Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   86 / 282
(#) béla papa hozzászólása Márc 1, 2012 /

eddig rendesen működő töltő tápegységem terheletlenül azaz a kimeneti vége nem volt csatlakoztatva a levegőbe lógott.kiverte a hálózati biztosítékot.Semmi jelenség nem volt tehát nem volt fény csak egy halk puffanás szerű hang és némi amperszag,Szerintetek mi lehet a probléma? A 230 v -os bemeneti oldalnál ohm mérővel totál zárlat nem mérhető (730 ohm van)Sajnos semmi rajzom nincs a töltő tipusa LSED110DA20100-01
A segítséget előre is nagyon köszönöm Béla papa
(#) bbalazs_ válasza béla papa hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

Mindenkeppen ki kell nyitnod. Foto nem artana.
Latatlanban a diodahidra tippelnek.
(#) béla papa válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 1, 2012 /

kinyitom a tápot de mivel már elég késő van valószínűleg csak holnap fogom megtenni .Addig is kösz holnap küldöm a fotót
(#) hobbi53 válasza lsilent hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

A kondit levettem igyis zárlat,pc táprol adtamneki 3.3V és a délihid melegszik sajnos 82801 dbm.A dbm helyett fellehetenni db-set? Bontott lenne,vagycsak ujjal probálkozzak?
(#) viezer válasza lsilent hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Az volt. Köszi a tipp-et. Szerencsém volt, mert egy reflow segített trajta.
(#) JoeT81 válasza viezer hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Szia!
Nekem is ez a problémám ami neked is volt az Acer Aspire 5520-as notival.
Sikerült-e megtalálnod a hibát?
Köszi a választ előre is.
(#) viezer válasza JoeT81 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Igen. Az volt amit Isilent tippelt. Az északi híd. Újramelegítéssel helyrejött.
(#) JoeT81 válasza viezer hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Esetleg le tudnád írni nagy vonalakban hogyan kell ezt az újramelegítést csinálni?
Köszönöm előre is!
(#) viezer válasza JoeT81 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

130 sec alatt melegíted 150 fokra, tartod a 150 fokot 20 sec-et. Ekkor vagy 150 sec-nél. Utánna 50 sec alatt felmelegíted 205 fokra és így tartod 30 sec-et. A hűtési ciklus gyorsabb legyen mint a melegítési, konkrétan 205-ről 20 fokra 93 sec alatt kell eljútni. Én sok alaplapot javítottam ezzel a módszerrel. Én infraégővel melegítem és folyamatosan mérem a hőmérsékletet. Sok sikert!
(#) lsilent válasza hobbi53 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

Nem ismerek sima db-set. dbm, fbm, gbm, hbm, ibm. Melyik van neked? Ha tuti jó a használt mehet az is, ha föl tudod golyózni.
(#) lsilent válasza viezer hozzászólására (») Márc 2, 2012 /

a 205 fokot kicsit keveslem, mehettál volna följebb úgy 20-30 fokot. Félő hogy így nem lesz túl stabil a kicsike.
(#) djhusi hozzászólása Márc 2, 2012 /

Heló!

Szeretnék vásárolni egy lpc debugger kártyát.
Ilyesmit:
http://image.made-in-china.com/4f0j00oCstQIMdaagu/Laptop-Mini-PCI-E...rd.jpg
Érdeklődnék, hogy országon belül valakitől valahogyan ez nem lenne-e lehetséges. (lehetőleg ne vatera)

Kösz előre is!
(#) hobbi53 válasza lsilent hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

FW 82801DB /L4200206 /SL6DM, Ezvan a chipen igaz ezt p3 asztali alaplaprol vettemle. SL6DM ez a szám van a dbm-esenis.Szerinted ha rendelek egy felgolyozott használtat az ebay-en az jolehet?aztirja tesztelt.
(#) viezer válasza lsilent hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Többen mondták már ... A megjavítottak 10%-a visszajön. 90-el nincs probléma. A melegítésnél még egy chip-et sem égettem el, púposítottam fel.
(#) viezer válasza djhusi hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Helló! Nekem is van 3 hasonló kártyám, külömböző foglalatuak. Az enyémek laptopra nem használhatók, csak desktopra! Hiába ott vannak a foglalatok, de akkor sem mutat hibát. Mindíg FF-et mutat laptopnál.
(#) wirth hozzászólása Márc 3, 2012 /

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy alacsony feszültség okozhat-e fagyást laptopoknál van egy clevo M40AE lapim
de sajnos nem az eredeti töltőjével az eredeti 20 voltos lenne a mostani 18 v ad le elvileg de terheléskor le esik kb 16-15 voltra ez miatt fagyhat a gép és még egy kérdés ugyan ez miatt szemcsésedhet -e az lcd kijelző mintha 8 bites képet adna de külső monitoron tőkéletes a képe válaszotok köszönöm
(#) bbalazs_ válasza wirth hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Elvileg MAGABAN csak a 20 helyett 18V meg nem szokott okozni gondot, de ha 16ra leesik, az mar bizony igen.
De probald ki eredeti vagy 20V-os es megfelelo amperszamu tappal, ha azzal nem fagy, akkor ez volt a hiba.
(#) wirth válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

köszi én erre vetek hogy ez a probléma de majd meg próbálok keríteni egy hozzá illőtápot remélem ez meg oldja a problémát
(#) Ninoo válasza lsilent hozzászólására (») Márc 3, 2012 /

Amit most észrevettem, játék közben váltogatja a kártyákat. Olyankor a felbontást is megváltoztatja, de ami rosszabb, hogy néha megáll minden 3-4mp-re.Mint amikor kifagy a gép.Ez játéknál van.

Az erőforrás figyelő szerint(mozilla van nyitva, meg a skype fut) van 90MB hardverek számára fenntartva, használatban kb 2GB,módosított 13MB,készenléti 2GB, és 20MB szabad.
Például nyitok egy újablakot böngészőben, picit begondolkozik(1-2sec), vagy megnyitok pl total commandert, nem mindíg, de van hogy 5-10sec között kell várni.
hegusp
(#) lsilent válasza Ninoo hozzászólására (») Márc 4, 2012 /

Az nvidia vezérlőben be lehet állítani fixre, hogy melyik videót használja egy adott alkalmazás. Ezek a megakadások, egyik barátom asusa csinálja, nincs rá gyógymód. Olvastam már hasonló hibát vinyó miatt, wd blue és wd greennél főleg a 320-asnál. Szintén nincs megoldás. Talán az, hogy külső progival meg kell próbálni letiltani a merevlemez, belső energiagazdálkodási app-ját.
(#) viezer hozzászólása Márc 5, 2012 /

Helló! Adoot egy Aspire 7745-os laptop, amin a tulajdonos BIOS update közben áramtalanított. Próbálgatott mindent és mikor ezt elindította érezte, hogy nem jót tesz és áramtalanította a laptopot. Ezután már nem indult el többet a gép és sajnos nincs kép sem. Phoenix BIOS van rajta. Tud valaki segíteni? Előre köszönöm.
(#) kissmiska válasza viezer hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Crisis disk kell hozzá, én már csináltam Phoenix bios-os Acer-t, USB-s floppyról ment

http://www.wimsbios.com/forum/topic10069.html

A linken nem pont az a típus van ami neked van, de az eljárás hasonló
(#) viezer válasza kissmiska hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Köszi. A DOS-os BIOS 2.5 MB. Nem tudom, hogy teszem rá egy FDD-re.
(#) kissmiska válasza viezer hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Nem 2,5 mega a binárisa, csak mellé van pakolva a flasher program is. Meg kell keresni a géphez való .rom-ot és azzal kell dolgozni!!!
(#) alexandr13 hozzászólása Márc 5, 2012 /

Üdv.mindenkinek,sziasztok-van egy nagy gondom éspedig,rendelkezem már egy jó pár éve egy laptop-al Dell Latitude D800-as modell,eddig minden rendben volt vele csak most nem éspedig a bekapcsoláskor nem ismeri fel az operációs rendszert ami XP-csak mind újra kapcsolja magát a Bios-ban beenged,de itt nem tudom beállítani cd-meghajtót ,hogy legyen elsődleges és innen induljon a Windows ,tehát a cd-öl,hogy újra tudjam telepíteni az operációs rendszert kellene valami configuracion password amit sajnos nem tudok mivel nem kellet járnom a bios-ban soha és amikor vettem a laptop-ot használtan hát én nem is gondoltam, hogy lehetségesen le van kódolva a bios-a nagy kérdésem az lenne,hogy mit tudjak kezdeni vele?meg tudom én javítani valahogyan itthon?tudtok adni valami ötletet számomra?
Köszönöm előre is segítségeteket.
Egy kellemes napot mindenkinek,sziasztok,Alex.
(#) viezer válasza kissmiska hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Régebben egy Phoenix-es Toshibával kinlódtam és úgy olvastam, hogy a gyártó site-ján lévő .wph-t kell átnevezni BIOS.wph-ra és a Crisis-es flash azt írja fel! Evidens, nem is működött. Ezeket a ROM filekat honnan lehet letölteni? Köszönöm.
(#) hobbi53 hozzászólása Márc 7, 2012 /

Köszönöm a segitséget lsilent-nek egyenlöre az ibm T42 öt félreteszem késöbb rászánom magam a bga cserére.Vasárnap vettem a lomipiacon egy hp nc 6000 es hibásat.Töltöre csatlakoztatva villog a töltö zárlat mindjárt az elsö fetnél 6694 es cseréltem mostmár van 5v és 3.3v viszont ha visszateszem a bekapcsolopanelt ugyanugy villog a hálozatitöltö halk kattogás hallatszik a ventilátoris probál elindulni a bekapcsolopanelt cseréltem másikra azzalis eza jelenség.Hol keressem a hibát?
(#) Hercooles hozzászólása Márc 8, 2012 /

Sziasztok!

Ventilátort fix fordulaton szeretném járatni.A laptop csatlakozójának sárga vezetékes részén fix 3.25V mérhető, ami elvileg szenzorjel (???), a piros vezetékes szálán 0-x V-ig mérhető feszültség. Kérdés az, hogy a sárga 3.25V-os csatlakozásra rá lehet-e kötni a ventilátor pozitív szálát mindenféle áramköri stb károsodás nélkül?
A gép csak irodai felhasználásra van használva, nem lesz túlterhelve, stb.
Köszönöm
(#) Ninoo válasza lsilent hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Szia!
Tudsz progi nevet mondani?
hegusp
(#) lsilent válasza Ninoo hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

itt olvasgass, nem mélyültem bele a témába.
itt
Következő: »»   86 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem