Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kontakt hibákat megnézted? Az A-V csatlakozó nincs kiszakadva? A lemezek jól érintkeznek? A videó egységben nincs forrasztási hiba?
Helló!
Ha olyan tv-m van amin csak rca, és svideo bemenet van, és a laptopot rá akarom kötni, akkor megtudom oldani egy vga, és egy rca (vagy svideo) kábel összekötésével? Mire vigyázzak?
Arra, hogy a laptopon legyen video kimenet! Ha a hangját akarod, akkor a fülhallgató kimenettel a legegyszerűbb.
A hang az meg van oldva a hifire. A képet akarom a tv-re. Valami ötlet?
A választ már megkaptad. VGA-ból nem tudsz egyszerűen olyan jelet csinálni, amit az RCA megeszik.
Sziasztok. Ma délelőtt kihúztam TV-t áram alól azzal a szándékkal hogy nekilátok és szétbontom.Közben elmentünk itthonról,lényeg a lényeg most este bekapcsoltuk és láss csodát mintha mi sem történt volna. Gondolom akkor is ott kell keresni a hibát mint amiről már beszéltünk. ? Üdv.
Szia fogalmam sincs mi sipol annyira benne ha tudnám hogy meg lehet csinálni akkor belefognák de még nem találkoztam ilyennel
nem látom a választ. Csak a hangra látom. Hol van?
nem néztem de lehet benne valami mert a scart kábelt mikor rá dugom a tv-re picit játszadozni kel mert van mikor csak hang van de kép nincs meg mozdítom aztán már minden okés.
Esetleg a forrasztás felengedett volna a panelon?
Ha levett hátlappal meghallgatod,hogy hol sípol,mi is többet tudunk mondani.Általában a sorkimenő trafó és környéke a ludas,de lehet hogy egy tápegység hibával állunk szemben.Fogj egy "Folpackos" gurigát vagy sodorj papírból egy csövet és azt a füledhez téve meg tudod határozni a sípolás helyét.Ha megvan a nagyjábóli hely,akkor egy szigetelő anyagú rúddal,vagy csavarhúzó nyéllel nyomkodva a gyanús alkatrészeket ki tudod keresni a ludast.Tekercsek,kondik szeretnek zenélni.Ha a tápból jön,akkor újra tárgyaljuk.Szép napot!
István
Igen, a panel is felengedhetett, de lehet, hogy ki kell cserélni az aljzatot.
Én írtam a választ. Bővebben: nem tudod megoldani, csak ha videó kimenet van a laptopon. Az egyik analóg, a másik digitális jel, tehát nem kompatibilis.
Köszi!
Most már értem. És a DVI kimenet? Arról se tudom megoldani átalakítással?
Hali!
Van egy Orion T2836MTX tv-m, és azt látom, hogy a flyback körül egy részen össze van égve a nyák és több lábnál is úgy néz ki mintha áthúzott volna. Akkor itt most zárlatos a flyback, ezt hívják sorkimenőnek? Ez lehet a baj, mit lehet itt tenni?
Szia!
A flyback transformer magyarul sorkimenőtrafó. Gondolom erre gondolsz.
Igen, erre de nekem nem volt egyértelmű, mert némelyik készülékben több trafó is van.
Akkor ez lehet zárlatos, kuka?
Két nagyobb trafó szokott lenni a tévékben, a tápegység és a sorkimenő. Attól, hogy égett a nyák, még lehet jó a trafó, sőt. Javítsd ki az égett részeket, pótold az esetlegesen megsérült kondenzátorokat, egyebeket és próbáld ki. Arra ügyelj, hogy a szenesedett részeket maradéktalanul távolítsd el.
Ok, de ha bekapcsolom akkor fel fel villan a led és égés szagot érezni, valami zárlat szerintem van. Ráadásul több lába közt láttam fekete kis csíkot ami áthúzásra utal.
Azért kell a szenet kiiktatni, hogy tisztán láss, mert lehet, hogy a szénréteg vezeti el a villanyt és ezért van ez a szag. Egy képet mutathatnál a helyzetről.
Na ez egy tipikus példája annak, amikor hideg helyről beviszik a tévét a szobába és ráindítanak. Páraáthúzás eredményét láthatjuk. Még mindig tartom az előzőeket.
De sok próbálkozás után a szén is el ég. Az sem örökös.
Ja igen, igazad van
Szevasztok,ha valaki tudna segíteni megköszönném. Vanegy Europhon ctv1439-es tvém nemtalálok hozzá rajzot.Ha valaki tud kérem segítsen köszi.
sziasztok
nos a gondom az,hogy kicseréltem a kondit de lett valami zárlat.csak egy csatt és márcsak standby módban van be sem kapcsol.nem tudom mi legyen már.segítene valaki?küldök képet róla.
bocsánat ez a jó kép.
nem tom fel ment a kép
Én csak annyit kérdezek, miről van szó?????
sziasztok
pisti a philips LCD tévéről van szó.kondi volt kiszáradva.de közben elrontottam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |