Fórum témák
» Több friss téma |
De ha megvan a kapcsolási rajz mértnem tudod kimérni, hogy oda mi is jön? Egyébként ajánlatos lenne újrakondizni az egészet. Az izzóhoz 3 szál megy, a táphoz meg 2. Amit te mutattál az valószinüleg a villanócső középkimente úgymond, ha ott áram jelenik meg a gyújtótrafó segítségével akkor felvillan a Villanócső.
Nem komolyan csinalom csak tod még én nem nagyon értem ezt az egészet és azért kérdem ! ! !
Hát az a baj hogy én nem nagyon értem ezt az egészet ! És azért kértem segitséget hogy mi milyen alkatrész mert nem tom !
Szia! Ha egy ellenállást nem ismersz fel egy képről és a ráírt szöveget se tudod értelmezni, akkor szerintem ne is kezdj bele mert úgy se fog sikerülni.
Idézet: Mellesleg ha nem tudod mi kell hozzá akkor mit szereztél be hozzá? „Már minden megvan kb. csak még nem tom milyen alkatrészek mennek bele mer csak egy kép van és nem tom leolvasni !”
Hát pedig a bejelöltek közt van kondi is, és még trimmer poti is de ha van kapcsolási rajz akkor aszerint kell dolgozni, nem a képet kell nézni.
Sziasztok! Szeretnék egy stroboszkópot építeni ami két ledes helyzetjelző izzót villogtat össze vissza felváltva! Természetesen nem autóba lesz hanem egészen más a terv! A lényeg hogy 12 voltos kellene! egy nyákterv és egy beültetési terv jól jönnem mert a kapcsolási rajzhoz nem értek! Esetleg egy nagyfelbontású kép hasonló építményről!
Előre is köszönöm a segítséget!
Kapcsolások, két LED-es villogó. Egyszerű olcsó, ha a tranzisztort nagyobbra cseréled akkor izzót is tud villogtatni.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy villanócsövet hogyan lehet ellenőrizni hogy működőképes-e?
Általában ami már nem életképes, annak az elektródánál az üveg erősen elvan kormolódva.
Sziasztok! szeretnék csinálni egy 1500W-os strobit de nekem nem nagyon megy a kapcsolási rajz. Ha valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném.
Ezt szeretném megcsinálni. Minden IC lábánál van egy + jel és azok hova mennek. Köszi a segítséget előre is
Idézet: „de nekem nem nagyon megy a kapcsolási rajz.” De azért a hálózati feszültséggel közvetlen operáló berendezést akarsz a nem nagyon megy tudásoddal megépiteni.. Gratt. Kezdj előbb a biztonságos dolgokkal és olvasss sokat a topicban,hasznos lehet még.
Helló. Már csináltam egy strobit ami működik is,csak nekem ez a kapcsolási rajz egy kicsit bonyolult. végülis arra akarok én ki lyukadni,hogy azokat a + jeleket össze kell-e kötni.
A pluszokat, meg a földeket összekacsolód a 7810es kimenetére, ahol a stab 10 Volt van.
A belső íven az egy vezető csík lenne, a kormolódás lennt a két elektródánál szokott lenni, és nem éri körbe a csövet.
Értem,köszönöm!Egyébként egy tetővillogóban van a cső,csak valamiért nem működik a cucc,gondoltam a cső adta meg magát mert áram alá helyezve a villogót nem csinál semmit,azért érdekelt volna hogy hogyan lehet megnézni hogy működőképes-e a cső.Nincs valami más módja?
Ami nekem eddig elszállt, az kormos volt mind. Még esetleg rá lehet mérni az elektródákra, mekkora a feszültség, esetleg lehet a gyújtókörben is a hiba.
Üdv Uraim!
Van nekem egy Astro AF1500 wattos strobim, amint tudjuk a 3darab IC-ről le vannak dörzsölve a tipusok. Valahol találtam egy régi hozzászólást egy forumban, mi szerint LM393, CD4013, CD40106 IC-k találhatóak benne. Ezeket a tipusokat be szereztem, IC foglalattal ki is cseréltem őket de sajnos nem üzemel.Ha a tirisztorra jelet küldök akkor megy. Esetleg más típusu IC-k vannak benne?? Valakinek valami ötelt ?? (egyéb alkatrészek és áramkör le van ellenörizve) Köszönettel!
Szia egy fotót tegyél fel az áramköröl
A képen az eredeti IC-kel látható.
Közben megnéztem az ic-k típusát az enyémben és az általad felsoroltak vannak benne
Igen, mind 3 IC megkapja a 12volt-ot a zennertől.
Annyira kérlek, hogy a 2 trigger IC-nél a tiedben melyik hol helyezkedik el? Csak, hogy biztos legyek benne....
Üdv Szeretnék egy As-500 strobihoz hangvezérlést csinálni tudna nekem valaki segiteni?
Ezt a strobit jó lenne lekoppintani.
A koppintással nem lenne gond, szívesen megosztom (anyukám így tanított ) csak valaki adna már egy jó tippet, hogy hol lehet a gond vagy ha tudnám, hogy honnan milyen jel/áram kell jöjjön az IC-k közt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |