Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Akkor keresek itthon egy másik USB kábelt biztos ami biztos. Az USB tápfeszültség vezetéke valószínűleg jó, mert a bemérést USB hátlap és ezzel a kábellel végeztem és nem tapasztaltam tápfeszvesztést. De az ördög nem alszik. Megmérem az USB tápfeszt is.
Berakom akkor az MCLR felhúzót és átnézem az oszcillátor elemeinek környékét is. A D+ és D- környékét ellenőriztem tegnap a leírásod alapján, ott gondot nem találtam. A Vusb 3.x Voltja létrejön, a kondenzátora a leírásod szerinti. Tápszűrőkondik beépítve. USB csati fülei beforrasztva. De természetesen mindent ellenőrzök ismét a lista szerint. Eredményeket csak délután, este tudok mondani, mert a klón a cégnél található. Köszönöm így előre is a segítségedet
Sziasztok... Készítettem én is gy pickit2 Szilva féle klónt. Minden alkatrészt kaptam hozzá Szegeden, csak két tétel nem jött össze. Egyik az L1 induktivitás 2 raszteres álló kivitelben, és a legfontosabb alkatrész a PIC. Mivel ezt mindenképpen rendelnem kellene valahonnan postán (pl. SOS electronic), akkor már egyszerűbb és célravezetőbb lenne, ha megkérnék valamelyikőtöket, aki szintúgy jár elektronikai boltokban és van a birtokában működő PIC égető, hogy ezt felprogramozva elpostázná nekem. Természetesen minden költséget állok! Köszönöm a segítséget, többi infót inkább privát üzenetben... Üdv! fatti
Sajnos a ma esti ténykedésemnek sem lett eredménye.
-Cseréltem portot, és használtam másik USB kábelt. (gyári Siemens pár évig már gond nélkül üzemelt egy USB-MPI illesztővel) nem lett jó. -Noti USB feszültsége 5.08V -Beraktam a felhúzóellenállást az MCLR és az 5V közé, nem változott. -oszcillátor és USB rész ellenőrizve, hibát nem találtam. -Vusb kondenzátor 470nF, rajta a feszültség 3.34V -Az összes 100nF kondenzátor beültetve, hagyományos és smd keverten. -USB csatlakozó fémháza általi átkötés jó. -A nyomógombon 4.97V van benyomva 0V. Bár rászántam cirka 2 órát sajnos okosabb nem lettem és minden ugyanolyan, mint tegnap este volt. Holnap kipróbálom majd másik gépen és tovább mérek és ellenőrzök.
Az notid USB tápja lesz a ludas az 5,08V.
Kellene csinálnod egy USB kábelt amibe raksz egy (schottky)diódát sorba a tápvezetékbe. Az leszedi a felesleget.
Lehetséges, de hazahoztam és épp az előbb kipróbáltam egy asztali gépen, ahol az USB feszültség 4,96V. Sajnos szinte ugyanaz a probléma. Csak míg tegnap este a Vdd kalibrációt el tudta végezni (bár rosszul), ma délelőtt itthon már a tegnapelőtti hibaüzenetet kaptam.
Mindegy, elpakoltam és délután ismét nekiesek. Természetesen köszönöm a segítségedet neked is.
Nem fértem be a módosítási időbe.
Még egy gyors kérdés. A Vdd kalibráció mit is csinál? Ugye végrehajtom, mikor kéri, hogy mérjek, a 4V-nál mérek (esetemben 4.28V-ot) és ezt beírom, ha épp olyanja van elfogadja és lefuttatja a kalibrációt. Ezután ha a főképernyőn beírok egy Vdd értéket (természetesen semmi sincs a pickitre csatlakoztatva) és bekapcsolom, akkor cca. 0,3V-al kevesebbet ad ki a Vdd lábon. Szóval, mind ha én állítottam volna el a kalibrációnál. Ez igy természetes, vagy ez is a problémám egyik velejárója?
Szia!
Ekkora eltérésnek nem szabadna lennie. Valahol megterhelődik a Vdd mérővezetéke a 4k7 ellenállás után. Szia
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Meg szeretném építeni ezt a kapcsolást. A pic-et hogyan programozom fel? Azt ami az áramkörben van? Vagy azt rögtön fel lehet az első bekapcsolás után?
Azt sajnos először egy másik programozóval tudod csak megtenni. Ha nincs, építesz egy egyszerű párhuzamos portosat (bár nekem nem vált be sajnos) Találsz jópár leírást itt is a fórumban hozzávaló programokkal egyetemben. Vagy megkérsz valakit, hogy programozza fel neked.
(Az én verziómat nem ajánlom, mert túl drága.. :no:
csak az a baj hogy nincs soros port a gépemen.
Ilyenkor mit tudok csinálni?
megkérsz valakit, Kispesten tudok segíteni, ha hozol Picet
Szia!
Párhuzamos port sincs? Nincs valakinek egy régebbi gépe? A gépbe nem tehető be egy (E)PCI - LPT kártya (kb 2000 Ft -ért)? Párhuzamos portos programozók Watt honlapján Csak akad a környékeden valaki, aki felprogramozza...
Köszönöm. Körbenézek, és szerintem megépítem valamelyik kapcsolást. Viszont abban tudtok nekem segíteni hogy honna tudok beszerezni 24FC512/24FC1025-tipusú alkatrészt? Sajnos sehol nem találtam.
Ha PICKit2-be kellenek akkor nem fontosak mert csak a ProgrammerToGo funkcióhoz kellenek. Ami pedig a számítógép nélküli programozást jelenti. Ezekbe az EEPROM-okba gépről feltöltöd a hex-et, majd akkut csatolsz a PK2-höz és gombnyomásra mehet is a sorozatprogramozás.
Szia!
Ahogy, cNobody írja... Egyébként a ChipCad -nál lehet kapni. A 24LC512 ill. a 24LC1025 is jó helyette.
Akkor simán csak nem teszem be az áramkörbe? és a nyákon ott marad a lyuk? Vagy akkor át is kell tervezni a nyákot? És ha beteszem akkor csak igaziból feltölthető memóriaként üzemelne? Semmi egyéb szerepe nincs?
Így van. Simán csak nem kell beforrasztani. Annyi lesz majd hogy nem fogod tudni használni a ProgrammerToGo funkciót. Ami meg lássuk be fölösleges ha nincs 100db ugyanolyan programozandó kütyüd.
Más szerepe nincs. Érdemes helyére foglalatot tenni, és akármikor belerakható a memória ha netán kellene. Gondolom HP41C klónját szeretnéd megépíteni, mert csak abban van betervezve ez a memória. Ha jól gondolom a leírásában ír erről egyébként.
Szia!
Amikor a panelt terveztem, messzemenőleg szem előtt tartottam az összes funkció lehetőségét. Ha valakinek kell a ProgramAndGo funkció, akkor lehessen használni. Nincs kellemetlenebb eset, mint az, ha kellene használni valamilyen funkciót, de a panelről lemaradt, lehagyták a tervezéskor. Ha a panelen ott a hely (elfért a tervezéskor), de nincs rá "keret", akkor el lehet hagyni, amikor a funkciót is használni kell, csak be kell forrasztani, be kell tenni a foglalatba - nem kell másikat építeni. Ha nem kell a ProgramAndGo funkció, két átkötés (SDA, SCL) és a két foglalat is lehagyható...
Köszönöm. Azért a foglalatot beteszem szerintem. Biztos ami biztos, hátha kelleni fog egyszer.
De ez így megkönnyíti a dolgomat.
Pár napi szenvedés után jelentkezem. Jelentem nem jutottam semmire .
-Ahogy mondtam cseréltem USB kábelt (vagy 3-al próbáltam, két gépen is), nem hozott eredményt. -Csináltam egy Shottky diódás kábelt, tényleg nem-e az 5V feletti USB feszültség okozza a bajt, nem nyertem. -USB és oszcillátor rész kibombázva, panel kimérve, alkohollal lemosva kvarc, 22p cserélve, ismét nem jó. -Vusb kondi cserélve 220n-tól 1µF értékekig, a feszültség mindíg 3,34V, de nem javul meg a klón. -Ahogy már írtam az USB csatlakozó átkötésként használt házának forrasztása ellenőrizve, jó. -Nyomógombon 4,97V alapban és 0V benyomáskor -Az USB feszültségre raktam párhuzamosan 2K7-et, ahogy watt klónjában szerepelt, mert ott is valami efféle okból van egyik hozzászólása szerint. -Beraktam a 10K, 100nF tagot is a 2550 MCLR lábára, kínomban mindenféle variációban. Sajnos szintén nem javult. -Kicseréltem a tápszűrő kondikat is (tantálok, 100n) de nem lett jó. A Vdd kalibrációnál lévő gondomat keresgéltem, de semmifajta plusz terhelést nem találtam a mérőkörben. Most odáig jutottam, hogyha lenyomott gombbal dugom fel rá, akkor felrakja a firmware-t és végretudom hajtani a troubleshotting minden pontját. Vdd=4.81V Vpp=12.11V PGD és PGC lábon is jó a GND, Vdd és a 30kHz-es négyszögjel is szépen jön. Ha a gépet a pickit2-t USB-n hagyva újraindítom, felismeri újból. De ahogy lehúzom az USB-ről már vége. Erősen gondolkodtam rajta hogy kiviszem az udvarra és megtaposom, de azért a beleölt munkát és energiát igazán sajnálom... Azt hiszem egy kicsit pihentetem már a ketyerét, mert a törpöm eléggé tele van. Addíg marad a Pickit3..
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne hogy megépítettem a watt féle pickit2-öt és a Vdd tesztnél mikor 12v ad ki akkor nem hangosan de zizeg ez normális? vagy valami hibája van egyébként ki adja a 12v ot
Szia!
Nincs hiba. Egy kapcsoló üzemű konveter állítja elő a 12V -ot, azaz kapcsolgatja az áramot az induktivitáson. Ez adja a hangot.
Szia!
Végre akkor egy kis reménysugár! Most akkor mit is kell csinálni konkrétan? A programozóban lévő programot kell frissíteni? Vagy minden egyes 629-esekbe való hexen módosítani? Nem nagyon értettem a szöveget. Előre is köszi!
Szia!
BandGap: Ezeknél a típusoknál (12F629, 12F676, 16F630, 16F676) a BandGap kalibráció a konfigurációs szó két legfelső bitjében van, amit a programozónak ki kell olvasni a törlés előtt, és vissza kell programoznia a törlés után, illetve a hex állományban megadott konfigurációs szó e két bitjét a kontrollerből kiolvasottra kell cserélnie. Az eredeti PICKit2 programja (és valószínűleg a MpLAB) nem jól csinálja. A megadott linken levő devicefile -ben létrehoztak egy-egy másolatot a típusokról _BG véggel, úgy módosítva a konfigurációs bitek beállítását, hogy megadható legyen ez a két bit is. Ha ilyen típust programoznunk: - Cseréljük le a Pk2DeviceFile -t a linkel találhatóra. - Indítsuk a PicKit2 V 2.61 programot. - Kézi típuskiválasztással a _BG végű típust válasszuk ki. - Olvassuk ki a kontrollert. - Jegyezzük fel a konfigurációs szó felső két bitjét - írjuk rá a tokra. - Töltsük be a hex -et. - Javítsuk át a konfigurációs szó felső két bitjét a feljegyzettre. - Programozzuk fel a kontrollert.
Köszönöm, ha vasárnap hazaértem, mindenképp kipróbálom, remélem működni fog így!
Az nem probléma, hogy én v2.61-es verziót használom? Mert ez 1.62-est emleget. Csak azzal működik?
Az applikáció V2.61, a Pk2devicefile V1.62.14 verziójú.
Jaaa, így már értem. Bocs az értetlenkedésért! Vasárnap jelentkezem az eredményekről!
Szia!
Tegnap este leültem, és kipróbáltam, de nem működik továbbra sem. Azaz azzal kezdődik a problémám, hogy nem tudom kiválasztani a 12f 629 bg- típust. Lecseréltem a fájlt amit kellett, de nem találom, a listában ahol ki lehetne választani. Csatoltam képet, hátha én vagyok a béna. Nem tudom, az probléma-e , hogy a 18f2550 még nem volt frissítve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |