Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia!
Egy ilyen szervot alakitottam at. Kiszedtem belole a kis panelt, meg a potmeter csuszkajat es a mechanikus utkozot, hogy korbe tudjon fordulni. De majd holnap teszek fel a "bonyolult" mechanikarol is videot. Udv! Imre
kaqkk! Most hullámforrasztásról van szó, nem a páka odanyomkodásáról! Ha nem lenne a fólia, akkor az öszes rézvezetőn óncsimbókok lógnának a hullámfürdő után.
Talán igy a legegyszerübb.
Ok, de csak ennyi videom van rola. Szerintem lathato volt, lezerrel martak/keszitettek nyakra aramkori lenyomatot.
Ez inkább az "érdekességek" kategória. Sok ilyen video van fent a neten.
Hali!
Ez érdekelne... Pár képet tennél fel? Gyári készülék?
Visszavonom az állításomat .Tényleg nem "design elem" ez a fólia . Csináltam egy tesztet délelőtt : 2 perc levilágítás előhívás (megmattult) 10 perc sütés 13c -on (hőlégkeverős sütőben ) aztán 20 perc napozás . Ezután bekentem az egész nyákot ónpasztával (csak olyan volt itthon amit a vízvezeték szerelők használnak ) majd hőlégfúvóval keményen ráolvasztottam az egészet , a felesleget egy ronggyal letoltam ,majd tágra nyílt a szemem ! Semmi sérülés semmi felhólyagzás nincs a fólián ellenben mindenhol van ón ahol lenni kell neki . Ez első próbának elég meggyőző . Később teszek fel képet is az eredményről
Sziasztok!
Mosószóda nincs itthon, de van szódabikarbóna, az is használható a dry film előhívásához? Üdv!
Ezeknél a nyákoknál, mikor meg van világítva és elkezdem az előhívást, honnan tudom, hogy jól lett előhívva és a felesleg lejött?
A másiknál jól látszott a rész és a kékes lila közti eltérés. Viszont ez sárga maradt és a réznél az átlátszóság miatt nem látom a különbséget.
Örülök, hogy sok munkával járó kísérlettel feltaláltad a LötStop fóliát!
Pedig jól látható. A rajzolat barna, a leoldott sárgás, réz színű. Bővebben: Link
A gyári nyákoknál én is így voltam.
Kft idézet: nyisd ki a szemed...
Igen
Amúgy, a dryos kérdésre valaki tud válaszolni?
P20 hoz vagyok szokva, ezért fura nekem, hogy átlátszó a fényérzékeny lakk. A liláskék és a réz köz van rendesen eltérés.
Nem akartam úgy járni, hogy valahol rajta marad és kapargatnom kelljen. (közben megoldottam, látom már) A sárgás vonal jól látható volt megvilágítás után, de az átlátszó rész teljesen réz színű volt. Előhívóba téve nem láttam a különbséget 10 perc után se. Így volt egy nagyobb tiszta felület amit ronggyal megdörzsöltem és így már látszik egy halovány eltérés. Az előhívás látszik, mert koszolódik a folyadék. Most át dörzsöltem puha ronggyal. Úgy néz ki sikerült, mert a vaskloridban mindenhol egyből a réz felületek elszíneződtek. Köszi a válaszokat.
Szia! Ugyan a dry fóliához nem értek, de a két szer nem igazán ugyan az:szódabikarbóna és mosószóda
Szevasztok!
Átkötéshez mit lehetne használni szerintetek? Tudom, levágott alkatrészlábat, de az csak rövid, max. pár centis lehet. Hosszabbhoz marad a fali UTP kábelekből kinyert rézvezeték, de az meg nem valami esztétikus. Szóval más ötlet esetleg? (Mint gyári paneleknél.) köszi!
Szia
Én tömör eres UTP kábelből szoktam bontani, ónszívó harisnya, gyanta és satu segítségével beónozom. Az ónszívó harisnyát visszahajtom kb 5mm-t, átfűzöm rajta a szál drótot és befogom a satuba oly módon, hogy a drót még kényelmesen mozogjon benne. 380°C környékére állítom a pákát, vastagabb heggyel, és bő gyantával, sok cinnel bevonom a harisnyadarabot ami kiáll a satuból, a drótot pedig egy fogó segítségével, pákás melegítés közben áthúzom a lerögzített harisnya darabon, így olyan lesz leónozva mint a gyári. Másik lehetőség, hogy eleve ónozott bevonatú huzalt keresel. Bari
Sziasztok!
Ha p20at 8percig világítottam, akkor a DRY-t meddig kell? Üdv!
Jo modszer, de elotte nem art meghuzni egy kicsit, hogy egyenes legyen.
Fele addig. De csak ha jó a maszkod. Ha nem vagy biztos benne elég egy perc is, de ezt teszteld egy kis darabon.
Egyébként fényforrás függő.
NEM feltaláltam csak rájöttem hogy nem jól ítéltem meg .
Rendben.
Szerinted elő tudom hívni szóda-bikarbónával? Az is lúgos. Más nincs itthon, csak TN140, meg ez.
Elég volt a 3,5 perc is, szépen látszik, mi hol van.
A maszk csúnya lett rája, de már a felső polimer lehúzásával is küszködtem. :pirul: Most már fél órája áll a szóda-bikarbónába, elég erőset kevertem neki, de nem hívja még.. A másik polimert is levettem természetesen.. Üdv!
A szódabikarbóna nem jó ,mosószóda amit boltban vehetsz és könnyen elérhető.
Erős lug amely az ember bőrét is leveszi csak óvatosan kezelve 9gram/ liter víz és próba ,ha kell lehet erősebbre de 1 perc után már látszik az előhívás eredménye.Nátrium -karbonát nálunk 1kg-os csomagban van , míg élek nem fogy el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |