Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy magnetronnál mit kéne mérnem, mert teljes rövidzárat mérek. Kivettem a helyéről, elégve nincs, egy Toshiba 2m248-as. Mindig kiveri a nagy fehér foglalatban lévő biztit. Én a magnetronra, vagy a diódára tippelnék. Ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
Szia! Kondenzátor nem zárlatos véletlenül? Az is tud ilyen hibát okozni.
Szia!
Húzd le a magnetronról az egyik fűtő csatlakozót,és kapcsold be a mikrót,ha ez után nem csapja ki a biztit,akkor a magnetron a hibás.
Üdv.
Nem zárlatos a kondi. Köszönöm a segítséget.
Üdv.
Majd hétvégén megnézem. A dióda nem lehet rossz esetleg? Ezt hogy tudhatom meg? Mert olvastam, hogy 5kV al lehetne megnézni, de szerintem nem kell annyi, és hogy 5 db dióda van sorba kötve benne. A választ köszönöm.
Próbáld ki amit írtam,ha továbbra is kicsapja majd a biztit,akkor lehet gyanakodni a kondira meg a diódára.Egyébként a kondi kapacitás mérővel ellenőzizhető le,a dióda pedig úgy,hogy ha egy multival megmérsz vele sorosan 12VDC-t mindkét irányba.
Sziasztok!
A tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mi lehet a hiba, ha átmenet nélkül a sütőtérre szerelt csillámok mögött durva szikrázás látszik és hallhatóan megnő az áramfelvétel, mert durván zúg a trafó ilyenkor?
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Egy Orion OM-021DG mikróm van,ami most megadta magát. Minden működik csak nem melegít. Hibát nem találtam,a biztosíték jó,a hőelemek jók,égésnyomokat nem találtam, a ventillátor működik, a csillámlemezt kiszedtem,semmi égésnyom nincs rajta,így igazán nem értem mi lehet rossz. Egyik nap még jó volt a másik reggel már nem ment,egy kicsit hangosabb lett,ennyi hibát észleltem és persze azt, hogy nem melegít. Ha valaki tud tanácsot adni,megköszönném.
Ha a hangosabb lett alatt az 50Hz-s búgást érted akkor az egyenirányító dióda vagy a magnetron ment ki. Itt a topikpan le van írva hogy kell kimérni mindkettőt.
Heló! Gondolom a megnetront védő csillámra gondoltál.
A szikrázás, a mikrohullám fémbe való csapódásától van, Ennek okozója lehet mechanikai sérülés pl: a festék réteg sérülése, vagy lehet sérült maga a magnetron antennája is. A teljesítmény felvétel és vele a zúgás ezeknek a következménye.
Köszi
mindként magnetronnál egyszerre csinálja, úgy hogy kb 15 seg ig működik és melegít, de utána elkezdődik mindkettőnél a villámlás. Hogyan tudom javítani?
Elég érdekes jelenség hogy két magnetronnál is ezt játsza egy azon mikró . Ki kell venni a magnetront s alaposan ellenőrizni a helyét, lehet hogy az antennája valahol hozzáér a lemezhez.
Délelőtt még jó volt, délutánra mindkettőnél villámok.
Kondit és a diódát vizsgáld meg, valamint a magnetront zárlatra.
Szia!
A csillám volt a hibás, az évek alatt átnedvesedett és vezetővé vált, szabályos széncsík alakult ki benne.
Sziasztok... Egy nagy durranás közepette elment a mikróm. Leverte még a nagy biztit is kinn a lépcsőházban...
Visszakapcsolás után, a mikró nem indul el, de a belső világítás igen... Mi lehet a probléma? Mit nézzek meg? Samsung grillezős mikróról van szó. Köszönöm előre is a válaszokat.
Heló. Nagyfeszkondit, diódát és a magnetront kell ki mérni első körben. Ha ezek mérve mind jók máshol lessz a hiba.Bővebben: Link
Nagyon szépen köszönöm a választ közben én is elkezdtem az elejéről olvasgatni és rengeteg sok infot találtam..... Elnézést, hogy előbb kérdeztem és csak utána kezdtem el olvasgatni, de hatalmas info mennyiség.
Köszi
Olvasgass, informálódj, itt a fórumon szinte le van irva minden a mikrók működéséről. Ha valami mégsem megy vagy nem érthető, mi segítünk
Köszönöm így lesz... A MAgnetron úgy néz ki a leírásaitok alapján, hogy rendben lesz, mert 1.3 Ohm-ot mértem rajta és a testeléssel nem mutat semmi ellenállást...
Nézem tovább. Amúgy gyanús, hogy a kondi, mivel mikor durrant, pont onnan hallottam a nagy durranást, ahol a koni van most így szétszedve.
A kondi miltiméterrel, Mohm funkcióban mérhető.Hibátlan kondinál a műszer folyamatos ellenálás növekedést mutat kb. 10Mohmig.
Akkor be kell szereznem egy új multimétert, mert csak ilyen kis alap van, Aminek az ellenállás mérőjén nincs ilyen kis érték...
200-2000-20K-2000K sajnos... Egyébként feltöltök egy angol PDF-et hátha segítség valakinek igen jól le van írva benne a gyári értékek a Samsunghoz
Üdv!
Van egy mikrom, grilles, de gondolom, ez nem befolyásoló. A problémája az lenne, hogy nagyon hangos lett. Működik rendesen, minden funkciója. Szétszedtem, hogy nem-e a ventillátor, de nem az. Lehúztam a kondenzátorról az egyik sarut, így nem zúg, nem tudom ez ad-e valamilyen támpontot a hiba mibenlétéről. Nagyon megköszönném a segítséget, itt vagy privátban bárhol. Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
Üdv!
Van egy mikrom, grilles, de gondolom, ez nem befolyásoló. A problémája az lenne, hogy nagyon hangos lett. Működik rendesen, minden funkciója. Szétszedtem, hogy nem-e a ventillátor, de nem az. Lehúztam a kondenzátorról az egyik sarut, így nem zúg, nem tudom ez ad-e valamilyen támpontot a hiba mibenlétéről. Nagyon megköszönném a segítséget, itt vagy privátban bárhol. Előre is köszönöm!!!!!!!
Szia!
Valószínüleg a trafó adja ezt a kellemetlen búgást,mivel terhelés alatt berezonál.Először nézd meg alul a rögzítő csavarjait ,hogy nincsenek-e kilazulva,majd vedd szemügyre magát a trafót is,hogy milyen állapotban van.Ilyenkor általában egy újra impregnálás segíteni szokott.
köszi szépen a segítséget, megpróbálom!
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne hogy van egy samsung grillezős mikróm és a belsejéből elkezdett lepattogni a festék.ez nagy probléma? A másik kérdésem hogy ezt mivel orvosolhatnám?
Elektromosan nem akkora gond.
Esztétikailag inkább. Ha a kajába beleesik és megeszed Újra festeni jó kérdés.... 1. Teljesen szét kell szedi a jószágot. 2. Letisztítani a régi festéktől... 3. Ismét lefesteni (mivel?). Sok kérdés merült fel bennem...
arra gondoltam hogy szétszedem,lekaparom a régi festéket aztán felcsiszolom és jöhetne valamilyen hőálló festék
Sziasztok!
Van egy mikróm, ami ívet húz. Szétszedtem, a magnetron antennáján van egy pici sérülés. Szerintetek így még használható? (csatolt kép) Érdemes még próbálkozni a házon az égésnyom lefestésével? Dani |
Bejelentkezés
Hirdetés |