Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   47 / 143
(#) matyusz hozzászólása Feb 25, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy magnetronnál mit kéne mérnem, mert teljes rövidzárat mérek. Kivettem a helyéről, elégve nincs, egy Toshiba 2m248-as. Mindig kiveri a nagy fehér foglalatban lévő biztit. Én a magnetronra, vagy a diódára tippelnék. Ha valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
(#) piros1 válasza matyusz hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Szia! Kondenzátor nem zárlatos véletlenül? Az is tud ilyen hibát okozni.
(#) Hodinka válasza matyusz hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Szia!
Húzd le a magnetronról az egyik fűtő csatlakozót,és kapcsold be a mikrót,ha ez után nem csapja ki a biztit,akkor a magnetron a hibás.
(#) matyusz válasza piros1 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Üdv.
Nem zárlatos a kondi. Köszönöm a segítséget.
(#) matyusz válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Üdv.
Majd hétvégén megnézem. A dióda nem lehet rossz esetleg? Ezt hogy tudhatom meg? Mert olvastam, hogy 5kV al lehetne megnézni, de szerintem nem kell annyi, és hogy 5 db dióda van sorba kötve benne. A választ köszönöm.
(#) Hodinka válasza matyusz hozzászólására (») Feb 26, 2012 /

Próbáld ki amit írtam,ha továbbra is kicsapja majd a biztit,akkor lehet gyanakodni a kondira meg a diódára.Egyébként a kondi kapacitás mérővel ellenőzizhető le,a dióda pedig úgy,hogy ha egy multival megmérsz vele sorosan 12VDC-t mindkét irányba.
(#) highand hozzászólása Márc 3, 2012 /

Sziasztok!

A tapasztaltabbaktól kérdezem, hogy mi lehet a hiba, ha átmenet nélkül a sütőtérre szerelt csillámok mögött durva szikrázás látszik és hallhatóan megnő az áramfelvétel, mert durván zúg a trafó ilyenkor?
(#) darkangel664 hozzászólása Márc 3, 2012 /

Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Egy Orion OM-021DG mikróm van,ami most megadta magát.
Minden működik csak nem melegít. Hibát nem találtam,a biztosíték jó,a hőelemek jók,égésnyomokat nem találtam, a ventillátor működik, a csillámlemezt kiszedtem,semmi égésnyom nincs rajta,így igazán nem értem mi lehet rossz.
Egyik nap még jó volt a másik reggel már nem ment,egy kicsit hangosabb lett,ennyi hibát észleltem és persze azt, hogy nem melegít.
Ha valaki tud tanácsot adni,megköszönném.
(#) Pety_ válasza darkangel664 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Ha a hangosabb lett alatt az 50Hz-s búgást érted akkor az egyenirányító dióda vagy a magnetron ment ki. Itt a topikpan le van írva hogy kell kimérni mindkettőt.
(#) mindenes válasza highand hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Heló! Gondolom a megnetront védő csillámra gondoltál.
A szikrázás, a mikrohullám fémbe való csapódásától van, Ennek okozója lehet mechanikai sérülés pl: a festék réteg sérülése, vagy lehet sérült maga a magnetron antennája is. A teljesítmény felvétel és vele a zúgás ezeknek a következménye.
(#) highand válasza mindenes hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Köszi

mindként magnetronnál egyszerre csinálja, úgy hogy kb 15 seg ig működik és melegít, de utána elkezdődik mindkettőnél a villámlás.

Hogyan tudom javítani?
(#) mindenes válasza highand hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Elég érdekes jelenség hogy két magnetronnál is ezt játsza egy azon mikró . Ki kell venni a magnetront s alaposan ellenőrizni a helyét, lehet hogy az antennája valahol hozzáér a lemezhez.
(#) highand válasza mindenes hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Délelőtt még jó volt, délutánra mindkettőnél villámok.
(#) mindenes válasza darkangel664 hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Kondit és a diódát vizsgáld meg, valamint a magnetront zárlatra.
(#) highand válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Szia!

A csillám volt a hibás, az évek alatt átnedvesedett és vezetővé vált, szabályos széncsík alakult ki benne.
(#) Lagunadci hozzászólása Márc 17, 2012 /

Sziasztok... Egy nagy durranás közepette elment a mikróm. Leverte még a nagy biztit is kinn a lépcsőházban...

Visszakapcsolás után, a mikró nem indul el, de a belső világítás igen... Mi lehet a probléma? Mit nézzek meg?

Samsung grillezős mikróról van szó.

Köszönöm előre is a válaszokat.
(#) mindenes válasza Lagunadci hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Heló. Nagyfeszkondit, diódát és a magnetront kell ki mérni első körben. Ha ezek mérve mind jók máshol lessz a hiba.Bővebben: Link
(#) Lagunadci válasza mindenes hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Nagyon szépen köszönöm a választ közben én is elkezdtem az elejéről olvasgatni és rengeteg sok infot találtam..... Elnézést, hogy előbb kérdeztem és csak utána kezdtem el olvasgatni, de hatalmas info mennyiség.
Köszi
(#) mindenes válasza Lagunadci hozzászólására (») Márc 17, 2012 / 1

Olvasgass, informálódj, itt a fórumon szinte le van irva minden a mikrók működéséről. Ha valami mégsem megy vagy nem érthető, mi segítünk

Köszönöm így lesz... A MAgnetron úgy néz ki a leírásaitok alapján, hogy rendben lesz, mert 1.3 Ohm-ot mértem rajta és a testeléssel nem mutat semmi ellenállást...

Nézem tovább. Amúgy gyanús, hogy a kondi, mivel mikor durrant, pont onnan hallottam a nagy durranást, ahol a koni van most így szétszedve.
(#) mindenes válasza Lagunadci hozzászólására (») Márc 17, 2012 / 1

A kondi miltiméterrel, Mohm funkcióban mérhető.Hibátlan kondinál a műszer folyamatos ellenálás növekedést mutat kb. 10Mohmig.

Akkor be kell szereznem egy új multimétert, mert csak ilyen kis alap van, Aminek az ellenállás mérőjén nincs ilyen kis érték...
200-2000-20K-2000K sajnos...

Egyébként feltöltök egy angol PDF-et hátha segítség valakinek igen jól le van írva benne a gyári értékek a Samsunghoz
(#) milanpm hozzászólása Márc 18, 2012 /

Üdv!
Van egy mikrom, grilles, de gondolom, ez nem befolyásoló. A problémája az lenne, hogy nagyon hangos lett. Működik rendesen, minden funkciója. Szétszedtem, hogy nem-e a ventillátor, de nem az. Lehúztam a kondenzátorról az egyik sarut, így nem zúg, nem tudom ez ad-e valamilyen támpontot a hiba mibenlétéről. Nagyon megköszönném a segítséget, itt vagy privátban bárhol. Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
(#) milanpm hozzászólása Márc 18, 2012 /

Üdv!
Van egy mikrom, grilles, de gondolom, ez nem befolyásoló. A problémája az lenne, hogy nagyon hangos lett. Működik rendesen, minden funkciója. Szétszedtem, hogy nem-e a ventillátor, de nem az. Lehúztam a kondenzátorról az egyik sarut, így nem zúg, nem tudom ez ad-e valamilyen támpontot a hiba mibenlétéről. Nagyon megköszönném a segítséget, itt vagy privátban bárhol. Előre is köszönöm!!!!!!!
(#) Hodinka válasza milanpm hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Szia!
Valószínüleg a trafó adja ezt a kellemetlen búgást,mivel terhelés alatt berezonál.Először nézd meg alul a rögzítő csavarjait ,hogy nincsenek-e kilazulva,majd vedd szemügyre magát a trafót is,hogy milyen állapotban van.Ilyenkor általában egy újra impregnálás segíteni szokott.
(#) milanpm válasza Hodinka hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

köszi szépen a segítséget, megpróbálom!
(#) Zs_21 hozzászólása Márc 19, 2012 /

Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne hogy van egy samsung grillezős mikróm és a belsejéből elkezdett lepattogni a festék.ez nagy probléma? A másik kérdésem hogy ezt mivel orvosolhatnám?
(#) Gafly válasza Zs_21 hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

Elektromosan nem akkora gond.
Esztétikailag inkább.
Ha a kajába beleesik és megeszed

Újra festeni jó kérdés....
1. Teljesen szét kell szedi a jószágot.
2. Letisztítani a régi festéktől...
3. Ismét lefesteni (mivel?).

Sok kérdés merült fel bennem...
(#) Zs_21 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 19, 2012 /

arra gondoltam hogy szétszedem,lekaparom a régi festéket aztán felcsiszolom és jöhetne valamilyen hőálló festék
(#) deniel hozzászólása Márc 31, 2012 /

Sziasztok!

Van egy mikróm, ami ívet húz. Szétszedtem, a magnetron antennáján van egy pici sérülés. Szerintetek így még használható? (csatolt kép) Érdemes még próbálkozni a házon az égésnyom lefestésével?

Dani
Következő: »»   47 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem