánszerű cucc amire nyomtattál az összevissza nyúlik, vagy deformálódik. Ez nem megoldás.
Hali!
Szeretném kérdezni: A nyák feliratozást lehet-e ugy csinálni, hogy felvasalom a rajzolatot(mint a vasalós nyákkészítésnél)? Egyébként, még milyen módszerek vannak erre(ha ez esetleg nem jó)? Tiki: Érdekes módon mindenki azt mondja, hogy Veled van a "baj". Megkérnélek Tisztelettel, hogy hsz.-eidet először gondold át, nem szeretné(n)k azt, hogy a témát zárolják! sas
Ehhez a nyomtatásos témához kérdeznék.Vettem laser fóliát,az egyik oldalára egy papírlap van ragasztva.Ezt rajta kell hagyni a kézi lapadagolásnál?
Papírlap van ragasztva ?
Hát az milyen ? Én amikor lézerfóliát vettem azon ilyen ragasztás nem volt.
Gondolom azért van a fólián papír, hogy a nyomtató laptovábbítójában meg ne csússzon. Nekem az volt a bajom, de össze szoktam celluxolni a fóliát egy papír lappal, és minden ok.
Én mondjuk nem ilyen fóliát használok, hanem a Niceday -tól a Copie Film -et.
Az amit vettél lehet valami más mint amit venni akartál.
Nem lehet hogy öntapadós fóliát adtak, vagy hőtranszfer fóliát textilhez?
Igen lehet , házilag ha jól tudsz vasalni (és jó hordozót találsz)
Én amikor lézernyomatot használtam öntapadós tapéta hordozópapírra nyomtattam ,azt vasalás után egyszerűen lehúztam és már készen volt a nyomat a nyákon (próbáltam a nyák mindkét oldalán ,és még 1,5mm alu lemezen is minden estben tökéletesen működött a dolog .
Egyébként még mindig kíváncsi lennék milyen nyomtató beállítást használsz , hogy nem sikerül nos ?
Nézd meg erősen, szerintem az nem lézer, hanem tintasugaras.
Szerintem kevered. A lézernek mindegy melyik oldalát nyomtatod. A tintasugarasnál van az egyik oldalon egy vékony érdes réteg amibe beragad a tinta. A lézernek mind a két oldala ugyan olyan (vagy csak én nem láttam még két különböző oldalú laser fóliát).
Az is lehet , de én anno vettem mind a kettő félét , és ilyen nem volt rajta.És tényleg csak a tintasugaras egyik fele érdesebb is az viszont érezhetően , és látszatra is.
Na mit állítsak be rajta minden beállitással nagyából ugyanaz, leirtam neked privátban is hogy nem a nyomtató beálítása a gond hanem az hogy itt nálunk ahol én élek van egy csomó hamisított dolog, ezek a fóliák is valószínü azok.
Nem azt kértem hogy valaki elmagyarázza hogy mit állítsak a nyomtatón hanem azt hogy legyen szíves írja le mindenki akinek persze van kedve hogy milyen laser-fóliát használ. Leirtam neked privátban hogy több nyomtatási tapasztalatom van és tudom hogy nem a nyomtató és nem a nyomtató beállitás a gond hanem a fólia, de te azon lovagolsz hogy én nem tudom beállitani a nyomtatóimat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |