Fórum témák
» Több friss téma |
eddig rendesen működő töltő tápegységem terheletlenül azaz a kimeneti vége nem volt csatlakoztatva a levegőbe lógott.kiverte a hálózati biztosítékot.Semmi jelenség nem volt tehát nem volt fény csak egy halk puffanás szerű hang és némi amperszag,Szerintetek mi lehet a probléma? A 230 v -os bemeneti oldalnál ohm mérővel totál zárlat nem mérhető (730 ohm van)Sajnos semmi rajzom nincs a töltő tipusa LSED110DA20100-01
A segítséget előre is nagyon köszönöm Béla papa
Mindenkeppen ki kell nyitnod. Foto nem artana.
Latatlanban a diodahidra tippelnek.
kinyitom a tápot de mivel már elég késő van valószínűleg csak holnap fogom megtenni .Addig is kösz holnap küldöm a fotót
A kondit levettem igyis zárlat,pc táprol adtamneki 3.3V és a délihid melegszik sajnos 82801 dbm.A dbm helyett fellehetenni db-set? Bontott lenne,vagycsak ujjal probálkozzak?
Az volt. Köszi a tipp-et. Szerencsém volt, mert egy reflow segített trajta.
Szia!
Nekem is ez a problémám ami neked is volt az Acer Aspire 5520-as notival. Sikerült-e megtalálnod a hibát? Köszi a választ előre is.
Igen. Az volt amit Isilent tippelt. Az északi híd. Újramelegítéssel helyrejött.
Esetleg le tudnád írni nagy vonalakban hogyan kell ezt az újramelegítést csinálni?
Köszönöm előre is!
130 sec alatt melegíted 150 fokra, tartod a 150 fokot 20 sec-et. Ekkor vagy 150 sec-nél. Utánna 50 sec alatt felmelegíted 205 fokra és így tartod 30 sec-et. A hűtési ciklus gyorsabb legyen mint a melegítési, konkrétan 205-ről 20 fokra 93 sec alatt kell eljútni. Én sok alaplapot javítottam ezzel a módszerrel. Én infraégővel melegítem és folyamatosan mérem a hőmérsékletet. Sok sikert!
Nem ismerek sima db-set. dbm, fbm, gbm, hbm, ibm. Melyik van neked? Ha tuti jó a használt mehet az is, ha föl tudod golyózni.
a 205 fokot kicsit keveslem, mehettál volna följebb úgy 20-30 fokot. Félő hogy így nem lesz túl stabil a kicsike.
Heló!
Szeretnék vásárolni egy lpc debugger kártyát. Ilyesmit: http://image.made-in-china.com/4f0j00oCstQIMdaagu/Laptop-Mini-PCI-E...rd.jpg Érdeklődnék, hogy országon belül valakitől valahogyan ez nem lenne-e lehetséges. (lehetőleg ne vatera) Kösz előre is!
FW 82801DB /L4200206 /SL6DM, Ezvan a chipen igaz ezt p3 asztali alaplaprol vettemle. SL6DM ez a szám van a dbm-esenis.Szerinted ha rendelek egy felgolyozott használtat az ebay-en az jolehet?aztirja tesztelt.
Többen mondták már ... A megjavítottak 10%-a visszajön. 90-el nincs probléma. A melegítésnél még egy chip-et sem égettem el, púposítottam fel.
Helló! Nekem is van 3 hasonló kártyám, külömböző foglalatuak. Az enyémek laptopra nem használhatók, csak desktopra! Hiába ott vannak a foglalatok, de akkor sem mutat hibát. Mindíg FF-et mutat laptopnál.
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy alacsony feszültség okozhat-e fagyást laptopoknál van egy clevo M40AE lapim
de sajnos nem az eredeti töltőjével az eredeti 20 voltos lenne a mostani 18 v ad le elvileg de terheléskor le esik kb 16-15 voltra ez miatt fagyhat a gép és még egy kérdés ugyan ez miatt szemcsésedhet -e az lcd kijelző mintha 8 bites képet adna de külső monitoron tőkéletes a képe válaszotok köszönöm
Elvileg MAGABAN csak a 20 helyett 18V meg nem szokott okozni gondot, de ha 16ra leesik, az mar bizony igen.
De probald ki eredeti vagy 20V-os es megfelelo amperszamu tappal, ha azzal nem fagy, akkor ez volt a hiba.
köszi én erre vetek hogy ez a probléma de majd meg próbálok keríteni egy hozzá illőtápot remélem ez meg oldja a problémát
Amit most észrevettem, játék közben váltogatja a kártyákat. Olyankor a felbontást is megváltoztatja, de ami rosszabb, hogy néha megáll minden 3-4mp-re.Mint amikor kifagy a gép.Ez játéknál van.
Az erőforrás figyelő szerint(mozilla van nyitva, meg a skype fut) van 90MB hardverek számára fenntartva, használatban kb 2GB,módosított 13MB,készenléti 2GB, és 20MB szabad. Például nyitok egy újablakot böngészőben, picit begondolkozik(1-2sec), vagy megnyitok pl total commandert, nem mindíg, de van hogy 5-10sec között kell várni. hegusp
Az nvidia vezérlőben be lehet állítani fixre, hogy melyik videót használja egy adott alkalmazás. Ezek a megakadások, egyik barátom asusa csinálja, nincs rá gyógymód. Olvastam már hasonló hibát vinyó miatt, wd blue és wd greennél főleg a 320-asnál. Szintén nincs megoldás. Talán az, hogy külső progival meg kell próbálni letiltani a merevlemez, belső energiagazdálkodási app-ját.
Helló! Adoot egy Aspire 7745-os laptop, amin a tulajdonos BIOS update közben áramtalanított. Próbálgatott mindent és mikor ezt elindította érezte, hogy nem jót tesz és áramtalanította a laptopot. Ezután már nem indult el többet a gép és sajnos nincs kép sem. Phoenix BIOS van rajta. Tud valaki segíteni? Előre köszönöm.
Crisis disk kell hozzá, én már csináltam Phoenix bios-os Acer-t, USB-s floppyról ment
http://www.wimsbios.com/forum/topic10069.html A linken nem pont az a típus van ami neked van, de az eljárás hasonló
Köszi. A DOS-os BIOS 2.5 MB. Nem tudom, hogy teszem rá egy FDD-re.
Nem 2,5 mega a binárisa, csak mellé van pakolva a flasher program is. Meg kell keresni a géphez való .rom-ot és azzal kell dolgozni!!!
Üdv.mindenkinek,sziasztok-van egy nagy gondom éspedig,rendelkezem már egy jó pár éve egy laptop-al Dell Latitude D800-as modell,eddig minden rendben volt vele csak most nem éspedig a bekapcsoláskor nem ismeri fel az operációs rendszert ami XP-csak mind újra kapcsolja magát a Bios-ban beenged,de itt nem tudom beállítani cd-meghajtót ,hogy legyen elsődleges és innen induljon a Windows ,tehát a cd-öl,hogy újra tudjam telepíteni az operációs rendszert kellene valami configuracion password amit sajnos nem tudok mivel nem kellet járnom a bios-ban soha és amikor vettem a laptop-ot használtan hát én nem is gondoltam, hogy lehetségesen le van kódolva a bios-a nagy kérdésem az lenne,hogy mit tudjak kezdeni vele?meg tudom én javítani valahogyan itthon?tudtok adni valami ötletet számomra?
Köszönöm előre is segítségeteket. Egy kellemes napot mindenkinek,sziasztok,Alex.
Régebben egy Phoenix-es Toshibával kinlódtam és úgy olvastam, hogy a gyártó site-ján lévő .wph-t kell átnevezni BIOS.wph-ra és a Crisis-es flash azt írja fel! Evidens, nem is működött. Ezeket a ROM filekat honnan lehet letölteni? Köszönöm.
Köszönöm a segitséget lsilent-nek egyenlöre az ibm T42 öt félreteszem késöbb rászánom magam a bga cserére.Vasárnap vettem a lomipiacon egy hp nc 6000 es hibásat.Töltöre csatlakoztatva villog a töltö zárlat mindjárt az elsö fetnél 6694 es cseréltem mostmár van 5v és 3.3v viszont ha visszateszem a bekapcsolopanelt ugyanugy villog a hálozatitöltö halk kattogás hallatszik a ventilátoris probál elindulni a bekapcsolopanelt cseréltem másikra azzalis eza jelenség.Hol keressem a hibát?
Sziasztok!
Ventilátort fix fordulaton szeretném járatni.A laptop csatlakozójának sárga vezetékes részén fix 3.25V mérhető, ami elvileg szenzorjel (???), a piros vezetékes szálán 0-x V-ig mérhető feszültség. Kérdés az, hogy a sárga 3.25V-os csatlakozásra rá lehet-e kötni a ventilátor pozitív szálát mindenféle áramköri stb károsodás nélkül? A gép csak irodai felhasználásra van használva, nem lesz túlterhelve, stb. Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |