Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
EA7386s erősítő. A végfok panelen már szinte mindent kicseréltem,mindent megmértem,végtranzisztorok jók,BD809-810, a panel kivezérlésjelzője mégis kb 50%-on megy a másik oldalhoz képest,de a hangsugárzón is hallható a különbség. Valakinek van ötlete,hogy miért????
sajnos ezt nem tudom de a fejebb levő téma nyitásomnál ott van a szerviz utmutató de én abban nem jövök ki.megkérhetnélek arra hogy bele néz mert még ha veszek bele egy másik trafót akkor sem tudom hogy milyen kell bele.a trafó kimenetelét mértem azt az 5szál kábelt és van külön a rádiónak az áram csatlakozója az sem mutat áramot!
sajnos nem értem hogy a primeren mit értesz mit kell mérnem?
Az erősítőmmel kapcsolatosan volna valakinek ötlete???megköszönném
Csak tippelni tudok. Azt kéne megnézni, hogy a végfok modulok azonos szintű jelet kapnak-e. Ehhez ideiglenesen össze lehet kötni a bemeneti pontot a hordozó NYÁK-on, és ekkor vizsgálni a különbséget, ha van, akkor a végfok modulon még valami rossz (pl. visszacsatoló körben ellenállás, elkó), ha egyforma, akkor az előfokozatokban lehet rendellenesség.
Oké,köszi!
Most végigmérem az összes ellenállást. BC212 lehet gyárilag hibás?merthogy ezeket is kicseréltem és a többi tranzisztort is. A végfok modulon van egy trimmer ez mi lehet?? Estleg egy rajzod nincs véletlenül??
de az hol van?én nem vagyok toppon ebben a témában.
A bekapcsológombot nyomd be, és a tápcsatlakozón mérj, szakadásvizsgálóval is jó lesz. (természetesen ne legyen bedugva a konnektorba (csak a félreértések elkerülése végett ))
a trafóig elmegyen az áram azt már néztem.de a trafót nem vesszi körbe semmi más kondi vagy kapcsolo vagy ellenálások!de szálszakadás nem hiszem hogy lene a trafőn kivül talán a trafó belsejében de sajnos akkor vennem kell egy másik trafót csak nem tudom milyen kell bele.ezért raktam ki a szerviz letölthető dokumentumát!
Helló. A segítségeteket szeretném kérni. van egy Sony 530ES tipusú erősítőm. és amikor bekapcsolom pirosan világít majd átvált zöldre a led majd megint pirosra pillanatok alatt és lekapcsol. Megmértem két-két vezetéken a fesz.-t ami a kimeneti panelra megy rá ahol a relé is található de mindegyiken csak kb. 6-6V van és úgy vettem észre hogy ez kevés ahhoz hogy a relé behúzzon mert elvileg 20V-os. Nem tudom mi lehet a hiba.
Sziasztok.
Nekem olyan erősítő problémám van hogy bekapcsoláskor folyamatosan búg és a Hang kimeneten is ugyan akkor a a feszültség mint a troidból ami kijön. Ez egy monós erősítő(végfok) 100w teljesítménnyel. Kicseréltem már az összes tranzisztor is. -Mivel scópom nincs a puffer kondikat se tudtam le ellenőrizni.Látható sérülés nincs. Mérések +/- 36-40 V egyen áram jön ki a troidból. A kondi 4700 micro F-sak 40V Köszönöm előre is a válaszokat
Üdv mindenkinek!
Kellene nekem egy kapcsi rajz egy Philips Ah 305 erősítő végfokjáról... Előre is köszönöm mindenkinek
Sziasztok,
Kaptam egy barátomtól egy Onkyo A-8870 típusú erősítőt, viszont olyan gond van vele, hogy Input teljesen véletlenszerűn (de elég sűrűn) átvált a következő bementre és vissza. Ekkor kattan is az erősítő... Találkozott már valaki ilyesmivel, illetva van ötlet hogy mivel lehet gond, hogyan lehetne javítani? Köszönettel,M.
Újabb bezárásra ítélendő totyik. Nem volt elég erősítős, legalább 30 van.Bővebben: Link
bocsánat, nem tudtam, hogy adott típusra nem lehet nyitni új topikot...
M.
Az a gond, hogy ilyen készülék, lehet, hogy 5 év múlva hibásodik meg, és azt is szervizbe viszik. Addig ez meg itt áll, senki rá sem néz......
Konkrétan én itt tettem volna fel a kérdést.
ez egy igen régi típus (és híres), így szerintem ezzel már sokaknak lehet tapasztalata.
M.
Én sem ismerem (ez nem jelent semmit), bár nekem is van ilyen gyártmányú erősítőm (A-9511). Nem lehet azért ebből túl sok. Tudod, a Ferrari is híres, még sincs vele sokunknak semmi tapasztalat.
Rákerestem Guglin, sosem láttam ilyet élőben. Ennek is - gondolom - motoros a műsorválasztó kapcsolója. Lehet, hogy a pozíció érzékelés vacakol, vagy a vezérlés kattant be, pl. tápprobléma miatt. Lehet bármilyen kh. is. Ezek csak ötletek. A kattogás meg azért van, mert a váltás idejére kiejti a relét (leválasztja a hangládát).
Sziasztok.
Valakinek biztos van a tarsolyában válasz a kérdésemre/problémámra. -3 tranzisztoros erősítő sort szeretnék összerakni npn-ekből, amihez a jószágok már meg vannak. A lényeg, hogy van egy 555-ös astabil, ez szépen működik-> innen a jelet szeretném 40A 12V-ban "megszólaltatni." Esetleg ehhez a sima négyszögjel erősítéshez van valakinek egy alapkapcsolása, ami esetleg némi átépítéssel a számomra jó lehet. Szűrés és semmi más nyalámság sem kell bele, nem akarok lecsapni belőle semmit sem. Egyszerű, de erős jószágra volna szükségem. A segítségeteket előre is köszi, üdv, B.Panther
Üdvözletem!
Olyan problémám volna nekem hogy van egy fekete házas, asszem tungsramos 100W-os erősítőm (tranziszoros) Valami kór405. Azt mondta valaki És egyik napról a másikra elszállt a jobb oldal. A hangszóró jó megnéztem, de hiába kötök rá akármit nem szólal meg. Mit lehet ilyenkor tenni? Másik: 2.1 hangfalamnál van az hogy ha állítom a hangerőt akkor vannak részek ahol nem szól sztereóba. Ezt csak poti cserével lehet megoldani, hogy mindenütt sztereó legyen?
Csinálj egy fotót róla ilyenről még nem hallottam.
Sziasztok! Egy olyan problémám van: 2napja rakattam a kocsiba zenét..1000watt-os mélyláda+egy sony xplod erősítő! Egy darabig működött,aztán gondolt egyet és teljesen elszált. Olyat csinál: hogy ha bedugom az rca-t az erősítőbe, avgy a magnóba,az erősítő pirosan világít,ha kihűzom zöld! Vettem új kábelt, azzal is ezt csinálja...:S Lehet h a kábelek voltak szar minőségüek?
Tiszteletem.
Nekem egy Pioneer sa 330-as erősítővel akadt problémám. Két 1A-es biztosíték helyett az egyik 2.5-ös volt beletéve ,(nem azzal van kapcsolatban amire a hangfalakat kötöm, hanem a trafó mellett van). A következő történt, kiégett az 1A-es biztosíték, és kikapcsolódott. Kicseréltem 2.5ösre próbaképpen, mert csak az volt itthon, de búgó hangot ad ki, és pislákol a bekapcsolást jelző fény is. El is kezdett füstölni. Kihúztam az ic-ket, és aztán simán világított a jelző fényecske. Két db kondi melegedett fel, amikre ez volt írva: (1) s4bv. (2) rgc22-0.22 kx2 20. A kérdésem az lenne, hogyha ezt a 2db alkatrészt kicserélném, megoldódhat a probléma? Vagy ez nem olyan egyszerű? (a trafó nem melegszik) Köszönöm előre is: Anti rajz
Vagy esetleg van valaki aki nógrád megyében erősítőket javít?
Sziasztok!
Van egy Thomson DPL660HT erősítő, amin minden tökéletesen működik, de nincs hang. Mik a hibalehetőségek? Nekem azt mondták, h valószínűleg végfok ic a hiba.. Érdekelne más hozzáértő hozzászólása is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |