Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   69 / 626
(#) zolika60 válasza pagaby hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Úgy nézem igen.
(#) zolika60 hozzászólása Feb 14, 2012 /

Esetleg egy biliárd asztal?Bővebben: Link
(#) Lázár Péter hozzászólása Feb 14, 2012 /

Egy érdekes kütyü elektromos áramcsökkentő berendezésről kaptam meghívót, olyat mint az ingyenes kirándulás termékbemutatóval. A termék márkája Mr Plugins és csak egy hirdetésre akadtam rá. Nem tudom mennyire kamu, de jó lenne ha valaki esetleg ismerné a készülék beltartalmát tüzetesebben. És megosztaná az igen jó lenne... persze nem egy drága dolog, csak érdekes.
(#) pucuka válasza Lázár Péter hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Ha van 3000 Ft -od, vedd meg és döntsd el magad. Bármit mondhatunk, úgy sem hiszed el. A nagy hókuszpók neve is jellemző, Bedugó úr.
(#) Lázár Péter válasza pucuka hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Van 3000 Ft-m de nem erre persze, csak belekukkantottam volna mivel szédítik a hiszékenyebbeket
(#) zenetom válasza Lázár Péter hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Szia!
Esetleg ha lekapcsolja a fogyasztót, ha az áramfogysztása nagyon kicsi (standby módban van), viszont ez a kis vacak kb. annyit fogyaszt, szóval legjobb esetben ugyanott vagyunk, nem spórolunk meg semmit.
Az ilyeneknek nem szabad bedőlni, biztosan kamu!
(#) Frankye válasza zenetom hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Hallottatok az energiamegmaradás elvéről? Az energia nem vész el, nem "terem", ergo ha valami "működik", az fogyaszt. Tehát ez a tipikus esete annak, hogy a kellően "tudományos" (-nak tűnő) körítéssel a tudatlanok simán átverhetőek. Vagyis ez a cucc nem hogy spórol, de még többet is fogyaszt.
(#) Collector válasza Lázár Péter hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Én meg találtam egy kínai csodaszerkezetet, ami kb úgy néz ki, mint egy nagyobb adapter, és az van ráírva, hogy 18000W power saver. Szétszedtem, találtam benne egy marha nagy fóliakondit meg egy ellenállást. Véletlen sem power factor vagy hasonlót írtak rá..
A leghatásosabb, ha egy 1cm-es rézhasáb van benne, bedugod, és levág minden túláramvédelmet, és máris lemegy 0-ra a fogyasztás
(#) VIM válasza Lázár Péter hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Ezt pontosan a "hideg ital készítők" találják ki de, hogy pont neked akarják ezt eladni! Ne haragudj de nagyon vicces! Mr "konektor" ...vagy mi a fene?
(#) bakos13gab válasza Lázár Péter hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Itt a lényeg, hogy az órához legközelebbi konnektorba kell dugni. Ha már a mellette lévőbe dugod, akkor pont ellentétes lesz a hatása.
(#) Kovidivi hozzászólása Feb 26, 2012 /

Sziasztok!
Emlékszik még valaki a Nintendora készült DUCK Hunting című játékban a fegyver működési elvére?
Bővebben: Link
Én valami olyasmire emlékszem, hogy a nintendo alapgép percenként 20-25képet adott ki magából, és mikor lenyomtuk a tűz gombot a fegyveren, leellenőrizte, hogy a kiadott kép melyik sorában és melyik pixelében történt a gombnyomás, és ez alapján be tudta azonosítani, hogy a kacsára lőttünk, vagy sem. Ez az elgondolásom azonnal romokba dőlt, mikor kiderült, hogy ha nem a TV-re van irányítva a fegyver, nem lehet eltalálni a kacsát...
(#) Sir-Nyeteg válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 26, 2012 / 5

Ezt nem igazán értem.
A lövés pillanatában a képet besötétítette, és a kacsára ráhúzott egy fehér négyzetet. A pisztolyban pedig egy lencsével fókuszált fotodióda volt. Ha abban a pillanatban sötétet látott, akkor nem találtad el a kacsát.
A tv-n is láthattad ezt a villanást, és a linkelt videón is jól látható.
(#) Kovidivi válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Amikor én erről hallottam, akkor a fent leírt módszer jött valahonnan. Ezek szerint félreinformáltak. Köszönöm az útbaigazítást, és tényleg, a videón is jól látszik a fehér négyzet! Számomra érdekes tanulság volt
(#) kadarist válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 27, 2012 /

Szia!
Amire Te asszociáltál, az a fényceruza működési elve.
(#) Kovidivi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 28, 2012 /

Akkor ezzel kevertem. Köszi a kijavítást!
(#) vilmosd hozzászólása Márc 2, 2012 /

Vannak raero emberek: rubik robot.
(#) rockersrac válasza vilmosd hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

(#) zolika60 hozzászólása Márc 6, 2012 /

Email-ban kaptam. Tudtátok?
Idézet:
„Mire képes a mobiltelefonod (amiről esetleg Te nem is tudsz)

1. A segélyhívó szám az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a
telefon billentyűi le vannak zárva. Próbáld ki!

2. A kocsiban hagytad a kulcsokat és távol vagy a lakástól, ahol a pótkulcsot tartod? Nos az a megoldás, hogy hívd fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Neked kb. 20 cm-re kell tartanod a mobilodat a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót. Megnyílnak az autó ajtói! A csomagtér ajtóval is működik.
Tégy egy próbát!

3. Lemerült a mobiltelefonod akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, így 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltöd a telefonodat, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékod.

4. Mit tegyél, ha ellopták a mobilodat? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ez által, a lopás áldozata pedig vegyen másikat és tovább fogyasszon.
Meg kell tudnod a készüléked sorozatszámát. Ehhez üsd be: (*#06# ) HÍVÁS NÉLKÜL és minden más nélkül, és a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon a te készüléked sorozatszáma. Jegyezd fel és tartsd biztonságos helyen. Ha ellopják a telefonodat, értesítsd a társaságod operátorát, és add meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát.
Valószínűleg nem kapod vissza a telefonodat, de legalább biztos lehetsz benne, hogy aki ellopta, sohasem fogja tudni használni.
Ebben az a legfontosabb, hogy ha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni.
Ezért hát küldd tovább minden ismerősnek és ne felejtsd el felírni és biztos helyre tenni a sorozatszámodat
(#) Mybuster hozzászólása Márc 6, 2012 /

Bővebben: Link ez igazán Romantikus!
(#) Inhouse válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Próbáltad a 2-est és a 3-ast?

Üdv
Inhouse
(#) Balaa16 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Az 1-est és a 4-est tudtam, a többit nem. Kiegészíteném, hogy a 112 PIN-kódnak is jó, ha beírod hívja a segélyhívót. Próbáljátok ki!
Üdv! Balázs
(#) mugab válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 6, 2012 / 2

Remélem e fórum olvasói okosabbak a lakosság 60 százalékánál, és nem hiszik el az összes hülyeséget amit emilben kapnak.
A 2. és a 3. pont ugyanis elég nagy hülyeség...
(#) Szebence válasza mugab hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Nem tudom ismeritek-e a Discovery Channelen az Állítólag (Mythbusters) című műsort. Lényeg, hogy ehhez hasonló állításokat tesztelik, hogy igazak-e vagy sem. A 2. pontban lévő állítást is letesztelték, ami természetesen megdőlt, tehát nem igaz. Kicsit belegondolva logikusan, beláthatjuk, hogy ez nem lehetséges fizikailag.
(#) pucuka válasza Balaa16 hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

A segélyhívó nem az egész világon. Európában is csak általában.
(#) zolika60 válasza mugab hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Azt a kettőt még nem, mert nincs lemerülve a telefonom és az autómhoz nincs távirányító. De kipróbálom alkalomadtán.
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Márc 6, 2012 /

Azt a műsort már láttam, de nem minden teszt olyan, hogy megfelelhessen az alap állításnak. Persze lehet, hogy ez nem igaz, bár nem tudom, hogy esetleg nem telefon és távirányító függő-e?
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 6, 2012 / 2

Engem csak elgondolkodtat, hiszen ha egy 433MHz-es kódolt távirányító kódját egy 4kHz sávszélességű mikrofonnal egy PCM rendszeren áküldve digitálisan többszörösen kódolva és dekódolva egy szintén kb 4kHz-es hangszóró meg tud szólaltatni - az maga a csoda! A másik - ha valaki ezt el is hiszi.
(#) vilmosd válasza pucuka hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

A vilag masik oldalal egysegesen 911.
(#) eSDi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 7, 2012 / 1

Egy origo.hu cikk 2008-ból... Bővebben: Link
Itt minden le van írva ezzel kapcsolatban, így nem kell nekünk még egyszer leírni.
(#) zolika60 válasza eSDi hozzászólására (») Márc 7, 2012 /

Ilyen a NET. Évekig keringenek rajta fals dolgok is.
Következő: »»   69 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem