Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1822 / 3610
(#) pepe091 hozzászólása Márc 8, 2012 /

Srácok, nem tudja véletlenül valaki, hogy egy átlag ember hány Nm nyomatékkal húz meg egy csavart kézzel?

Azért kérdezem, mert ha látok egy fúrón hogy mondjuk 10 Nm es max nyomaték, nem tudom hova tenni, hogy most akkor ez mekkora...
(#) SzervízMacska válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Pont akkora, mint ha 1m-es erőkaron 10N erőt fejtenél ki - szerintem...
(#) zenetom hozzászólása Márc 9, 2012 /

A modem és a PC-m olyan UTP-vel összekötve, hogy mindkét végén lévő csatira az van ráírva hogy "X over", vagyis keresztkábel. Viszont elvileg ennek "egyenes kábelnek" kéne lennie, mert keresztkábellel 2 PC-t kötünk össze közvetlen. Vélemények?
(#) pepe091 válasza zenetom hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Igen, egyenesben kell lennie. Magyarul az mindegy hogy melyik típust kötöd: UTP Csak az a lényeg, hogy ha gép van modemmel/routerrel, akkor az utp kábel mindkét fele ugyanúgy legyen kötve, míg crosslinknél, ha két gépet kötsz össze, az egyik az A típusú a másik vége meg B típusú bekötés legyen.

SzervízMacska:
Idézet:
„Pont akkora, mint ha 1m-es erőkaron 10N erőt fejtenél ki - szerintem...”

Értem, így már kicsit közelebb kerültem hozzá.
(#) KTobi válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Mai gépeknél legegyszer?bb simán kötni mindet. Hivatalosan ha egy szint különbség van az eszközök között, akkor kell keresztezett kábel, két szintnél már megint sima. Hub, Switch, router, PC. A modemről meg meg kell tudni milyen szint? a kimenete.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Márc 9, 2012 /

Sziasztok.

A napokban szereztem be Kaukázusi kristálygombát azzal a tudattal, hogy jótékony hatású.

Szeretnék erről szimbiózus baktérium kultúráról, több információt beszerezni.

Rengeteg oldalt találtam amik egymásról "kopiztak" amit saját történeteikkel egészítenek ki pontokba szedve jótékonysági területeket.

Szeretnék erről egy tanulmányt, vagy hivatalos iratot olvasni, ami ténylegesen felvilágosít a témával kapcsolatban. Van valakinek információja a témával kapcsolatban?

Egyébként pár napja elkészítettem a "bölcsőt" és ma fogyasztottam először belőle.
Meg kell jegyezzem, limonádé íze van ugyan, de van egy fura jellegzetes mellék íze is, kicsit mintha befőtt levét fogyasztaná az ember. Röviden, ízletes.
(#) poros válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Bevizsgáltattad gomba szakértővel? A szekrények teteje azért legyen leporolva mit lehet tudni!
Akivel beszéltem mindenki dicséri,sajnos leírást én sem tudok adni róla.
(#) _ampervadasz_ válasza poros hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Nem, de ha így megy akkor egy rossz 12V -os akksiba is öntök egy litert, hátha jó és 24V -os lesz!
(#) poros válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Próbáld ki és referálj az eredményről.
(#) _ampervadasz_ válasza poros hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Hát az akksi nem csak jó lett, de új sarukat növesztett!
(#) nagy hoho válasza pepe091 hozzászólására (») Márc 9, 2012 /

Van olyan szerszám amit nyomatékkulcsnak hívnak. Ez mutatja, hogy épen milyen nyomatékkal húzol meg egy csavart.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Márc 9, 2012 /

Visszatérve erre a Kaukázusi kristálygombára csak annyit mondok, hogy egyenlőre alkalmazni fogom és beszámolok a tapasztalatokról, vagy a blogon csak arra még időm nem volt, hogy ott is frissítsem a tartalmat (majd tavasztól).

Jelen esetben allergiás és asztmás is vagyok, így kiváló alkalom nyílik arra, hogy tesztelni tudjam a hatását.
A forrás állítása szerint 2-3 hónap alatt végez vele, ezt az esetemben kitolom egy hónappal, biztos ami biztos, hogy megtapasztaljam az élettani változásokat, ha lesznek.
Ahhoz hogy napi egy liter előálljon ahhoz meg még szaporítani is kell a populációt így a kísérlet még nem indulhat el egyenlőre.

Biztonsági okokból a vércukorszintet is figyelni fogom (na meg minden mást), remélem a teljes vérkép és vizelet lapon is jellemző különbséget fogok majd tapasztalni, ha meg nem akkor is beszámolok.
(#) nagy hoho hozzászólása Márc 10, 2012 /

Holnap megyek a böllérfesztiválra. Este képek lesznek, addig mindenki vacsorázzon meg. Papírtörlő legyen kéznél!
(#) nagy hoho válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Nézd meg milyen sót használtok! Csak a nátriumklorid tartalmú a jó, amiben káliumklorid is van az kuka azonnal! A káliumból kevés kell a szervezetnek ezért a túladagolása számtalan betegség okozója.!

Közben elmúlt éjfél, ma lesznek képek.
(#) mrobi hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok. Nem tudjátok hogy ezek milyen kupák? És hogy hol lehet ilyeneket beszerezni? Bővebben: Link
(#) janikukac válasza mrobi hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Ezek ún. kemény cukorkás dobozok. Nekem is volt egy cseresznyés valahol, de nagy bizonnyal nővérkém lenyúlta.
(#) mrobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Köszi. Kár hogy itt Magyarországon nem nagyon lehet kapni.
(#) jani1987 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Ki mondta? Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Köszönöm, ezt megtaláltam jómagam is, és ehhez hasonló oldalak írják le ugyan ezt de sehol nem találni erről egy orvosi tanulmányt.

Hogy igaz e, az saját magamon fog tapasztalódni, mint írtam, asztmás allergiás vagyok, ha ez elmúlik/csökken akkor elhiszem, ha meg nem akkor is tovább iszom mert finom mellőzve ezzel a bolti mérgeket (bár eddig sem ittam nagyon).

Ma rendezték Abádszalókon a Böllér Fesztivál vagy ahogy mindenki hívja a Bazi nagy disznótort. A képeket azért rakom fel mert gondolom a HE-ről kevesen voltak ott és így aki nem tudott részt venni az is részese lehet az eseményeknek. Ez a rendezvény arról szól, hogy benevez 20-25 csapat ezek kapnak egy-egy placcot, amit kedvük szerint berendeznek, dekorálnak. A lényeg az, hogy a látogatókat oda vonzák. Ezt még tetézik azzal, hogy csinos lányok csalogatják az embereket fogópálinkával, süteménnyel, és minden finomsággal. A cél az ,hogy amikor elkészülnek az étkek addigra oda édesgessék az embereket.
Aki étkezni fog az nem pénzel fizet hanem kóstoló jeggyel ami a bejáratnál vásárolható 200.- Ft-ért. A csapatok célja az, hogy minél több kóstoló jegyet begyűjtsenek mert az ételek zsűrizésénél az alapján döntenek , hogy a csapatok hány adag kaját adtak el. Ezen kívül a zsűri is meg kóstol minden étel és ebből áll össze, milyen helyezést érnek el a csapatok.
A rendezvény másik érdekessége a kirakodó vásár ahol kézművesek igényes portékákkal állnak elő.És persze közben folyik a bor, sör ,pálinka. Rengetegen voltunk szerintem több ezren. És akkor a képek:

Az kimaradt, hogy minden csapat kap egy élő disznót és ebből kell reggelit, és ebédet készíteni. Minden csapat egységesen hurkát, kolbász készít, hagymás sült vért, pecsenyét, orja levest,töltött ill. toros káposztát, sütnek tepertőt stb. a 19 -es képen látszik és még egyen, hogy mekkora egy 200.-Ft-os adag. Ezer forintból jól lehet lakni két embernek. Ebben a reggeli és az ebéd is benne van. Az ingyen kóstolókról nem is beszélve.
Az egyik képen 366 méter kolbász csinálnak, mert több kolbász mint nap.
(#) jani1987 hozzászólása Márc 10, 2012 /

De kár, hogy nem voltam ott. Mi áprilisba vágjuk a malacot, de még mindig megvonási tünetem van a hurka és egyéb nyalánkságok miatt.

A 127-es képen a Svájci csapat tagjai vannak. Erdélyből is volt csapat.

Még nincs vége. A 143-as képen hatalmas kenyerek vannak, a mellette lévő 0,5 l üvegből lehet következtetni a méreteire. Meg ettem belőle egy darabot csak úgy üresen, hogy érezzem a csodálatos ízét. Mint látható az édesszájúak is találtak néhány finomságot. A Holland sajt is jelen volt.

Ez a vége, bár még van 146 kép de nem merem feltenni mert kitiltanak a HE-ről.
(#) zolika60 hozzászólása Márc 10, 2012 /

Szép képek. De hogyan lesz a disznóból aszalt sárgabarack, vagy datolyás tejcsokis puszedli?

A 19-es kép lemaradt ez egy 200.- Ft-os adag.
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 10, 2012 /

Ez a kirakodó vásár oldalon volt kapható.
Következő: »»   1822 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem