Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Régebben említett Fujitsu esprimo mobile v6555-ös laptopomba vásárolnék ramot. Kérdezném, hogy ha 32 bites win7-et használok, érdemes-e 4 gb-re kibővíteni a memóriát? Olvastam, hogy 32 biten van ennek valami korlátja, de sajnos sokat nem tudok erről. István
Üdv!
Nem érdemes. Csak 3.5GB-ot lát belőle. De a vas simán elbírja a 64bit-est is. Az sokkal jobb és stabilabb rendszer és így már kihasználhatod a több memóriát is.
Jelenleg én is 32bit-est használok, de megbántam, mert a 64bit-es sokkal stabilabb volt. Csak hát unalmamban feltelepítettem, mert gondoltam a 3GB RAM-nak minek 64bit-es. Viszont most marad már így amíg össze nem omlik, vagy be nem lassul, mert nincs időm megint mindent újratelepíteni...
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Teljesen tanácstalan vagyok, ugyanis a gép könyvében azt írják, hogy 800 mhz-es ddr2 6400-as ram kell, az aida 64 extreme edition szerint meg ilyen: --------[ SPD [ DIMM2: Samsung M4 70T5663QZ3-CF7 ] Memória modul tulajdonságai: Modul neve Samsung M4 70T5663QZ3-CF7 Sorozatszám 946EC952h (1388932756) Gyártás ideje 8. hét / 2009 Modul mérete 2 GB (2 ranks, 8 banks) Modul típusa SO-DIMM Memória típusa DDR2 SDRAM Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz) Modul szélessége 64 bit Modul feszültsége SSTL 1.8 Hibafelismerési módszer Nincs Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh Memória időzítések: @ 400 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) Memória modul jellemzői: Analysis Probe Nincs FET Switch External Letiltva Weak Driver Támogatva Proci: Mobile dual core t4200 (2 ghz) 10x200 Eleve azt sem értem, miért a dimm2-benvan ez a modul, nem pedig a dimm1-ben? Üdv: István
Ez így jó! A Memória 400MHz-en megy, de mivel DDR ezért 2x-es szorzóval kell számolni.
Az alap FSB órajel 200MHz. Ezt a proci szorozza magának 800MHz-re. A memória pedig kétszerezéssel 400MHz-et kap, de mivel dupla adatsebességű (DDR) ezért effektíve 800MHz-en dolgozik.
Sziasztok. Apam vett maganak egy laptopot (is), es megunta hogy az asztal alatt bujkaljon, es az internet (halozati) kabelt hol az egyik gepbe, hol a masikba dugdossa, igy megkert, hogy mentsem meg a kabeldugdosastol. Mivel a 2 gepen nem hasznalja egyszerre a netet, en egy UTP-s elosztora gondoltam, de nem vagyok biztos benne, hogy mukodne a dolog, amikor mind2 gep be van kapcsolva. Muszaj lesz routert hasznalnom? Van valami egyszerubb megoldas? Koszi.
Hat switch-el is megoldhatod, attol mi a cel es mit szeretnetek kesobb.
Üdv!
Elosztó olyan helyen jó, ahol eleve úgy van bekötve a hálózat, hogy egy fali UTP-re 2 gép csatlakozhat 10/100-as sebességgel. Ez azért lehetséges, mert ehhez a sebességhez elég 2 érpár, így a maradék 2 érpáron mehet még egy csatlakozás. Switch csak abban az esetben lesz jó, ha a modem tud DHCP-vel IP címet kiosztani. Általában a kábel/optikai modemek és az IPTV-s modemek ilyenek. A normál adsl modemek nem tudják. Mindenképpen javaslom inkább a router használatát, már csak a tűzfal miatt is.
Egy modemen keresztül két végpont létre tud hozni egy-egy saját hálózati kapcsolatot. A modem nem oszt IP-t, nem is feladata neki, azt a ppoe linken keresztül majd az alközpont fog osztani. Más kérdés a lezárás kérdése, de el szokott férni, ha passzív hub az az osztó eszköz.
Nem szorozza! Az alap órajel 200MHz, ami a quad pump üzem miatt egy órajelciklusban négy adatátvitelt bonyolít le. A DDR-re ugyanez áll, hibás a MHz kifejezés mind DDR, mind FSB tekintetében, mivel megtévesztő: A valós 200MHz alapórajelet a DRAM vezérlő 2x-es szorzón, 400MHz-en használja, DDR(2)-800-as effektív sávszélességen, míg a CPU ezt FSB800 effektíven.
Semmivel sem instabilabb a 32bites. Nálad lehet, hogy valami okból, amihez a W7-nek önmagában nem valószínű, hogy sok köze lehet, a 32b-es illesztőkkel valami prücök volt, de ebből ne általánosítsunk ilyen állításokat, a W7 kernel szinten pont olyan acélos 32, mint 64biten.
Mert a kicsi kínai oda tette Nincs jelentősége.
Üdv!
Az alközpont soha nem fog ugyanazon kapcsolatra 2 IP-t osztani. Még a kábelmodemeknél sem így van, ezért van azokban DHCP. Az órajeles dolognál nem akartam belemenni mélyebben a témába. Tegyük a szorzást idézőjelbe. A stabilitás meg ugye relatív. Nekem eddig a 32bit-es rendszer több gondot okozott, mint a 64bit-es. Az utóbbit, csak bekapcsoltam és ment, pedig azt nem kíméltem. Előbbi meg már most produkál néha olyan dolgokat, amik nem tudom, hogy miből erednek. Annak ellenére, hogy szinte csak netre és torrentre van használva.
Hello
nekem az a problemam, hogy a gepem elindul, meg minden ahogy kell de.....a kepernyom sotet! a kepernyovel nincsen gond mert mas gephez, hozzakottem s tokeletesen mukodik. akkor mivel lehet a gond???
Helló
Próbáld meg megigazítani a videókártyát,lehet hogy az segít.
Én azért írtam, amit, mert nem egy ügyfélnél volt olyan kialakítás, hogy a routert elkötötték, és switchként funkcionált, az eredeti ppoe híd tárcsázott be a gépekről (ez ugye nem ugyanazon kapcsolat, csak ugyanazon végpont!). Annak meg nem kell DHCP a működéséhez. Két gép, mindkettő betárcsáz, mindkettő csak így tud netezni és egyszerre is simán. A kábelmodemekben sincs DHCP, ott is a központtól jön a cím és nem az eszköztől. ADSL-nél meg értelmetlen, a tcp/ip tiltható is a kapcsolat tulajdonságai között, felesleges beírni kézzel, és automatikuson meg csak várakozik rá.
A stabilitás relatív, persze, de én sok gépnél sem látom alapját kijelenteni, hogy a 32b instabilabb-ami nem azt jelenti, hogy nem fordulhat elő, csak az állítás általánossága megkérdőjelezhető.
Elhiszem, ezen nem fogok vitatkozni.
Idézet: „A kábelmodemekben sincs DHCP, ott is a központtól jön a cím és nem az eszköztől” Ez viszont nem igaz... Motorola SURFBoard SB5100 modemem konfigurációs menüjéből az Enable DHCP Server résznél: "The SURFboard cable modem can be used as a gateway to the Internet by a maximum of 32 users on a Local Area Network (LAN)."
Keverünk valamit. Végig arról beszéltünk, hogy csatlakozás során kap IP-t a végpont. Ez az IP nem a modemből származik. A SB modem itt gateway funkciót tud nyújtani, de ehhez óhatatlanul szükséges címfordítás, mert a kiosztott tartomány nem feltétlenül egyezik a szolgáltató által használttal. Azt pedig már routernek hívják. A DHCP kapcsán ne egy modellből induljunk ki, mert ADSL modemből is van olyan, ami tud IP-t adni, amivel a konfigurációs felülete elérését egyszerűsíti, de generálisan ez nem funkciója az eszköznek. Persze egy ideje már nem is modemet osztanak, hanem többcélú eszközt.
Az én modemem esetében 1 gép rákapcsolásakor a gép a szolgáltató által kiosztott IP-t kapja. Viszont ha utána teszel egy switch-et és rákötsz 4 gépet, akkor már szépen kiosztja a modem az IP címeket.
Sziasztok!
Köszönök minden segítséget. Hallottam, hogy ha különböző méretű ramoka vannak egy gépben, akkor a nagyobb kell az első slotban, hogy ahhoz állítsa be az órajelet? igaz ez akkor is, hogy ha azonos órajelű ramokról van szó? István
Ez nekem nagyon ramgyanús. Próbáld meg a rammodulokat kivenni, portalanítani a slotokat, és úgy bekapcsolni a gépet.
Szia!
Azonos órajelű RAM-oknál nincs függőségi viszony.Ha különbözik az órajel akkor a lassabb a domináns, legalábbis én így tudom.
Sziasztok!
Software-es problémám lenne. A gépemen Win XP és Win7 is van egyaránt. Szerettem volna Live CD-ről Ubuntut futtatni, de nem sikerül... Bebootolok róla, kiválasztom a nyelvet, kiválasztom, hogy csak futtatni szeretném, elkezd betölteni, tölt kb 40-50 másodpercig majd a csatolmányban látható kép kön be. Eredeti ubuntu CD-ről van szó. Utána kipróbáltam egy Backtrack 5-tel is, ami szintén Linux disztribúció és annál is ugyanez volt a jelenség. Nem tudom mi lehet a probléma, mert kb fél éve mind a kettőt simán tudtam használni. Valaki tud segíten?
Az initramfs gyökerében lévő init szkriptel van gond itt egy leiras!
http://bagojur.blog.hu/2008/05/14/ubuntu_boot_folyamat_initramfs (azt elmondanad minek ket Win a gepre? en orulnek ha egysem lenne! )
Köszi, el fogom olvasni! Nem tudom, hogy miért nem működik az a Backtrack CD ami eddig működött. Az ubuntu cd se működik ezen a PC-n, viszont a régi P4-esemen meg kifogástalanul megy.
Másik kérdésem, hogy adat visszaállításhoz melyik disztribúció a legjobb? Win7-re rá vagyok kényszerítve, mert az tudja megfelelően kihasználni a hardware adta erőforrásokat. Egyébként ha tehetném csak XP-t használnék.
Miért kell ez az állandó Win-Lin szapulás? Értelmetlen és félrevezet.
Jelenleg a Hiren's boot CD-vel próbálkoztam USB-ről, eljutottam a kék képernyőig, ahol kiválaszthatom mirel enne szükségem, hát konkrétan nem is tudom mit kellene nekem indítani, de mindegy is, mert egyiket sem engedi...
Én azért gyanakodnék memóriahibára, mégpedig valahol nagyon az eleje körül a címtartománynak.
Adat visszaállítása: Ez nem platformfüggő. Nem fog egy program sem jobban hozzáférni a lemezhez/médiához csak azért, mert win vagy lin, debian vagy suse. Olyan programot kell alkalmazni, ami az adott peremfeltételek szerint a legalkalmasabb a célra. Ez lehet akár a Linux alól egy DD parancs, és az eredmény kézi mazsolázása, vagy egy fenékkinyalós fullautomata program akármilyen GUI-s rencer alól. Az egész attól függ, hogy neked mi egyszerűbb, mi az, amivel nem fogsz kárt tenni méginkább a sérült eszközön, fájlrendszeren és mi az adott esemény feltehető, vagy biztos oka. Én a kérdéseid alapján, ha kényes, fontos dolgokról van szó, csak az utolsó mondat miatt nem javaslom, hogy te állj neki. Egy egyszerű getdataback eredményhalmaza is olyan, hogy ott lehetséges 2-3 variáns a helyreállítás során, és adott helyzetben nagyon kell tudni, hogy melyik a megfelelő, aminek része pl. a fájl fejlécének, vagy törzsének tételes elemezgetése (egy képnél nyilván elég megnyitni, egy háromszáz oldalas word doksinál, vagy makrókban gazdag excel táblánál meg nem tudni, hogy ami helyreállt és megnyitható, az tényleg 100%-osan ép). |
Bejelentkezés
Hirdetés |