Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
A következők nem világosak ( nekem):
-ha csillagkapcsolásban nehezen indult el : 3 x 380-as motor van rajt és így is nehezen indult, akkor 230-on segédfázissal jobb lenne? nem hiszem... Segédfázisos üzemben nem kell ua. áram, mint a főfázisban - kevesebb is elég, -15...20%-kal. A kondin meg kell mérni feszt, mert ha fellép egy soros rezonancia 50 Hz-en, akkor annyi.
Ha a kondi értéke túl nagy nagyobb lesz a fesz azon a körön ezért az áram is megnő mert a tekercs ellenállása állandó ettől melegszik a kondi is gondolom én .
Hello
Vannak motortekercselős könyveim, tekercselek is, de nincs leírásom motorkondenzátorok számításárol. IMI-s motorkondi adatlap 1Fázis 230V-ra.
Sziasztok
Van egy 2,2Kw-os 380/220as motorom,betonkeverőre lenne,de mekkora kondi kell hozzá,illetve állandó üzemü elég e hozzá,vagy kellene hozzá indító kondi is,vagy elég egy nyomógomb is,előre is köszi
A motorom: 380/220 0.8KW 440 (asszem) 1/min fordulat, feszültséget nem mértem, de holnap fogok, sajna lakatfogom nincs :no: azt hogy mitol melegedik az összes kondim azt nem tudom... .talám mert mind 1970-es??? van egy zsákkal aztán azokkal probálkozom DE! olyan a kondi hogy az van rá irva hogy (22Mikro + 22Mikro / T) meg (50mikro + 50 Mikro / T) stb, namost a kondinak 2 lába van, és a /T jelzo gondolom a testre utal. akkor most ezeknek az egyik lába és a háza között van 22mikro???
Hány voltos kondik? ~400 vagy ~450 ?
( hülye kérdés : nem elkók, ugye?)
Helló!
miután fennmaradt az új 16-os C-s bizti kicseréltettem a másik kettőt is C-s re és frankón megy! Kicsit aggódtam, hogy ha nem nulla lessz a tartályban vajon el fog-e indulni, de 7,8 bar-nál is lazán indul! Mégis csak egy 5,5kW motorról van szó! Tartály és a kompresszorok között van visszacsapó szelep, de az nem működik, mert az egyik dugatyúnak a hollandiánál kicsit szökik a levegő és ott folyamatosan jön tehát nem csak a csőben lévő levegő szökik ott el! Azt a szelepet mindenképp ki akarom cserélni frankóra, de igyis simán megy! Fázis figyelőt hol lehet beszerezni?
Látom elég sok helyen lehet venni ilyen fázisfigyelőt!
De nekem milyen tipusút ajánlanátok és hova hogyan kell bekötni a cuccot? Ha kimarad egy fázis akkor lekapcsolja az összeset? Ez lenne a lényege? Köszi!
A mágneskapcsoló behúzótekercsével sorba kell kötni a kimenetét... mint ki-gombot...
feldobnál képet is, milyen 3~t találtál?
Képek nincsenek csak számok ezért nem is mondanak sokmindent
RF01A-400 fázisfigyelő RST 3 fázisú 11500 Gave RF02-400 fázisfigyelő RST U fázisú 11500 Gave RF02A-400 fázisfigyelő RST 3 fázisú 11500 Gave
Ja... 3~ kell neked, az biztos.
Kell lenni 3 csatlakozásnak a fázisokhoz, bontó érintkezőpárnak - nézd meg a boltban...
sziasztok!
Van egy 220/380V delta/Y 5,5KW os motorom. Kompresszort szeretnék hajtatni vele. Hogy kellene bekötni a motort? csillag vagy delta üzemben ha 3*380V van és C16A es kismegszakitok. Én csillagba gondoltam de nem vok teljesen biztos benne. előre is köszi a segitségeket! üdv : Tiva
Indítás mindenképpen csillag. Ha nem bírja, addig feltermelni a levegőnyomást, ami neked kell. Kapcsold át deltára. Ha feltermeli nem szükséges.
Indulásnál, hogy könnyebben induljon. Még a kompresszorból kijövő levegőt, el szokták engedni egy mágnes szeleppel, időzítő kapcsolóval 30-90 másodperc.
Szia!
Ha jól írtad le a motor adatait akkor az azt jelenti, hogy deltában 230V-os csillagban 400V-os hálózati feszültséggel lehet táplálni. Tehát jól gondoltad és ha van 3x400V-os hálózatod akkor gond nélkül fog üzemelni csillagban a motor a névleges teljesítménnyel. Deltába ne kösd mert a 230V-os feszültségű tekercs deltába 400V-ot kapna és ezt nem sokáig tolerálja füst nélkül.
A 220/380 delta/Y jelzés azt jelenti, hogy 220V-os vonali feszültségű hálózatról üzemeltethető deltában, és 380V vonali feszültségről csillagban. Ha mehetne 380V-ról deltában, akkor 380/660 jelzés lenne rajta. Háromfázisú fogyasztóknál (ezt ne keverjük pl. a három fázisról üzemeltetett villanytűzhellyel, hőtároló kályhával, azok nem háromfázisú fogyasztók) mindig a vonali feszültséget jelenti a jelzés.
Szóval akkor az biztos hogy csillagba kell kötnöm. Már csak az a kérdés hogy a 3*C16A es kismegszakitó elbirja e ezt a terhelést.
köszönöm a válaszokat üdv : Tiva
A C az a lomha kismegszakító, ha jól emlékszem. A motor névleges árama úgy 10A, ezt simán viszi a 16A-es kismegszakító, de hogy indításkor leveri-e, az akkor derül ki, ha kipróbálod. Eléggé a határon van a dolog...
Nekem egy 5,5 kW 12Amperes motorom van ami 16 c-s megszakítokkal még úgy is hajlandó elindulni ha 8bár nyomás van a dugatyúkon.
Viszont nagyon szeretnék egy fázis figyelőt beiktatni!
Igazad van, Most kötöttem be egy 5,5KW-os motort szalagfűrészre 3x16C védelemmel ,simán indul vág mit állat. Egyszerű fázisfigyelő 3relé 230V -os tekercsekkel mindegyik kap egy fázist a mágneskapcsoló behúzótekercse meg át van fűzfe (soros kapcsolás) a relé érinkezőkön.
sziasztok
Indul a villanymotor a C16os kismegszakitokkal és még 6bar nyomásnál is elindul. Csillagba kötöttem be de olyan mintha nem pörögne fel teljesen. Tegnap nem pontosan irtam fel az adattáblárol az adatokat. 220/380VdeltaY 20,7/11,5A Szóval ott a delta és a csillag közt nincs perjel nem tudom ez számit e valamit. és a motorkapcsoktól 2*4eres kábel volt kihozva mintha ez átkapcsolhatoan lett volna bekötve valamikor.
Szerintem nem számít semmit az, hogy nincs perjel. Ha az áramokból kiszámolod a teljesítményt, sacc/kb. 0,75-ös cos fi-vel számolva, akkor megkapod az 5,5kW-ot.
sziasztok
Akkor csillagban fogom müködtetni a motort. Köszönöm a segítséget! üdv : Tiva
Hy.És egy csillag-delta kapcsolóval a motor 3 illetve monofázisú üzemeltetése szükség szerint?Valakinek ötlete?
A kétfázisú kondenzátoros motor kapacitásának számításai: C= If x cosfi/U x omega x tgfi = If/ U x omega x gyök(1-k^2)
Ahol If=főfázis áram(számítása:If x (cosfi - j sinfi)) U=főfázis feszültsége omega=kerületi sebesség 1/s tgfi=k=hatásos menetszámáttétel A kondira jutó fesz: Uc= Is x Xc Ahol Is= segédfázis áram (számítása:Is=j x (1/k) x If) Xc= segédfázis kondi reaktanciája(számítása: xc= (k x U)/(If x cosfi)) A kondi teljesítménye: Pc=Uc x Is Hát ezért nehézkes a számítása a kondinak.
Sziasztok!
Van egy kis gondom nekem is.... A betonkeverőm darabokban jött vissza és egy másik motorral a kölcsönadás után... Ez a vacak motor feladja a leckét, tudna valaki bekötési rajzzal segíteni? IMI motor, 0,75 kw-os, és ahány boltban voltam annyifélét magyaráztak, vettem már egy 14uf-os és egy 330uf-os kondit rá... a 14-essel gyenge, a 330-assal meg nem indul.... Állítólag csak indító kondi kell rá, olyan konstrukció, de másutt azt mondták, hogy állandó üzemű kondi kell rá....+ indító relé...na most kinek van igaza? A tekercs kb 17 ohmos, az (elvileg) segédfázis tekercs ~4ohm. Leköteleznétek, mert használnom kellene a betonkeverőt a hétvégén... Előre is köszi a segítséget!
Inkább fordítva lesznek azok a tekercsek.
Mivan az eredeti motorral?
Szia Potyo!
Műszerész a szakmám, így lehet hogy tévedtem a tekercseket illetően... A gyengeáram az én területem A régi motor három fázisú volt... azzal nem lenne gondom. Ott már van gyakorlatom, hiszem az esztergagépem is, meg a búvár palackok töltéséhez való kompresszorom is én kötöttem be. Viszont lett egy új tulajdonsága a régi motornak..... a "barátom" szerint, láthatatlanná vált. Így adott egy motort hozzá, hogy ez bizti jó lesz. Csak éppen ez is darabokban volt... Felújítás, csapágycsere, festés, és azt hittem menni fog, de nem. Tehát a két tekercs egyik végén közösítve van, a másik végük pontosan meg mérve 13,5 ill. 3,1 ohm. A működőképes állapotban a kisebb tekercs a fázisról egy kapcsolóval sorbakötve indításként, segédfázisként üzemelt, de ha ráteszem a 330uf-os kondit, le akar ugrani az asztalról. És a kisebb kondival állítólag nem fogja a boltos szerint megmozdítani a betonkeverőt... Szóval kellene egy kis segítség, mert az én tudományom ennél a mocinál eddig terjedt.
hy.Ha már szétszedted és nem találtál benne röpkapcsolót,bizti állandó üzemű kondi kell.Szerintem 20-25 mikros.Próbáld a kisebb ellenállású tekercsel sorbakötni a nagyobb ellenállásút pedig direktben./bár ha szétszedve kaptad... ja és az a 075kw-os motorral 9 lapátnál többet ne nagyon akarózz keverni egyszerre-szomorú tapasztalat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |