Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nagyon kevés az információ, ezért inkább csak érzésre mondom, hogy tápegység problémára utal inkább. Feltételezem, hogy kapcsoló üzemű a tápegység. Azokra jellemző az ilyen újraindulási/indulási hiba, ha az elkók ki vannak bennük száradva. Ha szét tudod szerelni, az elkók cseréjét talán érdemes lehet megpróbálni.
Köszi a választ, de nem tudom hogy kell szétszedni... volt benne két csavar, kiszedtem, és mindig ugyanolyan stabilan egybenvan...
A matrica alatt sem volt csavar... Valami tipp esetleg?
Mielőtt szétszeded, mérd meg terhelve is a tápot. Ha akkor is rendben van a feszültsége, akkor inkább a nyomtatóban keress hibát. Ha nem, akkor próbáld szétszedni. Nem ismerem a konkrét darabot, de lehet, hogy ragasztva, vagy hegesztve van a doboz. Akkor óvatosan vágd körbe valami alkalmas eszközzel. Ha sikerül megjavítani, majd össze ragasztod, ha nem úgy is mindegy.
Terhelés alatt mit értesz? Kössek rá egy ellenállást?
Rákötöttem egy 130 Ohm 15W-os ellenállást és a 32V-nál maradt 32volt nagyjából. A 15V-os ágban ugyanazon terhelés alatt 2-5V között ugrált...
Megoldódott!!
A tápban a hűtőborda mellett be száradt egy kondenzátor.. És a kattogást is abbahagyta. Kondenzátort kicseréltem, és most szépen megy. Pont nem volt 56µF-os kondenzátorom, ezért kettőből raktam össze Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
HP PSC 2175 nyomtatóhoz keresek tápegységet. 31V 1,29A , PA-1400-06H1 a típusa. Előre is köszi a segítséget! üdv: Tivadar A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2014
Sziasztok
Van egy HP aminek ez lenne a tápegysége : Bővebben: Link ha meg lenne, de nincs Szerintetek mi lehet a harmadik láb? A 32V és a középső oké, de a harmadik NC (talán normal close?) de hova? a testre mertem érinteni, de 32V-ot nem merem megküldeni. Addig nem akarok 10k-t kiadni egy tápra amíg nem próbáltam ki. Bővebben: Link Üdv
A képen abban a lyukban érintkező sincs .
Ilyen formában többféle HP táp is van, más színek más kiosztást jelölhetnek (pl. kék, szürke, lila).
Köszi, tényleg, azért gondoltam, hogy kell neki még valami, mert ráadtam 32 voltot a másik kettőre, de csak a utp csati ledje világított, semmi más nem reagált, ezek szerint ez lehet a hibája a nyomtatónak.
Köszi, üdv
Közbe rájöttem mi az a harmadik láb, a 3,3V-os ág van kivezetve!
Bízva abba, a szerencsétlen felhasználó hátha fordítva dugja be a táp csatlakozóját hazavágva mindent a processzor körül. Itt is ez történhetett, mert süt a processzora, pedig csak 24V-ot adtam neki 32V helyett. ...Levélnehezék |
Bejelentkezés
Hirdetés |