Fórum témák
» Több friss téma |
Ha már áttétel akkor inkább a bordás szíj.
Mondjuk autó vezérmű szíja. Autószerelőknél a földön szoktak heverni még sokáig használható darabok. Azt nem tudom hogy az autónál a két keréken(Mármint a bordás szíjtartó keréken) mekkora az áttétel. Lehet hogy autónként változik? A két tárcsát lehetne felhasználni, "esetleg".
1-2 höz az áttétel mert a főtengely kettőt fordul mig a vezérmű 1-et.
Több féle autó bordás kerekeiből lehet különböző áttételeket nyerni,mert nem csak a vezérműtengelyt hajtják meg a vezérmű szíjjal
![]() Tehát különböző autóknál különböző áttételeket lehet kihozni fogaskerék párosítással.Kb 1:3-1:4-ig. Vezérműtengely mindig 1:2-ben van hajtva,de autónként eltérhet a fogszám,viszont a bordás szíj osztása szabvány méretű. Idézet: , igaz, a szabványban többféle osztás szerepel. „a bordás szíj osztása szabvány méretű.” ![]()
sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy ezt a motrot hogy kell áttalakítani dinamóvá??
Dinamóvá sehogy. Generátort lehet belőle készíteni. Néhány példa:
Csak nehogy megfeddjenek a modik, hogy már X. alkalommal rakom fel a képeket. ![]() Ami kimaradt: Ez egy mosógépmotor, amiben két független, különböző fordulatszámú tekercs van. Ahhoz, hogy komolyabb teljesítményt tudj kihozni belőle, át kell tekercseltetni a kívánt feszültségre egy bizonyos fordulatra (pólusszámra) és lehetőleg 3 fázisra. De lehet négyre is.
Ha az autógenerátorba berakandó mágneseket Te sem tudod tovább olcsósítani, akkor már biztos, hogy ezzel nekem nincs tovább dolgom. A nem kell mágnes témával tudol majd foglalkozni?
Valószínűleg egy ilyennel találkoztam, a lemez ház és az alu dekni között egy műgyanta réteg adta a központosságot, ami szétszedéskor szétporlott. Ezt szétszedés után igen nehéz központosan összerakni.
Most egy darabig nem, mert megint 1 hónapra "illegalitásba vonulok".
![]() Előtte meg volt elég sürgős rendeznivalóm.
ezt össze lehet mert a két végén 2 csapágyban forog ami a burkolaton van.
erbe segítenél hogy hogyan tudom áttekercselni??
légyszi segíts!!
Nekem nem sürgős, megvárlak vele. A többiek is jobban járnak, mert Te jobban le fogod írni, mit hogyan kell csinálni, mint én.
Nem egyről beszélünk. Amit én szétszedtem, a burkolat darabjainak összeillesztésével volt a gond. Próbáld meg összerakni, és megnézni, hogy forog-e. Amit én szétszedtem, ezért indult el a kuka fele.
már összeraktam és úgy forog mint a vaj
Elviszed egy tekercselőhöz és megmondod neki, mit szeretnél.
erbe légyszi leírnád most mert nekem sűrgős lenne.
csak nincs a közelbe tekercselő
ézért kéne nekem megcsinálni.
Hát nekem most nagyon nem sürgős, mert hétfőn 1 hónapra szanatóriumba vonulok és addig még rengeteg tennivalóm akad. Van itt kismotorok tekercselése fórum, talán ott tud valaki segíteni.
Nem elég a vasmagméret, a forgórészbe kerülő mágnesek adatait is ismerni kell. Beépítés után mekkora légrés marad...
és az én motrom az ASZINKRON vagy SZINKRON ??
Én csak szorgalmasan olvasgató vagyok, figyelem a témát , egyszer hátha....
gondolom nem hobbiból mégy szanatóriumba,úgyhogy mielőbbi gyógyulást ..
A motor aszinkron. Ha a vázlatok szerint mágneseket raksz a forgórészbe, szinkrongenerátor lesz. Ha az eredeti forgórésszel akarod használni, kondenzátorokat kell rákötni és akkor aszinkron generátor lesz. Az előbbi hatékonyabb.
Én csak kísérő vagyok. Akit kísérek, az meg nem gyógyítható, CSAK igyekeznek szintentartani.
![]() De ha már ott vagyok, nehogy valamiből kimaradjak... ![]()
és milyen mágneseket kel belerakni és hogyan??
és ha új forgórést csinálok mágnesekkel akkor nem kell a külső állórészt áttekercselni??
ha az első modszert vállasztom akkor csak a forgórészt kell áttalakítanom??
úgy hogy lemaratok belölle és m ágneseket ralok rá??
Mágnesek ügyében olvasgass vissza egy-másfél évet! Az állórészt mindenképpen át kell tekerni, mert különben csak töredékét tudja, mint amire képes lenne. Ha a kisebb fordulatú rész épségben megmaradna a kiszedésnél (sok remény nincs rá), akkor már csak két fázist kell hozzátekerni.
Hétvégeken majd benézegetek. Lehet néha hétközben is, csak ott az internetes kávézóban, könyvtárban nincs mögöttem a "háttér". |
Bejelentkezés
Hirdetés |