Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   38 / 443
(#) IMi válasza PCB hozzászólására (») Aug 25, 2007 /

Hello!
Mielőtt törlöd a polygont nevezd át valamire (olyanra ami még nincs), töröld a polygont, majd nevezd vissza a signalt GND-re!
(#) Frankye válasza orizon hozzászólására (») Aug 25, 2007 /

Csak én nem látom, vagy ténylge "üres" a csatolt file?
(#) PCB válasza IMi hozzászólására (») Aug 25, 2007 /

Szia !

Köszi, működik

Üdv!
(#) unicorn hozzászólása Aug 28, 2007 /

Lenne egy kérdésem:
Kézzel végzem a nyákterv elkészítését (egyoldalas nyákot akarok csinálni) és eljutok egy olyan pontig, ahol már nem látok más megoldást, minthogy átkötést kell alkalmazni. Van erre valami frappáns módszer az Eagle-ben? Ti hogyan szoktátok csinálni?
(#) dpeti válasza unicorn hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

mármint az érdekelne, hogy hogyan lehet megoldani, hogy 1 oldalas maradjon a nyák, de az átkötés is szerepeljen benne valahogyan?

ha ez a kérdésed lényege, akkor tegyél bele 0 Ohm -os ellenállást az átkötés helyére...
(#) mex válasza unicorn hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

Kapcsold be a top réteget,ott készitsd el az átkötést. Nyomtatáskor csak a bottom réteget nyomtasd.
(#) unicorn válasza mex hozzászólására (») Aug 28, 2007 / 4

Na hát ez a világ leprofibb megoldása! Kár, hogy nem tudok érte pontot adni! Köszönöm
(#) mex válasza unicorn hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

(#) liliom81 hozzászólása Aug 28, 2007 /

Valaki nem tud egy olyan Eagle-t amibe nem csak 80x100 mm-ben lehet tervezni, hanem nagyobba is.
Előre is kössz.
(#) dpeti válasza liliom81 hozzászólására (») Aug 28, 2007 /

ha megveszed, akkor tud nagyobban is...
(#) Moderátor hozzászólása unicorn hozzászólására (») Aug 28, 2007

Megoldjuk.
(#) paul64 hozzászólása Aug 28, 2007 /

helló van tippetek, hogy az elvi rajz nyomtatásánál miért kapok a feliratok helyett csak fekete kockákat?
(#) Frankye válasza paul64 hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Valószínűleg az a baj, hogy a program olyan karakterkészletet használ, amit a nyomtatód nem ismer.
Egy tipp, nem biztos, hogy bejön:
Tegyél fel egy "pdf-nyomtató" progit, azzal nyomtasd ki pdf file-ba, majd onnan nyomtasd ki papírra. Nem biztos, hogy bejön, de egy próbát megér!
PDF Creator, free, magyar pdf nyomtató.
(#) unicorn hozzászólása Aug 29, 2007 /

Hogyan lehet a nyákterven 90 fokos osztásnál kissebb szöggel forgatni az alkatrészeket?
(#) MPi-c válasza unicorn hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Amikor a Move ikonal a mozgatást bekapcsolod a menüsoron megjelenik egy Angle feliratú mező. Ebbe kattintva tettszőleges értéket adhatsz meg. Először kijelölöd a mozgatandó alkatrészt (két kattintás) , majd beírod a forgatás szögét és Enter.
(#) unicorn válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

köszönöm
(#) paul64 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Kösz. Az a bajom, hogy ahhoz képest amit eddig használtam ez nagyon pilótavizsgás.
(#) PCB válasza paul64 hozzászólására (») Aug 29, 2007 /

Szia !

Idézet:
„ez nagyon pilótavizsgás.”

A tudásához képest valóban az.

Üdv!
(#) Frankye válasza PCB hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Alapból jó minden beállítás, csak OK, meg Tovább, és már kész is.
(#) PCB válasza Frankye hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szia !

Ezt mire írtad ?

Üdv!
(#) Frankye válasza PCB hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Én írtam:
Idézet:
„Tegyél fel egy "pdf-nyomtató" progit...”

Paul64 írta:

Idézet:
„Kösz. Az a bajom, hogy ahhoz képest amit eddig használtam ez nagyon pilótavizsgás.”

Te írtad:
Idézet:
„„ez nagyon pilótavizsgás.”
A tudásához képest valóban az.”

Erre írtam:
Idézet:
„Alapból jó minden beállítás, csak OK, meg Tovább, és már kész is.”
(#) paul64 válasza Frankye hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Oké akkor nekem írtad? A pilótavizsgát arra értettem, hogy arra a célra amire a fórum többsége használja arra túl bonyolult. Én kisszériás gyártással foglalkozom és az a benyomásom elsősorban olyan emberek csinálták, akik csak 20 rétegű pc alaplapok tervezését tudták elképzelni, mint projectet. Az egész túl németes nekem. De sajnos szűk a kínálat.
(#) PCB válasza Frankye hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szia !

Idézet:
„A pilótavizsgát arra értettem, hogy arra a célra amire a fórum többsége használja arra túl bonyolult.”

Én erre írtam, hogy bonyolult a kezelése ahhoz képest ahogy rajzol a program.

Üdv!

(#) unicorn hozzászólása Aug 30, 2007 /

Eagle-ben hogyan lehet ezt megcsinálni? Mármint azt, hogy megtervezem a nyákot, majd a vezetékeket kitöltő üres részt feltöltöm, és így azokat nem kell lemaratni.
(#) PCB válasza unicorn hozzászólására (») Aug 30, 2007 /

Szia !

Itt láthatsz és hallhatsz pár dolgot az Eagleről

A problémád megoldása is ott van (auto-GND létrehozása)

Üdv!
(#) Frankye válasza paul64 hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Én a pdf nyomtatóra írtam, hogy nem pilótavizsgás, hiszen erre válaszolva írtad... Nézd a hsz.-ok számait! :nezze:
(#) Frankye válasza (») Aug 31, 2007 /

Na jó, ne OFF-oljuk szét a topicot, lényeg, hogy az Eagle elég bonyolult szerzet, de lehet használni az egyszerűbb dolgokra is, a nyomtatáshoz meg paul64-nek segítségént jó a pdf nyomtató.
(#) elektrocad válasza Frankye hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Azt azért nem gondolom, hogy bonyolult szerzet. Nem szabad elfelejteni, hogy az Eagle profiknak készült. A profi programok közül viszont nagyon egyszerű a kezelése. Csak össze kell hasonlítani például egy OrCAD-del vagy egy PADS-szal. Az utóbbi azonban jóval profibb is. A neve pedig nem a sas madárból ered, az már csak másodlagos, hogy a madár a logójuk. A név eredete (csak a nagybetűket olvasd): Easily Applicable Graphical Layout Editor. Aki néha jár a gyártó honlapján, ott találkozhat vele.
Magyar fordításban: Könnyen Alkalmazható Grafikus Tervrajz Szerkesztő. A magyar nagybetűk egybeolvasva azért elég furcsán hangzik. Remélem ezt nem fogjátok használni. És nem lesz az EAGLE-ből KAGTS.
(#) PCB válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 31, 2007 /

Szia !

Idézet:
„Könnyen Alkalmazható.......”

A bonyolultság és a könnyű elég relativ fogalom
Akkor könnyű ha már tudsz mindent.

Üdv!
(#) paul64 hozzászólása Aug 31, 2007 /

Böngészem a leírást és nem találok utalást arra, lehet-e az alkatrészeket automatikusan elrendeztetni? Bocs ha már lett volna róla szó.
Következő: »»   38 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem