Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfok meghajtása pc-ről
Lapozás: OK   1 / 2
(#) szokyroby hozzászólása Dec 31, 2009 /

HAli! A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy végerősítőt, meghajtsak egy számítógép hangkártyájának a kimenetéről. Ugyanis működik a dolog, csak úgymond gyenge a cucc... (halk) Állítólag a kimeneti jel gyenge... és többre lenne szükség.... Milyen alkatrészekre lenne szükség és magára a kapcsolási rajzra lenne szükségem.... köszi előre is... (a végfok az egy Voicekraft C-600 típusú)
(#) klemo86 válasza szokyroby hozzászólására (») Dec 31, 2009 / 6

Neked egy egyszerű előfok kell csak, ami a hangkártya néhány száz millivoltos kimenetéből 1-2 voltra erősít (attól függ, az erősítődnek mennyi kell). Majd küldök rajzot is, csak már lefordulok a székről Egy TL082-ből megúszhatod, ha nagyon egyszerűt akarsz…
(#) aflmor válasza szokyroby hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Idézet:
„Milyen alkatrészekre lenne szükség”

A "keresőre", és a "szabályzatra.
(#) Action2K válasza szokyroby hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Szia! pl ez: Link A jobboldalit kétszer, mert ugye az csak egy csatorna. Akár a PC 12V-járól is mehet.
A végfoknak 775mV-os jel kell.
(#) Saggitarius válasza szokyroby hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Miyen hangkartya van a gepedben?
(#) tungsram válasza Action2K hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Nem biztos, hogy jó megoldás a PC-ről üzemeltetni mert ezzel már nekem votak rossz tapasztalataim. Minden egyes műveletnél hozza a zajt morgást stb
(#) tungsram válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Jogos mert nekem pl. egy őskövület cmi 8330-am van amit inkább vissza kell fogni, hogy ne csináljon túlvezérlést...
(#) klemo86 válasza tungsram hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Idézet:
„Állítólag a kimeneti jel gyenge... és többre lenne szükség....”
(#) tungsram válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Akkor pedig a végfok nem 775mv-os hanem 1.55v-os bemenettel rendelkezik. Egy sima hangkarinak szerintem ki kéne hajtania..
(#) tungsram válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Szerinted... Szerintem is. De sajnos nem ez a valóság. S ezt sok sok tapasztalatból mondom. Amúgy a Voice-Kraft "S" szériái 1,228 V-osak. De a "C" szériát nem találom még sehol. Szerintem azok 775mV-osak.

Amúgy, osztom Zoli barátom véleményét: "Várjuk meg a kollégát ne találgassunk".
(#) klemo86 válasza tungsram hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Ez sok mindentől függ (a kettő soknak számít?)… Én sem találtam ilyen erősítőt amúgy, meg sehogy, de ha ilyen gondjai vannak, akkor csak előfokot keres
(#) skero válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Üdv mindenkinek! Hasonló problémaám mint a téma indítónak. Építettem tda 1554q -val végfokot. remekül működik de előerősítőt kellene építenem hozzá. Rendelkezésemre áll tl082 ,tda1524 ,tca5550,741 ,709, 747, ezek közül szeretném valamelyiket felhasználni 12v-os táppal. Tanácstalan vagyok ,hogy melyikkel lenne a legjobb. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni ,esetleg kapcsolási rajzot adna (12v).
(#) skero válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Igen ,köszönöm szépen. már előzőleg is mentettem ,csak kiváncsi voltam ,melyiket válasszam az ic im közül de én is a 082felé hajlok minősége végett. a 1524 re is gondoltam de fórumokban eléggé ócsárolták. ha valakit érdekel erősítőhöz digitális bemeneti kapcsoló tudok rajzot felrakni. most csináltam egyszerű olcsó super.
(#) tungsram válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Igazad van csak ne felejsd el ,hogy bármelyik hangkari megszólal egy walkman hallgatóval ami általában 2x32 OHM szokott lenni. Tehát nem hinném ha a kimenetre akár egy sima ellenállásos szétosztással is nem lehet gond mivel az erősítők bemeneti ellenállása nagyságrendekkel nagyobb
(#) skero válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Köszönöm a tppet. Volna mégegy megoldás. Van egy hangerőszabájzóval ellátott ,sony cd játszóból kiszerelt fejhalgatóerósítő áramkör amit a vonalkimenet hajtott(ic rc4556s) +- 4,5 voltról. Kérdésem ,hogy egy 9 v-os tápból hogy lehetne esetleg +- 4,5 -öt csinálni?
(#) Action2K válasza tungsram hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Idézet:
„az erősítők bemeneti ellenállása nagyságrendekkel nagyobb”

A PA cuccoké pontosan 600 ohm. Tegyél egy 630 ohm -os ellenállást a kimenetre, zavarj rá egy 1 kHz / 0 dB-es szinuszt, s mérd meg a rajta lévő feszt.
Hogy miért vannak eltérések a hangkarik között? Mert nem PA cucc, nem kötelező a szabványt tartani. A PA cuccoknál meg azért tér el egy két gyártó a szabványtól, hogy kénytelen legyél a ő komponenseiből felépíteni a rendszert, ha a maximumot akarod kihozni belőle. Ott már senki nem sz@rakszik házilagos szintillesztők hozzábütykölésével.
(#) szokyroby hozzászólása Dec 31, 2009 /

Hali! Megérkeztem, itt vagyok mint téma indító! A hangkártyám az egy SB Live Platinum 5.1 (elég szépen szól... se morgás, se zúgás-t nem küld ki magából) [quote] a végfok nem 775mv-os hanem 1.55v-os bemenettel rendelkezik [quote] utána néztem ez pontosan így van az én esetemben... 1.5 v kellene nekem... meglehet oldani? köszi előre is....
(#) szokyroby válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Köszi "simpi" a kapcsolást.... összefogom dobni amint ráérek és írok hogy mi a helyzet....
(#) szokyroby válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

köszi a rajzot....
(#) walter válasza szokyroby hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Az erősítőnek, amit meghajtana a hangkártya nincs a bemenetén esetleg osztó? Általában vonalszintű bemenet
a már leírt 0,77V és 1,5V között van ha jól emlékezem, ennyi tudhat a hangkártya.
Lehet,hogy megoldható előerősítő nélkül is, ha van osztó az erősítőd bemenetén, azt kellene kiiktatni úgy, hogy a bemeneti ellenállás ne csökkenjen.
(#) szokyroby válasza walter hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Hali! Nincs semmilyen osztó az erősítőn.... van két 6.3-as jack bemenet, meg két Speakon aljzat a kimenetnek. SAJNA..... de köszi
(#) djgombi válasza szokyroby hozzászólására (») Jan 1, 2010 / 4

Szia! Ha nem akarsz a panellal vesződni:
>>>> ITT <<<<
Üdv!
(#) szokyroby válasza djgombi hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Hali! Köszi a LINK-et "djgombi"
(#) szokyroby válasza szokyroby hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

HAli! küldted a LINK-et "djgombi"
Idézet:
„A panel széles feszültséghatárok között üzemképes, +6V-tól +30V-ig”

nekem 1.2v - 1.5 v körül kellene a dolog, a KIT szintemelő viszont +6v-tól nyomja... akkor ez nem jó mi?
(#) Action2K válasza szokyroby hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Ne keverd össze a zenei jelek 1,5V-os szintjét a tápfeszültség 6-30V-os szintjével.
(#) szokyroby válasza Action2K hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

bocsi benéztem az értelmezést.... igazad van! köszi...
(#) djgombi válasza szokyroby hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Nincs mit!
(#) szokyroby hozzászólása Feb 22, 2010 /

Üdv mindenkinek! Kész van a cucc.... Még béta verzióban(nincs házikója..) de működik!!! Köszönöm mindenkinek a tippeket, és a segítséget.
(#) varika hozzászólása Márc 6, 2012 /

Sziasztok!

Erősítő téren igencsak kezdő vagyok. Ezért szeretném a segítségeteket kérni.
A problémám a következő: Szeretnék építeni egy PC ről vezérelt HF erősítőt, aminek az erősítését feszültség vezérel. Minél nagyobb a fesz. annál nagyobb az erősítés. Ha hülyén fogalmaztam, akkor elnézést, de csatoltam egy Móricka ábrát.
Én úgy oldottam meg, hogy RS232-ről, program segítségével vezérelek egy digitális potmétert, ami 0-5V között ad ki feszt. Ezzel a feszültséggel lenne vezérelve az erősítő. De sajnos az utóbbi nem jön össze. Még tippem sincs hogy hogyan oldjam meg.
Valakinek van erre valamilyen tippje hogy hogyan lehetne megvalósítani?

u.i.: Proteus-ban készítem és ott is szeretném szimulálni.

feszvez.JPG

Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem